Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεσσαλονίκη-Ομιλία Κ. Καραμανλή
  • [02] Εγκαίνια περιφερειακής Υμηττού
  • [03] Χριστοδουλάκης: Εχει έρθει ο καιρός της συγκομιδής
  • [04] Δίκη 17Ν:Αύριο η απολογία Γιωτόπουλου.
  • [05] Συνάντηση Καραμανλή με ΓΣΕΕ.
  • [06] Σεισμός 3,7 στην Πάρνηθα.

  • [01] Θεσσαλονίκη-Ομιλία Κ. Καραμανλή

    01/09/2003 22:41:21

    Για «υποκλοπή και «αντιγραφή των όρων που χρησιμοποιεί η ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης κατά την οποία κάλεσε τους πολίτες να συνθέσουν μαζί τον «Χάρτη της Καθημερινής Ζωής.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι το κόμμα του μίλησε στις αρχές του καλοκαιριού για την Ελλάδα του 2010, την προοπτική του 2010, προσθέτοντας ότι «μετά απ΄ όλα αυτά ήρθε ο πρωθυπουργός να μιλήσει για ``Χάρτα πραγματικής Σύγκλισης 2008΄΄, παραδέχτηκε, δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, ότι έχουμε δίκιο, τόσο στις επισημάνσεις όσο και στο στρατηγικό σχεδιασμό.

    Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας, υποστήριξε ότι το μόνο ειδικό κοινό στο οποίο έχει μειώσει την ανεργία η κυβέρνηση είναι στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Γέμισαν τα γραφεία των υπουργείων με στρατιές ακριβοπληρωμένων συμβούλων, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ξεπερνάει το όριο της θρασύτητας και της αναξιοπιστίας να ακούσουμε σε λίγες ημέρες τι ίδιες υποσχέσεις και προειδοποίησε ότι «δεν θα περάσει ο κομματικός καθεστωτισμός.

    Στη συνέχεια επέκρινε την κυβέρνηση για το θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης και χαρακτήρισε το έργο ως «ένα ακόμη πολύ κακόγουστο ανέκδοτο του πρωθυπουργού, ενώ αναφερόμενος στο σύνολο των έργων υποδομής που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση είπε ότι «το μόνο που καταφέρνουν είναι όταν ακούει κανείς ``τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα΄΄ να του έρχονται στο μυαλό οι ετήσιες επικοινωνιακές επιδρομές του πρωθυπουργού και των υπουργών του.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε ακόμη στο πρόβλημα της σχολικής στέγης της περιοχής, αλλά και στα ειδικότερα προβλήματα του δήμου Αμπελοκήπων, ενώ σχετικά με τα οικονομικά των δήμων ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπεξαιρεί τους πόρους που εισπράττει για λογαριασμό της αυτοδιοίκησης.

    [02] Εγκαίνια περιφερειακής Υμηττού

    01/09/2003 19:09:10

    Εγκαινιάζεται την Τετάρτη το μεσημέρι, από τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη και παραδίνεται στην κυκλοφορία το μεγαλύτερο τμήμα της δυτικής περιφερειακής λεωφόρου Υμηττού, από τον ανισόπεδο κόμβο της Κατεχάκη μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο των Γλυκών Νερών.

    Ηδη έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία τρία ακόμη χιλιόμετρα της δυτικής περιφερειακής Υμηττού από τα Γλυκά Νερά μέχρι τον κόμβο Ραφήνας, τον κόμβο δηλαδή που τη συνδέει με την Αττική Οδό. Απομένει η ολοκλήρωση του ανατολικού κλάδου από τον ανισόπεδο κόμβο Γλυκών Νερών μέχρι τον κόμβο της Δουκίσσης Πλακεντίας, που υπολογίζεται για την άνοιξη του 2004.

    Η δυτική περιφερειακή Υμηττού είναι ένας υπερσύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος με πολλές σήραγγες και πέντε κόμβους στο ύψος των δήμων που διασχίζει, δηλαδή του Παπάγου, του Χολαργού και της Αγίας Παρασκευής.

    [03] Χριστοδουλάκης: Εχει έρθει ο καιρός της συγκομιδής

    01/09/2003 17:30:52

    Ιδιαίτερη μέριμνα στην απασχόληση, στη λήψη μέτρων υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γενικότερα στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας θα δοθεί με το λεγόμενο ''πακέτο'' που αφορά την κοινωνική ''χάρτα'', δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

    ''Πιστεύω'', δήλωσε ο κ. Χριστοδουλάκης, ''ότι έχει έρθει ο καιρός της συγκομιδής, ο καιρός του κοινωνικού μερίσματος με πολιτικές αναδιανομής'' και πρόσθεσε ότι οι πολιτικές αυτές θα πρέπει αφενός μεν να προωθούν συνολικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και να υπακούουν στη δημοσιονομική σταθερότητα.

