Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν.ΠΑΣΟΚ: Συνέδριο τον Οκτώβριο
  • [02] Επίσκεψη Καραμανλή στον ΟΣΕ: Απάντηση Βερελή
  • [03] ΗΣΑΠ: Αλλαγή δρομολογίων
  • [04] Ενημέρωση Αγγελοπούλου σε Στεφανόπουλο
  • [05] Αναβολή δίκης Πρωτόπαπα κατά Κουρή
  • [06] Εκθεση ΔΝΤ για Ελλάδα.
  • [07] Σημαντικές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα

  • [01] Ν.ΠΑΣΟΚ: Συνέδριο τον Οκτώβριο

    18/09/2003 21:36:45

    Τη διενέργεια πολιτικού συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μέσα στον Οκτώβριο, αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της Οργάνωσης σε σημερινή της συνεδρίαση, κατόπιν εισήγησης του γραμματέα της, Παντελή Καμά. Στόχος του συνεδρίου, θα είναι η ''οργανωτική μετεξέλιξη'' της Ν.ΠΑΣΟΚ και η επαναδιατύπωση ενός ''νέου πολιτικού οράματος'', ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα νεολαίας.

    [02] Επίσκεψη Καραμανλή στον ΟΣΕ: Απάντηση Βερελή

    18/09/2003 20:28:17

    Την έντονη αντίδραση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστου Βερελή, προκάλεσαν οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Καραμανλή, μετά το σύντομο ταξίδι του με τρένο του ΟΣΕ, από την Αθήνα μέχρι τον Ασπρόπυργο.

    Από το Μπάρι της Ιταλίας που βρισκόταν για τη συνάντηση των υπουργών που μετέχουν στον Πανευρωπαϊκό άξονα 8, ο κ. Βερελής τόνισε πως ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε ένα κομμάτι της παλαιάς γραμμής Αθηνών - Πελοποννήσου που ανακατασκευάζεται και όχι κάποιο από τα πολλά όπου τα έργα έχουν ολοκληρωθεί και αποδεικνύουν ότι ο εκσυγχρονισμός του ΟΣΕ όχι μόνο δεν έχει εκτροχιαστεί, αλλά αντίθετα κινείται με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα.

    Όπως σημειώνει ο υπουργός Μεταφορών τα έργα που εκτελούνται γίνονται με ποιότητα που έχει εξετασθεί επανειλημμένα από τα όργανα της Ε.Ε. και έχει βρεθεί εξαιρετική. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 23 έργα με σήραγγες μήκους 30 χιλιομέτρων, καθώς και πάνω από 400 χιλιόμετρα ανακαινισμένης γραμμής που έχει αποδοθεί στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί σημαντικά οι χρόνοι των ταξιδιών.

    [03] ΗΣΑΠ: Αλλαγή δρομολογίων

    18/09/2003 20:26:02

    Αλλαγή στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού που κατευθύνονται από Πειραιά προς Κηφισιά, λόγω των έργων ανάπλασης στη μεσαία αποβάθρα στο τμήμα της ανόδου του σταθμού Ταύρος, από την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου

    Όπως ανακοινώθηκε από τον ΗΣΑΠ, οι συρμοί από Πειραιά με κατεύθυνση προς Κηφισιά θα διέρχονται από το σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση για αποβίβαση ή επιβίβαση επιβατών.

    Οι επιβάτες από τον Πειραιά με προορισμό το σταθμό Ταύρου, θα αποβιβάζονται στο σταθμό Πετράλωνα για να επιστρέψουν στο σταθμό προορισμού.

    Επιβάτες που ταξιδεύουν από το σταθμό Ταύρο προς Κηφισιά θα επιβιβάζονται σε συρμό με κατεύθυνση τον Πειραιά και από το σταθμό Καλλιθέα θα επιστρέφουν προς Κηφισιά. Οι μετακινήσεις των επιβατών θα γίνονται με επικύρωση ενός εισιτηρίου από το σταθμό της πρώτης επιβίβασης

    Στο μεταξύ την Κυριακή, πρόκειται επίσης, να δοθεί προς χρήση η αποβάθρα καθόδου προς Πειραιά του σταθμού Μαρούσι ενώ θα συνεχίζονται παράλληλα οι εργασίες για την αποπεράτωση της ανάπλασης του σταθμού.

