Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακίστηκε ο 32χρονος για το θάνατο του βρέφους του
  • [02] Σταθμοί Εξυπηρέτησης Πολιτών στις μεγάλες εφορίες
  • [03] Χριστοδουλάκης για απεργία βυτιοφορέων.
  • [04] Συνάντηση πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία ΕΝΑΕ
  • [05] Ρουμανία:Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Κ. Πάσσαρης.
  • [06] Δίκη ''17Ν'':Ολοκληρώθηκε η απολογία Χ.Ξηρού

  • [01] Προφυλακίστηκε ο 32χρονος για το θάνατο του βρέφους του

    30/07/2003 21:18:57

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 32χρονος οικοδόμος ο οποίος το περασμένο Σάββατο φέρεται να κακοποίησε μέχρι θανάτου το ηλικίας μόλις 48 ημερών παιδί του.

    Σε βάρος του έχει απαγγελθεί κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

    Ο ίδιος, απολογούμενος στον ανακριτή, ισχυρίστηκε ότι χτύπησε το νεογέννητο κοριτσάκι, αλλά σε καμία, όπως είπε, περίπτωση δεν είχε πρόθεση να του προξενήσει κακό.

    [02] Σταθμοί Εξυπηρέτησης Πολιτών στις μεγάλες εφορίες

    30/07/2003 21:18:49

    Ένα σημαντικό βήμα για την νίκη απέναντι στο «τέρας της γραφειοκρατίας υπόσχονται για τους φορολογούμενους πολίτες οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Πολιτών που θα αρχίσουν να λειτουργούν πιλοτικά σε ορισμένες μεγάλες εφορίες της χώρας. Το πρώτο βήμα έγινε σήμερα από την Α' ΔΟΥ Καλλιθέας, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών. Ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Πολιτών είναι ένας καινούργιος χώρος ειδικά διαμορφωμένος μέσα στη ΔΟΥ, όπου οι περισσότερες συναλλαγές των πολιτών ολοκληρώνονται από ένα και μόνο υπάλληλο και από μια διαδικασία απλή και αυτοματοποιημένη. Ο σταθμός εξυπηρέτησης πολιτών θα λειτουργήσει πιλοτικά για ενάμισι μήνα στην Α΄ Καλλιθέας, ενώ από αύριο ανάλογο σταθμό θα διαθέτουν οι εφορίες Ιλίου, Αιγάλεω, Νέας Φιλαδέλφειας και Β΄ Περιστερίου. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να λειτουργήσουν τέτοιοι σταθμοί σε πάνω από 20 έως 25 μεγάλες εφορίες, κυρίως της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, τους επόμενους μήνες.

    [03] Χριστοδουλάκης για απεργία βυτιοφορέων.

    30/07/2003 17:33:47

    Για ''αίτημα που δεν στηρίζεται σε καμία λογική βάση'' έκανε σήμερα λόγο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης αναφορικά με το θέμα της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων υγρών καυσίμων.

    Οπως είπε ο υπουργός, δυο φορές φέτος έγιναν αναπροσαρμογές, τονίζοντας ότι όλοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Ο κ.Χριστοδουλάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η δικαιοσύνη και όλοι θα σκεφτούν ότι δεν αξίζει αυτή η κοινωνική ταλαιπωρία, ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι των οδηγών βυτιοφόρων αυτοκινήτων θα εκτιμήσουν το μεγάλο πρόβλημα, το οποίο προκαλείται από την ανεπάρκεια στην τροφοδοσία καυσίμων σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.

    ''Κανείς δεν δικαιούται να ανατρέψει τα προγράμματα διακοπών και να θέσει σε «εκκρεμότητα τα σχέδια τα οποία έχουν γίνει και έχει κάνει η κάθε ελληνική οικογένεια και ο κάθε πολίτης και να γίνει εμπόδιο στις διακοπές του'', τόνισε χαρακτηριστικά.

    [04] Συνάντηση πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία ΕΝΑΕ

    30/07/2003 17:17:54

    Τα οξυμένα προβλήματα των νομαρχιών, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της επιβίωσής τους, έθεσε υπόψη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα, αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η πρόεδρος της ΕΝΑΕ, υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς, Φώφη Γεννηματά.

    ''Ο πρωθυπουργός κατανόησε τα προβλήματά μας και δεσμεύτηκε για συγκεκριμένα πράγματα τα οποία θα παρακολουθήσει ο ίδιος'', είπε η κ. Γεννηματά.

    ''Πετύχαμε την αύξηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων για το 2003, και συγκεκριμένη δέσμευση ότι θα αποδοθούν στις νομαρχίες όσα δεν αποδόθηκαν το 2002 και το συνολικό ποσό είναι 433,1 εκ. ευρώ, ακριβώς το ποσό που είχαμε συζητήσει με τον κ. Σκανδαλίδη, ενώ παράλληλα ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τη συνέχιση του αναπτυξιακού πόρου και για το 2003 που είναι βασικό μας αίτημα'', ανέφερε η κ. Γεννηματά.