    [Φώτο-460213]

    [04] Δίκη 17Ν:Αύριο η απολογία Γιωτόπουλου.

    01/09/2003 15:00:27

    Με την απολογία του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου θα συνεχιστεί αύριο το πρωί η δίκη για την υπόθεση της ''17 Νοέμβρη''.

    Ο πρόεδρος κάλεσε σήμερα τον κατηγορούμενο να απολογηθεί αλλά λόγω μικροέντασης που υπήρξε προηγουμένως με αφορμή δηλώσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ο κατηγορούμενος προτίμησε να απολογηθεί αύριο, ώστε να μην έχει χρονικό περιορισμό.

    Ο Γιωτόπουλος κρατούσε χειρόγραφες σημειώσεις, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του εισαγγελέα έδρας Χρήστου Λάμπρου.

    ''Είναι αδύνατο να μιλήσω για 963 κατηγορίες - απάντησε ο Γιωτόπουλος - ο εισαγγελέας λέει τρεις σειρές και αυτές τις διαβάζει''.

    Νωρίτερα ολόκληρωσε την απολογία της η Αγγελική Σωτηροπούλου.

    Απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής σχετικά με τις δολοφονίες Αξαρλιάν και Περατικού, η Σωτηροπούλου είπε ότι λυπάται αφάνταστα για όλα αυτά. Ο σύζυγός της Δημήτρης Κουφοντίνας, άφησε να εννοηθεί στον πρόεδρο ότι τα αποτυπώματα της συντρόφου του Σωτηροπούλου που βρέθηκαν στη γιάφκα της οδού Δαμάρεως δεν δηλώνουν σε καμία περίπτωση σχέση της με τη ''17 Ν''. Οπως είπε, το διαμέρισμα της οδού Δαμάρεως, νοικιάστηκε για συγκεκριμένους λόγους με σκοπό να μην χρησιμοποιηθεί για μεγάλο διάστημα σε αντίθεση με αυτό της οδού Πάτμου, που ήταν όπως είπε, κρησφύγετο της οργάνωσης.

    [Φώτο-626748]

    [05] Συνάντηση Καραμανλή με ΓΣΕΕ.

    01/09/2003 14:48:25

    Χωρίς δεσμεύσεις από πλευράς Κ.Καραμανλή, έληξε η συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χρ.Πολυζωγόπουλος, ανέφερε ότι ο κ.Καραμανλής άκουσε τις αιτιάσεις της ΓΣΕΕ χωρίς να δεσμευθεί σε τίποτα και διευκρίνισε ότι η συνομοσπονδία θα κρίνει τις προτάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων μετά τις ανακοινώσεις τους στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

    Ερωτηθείς αναφορικά με το πακέτο κοινωνικών παροχών που αναμένεται να εξαγγειλει ο πρωθυπουργός, ο κ.Πολυζωγόπουλος απάντησε ότι ''η ΓΣΕΕ είναι θετική και διεκδικούμε περαιτέρω ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων''.

    Διαφορετικό ωστόσο υπήρξε το πνεύμα των δηλώσεων του αντιπροέδρου της ΓΣΕΕ και στελέχους της ΝΔ Γιάννη Μανώλη, ο οποίος σχολίασε λέγοντας πως ''η μεσαία τάξη στη χώρα μας δεν υφίσταται πλέον, και η συζήτηση περί παροχών είναι αποπροσανατολιστική''.

    ''Κι άλλες φορές ο πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί ανάλογα πράγματα αλλά δεν τήρησε τις υποσχέσεις τους'', συνέχισε ο κ.Μανώλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ''πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση για την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος'', καθώς επίσης και να αυξηθεί το επίδομα των ανέργων στο 60% του βασικού μισθού.

    Από πλευράς ΝΔ ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε πως ''ο Κώστας Καραμανλής δεν ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη με σημαίες ευκαιρίας, ούτε για να απολογηθεί για τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ.Σημίτης είναι αναξιόπιστος είχε υποσχεθεί 200.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία στην Ευρώπη''.

    [Φώτο-631180]

    [06] Σεισμός 3,7 στην Πάρνηθα.

    01/09/2003 14:38:49

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.05 το μεσημέρι με επίκεντρο τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 September 2003 - 20:30:11 UTC