Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Μαξίμου ο Οσβαλντ με Κ.Σημίτη
  • [02] Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στην Πολωνία
  • [03] Απάντηση στις βολές από «Γκάρντιαν
  • [04] Σημίτης: Τα Ολυμπιακά έργα θα ολοκληρωθούν έγκαιρα
  • [05] Υπουργείο Εργασίας: Ελαφρύνσεις για τους σεισμόπληκτους
  • [06] Εργατικό ατύχημα: Νεκρός 33χρονος
  • [07] ΓΓΠΠ: Κίνδυνος πυρκαγιάς
  • [08] Συνάντηση Σημίτη με Χριστοδουλάκη

  • [01] Στο Μαξίμου ο Οσβαλντ με Κ.Σημίτη

    18/08/2003 20:57:56

    Την ικανοποίησή του για την πορεία της προετοιμασίας της χώρας μας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εξέφρασε στον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ, κατά την αποψινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, που διήρκεσε μια ώρα και στην οποία παραβρέθηκαν ακόμη ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος και η πρόεδρος της ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Ο Ντένις Οσβαλντ τόνισε, ότι η προετοιμασία πηγαίνει καλά, ενώ όσον αφορά στο ?καυτό? θέμα της ασφάλειας επεσήμανε πως δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Για τα δημοσιεύματα δε ξένων εφημερίδων σχετικά με την ασφάλεια, υπογράμμισε πως ανάλογη κριτική γίνεται στο αντιστοιχο χρονικό διάστημα σε όσες πόλεις διοργανώνουν Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα, τα μόνα έργα για τα οποία ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις είναι του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, το Καραϊσκακη και το τραμ.

    [02] Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στην Πολωνία

    18/08/2003 20:27:57

    Με ιδιαίτερες τιμές έγινε δεκτός στη Βαρσοβία ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας απο χθές το απόγευμα και μέχρι την προσεχή Παρασκευή. Τον κ. Χριστόδουλο, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, ο μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββας, και κληρικοί ενώ το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Βαρσοβία.

    [03] Απάντηση στις βολές από «Γκάρντιαν

    18/08/2003 20:27:51

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας με αφορμή τα δημοσιεύματα στην αγγλική εφημερίδα Γκάρντιαν σχετικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 τόνισε πως "όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά συμφέροντα που συνδέονται και με τους Ολυμπιακούς αγώνες και με τα θέματα της ασφάλειάς τους και εξ΄ αιτίας αυτών των συμφερόντων ίσως βλέπουμε κατά καιρούς τέτοια δημοσιεύματα".

    Ο κ. Πρωτόπαπας επεσήμανε ότι "αυτά εξυπηρετούν κάποιους" και πρόσθεσε ότι "η πραγματικότητα όμως είναι ότι θα έχουμε τους καλύτερους και ασφαλέστερους Ολυμπιακούς αγώνες που έγιναν ποτέ"."Και αυτό νομίζω ότι μπορούμε να το εγγυηθούμε με τη δουλειά μας που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται", είπε.

    Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος "υπενθύμισε" πως "στο θέμα του σχεδιασμού του συστήματος της ασφάλειας συμμετείχαν 7 χώρες και αυτό έχει μεγάλη σημασία''.-

    [04] Σημίτης: Τα Ολυμπιακά έργα θα ολοκληρωθούν έγκαιρα

    18/08/2003 18:47:22

    Τη διαβεβαίωση ότι θα ολοκληρωθούν έγκαιρα τα Ολυμπιακά Εργα και η Ελλάδα θα είναι έτοιμη και ασφαλής όταν θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος επισκέφθηκε, σήμερα, τα έργα που γίνονται στον Αγιο Κοσμά και το Δέλτα Φαλήρου, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο, την Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, τον υφυπουργό αρμόδιο για Ολυμπιακά Εργα, Νάσο Αλευρά, το ΓΓ Ολυμπιακών Αγώνων, Κώστα Καρτάλη και την πρόεδρο της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

    Ακόμη, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το έργο ανάπλασης της παραλιακής ως το «μεγαλύτερο που γίνεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στη συνέχεια έστειλε το μήνυμα ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συμπεριφερθεί ανεύθυνα.

    [05] Υπουργείο Εργασίας: Ελαφρύνσεις για τους σεισμόπληκτους

    18/08/2003 18:13:18

    Με στόχο την ανακούφιση των σεισμοπαθών στην Λευκάδα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προωθεί στην κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ, μέτρα για την ελάφρυνση από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

    Συγκεκριμένα, αναστέλλεται για 6 μήνες η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ και η εξόφλησή τους σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    [06] Εργατικό ατύχημα: Νεκρός 33χρονος

    18/08/2003 17:58:27

    Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη εργάτης σε εργοστάσιο κατασκευής μεταλλικών ειδών, ενώ εργαζόταν σε μηχάνημα στιλβώσεως μαχαιριών. Πρόκειται για τον Ταϊγκράν Ταμράζοβ 33 χρόνων ο οποίος κάτω από άγνωστες συνθήκες παρασύρθηκε από τους κυλίνδρους του μηχανήματος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα.

    [07] ΓΓΠΠ: Κίνδυνος πυρκαγιάς

    18/08/2003 17:53:20

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι για αύριο 19 Αυγούστου, ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλός για τις περιοχές Αττικής, Αργολίδας, Ευβοίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Ικαρίας και Σάμου.

    [08] Συνάντηση Σημίτη με Χριστοδουλάκη

    18/08/2003 17:18:49

    Η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες ήταν το αντικείμενο πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Χριστοδουλάκη, του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστου Βερελή, και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Ρέππα. Οπως δήλωσε, μετά την τετράωρη σύσκεψη, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, η οικονομική πολιτική τους επόμενους μήνες θα είναι πολιτική ανάπτυξης και απασχόλησης.

    Εμφαση θα δοθεί στην κοινωνική συνοχή, ενώ παράλληλα θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες που αφορούν τις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 August 2003 - 20:30:13 UTC