    Η κ. Γεννηματά επιπροσθέτως ανέφερε οτι αίτημα της ΕΝΑΕ είναι η θεσμοθέτηση του συγκεκριμένου αναπτυξιακού πόρου, ενώ είπε ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την αποδέσμευση των προνοιακών επιδομάτων, που είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.

    Η πρόεδρος της ΕΝΑΕ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού ότι ''δεν θα προχωρήσουν σε αιφνιδιασμούς σε ό,τι αφορά τη μετεξέλιξη του θεσμού και ο διάλογος θα γίνει με προτάσεις και πάντα με την ΕΝΑΕ''.

    ''Κατανόηση βρήκαμε, αποτελέσματα δεν είδαμε, οι κεντρικοί πόροι είναι για τα λειτουργικά μας έξοδα, δεν δίνεται δραχμή για τον αναπτυξιακό πόρο για το 2003 και θα πρέπει να περιμένουμε το 2004 και το 2005 για ένα πόρο που δεν ξέρουμε ούτε το ύψος του, ενώ δεν υπάρχει και νομική δέσμευση επ' αυτού'', επεσήμανε, διαφοροποιούμενος από την κ. Γεννηματά, ο υπερνομάρχης Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κωνσταντίνος Τάτσης.

    Ανταπαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Τάτση, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι ''ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία στον υφυπουργό Εσωτερικών Λάμπρο Παπαδήμα, που ήταν παρών στη σύσκεψη, να προχωρήσει στην εγγραφή του ποσού για το 2003 και περιμένουμε την εγκύκλιο να βγεί άμεσα''.

    [Φώτο-618744]

    [05] Ρουμανία:Σε ισόβια καταδικάστηκε ο Κ. Πάσσαρης.

    30/07/2003 16:57:50

    Σε ισόβια καταδικάστηκε σήμερα από ρουμανικό δικαστήριο ο κακοποιός Κώστας Πάσσαρης, ο οποίος κατηγορείτο για τη διπλή δολοφονία και την ένοπλη ληστεία σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στο Βουκουρέστι, τη νύχτα της 24ης προς 25 Νοεμβρίου 2001.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Πάσσαρης αρνήθηκε την κατηγορία, δήλωσε αθώος και υποστήριξε ότι είναι θύμα σκευωρίας της ρουμανικής μαφίας.

    [Φώτο-382749]

    [06] Δίκη ''17Ν'':Ολοκληρώθηκε η απολογία Χ.Ξηρού

    30/07/2003 15:50:13

    Με την εξέταση του Χριστόδουλου Ξηρού απο συνηγόρους πολιτικής αγωγής και κάποιους της υπεράσπισης ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Ο κατηγορούμενος, επικαλούμενος τον ισχυρισμό του περί ψυχολογικής βίας και απειλών που υπέστη το περασμένο καλοκαίρι για να προβεί στις ομολογίες του, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν τους προηγούμενους ισχυρισμούς του.

    Ο πρόεδρος προειδοποίησε το Χριστόδουλο Ξηρό οτι θα τον απομακρύνει απο την αίθουσα, όταν ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε αγοραία έκφραση για να πει στον συνήγορο των ΕΛΤΑ οτι δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο και οτι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί οικονομικά η επιχείρηση με την αγωγή που έχει υποβάλει.

    Στην απολογία του ο Χ.Ξηρός, που διήρκησε περίπου μία ώρα, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη 17Ν και σε ενέργειες που του προσάπτει η αντιτρομοκρατική, τις οποίες χαρακτήρισε κατασκευασμένες.

    Οπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος οι μόνες παράνομες δραστηριότητες που είχε κάνει ήταν κλοπές αυτοκινήτων μαζί με τον αδελφό του Σάββα, ο οποίος του είχε πεί πως τα αυτοκίνητα θα τα χρησιμοποιούσε μια ομάδα φίλων του με αντιεξουσιαστική δραστηριότητα.

    Ο Χριστόδουλος Ξηρός υποστήριξε οτι αναγκάστηκε να υπογράψει τις προανακριτικές καταθέσεις και απολογίες που του υπέδειξαν κατά την διάρκεια της κράτησης του στην Αντιτρομοκρατική, εξαιτίας απειλών και εκβιασμών που υπέστη. Οπως είπε, στην Ασφάλεια τον παρότρυναν να συνεργαστεί για να μήν παραλάβει τον αδελφό του ''στο κουτί με τα λουλούδια''. Συμφωνα με τον κατηγορούμενο μετά απο αρκετές ώρες κράτησης στην Ασφάλεια, οπου του έδιναν να πιεί καφέδες και πορτοκαλάδες είχε αρχίσει να νιώθει ασφυκτικό σφίξιμο στο πίσω μέρος του κεφαλιού και αισθανόταν παράλογο πανικό. Είπε επίσης οτι τον απειλούσαν να συνεργαστεί λέγοντας του ''Ξέρεις είσαι στο 12-ο όροφο... μπορείς να πηδήξεις...''.

