Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-08-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμερικανός πρέσβης:Παράδοση στολών χημικού πολέμου
  • [02] Νέες υπογραφές στην επιστολή για το ''πόθεν έσχες''
  • [03] Αντίδραση Βενιζέλου για κατεδάφιση οικίας Γ.Σκαρίμπα
  • [04] Συνεχίζεται επ'αόριστον η απεργία των βυτιοφόρων σε Β.Ελλάδα
  • [05] Aρχισε η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων Αυγούστου
  • [06] Δίκη 17Ν:Ενσταση συνηγόρων Β. Τζωρτζάτου

  • [01] Αμερικανός πρέσβης:Παράδοση στολών χημικού πολέμου

    01/08/2003 14:19:53

    Ειδικές στολές με όλα τα εξαρτήματά τους για ραδιοβιολογικό και χημικό πόλεμο παρέδωσε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τομας Μίλερ εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης στην ελληνική κυβέρνηση σε ειδική τελετή που έγινε στις 11 το πρωϊ στις εγκατάστασεις του πρώην ανατολικού αερολιμένα Ελληνικού.

    Συνολικά ο κ. Μίλερ παρέδωσε 36 στολές για τον εξοπλισμό ειδικά εκπαιδευμένων στελεχών των φορέων που εμπλέκονται στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Το υλικό για την αντιμετώπιση όπλων μαζικής καταστροφής παρέλαβαν εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Παντελής Τσερτικίδης και ο αρχηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Φώτης Νασιάκος.

    Πριν απο την παράδοση του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε άσκηση το σενάριο της οποίας περιελάμβανε επίθεση με βιολογικά όπλα.

    Συγκεκριμένα , σύμφωνα με την άσκηση, υπάλληλος δημόσιου οργανισμού παρέλαβε φάκελο με σκόνη που προκαλεί παράλυση του νευρικού συστήματος και η οποία χύθηκε μέσα σε κλειστό χώρο με αποτέλεσμα να ''προσβληθούν όλοι οι παρευρισκόμενοι''.

    Σύμφωνα με την άσκηση οι ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες πρόσφεραν επιτόπου τις πρώτες βοήθειες , μετέφεραν τους σοβαρά προσβληθέντες σε νοσοκομείο , οδήγησαν τους άλλους σε ειδικούς χώρους και έκαναν πλήρη απολύμανση.

    Αξίζει να σημειωθεί οτι οι στολές αυτές θα χρησιμοποιηθούν απο 34 άτομα απο την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό, τις Ενοπλες Δυνάμεις, το ΕΚΑΒ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που έχουν εκπαιδευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα εκπαιδεύσουν άμεσα και άλλους συναδέλφους τους στην Ελλάδα.

    [02] Νέες υπογραφές στην επιστολή για το ''πόθεν έσχες''

    01/08/2003 14:15:59

    Την επιστολή των 23 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους να καταθέσουν στοιχεία για τις χρηματιστηριακές τους συναλλαγές καθώς, όπως αναφέρουν, υπάρχουν αρμόδια

    κοινοβουλευτικά όργανα για να ελέγξουν την ακρίβεια των δηλώσεών τους, συνυπέγραψαν σήμερα οι βουλευτές κ.κ.Κ.Σπηριούνης και Θ. Κατσανέβας.

    Σημειώνεται οτι την επιστολή είχαν υπογράψει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δ. Γκούσκος, Φρ. Παπαδέλλης, Α. Φούρας, Θ. Πάγκαλος, Ν. Στρατηλάτης, Τ. Χωρέμης, Ι. Θωμόπουλος, Δ. Αλαμπάνος, Ι. Βαϊνάς, Ευτ. Κοντομάρης, Ν. Κατσέλη, Ν. Φλώρος, Χ. Τσιόκας, Φ. Ιωαννίδης, Π. Κουρουμπλής, Γ. Παπαγεωργίου, Γ. Δασκαλάκης, Σ. Στολίδης, Π. Κατσιλιέρης, Δ. Λιτζέρης, Λ. Γρηγοράκος και Π. Κρητικός.

    Χθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο θέμα είχε δηλώσει

    ''οτι ισχύουν απολύτως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και οι αποφάσεις που έλαβε με την ιδιότητα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ'', υπογραμμίζοντας πως ''η πρωτοβουλία για την υποβολή του ''πόθεν έσχες'' θα γίνει πράξη και οι δηλώσεις θα δοθούν στο γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Νικο Λεβογιάννη''.

