Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΣ Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών: Ομόφωνη απόφαση για λήξη απεργίας
  • [02] Ρέππας: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση
  • [03] Αίτημα ρωσικών αρχών για έκδοση Γκουσίνσκι
  • [04] Μετρό: Παράταση ωραρίου λειτουργίας
  • [05] Πρόγραμμα Equal - Μετανάστες - Περιοδικό ''Μέτοικος''.

  • [01] ΔΣ Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών: Ομόφωνη απόφαση για λήξη απεργίας

    22/09/2003 22:16:35

    Ανοίγουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα τη λήξη της απεργίας, αφού εξέτασε τη συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομικών και της Ομοσπονδίας, η οποία επιτεύχθηκε στη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών.

    Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος αναφέρει ότι η συμφωνία επέλυσε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες λόγω της σχετικής εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών για την τοποθέτηση των φορολογικών ταμειακών μηχανών.

    [02] Ρέππας: Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση

    22/09/2003 21:30:24

    Τη μείωση του ποσοστού ανεργίας σημείωσε με ικανοποίηση ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας σήμερα στη συνάντηση της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση που επεξεργάζεται το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση (ΕΣΔΑ) της περιόδου 2003-2006.

    Ο κ. Ρέππας υπογράμμισε οτι ασφαλώς η κυβέρνηση δεν επαναπαύεται στην επιτυχία αυτή και θα συνεχίσει την προσπάθεια για την εκπλήρωση των στόχων ριζικής μείωσης της ανεργίας που έχει θέσει.

    Ο κ. Ρέππας αναγνώρισε τη δυσκολία που εμφανίζεται στη χώρα μας για την πρώτη είσοδο των νεοαπασχολουμένων στην αγορά εργασίας και ξεχώρισε δυο απο τα μέτρα του νέου ΕΣΔΑ: Την πρόσληψη 25.000 ανέργων με καθεστώς μερικής απασχόλησης σε υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα που αρχίζει άμεσα απο τη νέα χρονιά και την αλλαγή της επιδότησης απο τον ΟΑΕΔ απο επιδότηση ανεργίας σε επιδότηση απασχόλησης.

    Σύμφωνα με το μέτρο αυτό, άνεργοι που θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις θα συνεχίζουν να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας απο τον ΟΑΕΔ, ενώ η επιχείρηση θα καταβάλει τη διαφορά που υπολείπεται μέχρι το κατώτατο ημερομίσθιο και τις ασφαλιστικές εισφορές.

    [03] Αίτημα ρωσικών αρχών για έκδοση Γκουσίνσκι

    22/09/2003 21:22:29

    Από το υπουργείο Εξωτερικών διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης τα έγγραφα της Γενικής Εισαγγελίας Μόσχας για τη θεμελίωση του αιτήματος έκδοσης του Ρώσου επιχειρηματία Βλ.Γκουσίνσκι. Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα αποφανθεί για το αίτημα έκδοσης.

    [04] Μετρό: Παράταση ωραρίου λειτουργίας

    22/09/2003 20:29:06

    Μετά τον ΟΑΣΑ και η Αττικό Μετρό ανακοίνωσε παράταση των δρομολογίων του Μετρό, προκειμένου να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό, εξαιτίας της τετραήμερης απεργίας των ΤΑΧΙ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αττικό Μετρό η αναχώρηση του τελευταίου συρμού από Σύνταγμα προς όλους τους τερματικούς σταθμούς (Σεπολίων, Δάφνης, Μοναστηρακίου και Εθνικής Άμυνας) θα γίνει στη 01:00, από τα Σεπόλια προς Δάφνη στις 00:49, από τη Δάφνη προς τα Σεπόλια στις 00:49, από το Μοναστηράκι προς την Εθνική Άμυνα στις 00:55 και από την Εθνική Άμυνα προς το Μοναστηράκι στις 00:47.

    [05] Πρόγραμμα Equal - Μετανάστες - Περιοδικό ''Μέτοικος''.

    22/09/2003 16:14:23

    Με την συνεργασία Κοινοτήτων Προσφύγων και Μεταναστών κυκλοφόρησε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) το δεύτερο τεύχος του περιοδικού ''Μέτοικος'', στο πλαίσιο της υλοποίησης του κοινοτικού προγράμματος Equal, που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας και τη δημιουργία προϋποθέσεων για τη διαμόρφωση πολυπολιτισμικής κοινωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Τα θέματα του τελευταίου τεύχους του περιοδικού επικεντρώνονται σε ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες των προσφύγων και μεταναστών που ζουν στην χώρα μας με κυριότερο την αγορά εργασίας. Ενα ζητήματα ιδιαίτερα σημαντικό καθώς, όπως αναφέρεται στο περιοδικό, σύμφωνα με σχετικές μελέτες το 2015 η Ελλάδα θα έχει πληθυσμό 14,2 εκατ. από τα οποία 3,5 εκατ. θα είναι αλλοδαποί. Επίσης περιλαμβάνονται συνεντεύξεις και άρθρα από πρόσφυγες που ζουν στην χώρα μας για θέματα που σχετίζονται με την ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία καθώς και πληροφορίες για βιβλία και εκδηλώσεις που αφορούν τις κοινότητες προσφύγων και μεταναστών.

    Η ύλη του περιοδικού που γράφεται κυρίως από μετανάστες και πρόσφυγες είναι στην ελληνική και στην αλβανική γλώσσα ενώ περίληψη υπάρχει στα αγγλικά, ρωσικά, αραβικά και στα τουρκικά.

    Θα κυκλοφορήσουν ακόμη δύο τεύχη του περιοδικού στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Equal.

    Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος Equal, την ευθύνη του οποίου έχει το Υπουργείο Εργασίας, έχει συσταθεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την Ισότητα και την Κοινωνική Συνοχή στην οποία συμμετέχουν 24 φορείς, μεταξύ των οποίων και κοινότητες μεταναστών και προσφύγων από την Αττική. Το ΑΠΕ έχει αναλάβει το συντονισμό του έργου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 September 2003 - 20:30:09 UTC