    Ο Χριστόδουλος Ξηρός είπε οτι οταν ζητούσε δικηγόρο του απαντούσαν να ξεχάσει αυτά που ήξερε.

    ''Ετσι γράφτηκε η καλούμενη απολογία μου. Μετά την υπογραφή μου με οδήγησαν να αναγνωρίσω έναν άντρα άγνωστο σε μένα και μου είπαν ''οταν τον δείς θα του πείς είσαι ο Λάμπρος (σσ Αλέξανδρος Γιωτόπουλος) ο ψηλός. Οταν του το είπα μου απάντησε ''δεν ντρέπεσαι ρε να λες ψέματα;''. Το ίδιο έγινε με τον ''Βαγγέλη'' (σσ Παύλος Σερίφης) και τον ''Νικήτα'' (σσ Νίκος Παπαναστασίου). Μετά μου επέτρεψαν να μιλήσω στο τηλέφωνο με τον Σάββα''.

    Ο Χριστόδουλος Ξηρός υποστήριξε οτι δεν ανακάλεσε αμέσως τις απολογίες του γιατί και οταν ο αδελφός του μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό δεν είχαν ολοκληρωθεί οι χειρουργικές επεμβάσεις για την βελτίωση της κατάστασης του και έτσι φοβόταν να κάνει κάτι. Είπε μάλιστα οτι ο Σάββας ήταν αυτός που αποφάσισε να ανακαλέσουν τις ομολογίες τους και να προβούν σε καταγγελίες.

    Οπως ανέφερε ο κατηγορούμενος , στις καταθέσεις υπάρχουν κοινές εκφράσεις και πολλές ανακρίβειες γεγονός που αποδεικνύει οτι γράφτηκαν απο το ίδιο πρόσωπο με ''υπηρεσιακή'' ορολογία: ''Κανένας αριστερός δεν θα χρησιμοποιούσε τον όρο ''αρχηγός'' ή ''υπαρχηγός'' ή τον όρο ''στόχος'' για έναν άνθρωπο''. Μεταξύ των παραδειγμάτων που ανέφερε ο κατηγορούμενος για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του αυτό ειναι και το γεγονός - οπως τόνισε - οτι εμφανίζεται να υποστηρίζει πως συζητούσε με τον Αβραάμ Λεσπέρογλου και τον Λευτέρη Αδειλίνη, σε χρόνους που ο μέν πρώτος ήταν ''εξαφανισμένος και ο άλλος στην φυλακή''.

    ''Στην ''17Ν'' με στρατολόγησε η Αντιτρομοκρατική στις 16 Ιουλίου 2002 γιατί τους χρειαζόταν για να στηρίξουν τα σενάρια τους περί συγκοινωνούντων δοχείων...'' τόνισε ο Χριστόδουλος Ξηρός και λίγο αργότερα υποστήριξε οτι και αν δεν είχε γίνει η έκρηξη στον Πειραιά η δίκη θα γινοταν οπωσδήποτε, ίσως οχι με τον ίδιο κατηγορούμενο αλλά σίγουρα με τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τον Γιάννη Σερίφη.

    Ο κατηγορούμενος στην απόφαση του δικαστηρίου τόσο στην ένσταση του όσο και στην ένσταση του αδελφού του, είπε οτι δεν ελήφθησαν υπόψη γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν να στηριχθούν οι κατηγορίες: ''Οταν σας λέγαμε για βασανιστήρια, δεν δίστασε ο πρόεδρος να το παίξει και λίγο Σαρτζετάκης και να πεί ''αν μου συνέβαινε εμένα αυτό, θα γκρέμιζα το κράτος. Δεν γίνονται αυτά στην πατρίδα μας''. Και όμως γίνονται κύριε Μαργαρίτη... Μας λέτε οτι δεν φοβάστε τίποτε αλλά κυκλοφορείτε με θωρακισμένο αυτοκίνητο ...''.

    Ο κατηγορούμενος υποστήριξε οτι τους μόνους απο τους συγκατηγορουμένους του που γνώριζε λιγότερο ή περισσότερο τον καθένα ήταν τον Διονύση Γεωργιάδη, τον Βασίλη Τζωρτζάτο , την Αγγελική Σωτηροπούλου , τον Κώστα Τέλλιο και τον Νίκο Παπαναστασίου.

    Κλείνοντας την απολογία του ο Χριστόδουλος Ξηρός απευθύνθηκε στους δικαστές, τους οποίους κατηγορησε οτι''διυλίζουν τον κώνωπα της υπεράσπισης και καταπίνουν την κάμηλο των μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής'' για να τους γνωστοποιήσει οτι δεν ''πείθονται''. ''Δεν πείθετε κύριοι άριστοι, γιατί ο λαός έχει ζήσει στο πετσί του την επιλεκτική δικαιοσύνη σας '' είπε επιλέγοντας ως παράδειγμα ''επιλεκτικής'' δικαιοσύνης το γεγονός οτι για τους 82 νεκρούς του ''Σάμινα'', δεν έχει παραπεμφθεί κανείς.

    [Φώτο-562422]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 July 2003 - 20:30:11 UTC