Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιτυχής αναγκαστική πρσσγείωση αεροσκάφους της Ολυμπιακής
  • [02] Εβερτ για χρηματιστηριακές συναλλαγές.
  • [03] Δίκη "17Ν":Αύριο πιθανόν η απολογία Κουφοντίνα
  • [04] Αθηναϊκή Χαρτοποιΐα:Προσυνταξιοδότηση απολυμένων
  • [05] Επίθεση Σημίτη σε ΝΔ απο τα Γρεβενά

  • [01] Επιτυχής αναγκαστική πρσσγείωση αεροσκάφους της Ολυμπιακής

    22/07/2003 18:03:59

    Απολύτως καλά στην υγεία τους είναι οι 76 επιβάτες και το πλήρωμα του μπόϊνγκ 737 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, το οποίο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση όταν παρουσιάστηκε βλάβη στον κινητήρα, ενώ εκτελούσε την πτήση από Μόσχα προς Αθήνα.

    Συγκεκριμένα το αεροσκάφος αναχώρησε από την Μόσχα στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα, για να εκτελέσει την προγραμματισμένη πτήση προς Αθήνα. Περίπου 40 λεπτά μετά την απογείωση ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είχε στα όργανα του κόκπιτ ενδείξεις για βλάβη στον ένας από τους δύο κινητήρες.

    Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ο κυβερνήτης ζήτησε από τον πύργο ελέγχου να προσγειωθεί στο κοντινότερο αεροδρόμιο, για την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος. Μετά από λίγα λεπτά το αεροσκάφος προσγειώθηκε ομαλά και χωρίς να διατρέξουν κανέναν κίνδυνο οι επιβάτες στο αεροδρόμιο της πόλης Μπριάνζ. Εκεί οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και θα προωθηθούν στην Αθήνα, με άλλο αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας το οποίο ήδη αναχώρησε από την Αθήνα με προορισμό την πόλη Μπριάνζ.

    Στο ίδιο αεροσκάφος επιβαίνουν και τεχνικοί της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προκειμένου να επιδιορθώσουν τη βλάβη και το αεροσκάφος να επιστρέψει ασφαλώς στην Αθήνα, όπου θα μπει για εκτενέστερο έλεγχο στην τεχνική βάση.

    [02] Εβερτ για χρηματιστηριακές συναλλαγές.

    22/07/2003 15:42:06

    ''Είναι αστείο να υποστηρίζεται ότι από τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο θα διαλευκανθεί η αλήθεια'' αναφέρει ο Μιλτιάδης Εβερτ σε ανακοίνωση του με αφορμή την επιστολή Σημίτη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν όλα τα στοιχεία χρηματιστηριακών συναλλαγών για την εξαετία 1997-2003.

    Για να γίνει ουσιαστικός έλεγχος, θα πρέπει τα στοιχεία που θα γνωστοποιηθούν από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να συγκριθούν με τα αυτούσια στοιχεία που έχει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για να διαπιστωθεί η αλήθεια των δηλωθέντων, επισημαίνει ο κ.Εβερτ. Και προσθέτει: ''Συνεπώς αυτό που χρειάζεται, είναι άμεσα να κατατεθούν στη Βουλή αντίγραφα των πινακίων των συναλλαγών των βουλευτών που ήδη έχει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού''.

    Πρόσθετα, όπως αναφέρει, θα πρέπει το μέτρο αυτό να επεκταθεί και στα μέλη των διοικήσεων των Οργανισμών που ελέγχονται από το Δημοσιο, των υπό κρατικό έλεγχο τραπεζών, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και των λοιπών Δημοσίων Επιχειρήσεων.

    ''Ηδη δημοσιοποιήθηκε ένα πινάκιο που περιλαμβάνει προσωπικές συναλλαγές του διοικητή της ΑΤΕ κ. Πέτρου Λάμπρου και που αποδεικνύει ότι 'έπαιξε' με τη μετοχή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και κέρδισε 63 εκατ. δρχ. μόνο από τις συναλλαγές που φαίνονται στο πινάκιο αυτό. Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είναι θυγατρική εταιρία της ΑΤΕ και συνεπώς ο κ. Λάμπρου, έχοντας εσωτερική πληροφόρηση για την πορεία της μετοχής, κατά τρόπο απαράδεκτο 'έπαιξε' με αυτή τη μετοχή'', επισημαίνει ο Μιλτιάδης Εβερτ.

    [Φώτο-505172]

    [03] Δίκη "17Ν":Αύριο πιθανόν η απολογία Κουφοντίνα

    22/07/2003 15:40:03

    Με καταθέσεις εγγράφων που οι συνήγοροι υπεράσπισης των 19 κατηγορουμένων επιθυμούν να ληφθούν υπόψη του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Μαργαρίτης διευκρίνησε οτι οι όποιες ενστάσεις της υπεράσπισης όσον αφορά την ακυρότητα ή μη των προανακριτικών καταθέσεων και ομολογιών θα υποβάλλονται ξεχωριστά για τον κάθε κατηγορούμενο κατά τη διάρκεια της απολογίας του και όχι όλες μαζί πριν την έναρξη των απολογιών.

