Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτόπαπας για "πόθεν έσχες" βουλευτών ΝΔ
  • [02] Παρουσίαση προγράμματος ΝΔ για αγροτική ανάπτυξη
  • [03] Ο Καραμανλής δεν θα συναντηθεί με Σκανδαλίδη για εκλογικό νόμο.
  • [04] Iωάννινα:Ανακρίνεται ο ύποπτος για το διπλό έγκλημα
  • [05] Φωτιά κοντά σε οικισμό στην Ανάβυσσο
  • [06] Υπο πλήρη έλεγχο φωτιά στο Μαρούσι
  • [07] Δηλώσεις Τσοβόλα για εκλογικό νόμο.
  • [08] Παραπομπή εμπόρου για υπερτιμολόγηση

  • [01] Πρωτόπαπας για "πόθεν έσχες" βουλευτών ΝΔ

    21/07/2003 14:05:20

    Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ζητησει απο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τη συμπλήρωση αναλυτικών δηλώσεων του ''ποθεν έσχες'' για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές τους για την εξαετία 97-2002 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ''περιμένουμε απο την ηγεσία της ΝΔ να πράξει το ίδιο με τους δικούς της βουλευτές" και σημείωσε πως "κάθε άλλη μεθοδολογία υποκρύπτει σκοπιμότητες''.

    Ο κ.Πρωτόπαπας υπογραμμίζοντας ακόμη πως κανείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν αρνείται να υποβάλει τα στοιχεία του τόνισε πως η πρωτοβουλία αυτή αναλαμβάνεται για να διαπιστωθεί με ''πλήρη έλεγχο η νομιμότητα και η διαφάνεια των συναλλαγών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ''.-

    [02] Παρουσίαση προγράμματος ΝΔ για αγροτική ανάπτυξη

    21/07/2003 13:59:01

    Το πρόγραμμα της ΝΔ για την αγροτική ανάπτυξη παρουσίασαν σήμερα στους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη ο υπεύθυνος του τομέα Γεωργίας Βαγγέλης Μπασιάκος,ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Αλέκος Κοντός και ο γραμματέας του τομέα κ.Μηλιάκος,παρουσία του συντονιστή ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργου Σαλαγκούδη,των βουλευτών κ.κ. Ορφανού, Ρεγκούζα, Καλαφάτη και Σπηλιόπουλου,του προέδρου της διοικούσας επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης κ.Βακάλη, καθώς και αγροτοσυνδικαλιστών,στελέχών της Νέας Δημοκρατίας.

    Στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στον αγροτικό τομέα και επισήμαναν ότι εξαιτίας της πολιτικής αυτής τα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας έχουν εκτοπιστεί από τις διεθνείς αγορές,αλλά και από την εγχώρια αγορά. Παράλληλα παρουσίασαν τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον αγροτικό τομέα και την αναδιάρθρωση του,ώστε να καταστεί ανταγωνιστικός.

    [03] Ο Καραμανλής δεν θα συναντηθεί με Σκανδαλίδη για εκλογικό νόμο.

    21/07/2003 13:58:54

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη,ο οποίος με επιστολή του του ζητά ραντεβού,προκειμένου να τον ενημερώσει για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ.Καραμανλής ζήτησε απο τον αρμόδιο συντονιστή του κόμματος Βύρωνα Πολύδωρα να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών,προκειμένου να έχει ''μία τυπική ενημέρωση''.

    [Φώτο-599191]

    [04] Iωάννινα:Ανακρίνεται ο ύποπτος για το διπλό έγκλημα

    21/07/2003 13:47:32

    Τα ξημερώματα σήμερα μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ο Κωνσταντίνος Μήτσαρης, 21 χρόνων, που χθες το βράδυ, λίγο μετά τον εντοπισμό των πτωμάτων της γιαγιάς και της μητέρας του στο σπίτι τους, στα Γιάννινα, εμφανίσθηκε στο ΑΤ Ηλιούπολης στην Αθήνα, δηλώνοντας ότι την περασμένη Παρασκευή βρήκε κατακρεουγημένες τις δύο γυναίκες σε ένα σύντομο ταξίδι του στα Γιάννινα και πανικόβλητος επέστρεψε στην Αθήνα.

    Οι αστυνομικοί δεν έχουν καμμία αμφιβολία ότι κρατούν τον δράστη της στυγερής δολοφονίας και υπάρχουν πολλά στοιχεία σε βάρος του. Φέρει πολλές αμυχές στα χέρια του, για τις οποίες ισχυρίζεται ότι έγιναν όταν τράβηξε το μαχαίρι απο το σώμα της 55χρονης μητέρας του Χρυσαυγής Παπαγεωργίου. Η τελευταία ζούσε μαζί με την μητέρα της Ολγα Παπαγεωργίου, 85 χρόνων, μόνες του στα Γιάννινα στο πατρικό τους σπίτι, στην οδό Πτολεμαίου 8, όπου και βρέθηκαν απο γείτονές τους άγρια δολοφονημένες, με πολλές μαχαιριές σε διάφορα μέρη των σωμάτων τους.

