Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην επιτροπή ανταγωνισμού οι εταιρίες εμφιάλωσης
  • [02] Πέταξαν χειροβομβίδα σε μονοκατοικία
  • [03] Αυξάνονται τα τέλη της ΕΡΤ
  • [04] Υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές σε πέντε μέτωπα
  • [05] Δυσαρέσκεια Αθήνας για δημοσίευμα ΝΥ Times
  • [06] Aρνείται τις κατηγορίες ο Διονύσης Γεωργιάδης

  • [01] Στην επιτροπή ανταγωνισμού οι εταιρίες εμφιάλωσης

    08/08/2003 14:14:26

    Στην επιτροπή Ανταγωνισμού παραπέμπει το υπουργείο Ανάπτυξης όλες τις εταιρίες εμφιάλωσης νερού και στον εισαγγελέα 15 κυλικεία επιβατηγών πλοίων, μετά τη διαπίστωση δεκάδων παραβάσεων στην αγορά. Τα κέρδη από τις παραβάσεις αυτές ξεπερνούν το 350%. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κίμων Κουλούρης τόνισε επίσης ότι μία από τις σκέψεις της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει από αγορανομικό σε ποινικό αδίκημα τη μη ανάρτηση τιμοκαταλόγων, σε χώρους μαζικής εστίασης.

    [02] Πέταξαν χειροβομβίδα σε μονοκατοικία

    08/08/2003 14:14:19

    Αγνωστος πέταξε τα ξημερώματα χειροβομβίδα στην αυλή μονοκατοικίας του Μανώλη Αντωνιδάκη 62 ετών, στην οδό Δερβενακίων 36, στη Δάφνη με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές. Ο Αντωνιδάκης εργάζεται ως σύμβουλος της τεχνικής εταιρίας ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

    [03] Αυξάνονται τα τέλη της ΕΡΤ

    08/08/2003 14:14:13

    Την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ κατά 31 λεπτά προβλέπει τροπολογία των υπουργών Οικονομίας και Τύπου, η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών. Έτσι, θα αυξηθούν τα ετήσια έσοδα της ΕΡΤ και της ΔΕΗ κατά περίπου 19,2 εκατομμύρια ευρώ και 96.000 ευρώ αντίστοιχα.

    [04] Υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές σε πέντε μέτωπα

    08/08/2003 14:14:06

    Υπό πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί όλες οι φωτιές που ξέσπασαν σε πέντε νομούς της χώρας. Ειδικότερα, ελέγχονται οι πυρκαγιές στο Σιδηρόκαστρο Λακωνίας, κοντά στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, στο δήμο Αράχθου στην Αρτα, στο δήμο Κοντοβάζαινας της Αρκαδίας, καθώς και οι 7 εστίες στο νομό Ηλείας. Το συντονισμό για την κατάσβεση της πολυμέτωπης αυτής πυρκαγιάς είχε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Φούρλας, ενώ, συνολικά, έλαβαν μέρος 165 πυροσβέστες με 55 οχήματα, καθώς και τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροσκάφη και τρια ελικόπτερα. Σε όλες τις περιπτώσεις παραμένουν, για τυχόν αναζωπυρώσεις, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενω προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτίων, που προκάλεσαν τις πυρκαγιές, διενεργούν τα κατά τόπους ανακριτικά τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμούς, όπως στην Ηλεία, όπου έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές υπόπτων.

    [05] Δυσαρέσκεια Αθήνας για δημοσίευμα ΝΥ Times

    08/08/2003 14:14:00

    Ψευδείς και ανυπόστατες χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα ''Νιού Γιόρκ Τάιμς'' τοποθετώντας το ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' μαζί με αεροδρόμια του Ιράκ, της Τουρκίας και των Φιλιππίνων, ως πιθανούς στόχους με πυραύλους απο την Αλ Κάιντα. Στο δημοσίευμα αναφέρεται οτι Αμερικανοί ειδικοί έχουν επιθεωρήσει τα αεροδρόμια για τη λήψη μέτρων και φιλοξενείται δήλωση Αμερικανού ναυάρχου ο οποίος αναφέρει οτι οι επιθεωρήσεις έγιναν σε αεροδρόμια ''που οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να έχουν τον έλεγχο''. Ο κ.Πρωτόπαπας τόνισε οτι ουδέποτε έχει επισημανθεί κάτι που να συνδέεται με δράση της Αλ Κάιντα στη χώρα μας και οτι το αεροδρόμιο των Αθηνών έχει κατ΄επανάληψη ελεγχθεί από τους διεθνείς οργανισμούς για θέματα ασφαλείας και έχει βρεθεί ως ένα από τα ασφαλέστερα στον κόσμο. Ο κ.Πρωτόπαπας αναρωτήθηκε ''ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν, ιδιαίτερα μέσα στην τουριστική περίοδο, αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα''.

    [06] Aρνείται τις κατηγορίες ο Διονύσης Γεωργιάδης

    08/08/2003 14:13:53

    Αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη ο Διονύσης Γεωργιάδης που απολογήθηκε επί περίπου μία ώρα. Υπογράμμισε οτι δεν συμφωνεί με τη λογική της βίας που είχε η 17 Νοέμβρη, ενώ απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση της ενοικίασης του διαμερίσματος της οδού Δαμάρεως σε εξυπηρέτηση που θέλησε να κάνει στον Σάββα Ξηρό. Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του Διονύση Γεωργιάδη και της ανάγνωσης των αρχικών ομολογιών του, αφού το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση περί ακυρότητας που υπέβαλε ο κατηγορούμενος, ο πρόεδρος απευθύνθηκε στο Δημήτρη Κουφοντίνα παροτρύνοντάς τον να μιλήσει για το Διονύση Γεωργιάδη.

    Κουφοντίνας: Εχω πεί οτι ορισμένοι είναι σχετικοί και ορισμένοι άσχετοι.

    Πρόεδρος : Ετούτος (δείχνοντας το Δ.Γεωργιάδη).

    Κουφοντίνας: Μπορείτε ειδικά γι' αυτόν να βγάλετε εύκολα συμπέρασμα.

    Πρόεδρος: Ειδικά γι' αυτόν μπορώ εύκολα , ε ;

    Κουφοντίνας: (χαμογελάει).

    Πρόεδρος: Μου έδωσε κάποιο νόημα ο κ. Κουφοντίνας.

    Απο αύριο, το δικαστήριο θα διακόψει για θερινές διακοπές μέχρι και τις 19 Αυγούστου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 August 2003 - 11:30:12 UTC