    Υπενθυμίζεται οτι με τις ενστάσεις που πρόκειται να υποβάλουν κάποιοι απο τους κατηγορουμένους ζητούν να μη λάβει υπόψη του το δικαστήριο τις ομολογίες τους, υποστηρίζοντας οτι αποτελούν προϊόν ψυχολογικής ή σωματικής βίας που τους ασκήθηκε. Το θέμα αυτό είχε τεθεί με την έναρξη της δίκης τον περασμένο Μάρτιο και το δικαστήριο είχε επιφυλαχθεί να αποφανθεί κατά την πρόοδο της διαδικασίας.

    Αύριο αναμένεται να συνεχιστεί η κατάθεση εγγράφων, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και η απολογία του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος σήμερα για αρκετή ώρα συζητούσε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας με τη συνήγορό του κυρία Κούρτοβικ.

    [04] Αθηναϊκή Χαρτοποιΐα:Προσυνταξιοδότηση απολυμένων

    22/07/2003 15:39:54

    Εγκρίθηκε απο το Ελεγκτικό Συνέδριο ποσό 13.600.000 ευρώ προκειμένου να αρχίσει να υλοποιείται το προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα των απολυμένων της Αθηναϊκής Χαρτοποιΐας Δράμας. Τα χρήματα αυτά θα αντληθούν από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το θέμα χειρίζεται ο νέος υφυπουργός κ. Νικόλαος Φαρμάκης.

    Στην όλη διαδικασία θα ενταχθούν αρχικά 190 πρώην εργαζόμενοι της Σόφτεξ, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο νομού Δράμας και άλλους φορείς να ισχύσει το ίδιο πρόγραμμα και για άλλα 310 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία εργάζονταν στην Χαρτοποιΐα και απολύθηκαν τον περασμένο Αύγουστο.

    Για να γίνει ένταξη και των ατόμων αυτών, θα απαιτηθεί νέο ποσό μεγαλύτερο του προηγούμενου και η έγκρισή του είναι θέμα απόφασης του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη. Τόσο στο πρώτο εγκριθέν πρόγραμμα όσο και στο δεύτερο θα ενταχθούν και πρώην εργαζόμενες της Σόφτεξ, ηλικίας 47, 48 και 49 χρόνων. Αυτό το είχε αποδεχθεί ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Γιώργος Φλωρίδης, που έκανε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους εκλεγμένους φορείς της Δράμας, μέχρις ότου πάρει την τελική του μορφή το πρώτο προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

    Από πλευράς Νομαρχίας, Αναπτυξιακής Εταιρίας Δράμας και Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου αναμένεται και να υπάρξουν επαφές μέσα στις επόμενες μέρες με τον υφυπουργό κ. Νικόλαο Φαρμάκη, τον οποίο θα προσπαθήσουν να πείσουν ότι είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο να ενταχθούν στο δεύτερο πρόγραμμα συνταξιοδότησης και οι άλλοι 130 (άνδρες και γυναίκες) απολυθέντες και απολυθείσες, οι περισσότερες ή και οι περισσότεροι από τους οποίους θέλουν έναν περιορισμένο αριθμό ενσήμων για να αποκτήσουν ώριμα δικαιώματα συνταξιοδότησης.

    [05] Επίθεση Σημίτη σε ΝΔ απο τα Γρεβενά

    22/07/2003 15:03:15

    Απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που κατά καιρούς θέτει η ΝΔ έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με την ομιλία του σήμερα στα Γρεβενά, ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή κριτική στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι η ΝΔ ενεργεί απέναντι σε όλα τα θέματα ως ένας αμέτοχος καιροσκόπος.

    Για τον εκλογικό νόμο, είπε οτι η ΝΔ δείχνει για μια ακόμη φορά την ανευθυνότητά της, την απουσία προβληματισμού καθώς και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Παράλληλα είπε οτι για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας η αξιωματική αντιπολίτευση δεν συνεισέφερε με καμία ιδέα, αλλά περιορίζεται κάθε τρεις μήνες να καταγγέλλει για καθυστερήσεις.

    Για το ρόλο της ΝΔ στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας τόνισε οτι το μόνο που έκανε ήταν να αναγγείλει με τυμπανοκρουσίες την παράλληλη Προεδρία και μετά εξαφανίστηκε.

    Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι η ΝΔ καιροφυλακτεί περιμένοντας με αγωνία μία δυσκολία της χώρας για να εμφανιστεί μετά και να λαϊκίσει ακατάσχετα.

    Πρόσθεσε ακόμη οτι η ηγεσία της ΝΔ έχει επιλέξει την απομόνωση και έχει μετατρέψει την πολιτική σε χώρο εξυπηρέτησης των προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών της.

    Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε ακόμη στο κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο είπε οτι προχωρά στην ολοκλήρωσή του και ήδη προγραμματίζεται το νέο νικηφόρο πρόγραμμα για την περίοδο 2004-2008.

    Τέλος, αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν στην περιοχή Γρεβενών κατά τα τελευταία χρόνια, αλλά και σε αυτά που προγραμματίζονται για το άμεσο μέλλον.

    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης εγκαινίασε στα Γρεβενά το γενικό νομαρχιακό νοσοκομείο, ενώ επισκέφθηκε το κέντρο νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο λοχαγού Καραχάλιου, καθώς και μεταλλευτική μονάδα της ΓΕΩ -Ελλάς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 July 2003 - 20:30:10 UTC