Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακοί Αγώνες: Συνεδρίαση Διυπουργικής Επιτροπής
  • [02] Λαθρομετανάστης βρέθηκε νεκρός σε φορτηγό
  • [03] «Πόθεν έσχες βουλευτών: Μέχρι το Νοέμβριο ολοκληρώνεται ο έλεγχος
  • [04] Φωτιάδης: Οδηγίες για φορολογικοούς έλεγχους
  • [05] 17 Ν: Αποφυλακίζεται ο Αν.Παπαναστασίου

  • [01] Ολυμπιακοί Αγώνες: Συνεδρίαση Διυπουργικής Επιτροπής

    26/08/2003 18:25:44

    Η σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, για την Ολυμπιακή προετοιμασία, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, επικεντρώθηκε κυρίως σε τρία βασικά σημεία, τα οποία απασχόλησαν και την επικαιρότητα. Στην επισκόπηση των προολυμπιακών δοκιμαστικών διοργανώσεων, στον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών και ειδικά στον τομέα της Δημόσιας Υγιεινής, αλλά και στα ιδιαιτέρως επικριτικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου -σήμερα είχαμε νέα εχθρικά δημοσιεύματα από Αυστραλία και Βρετανία- καθώς και στην επικοινωνιακή ''θωράκιση'' των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία θα αναλάβει ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, σε συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και την ηγεσία της ΑΘΗΝΑ 2004.

    Ο κ.Σημίτης, κατά την εισαγωγική του παρέμβαση, τόνισε ότι ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων ''γνωρίζουμε όλοι μας και έχουμε συνείδηση του μεγέθους του εγχειρήματος, της προσήκουσας προσοχής για την έγκαιρη υλοποίηση του όλου φάσματος των έργων, δράσεων και παρεμβάσεων που σχετίζονται με τους Αγώνες, καθώς και της ευθύνης που μας αναλογεί, ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να είναι πραγματικά μοναδικοί''.

    Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα test events, αλλά πρόσθεσε ότι μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα και να έχουμε αποφύγει ένα-δύο περιστατικά τα οποία χάλασαν τη γενικότερη καλή εντύπωση που άφησαν. Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Ντένις Οσβαλντ, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τις δοκιμαστικές διοργανώσεις, υπενθυμίζοντας το πόσο φειδωλός στους λόγους του είναι ο Ελβετός αξιωματούχος της ΔΟΕ.

    [02] Λαθρομετανάστης βρέθηκε νεκρός σε φορτηγό

    26/08/2003 17:51:49

    Ενας 16χρονος Αφγανός βρέθηκε νεκρός κάτω από σωρούς καρπούζια μέσα σε ένα φορτηγό προερχόμενο από την Ελλάδα, ανακοινώθηκε σήμερα από τους καραμπινιέρους, οι οποίοι συνέλαβαν τον οδηγό του οχήματος κοντά στο Ρίμινι.

    Το πτώμα του άτυχου λαθρομετανάστη ανακαλύφθηκε όταν ξεφορτώθηκαν τα καρπούζια στη λαχαναγορά του Σανταρκάντζελο ντι Ρομάνια. Δίπλα στο πτώμα βρέθηκε ένα μικρό σακίδιο, μερικές προμήθειες και ένα μισοάδειο μπουκάλι με νερό.

    Οι ιταλικές αρχές πιστεύουν ότι το φορτηγό πρέπει να μετέφερε αρχικά και άλλους λαθρομετανάστες, διότι στο εσωτερικό του βρέθηκαν και άλλες κρυψώνες κάτω από καφάσια.

    [03] «Πόθεν έσχες βουλευτών: Μέχρι το Νοέμβριο ολοκληρώνεται ο έλεγχος

    26/08/2003 17:02:38

    Mέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δηλώσεων «πόθεν έσχες των βουλευτών. Αυτό διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Απ.Κακλαμάνης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ο μετείχε σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον υπ. Εσωτερικών.

    Με την ολοκλήρωση του ελέγχου των δηλώσεων «πόθεν έσχες των βουλευτών και την ψήφιση του νέου νόμου «θα μπορεί να υπάρξει -δεν λέω πλήρης- περισσότερη διαφάνεια ή ένα σημαντικό βήμα για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο της χώρας, είπε ο κ. Κακλαμάνης.

    [04] Φωτιάδης: Οδηγίες για φορολογικοούς έλεγχους

    26/08/2003 15:46:44

    Αυστηρές οδηγίες προς τις εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα για τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων στις επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες και για τη συμπεριφορά των ελεγκτών προς τους ελεγχόμενους περιλαμβάνει εγκύκλιος που απέστειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης.

    Στην εγκύκλιο ορίζονται συγκεκριμένα τα βήματα που πρέπει να ακολουθούν οι ελεγκτές κατά τη διαδικασία του ελέγχου καθώς τονίζεται ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου η συμπεριφορά των ελεγκτών δεν είναι κατάλληλη, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αρνητικές εντυπώσεις προς τους φορολογούμενους και αμφισβητήσεις των αποτελεσμάτων ελέγχου.

    Στην εγκύκλιο αναφέρεται ακόμη ότι υπάρχουν περιπτώσεις υπερβολικών καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση εντολών ελέγχου απο ελεγκτές και σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο για την πάταξη τυχόν περιπτώσεων εκτροπών των ελεγκτικών οργάνων.

    [05] 17 Ν: Αποφυλακίζεται ο Αν.Παπαναστασίου

    26/08/2003 14:50:52

    Ελεύθερος εντός της ημέρας θα είναι ο Ανέστης Παπαναστασίου, ο δεύτερος μετά τον Γιάννη Σερίφη, απο τους κατηγορούμενος για την υπόθεση της ''17 Νοέμβρη'', που αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Σύμφωνα με το βούλευμα στον Ανέστη Παπαναστασίου, που κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή στην ''17 Νοέμβρη'', πρέπει να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής. Οι εφέτες έκριναν ότι για την παράταση της προσωρινής κράτησης του Ανέστη Παπαναστασίου θα έπρεπε να έχει εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών εντός του ορίου των έξι συν ενός μηνών κράτησης, όριο το οποίο συμπληρώθηκε στις 9 Αυγούστου.

    [Φώτο-532879]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 August 2003 - 20:30:10 UTC