    [04] Ενημέρωση Αγγελοπούλου σε Στεφανόπουλο

    18/09/2003 15:18:16

    Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων ''Αθήνα 2004'' έχει υποχρέωση να ενημερώνει όλη την κοινωνία και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ''πρώτος πολίτης'', επιβάλλεται να ενημερώνεται τακτικά για την πορεία της ολυμπιακής προετοιμασίας της χώρας, ανέφερε η πρόεδρος της ΟΕΟΑ, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον κ. Στεφανόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. ''Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δείξει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ολυμπιακή προετοιμασία που αποδεικνύεται τόσο από τις επισκέψεις τις δικές μου, αλλά και απο τις δικές του, τόσο στην έδρα της ΟΕΟΑ, όσο και στα ολυμπιακά έργα'', είπε η κ. Αγγελοπούλου προσθέτοντας ότι ''αυτές οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς οι οποίοι ίσως γίνουν και εντατικότεροι''.

    [05] Αναβολή δίκης Πρωτόπαπα κατά Κουρή

    18/09/2003 15:00:47

    Για τις 2 Δεκεμβρίου 2004 αναβλήθηκε από το Πρωτοδικείο η εκδίκαση της αγωγής του υπουργού Τύπου Χρήστου Πρωτόπαπα κατά του εκδότη Γιώργου Κουρή και της αρχιτέκτονος κας Ξυναριανού.

    Ο υπουργός διεκδικεί από τους δύο εναγόμενους ποσό 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστη από δημοσίευμα της εφημερίδας Αυριανή, στο οποίο εμφανίζεται να εισπράττει από τον όμιλο επιχειρήσεων ALTEC ποσό 200 εκατ.δραχμών με σκοπό να καλύψει προεκλογικές του δαπάνες τη χρονική περίοδο 1996 εως 2000.

    Η συζήτηση της αγωγής αναβλήθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε η αρχιτέκτων κα Ξυναριανού προκειμένου η υπόθεση να συνεκδικαστεί με αντίστοιχη αγωγή που έχει υποβάλει η ίδια σε βάρος του υπουργού από τον οποίο διεκδικεί χρηματικό ποσό 300.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστη από συκοφαντική δυσφήμηση που, όπως υποστηρίζει,διέπραξε σε βάρος της ο κ.Πρωτόπαπας.-

    [06] Εκθεση ΔΝΤ για Ελλάδα.

    18/09/2003 14:37:33

    Ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4% για το 2003 εκτιμά για την ελληνική οικονομία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως αυτό καταγράφεται στην έκθεση που σήμερα δημοσιοποιήθηκε. Για το 2004 η πρόβλεψη του ΔΝΤ κάνει λόγο για ρυθμό ανάπτυξης 3,9% προβλέποντας μικρή υποχώρηση σε σύγκριση με το 2003.

    Οσον αφορά το μέγεθος του πληθωρισμού, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, εκτιμάται ότι για το 2003 θα κυμανθεί στο 3,8%, ενώ για το 2004 προβλέπεται ότι θα σημειώσει σημαντική αποκλιμάκωση φτάνοντας το 3%.

    Τέλος για την ανεργία υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθεί απο το 9,9% το 2002, στο 9,8% το 2003 και 9,7% το 2004.

    [07] Σημαντικές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα

    18/09/2003 14:36:33

    Με αντικείμενο τις νέες πολεοδομικές ρυθμίσεις, συνεδρίασε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο. Προβληματισμό για τη συμβατότητα των ρυθμίσεων με το συνταγματικό κεκτημένο, εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ σκεπτικισμό, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε και ο υπουργός Αιγαίου, Νίκος Σηφουνάκης.

    Σημειώνεται, ότι με το σχετικό σχέδιο νόμου, πάνω από 300.000 αυθαίρετα αναμένεται να αποκτήσουν ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, (χωρίς ωστόσο και να νομιμοποιούνται τυπικώς) εφ όσον βρίσκονται εντός του σχεδίου πόλεως, ή σε περιοχή Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, ή αποτελούν κύρια κατοικία του ιδιοκτήτη με εμβαδόν έως 120 τετραγωνικά μέτρα (συν 30 τετραγωνικά μέτρα για κάθε παραπανίσιο τέκνο, οικογενειών με άνω των τεσσάρων τέκνων). Το σχέδιο νόμου, προβλέπει επίσης και νέο τρόπο προσδιορισμού των προστίμων, εκπτώσεις, απαλλαγή από προσαυξήσεις κλπ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 September 2003 - 20:30:17 UTC