    Απαντώντας εξάλλου σε ερώτημα σχετικό με το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να λάβει μέτρα κατά των βουλευτών που συνυπέγραψαν τη δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει οτι ''αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζεται τέτοιο ζήτημα''.

    [Φώτο-266261]

    [03] Αντίδραση Βενιζέλου για κατεδάφιση οικίας Γ.Σκαρίμπα

    01/08/2003 14:05:47

    Για κραυγαλέα παραβίαση του νόμου που συνεπάγεται αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις κάνει λόγο ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την κατεδάφιση του σπιτιού του λογοτέχνη Γιάννη Σκαρίμπα στη Χαλκίδα.

    Υπενθυμίζεται ότι μολις προχθές το βράδυ ο υπουργός είχε δώσει εντολή στην αρμόδια Εφορία Νεωτέρων Μνημείων της περιοχής να σταματήσει την κατεδάφιση του σπιτιού όπου έζησε ολη του τη ζωή ο λογοτέχνης.

    ''Θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες και το ζήτημα θα φθάσει στην αρμόδια εισαγγελική αρχή",τονίζεται στην ανακοίνωση του Ευάγγελου Βενιζέλου.-

    [04] Συνεχίζεται επ'αόριστον η απεργία των βυτιοφόρων σε Β.Ελλάδα

    01/08/2003 13:52:14

    Επ' αόριστον συνεχίζεται η απεργία των βυτιοφόρων ΔΧ Μακεδονίας - Θράκης μετά την άκαρπη συνάντηση των ιδιοκτητών με τον υπουργό Μακεδονίας -Θράκης Χάρη Καστανίδη.

    Εξαιτίας της απεργίας έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα καθώς έχουν στερέψει απο καύσιμα τα πρατήρια σε πολλές περιοχές.

    Το Σωματείο Ιδιοκτητών Βυτιοφόρων της Βόρειας Ελλάδας απέχει απο την τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα, καθώς εξέφρασε τη διαφωνία του με την απόφαση της Ομοσπονδίας τους να αναστείλουν την απεργία.

    [05] Aρχισε η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων Αυγούστου

    01/08/2003 12:26:11

    Σε εξέλιξη είναι σήμερα το μεγάλο κύμα εξόδου των εκδρομέων του Αυγούστου. Το πρωί τα πλοία που αναχώρησαν απο τον Πειραιά και τη Ραφήνα είχαν πληρότητα πάνω απο 90%, ενώ δεκάδες δρομολόγια είναι προγραμματισμένα μέχρι την Κυριακή.

    Αυξημένη είναι η κίνηση και στους δρόμους και η Τροχαία παραχώρησε ήδη μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, απο το Δαφνί μέχρι την Ελευσίνα. Το πρωί στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας προκλήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα όταν ανατράπηκε στρατιωτικό όχημα, χωρίς πάντως να τραυματιστεί κανείς.

    Απο σήμερα και για όλο τον Αύγουστο αρχίζει η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος της Τροχαίας με συνεχείς πτήσεις τεσσάρων ελικοπτέρων πάνω απο τις εθνικές οδούς. Στα ελικόπτερα, θα επιβαίνουν αξιωματικοί της Τροχαίας, οι οποίοι θα έχουν απ΄ευθείας επικοινωνία με περιπολικά στο έδαφος.

    [Φώτο-580318]

    [06] Δίκη 17Ν:Ενσταση συνηγόρων Β. Τζωρτζάτου

    01/08/2003 12:23:40

    Ενσταση υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου ζητώντας να μη χρησιμοποιηθούν απο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η προανακριτική απολογία, αλλά και η απολογία του κατηγορουμένου στην 4η τακτική ανακρίτρια, υποστηρίζοντας οτι είναι προϊόντα βασανιστηρίων.

    Στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων τόνισαν οτι δεν πρέπει να αξιολογηθούν απο το δικαστήριο οι ομολογίες του Βασίλη Τζωρτζάτου και να αποτελέσουν αποδεικτικό μέσο.

    Νωρίτερα, απαντώντας σε ερωτήσεις του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας κ. Βασίλη Μαρκή, ο Βασίλης Τζωρτζάτος υποστήριξε οτι η απολογία του στην 4η τακτική ανακρίτρια κυρία Θεώνη Μπούρη, έγινε ''υπό το κράτος απειλών''.

    Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενστάσεως του κατηγορουμένου αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 August 2003 - 11:30:22 UTC