Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφυλάκιση Γκουσίνσκι με περιοριστικούς όρους
  • [02] Ν/Σ για αξιολόγηση ΑΕΙ
  • [03] Υπουργείο Παιδείας: Επαναληπτικές εξετάσεις
  • [04] Συνάντηση Σημίτη με ηγεσία ΓΣΕΕ
  • [05] ΥΠΑΝ: Ιδιωτικά σχολεία: Αυξήσεις
  • [06] ''Ολυμπιακές Αερογραμμές'': Κατάθεση τροπολογίας

  • [01] Αποφυλάκιση Γκουσίνσκι με περιοριστικούς όρους

    29/08/2003 22:19:22

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι ο Ρώσος μεγαλοεπιχειρηματίας Βλαντιμίρ Γκουσίνσκι, ύστερα από σχετική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Οι περιοριστικοί όροι, προβλέπουν την καταβολή εγγύησης ύψους 100.000 ευρώ και απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα. Για την υπόθεση της έκδοσης του Γκουσίνσκι αναμένεται να εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών όταν διαβιβασθεί αίτημα έκδοσής του από τις αρμόδιες ρωσικές αρχές.

    [02] Ν/Σ για αξιολόγηση ΑΕΙ

    29/08/2003 20:38:09

    Σημαντικές καινοτομίες περιέχει το σχέδιο νόμου, για την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με αυτό «θεσμοθετείται το Εθνικό Σύστημα Διασφάλισης και Αξιολόγησης της Ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης, το οποίο έχει ως πρωταρχικό σκοπό τη διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων για το υψηλότερο δυνατό ποιοτικό επίπεδο λειτουργίας των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Το Εθνικό Σύστημα συνίσταται στο σύνολο των οργάνων, σχημάτων και διαδικασιών διασφάλισης και αξιολόγησης της ποιότητας της ανώτατης εκπαίδευσης που αναπτύσσονται τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στο εσωτερικό του κάθε Ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης.

    Ετσι ιδρύεται Εθνικό Συμβούλιο Διασφάλισης και Αξιολόγησης της Ποιότητας της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης ως ανεξάρτητη αρχή σύμφωνα με το άρθρο 101 Α του Συντάγματος και με έδρα την Αθήνα.

    Αυτό το όργανο έχει λειτουργική ανεξαρτησία και δεν υπόκειται σε έλεγχο απο κυβερνητικό όργανο ή διοικητική αρχή. Υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.

    [03] Υπουργείο Παιδείας: Επαναληπτικές εξετάσεις

    29/08/2003 20:29:33

    Απο το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζεται οτι οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές της β τάξης των ημερήσιων και της γ τάξης εσπερινών Ενιαίων Λυκείων σε εθνικό επίπεδο, αρχίζουν στις 2 Σεπτεμβρίου. Θα εξεταστούν οι μαθητές που δεν προήχθησαν τον Ιούνιο, λόγω επίδοσης, ή δεν προσήλθαν δικαιολογημένα στις τελικές εξετάσεις Ιουνίου σε ένα ή περισσότερα μαθήματα.

    [04] Συνάντηση Σημίτη με ηγεσία ΓΣΕΕ

    29/08/2003 19:00:42

    Σε θετικό κλίμα, όπως δήλωσε ο Δ. Ρέππας, πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνάντηση του Κώστα Σημίτη με την ηγεσία της ΓΣΕΕ, ενόψει των πρωθυπουργικών εξαγγελιών στη ΔΕΘ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Ρέππας.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι τα συνδικάτα ζήτησαν κατά προτεραιότητα μέτρα πολιτικής για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, των ανέργων και των χαμηλόμισθων. ''Δεν κατανοούμε'', είπε, ''τις φωνές που ζητούν περιορισμό των παροχών. Κανείς δεν ζήτησε ελεημοσύνη, είναι όμως υποχρέωση του κράτους η ενίσχυση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων''.

    Η ΓΣΕΕ ζήτησε επίσης, σύμφωνα με τον κ.Πολυζωγόπουλο, πολιτικές που θα συνδυάζουν την ανάπτυξη με την ενίσχυση της απασχόλησης, διασφάλιση της αγοραστικής δύναμης από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια και στήριξη της εργατικής νομοθεσίας.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός αναγνώρισε τα προβλήματα, έκανε λόγο για στοχευμένες-εξειδικευμένες πολιτικές και στο επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει τα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση.

    Ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες τόνωσης της απασχόλησης και υπογράμμισε ότι μέσω του διαλόγου (στις εθνικές επιτροπές απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας) θα αναζητηθούν συναινετικές λύσεις στα προβλήματα.

    [05] ΥΠΑΝ: Ιδιωτικά σχολεία: Αυξήσεις

    29/08/2003 15:45:27

    Η αύξηση στα ιδιωτικά σχολεία και σχολές δεν θα ξεπεράσει τη φετινή σχολική χρονιά το 3,8% σε ότι αφορά τα υποχρεωτικά μαθήματα και τα μεταφορικά.

    Αυτό συμφωνήθηκε στη σύσκεψη που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμων Κουλούρης με τους εκπροσώπους ιδιωτικών σχολείων και σχολών.

    Οπως δήλωσε ο υφυπουργός μετά τη συνάντηση η συμφωνία αφορά μόνο το βασικό κορμό της εκπαίδευσης τα υποχρεωτικα μαθήματα.

    Οσον αφορά την επιβολή προστίμων σε σχολεία που δεν τήρησαν την νομοθετική ρύθμιση την περσινή σχολική χρονιά ο υφυπουργός δήλωσε ότι η υπηρεσία διασταυρώνει τα στοιχεία για να διαπιστώσει εάν πραγματοποιήθηκε ο απαιτούμενος συμψηφισμός.

    Ο εκπρόσωπος των ιδιωτικών σχολείων Θανάσης Ζαχόπουλος επισήμανε ότι τα αιτήματά τους ήταν για μεγαλύτερο ποσοστό αυξήσεων από αυτό στο οποίο συμφώνησαν τελικά και δήλωσε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει κάθε χρόνο.

    [06] ''Ολυμπιακές Αερογραμμές'': Κατάθεση τροπολογίας

    29/08/2003 15:15:49

    Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την ίδρυση της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται Olympic Airlines (Ολυμπιακές Αερογραμμές) και θα έχει αποκλειστικά πτητικό έργο, το οποίο προκύπτει από την ενοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας και των Μακεδονικών Αερογραμμών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 August 2003 - 20:30:10 UTC