    Ο νεαρός, μετά το διαζύγιο των γονιών του, ζούσε με τον πατέρα του στην Αθήνα. Μετά το θάνατο του τελευταίου προ μηνών, το ψυχολογικά του προβλήματα οξύνθηκαν. Στα Γιάννινα επισκέπτονταν σπάνια την μητέρα του και οι συναντήσεις τους είχαν σχέση με οικονομικά θέματα.

    Λίγο πριν το μεσημέρι, αστυνομικοί με συνεργείο του δήμου, αναζητούσαν σε συγκεκριμένο σημείο που τους υπέδειξε ο νεαρός, μια μπλε τσάντα την οποία έριξε ο ίδιος. Το τί περιέχει η τσάντα δεν έγινε γνωστό.

    Ο ιατροδικαστής καθηγητής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης γύρω στις 12 το μεσημέρι, ολοκλήρωσε την νεκροψία στα δύο πτώματα. Η 55χρονη Χρυσαυγή έχει 30 χτυπήματα απο μαχαίρι σε όλο το σώμα της και η 85χρονη μητέρα της οκτώ.

    [05] Φωτιά κοντά σε οικισμό στην Ανάβυσσο

    21/07/2003 13:37:53

    Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη απο τις 12.45 το μεσημέρι, στις Αλυκές Αναβύσσου, στο ύψος του 49ου χιλιομέτρου της παραλιακής Αθηνών-Σουνίου. Η πυρκαγιά καίει έκταση με πεύκα και ξερά χόρτα ενώ βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν πάθει ζημιές σπίτια, αλλά ο κίνδυνος είναι μεγάλος, γι'αυτό ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και να αποτρέψουν την επέκτασή της μέσα στον οικισμό.

    Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 13 οχήματα με 60 πυροσβέστες, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

    [06] Υπο πλήρη έλεγχο φωτιά στο Μαρούσι

    21/07/2003 13:10:06

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε απο άγνωστη αιτία λίγο πριν το μεσημέρι στο Αλσος Συγγρού, στο Μαρούσι, στην Αθήνα. Η φωτιά, λόγω των ισχυρών ανέμων, πήρε γρήγορα διαστάσεις και τέθηκε υπό έλεγχο μετά απο έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής.

    Στην επιχείρηση μετείχε και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Η φωτιά έκαψε ξηρά χόρτα και πεύκα.

    [07] Δηλώσεις Τσοβόλα για εκλογικό νόμο.

    21/07/2003 12:48:18

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας θα συναντηθεί την Παρασκευή το πρωί με τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη,αποδεχόμενος την πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο πάνω στον εκλογικό νόμο που ετοιμάζεται. Ο κ.Τσοβόλας δήλωσε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι θα μετάσχει στο διάλογο για λόγους ''δημοκρατικής ευαισθησίας και θεσμικής υποχρέωσης,αλλά και για να προβάλει και να πείσει ότι σήμερα για να αντιμετωπιστεί η παθογένεια του πολιτικού και κομματικού συστήματος είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να αποσύρει τις απαράδεκτες εξαγγελίες της και να θεσμοθετήσει ως μόνιμο εκλογικό σύστημα τη γνήσια απλή αναλογική''.

    Ο κ. Τσοβόλας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη νεοφιλελεύθερη, όπως τη χαρακτήρισε,πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, ενώ κατήγγειλε τον προτεινόμενο απο την κυβέρνηση εκλογικό νόμο ότι προωθεί την αμερικανοποίηση του πολιτικού συστήματος γιατί ενισχύει περισσότερο, απο τον ισχύοντα νόμο,το δικομματισμό,δημιουργώντας προϋποθέσεις για αφανισμό των μικρών κομμάτων.

    Με τη δημιουργία 60 έως 70 μονοεδρικών περιφερειών,όπου θα ισχύει πλειοψηφικό και θα εκλέγονται βουλευτές μόνο απο μεγάλα κόμματα,θα μειώνεται το πανελλαδικό ποσοστό των μικρών κομμάτων και θα τους τίθενται εκβιαστικά διλήμματα.Οι εξαγγελθείσες ρυθμίσεις, τόνισε ακόμη ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ,συμβάλουν στην περαιτέρω αποϊδεολογοποίηση της πολιτικής ζωής,στην ενίσχυση του πελατειακού συστήματος και της διαπλοκής βουλευτών με εξωθεσμικούς παράγοντες.

    Τέλος,ο κ.Τσοβόλας ζήτησε να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα εκλογικός νόμος,που να καθιερώνει ως σταθερό εκλογικό σύστημα τη γνήσια απλή αναλογική,όπως προσδιορίστηκε στην πρόταση νόμου που κατέθετε απο το 1999 το ΔΗΚΚΙ,το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ.-

    [Φώτο-609529]

    [08] Παραπομπή εμπόρου για υπερτιμολόγηση

    21/07/2003 12:38:25

    Τον πρώτο χονδρέμπορο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραπέμψει σήμερα στη δικαιοσύνη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χονδρέμπορος στην αγορά του Ρέντη, του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα στοιχεία, πουλούσε πατάτες εισαγωγής υπερτιμολογημένες κατά 30%.

    Τα στοιχεία που υπάρχουν εναντίον του θα παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα.

    [Φώτο-613469]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 July 2003 - 11:30:16 UTC