Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο δολοφόνος του 17χρονου Αγγλου
  • [02] Δεν αποφυλακίζεται ο Ανέστης Παπαναστασίου
  • [03] Υπό μερικό ελεγχο πυρκαγιά στην Ικαρία
  • [04] Σύσκεψη για την υποδοχή του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
  • [05] Εξοδος για Δεκαπενταύγουστο.
  • [06] Πυρκαγιά στην Ικαρία

  • [01] Συνελήφθη ο δολοφόνος του 17χρονου Αγγλου

    13/08/2003 20:44:52

    Ενας 21χρονος Αγγλος τουρίστας είναι ο δράστης της δολοφονίας του συμπατριώτη του Paddy Doran, 17 χρόνων, σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής Φαληράκι της Ρόδου, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης. Πρόκειται για τον Peter-Mark Νavarro, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του λίγη ώρα πριν οδηγηθεί μαζί με άλλους δέκα Αγγλους στον εισαγγελέα για τη συμμετοχή τους στην άγρια συμπλοκή, που κατέληξε στο θάνατο του Doran.

    Οπως έγινε γνωστό, ο δράστης του φονικού υποδείχθηκε από τρεις συμπατριώτες του που πήραν μέρος στην αιματηρή συμπλοκή.

    Από τις μέχρι στιγμής ανακρίσεις προέκυψε ότι το επεισόδιο έγινε για ασήμαντη αφορμή και ο δράστης ισχυρίζεται ότι χτύπησε με σπασμένο μπουκάλι στην καρωτίδα τον 17χρονο συμπατριώτη του, γιατί του έδωσε ένα χαστούκι!

    Από τις έρευνες που διενήργησαν οι αστυνομικοί βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, όπως επίσης και χάπια Ecstasy στα καταλύματα όπου διέμεναν τέσσερις από τους συλληφθέντες Αγγλους, που πήραν μέρος στη συμπλοκή.

    [02] Δεν αποφυλακίζεται ο Ανέστης Παπαναστασίου

    13/08/2003 20:44:26

    Δεν αποφυλακίζεται τελικά ο Ανέστης Παπαναστασίου, κατηγορούμενος στην υπόθεση της "17Ν", μετά τη λύση που δόθηκε στο ζήτημα που προέκυψε εξαιτίας της μη ανανέωσης της ισχύος του εντάλματος προσωρινής κράτησης του.

    Διαρκούσης της δίκης η προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου παρατείνεται αυτοδικαίως χωρίς την έκδοση ειδικού βουλεύματος, αναφέρεται σε διάταξη του εισαγγελέα εφετών Γ.Σανιδά.

    Διαφορετική διαδικασία ακολουθήθηκε ωστόσο για τους λοιπούς κατηγορούμενους της υπόθεσης, των οποίων η προσωρινή κράτηση παρατάθηκε με βούλευμα μόλις έληξε το εξάμηνο.

    Η λύση που δόθηκε προκειμένου να μην αποφυλακισθεί ο Ανέστης Παπαναστασίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων του, οι οποίοι αναμένεται να καταθέτουν στην εισαγγελία εφετών υπόμνημα με τις αντιρρήσεις τους.

    [03] Υπό μερικό ελεγχο πυρκαγιά στην Ικαρία

    13/08/2003 20:44:19

    Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη μία το μεσημέρι στην περιοχή ''Οξέ'' της Ικαρίας. Η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να επεκταθεί στους οικισμούς Γλαρέγο, Μαυρικάτο, Κοντουμά, Φωκιανέικα και στο διάβα της να αποτεφρώσει δασική έκταση και τρεις αγροικίες. Να σημειώσουμε ότι η πυρκαγιά πέρασε στην κυριολεξία μέσα από τις αυλές των σπιτιών, ενώ οι κάτοικοι, οι εθελοντές πυροσβέστες και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ώστε να μην μπορέσει να κάψει και άλλες κατοικίες. Συνολικά πήραν μέρος 45 οχήματα της Πυροσβεστικής και των εθελοντών και 87 άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ. Η πυρκαγιά ανέπτυξε ένα μέτωπο αρκετά μεγάλο ανάμεσα στην περιοχή ''Οξε'', Θέρμα, Αγιος Κήρυκος μέσα σε δύσβατα σημεία, οικισμούς και χαράδρες. Κύριο μέλημα των επίγειων δυνάμεων είναι τώρα να μπορέσουν να την κρατήσουν όλη τη νύχτα ώστε να μην αναζωπυρωθεί παρ' όλο ότι επικρατούν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

    [04] Σύσκεψη για την υποδοχή του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

    13/08/2003 18:49:46

    Η προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη στη Θεσσαλονίκη για την 68η ΔΕΘ ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με τη συμμετοχή του ΥΜΑΘ Χάρη Καστανίδη, του μέλους του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Θάνου, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Ηλία Λιακόπουλο, του εντεταλμένου συμβούλου της ΔΕΘ Παναγιώτη Αβραμόπουλου και τοπικών στελεχών.

    Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να οργανωθεί υποδοχή του πρωθυπουργού στο αεροδρόμιο ενώ συζητήθηκε και το υπόλοιπο πρόγραμμα του πρωθυπουργού κατά την τριήμερη παρουσία του στην πόλη.

    Με βάση τους εως τώρα σχεδιασμούς ο πρωθυπουργός θα έρθει στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής 5 Σεπτεμβρίου, στη συνέχεια θα εγκαινιάσει την 68η ΔΕΘ και το ίδιο βράδυ θα παραστεί σε δεξίωση στους κήπους του Γ Σώματος Στρατού.

    Το Σάββατο προβλέπεται επίσκεψη του κ.Σημίτη σε υπο κατασκευή έργα και σε άλλα που έχουν ολοκληρωθεί, παρουσία του στα εγκαίνια της έκθεσης «Κύπρος 1700-2000, γεύμα με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων και το βράδυ ομιλία σε δείπνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων.

    Την Κυριακή ο πρωθυπουργός θα περιηγηθεί τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και αργότερα θα επιθεωρήσει τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία.

    [05] Εξοδος για Δεκαπενταύγουστο.

    13/08/2003 17:07:23

    Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας καθώς δεκάδες πιστοί ταξιδεύουν για τα νησιά Πάρο και Τήνο για να γιορτάσουν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

    Από το λιμάνι του Πειραιά αύριο αναμένεται να γίνουν 50 έκτακτα δρομολόγια και 17 έκτακτα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας.

    Η ένταση όμως και οι εκνευρισμοί που επικρατούν στο λιμάνι του Πειραιά είναι μεγάλη αφού τα δρομολόγια γίνονται με καθυστέρηση πολλών ωρών.

    Χαρακτηριστική είναι η καθυστέρηση του Φλάιν Κατ Ουάν, που είχε προορισμό Σπέτσες και Πόρτο Χέλι και από βλάβη στη δεξιά μηχανή παρέμεινε στο λιμάνι της Υδρας από τις 9 το βράδυ μέχρι σήμερα στις 2.30 τα ξημερώματα, οπότε η εταιρία έστειλε άλλο πλοίο για να συνεχίσουν το προορισμό τους οι 199 επιβάτες.

    Στο μεταξύ, ακόμη επισκευάζεται το Χάι Σπιντ που είχε υποστεί βλάβη προ διημέρου και θα δρομολογηθεί ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

    Προβλήματα όμως αναμένεται να υπάρξουν και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα και από την τροχαία Αττικής έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα που συνίστανται στην παραχώρηση επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας, απαγόρευση της διέλευσης φορτηγών άνω του 1,5 τόνου, από αύριο στις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ και μέχρι και την Κυριακή.

    Επίσης, στα μέτρα θα πάρουν μέρος και 4 ελικόπτερα, 3 της αστυνομίας και 1 της Ολυμπιακής στα οποία θα επιβαίνουν αξιωματικοί της τροχαίας και θα υπερίπτανται των δυο εθνικών δικτύων συντονίζοντας το έργο των συναδέλφων τους που με περιπολικά και μοτοσυκλέτες θα επιβάλουν τον ΚΟΚ στους διερχόμενους οδηγούς.

    [Φώτο-227108]

    [06] Πυρκαγιά στην Ικαρία

    13/08/2003 15:02:03

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή Οξέ της Ικαρίας και που μέχρι στιγμής απειλεί κατοικημένες περιοχές και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει κάψει τρεις κατοικίες εγκαταλελειμένες στην περιοχή Μαυρικάτο.

    Η φωτιά μαίνεται σε ένα μέτωπο από την περιοχή Οξέ - Φωκιαναίικα - Μαυρικάτο περιοχές που είναι δίπλα στα Θέρμα Αγίου Κηρύκου.

    Επιτόπου βρίσκονται όλες οι επίγειες δυνάμεις, ενώ ελικόπτερο Σινούκ και αεροπλάνο καναντέρ κάνει ρίψη νερού στην περιοχή.

    Ηδη έχουν ξεκινήσει από Σάμο το ταχύπλοο του Λιμεναρχείου και πυροσβεστικές δυνάμεις για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι ισχυροί, οι οποίοι δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 13 August 2003 - 20:30:11 UTC