Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aspis Bank - Εξαγορά ξένης τράπεζας στην Ελλάδα.
  • [02] Επεισοδιακή διαμαρτυρία για τράμ
  • [03] Πρόγραμμα Equal - ''Μέτοικος'' - Πρόσφυγες και Μετανάστες.
  • [04] Υπουργείο Ανάπτυξης για παράνομους όρους δανείων
  • [05] Περίοδος χάριτος σε εταιρίες εμφιαλωμένων νερών
  • [06] Πρωτόπαπας για εκλογικό σύστημα
  • [07] Διαγωνισμός για κατασκευή Νέας κεντρικής Αγοράς
  • [08] Κ.Κουλούρης:Ελεγχοι στην αγορά

  • [01] Aspis Bank - Εξαγορά ξένης τράπεζας στην Ελλάδα.

    10/07/2003 19:39:38

    Την συμφωνία για την εξαγορά των τραπεζικών δραστηριοτήτων της Standard Chartered Grindlays Bank στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Aspis Bank.

    Η Standard Chartered Grindlays Bank διαθέτει δύο υποκαταστήματα, στην Αθήνα και τον Πειραιά, και δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορικής τραπεζικής και της τραπεζικής μεγάλων επιχειρήσεων και προσφέρει σειρά καταθετικών και επενδυτικών υπηρεσιών σε επιλεγμένους ιδιώτες πελάτες. Απασχολεί 60 υπαλλήλους στους οποίος θα γίνει πρόσκληση για μεταφορά τους στην Aspis Bank.

    Η κίνηση αυτή της Aspis Bank, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελεί μέρος της στρατηγικής της συντηρητικής επέκτασης μέσω εξαγοράς συμπληρωματικών τομέων τραπεζικών δραστηριοτήτων, όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη εξαγορά του τομέα λιανικής και εμπορικής τραπεζικής της ABN AMRO στην Ελλάδα.

    Η Standard Chartered Grindlays Bank είναι μια από τις δεσπόζουσες τράπεζες στον κόσμο με σύνολο ενεργητικού το οποίο υπερβαίνει τα 90 δισ.ευρώ και έχει σημαντική παρουσία στην Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή με περισσότερα από 500 σημεία πώλησης σε 50 χώρες. Η πώληση των τραπεζικών της δραστηριοτήτων στην Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης και συγκέντρωσης της παρουσίας στις παραπάνω αγορές.

    [02] Επεισοδιακή διαμαρτυρία για τράμ

    10/07/2003 16:01:21

    Επεισοδιακή ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου, οι οποίοι διαφωνούν με τη χάραξη της γραμμής του τράμ στην περιοχή τους.

    Κάτοικοι επι της οδού Αχιλλέως συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, την ώρα που ο δήμαρχος Διονύσης Χατζιδάκης, προσπάθησε να εισβάλει στο χώρο όπου εκτελούνται εργασίες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 άτομα.

    [03] Πρόγραμμα Equal - ''Μέτοικος'' - Πρόσφυγες και Μετανάστες.

    10/07/2003 15:42:22

    Με την συνεργασία Κοινοτήτων Προσφύγων και Μεταναστών από δέκα χώρες κυκλοφόρησε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) το πρώτο τεύχος του περιοδικού ''Μέτοικος'', στο πλαίσιο της υλοποίησης του κοινοτικού προγράμματος Equal, που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας και τη δημιουργία προϋποθέσεων για τη διαμόρφωση πολυπολιτισμικής κοινωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Τα θέματα του καλαίσθητου περιοδικού επικεντρώνονται σε ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες των προσφύγων και μεταναστών που ζουν στην χώρα μας με κυριότερο για το πρώτο τεύχος την διαδικασία έκδοσης της πράσινης κάρτας. Επίσης περιλαμβάνονται συνεντεύξεις από πρόσφυγες που ζουν στην χώρα μας καθώς και πληροφορίες για βιβλία και εκδηλώσεις που αφορούν τις κοινότητες προσφύγων και μεταναστών.

    Η ύλη του περιοδικού που γράφεται κυρίως από μετανάστες και πρόσφυγες είναι στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα ενώ περίληψη υπάρχει στα αλβανικά, αραβικά και στα τουρκικά.

    Θα κυκλοφορήσουν ακόμη τρία τεύχη του περιοδικού στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Equal ενώ στόχος είναι, με την ολοκλήρωση της Κοινοτικής αυτής πρωτοβουλίας τον Δεκέμβριο του 2004, το περιοδικό

    να αυτοχρηματοδοτηθεί και να μεταβληθεί σε μια κοινωνική επιχείρηση που θα λειτουργεί σε συνεταιριστική βάση.

    Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος Equal, την ευθύνη του οποίου έχει το Υπουργείο Εργασίας, έχει συσταθεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την Ισότητα και την Κοινωνική Συνοχή στην οποία συμμετέχουν 24 φορείς, μεταξύ των οποίων και κοινότητες μεταναστών και προσφύγων από την Αττική. Το ΑΠΕ έχει αναλάβει το συντονισμό του έργου.

    [04] Υπουργείο Ανάπτυξης για παράνομους όρους δανείων

    10/07/2003 15:24:47

    Επιστολή θα στείλει το υπουργείο Ανάπτυξης προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, για την ταχεία προσαρμογή των τραπεζών στην απόφαση του Εφετείου Αθηνών για τους 15 όρους στα συμβόλαια που έκρινε καταχρηστικούς.

    Το υπουργείο κρίνει απαραίτητη την παρέμβασή του για την προστασία των καταναλωτών.

    [05] Περίοδος χάριτος σε εταιρίες εμφιαλωμένων νερών

    10/07/2003 15:12:47

    ''Περίοδο χάριτος'' δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης στις εταιρείες εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών για την αναγραφή στη συσκευασία των προϊόντων τους των ενδεικτικών τιμών πώλησης.

    Το υπουργείο έκανε δεκτό το αίτημα των εταιρειών για παράταση της εφαρμογής της αγορανομικής διάταξης που ορίζει τα σχετικά και έδωσε ''περίοδο χάριτος'' τριών εβδομάδων. Δηλαδή, ενδεικτικές τιμές θα αναγράφονται στις συσκευασίες απο τον Αύγουστο.

    Οι εταιρείες υποστήριξαν οτι δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του υπουργείου.

    [06] Πρωτόπαπας για εκλογικό σύστημα

    10/07/2003 14:59:28

    Η κοινωνία θέλει να προχωρήσουμε μπροστά, θέλει την πρόοδο , απαιτεί την αλλαγή του εκλογικού συστήματος- διότι όσο η στρόφιγγα είναι κλειστή τόσο παρεμποδίζεται η πρόοδος, η αξιοκρατία και η διαφάνεια'', επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

    Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διατύπωση μιας πρότασης διαλόγου και το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην κυβερνητική Επιτροπή της Πέμπτης. ''Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε το ζήτημα προκειμένου ο εκλογικός νόμος να πάψει να μπλοκάρει την εξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος και θεωρούμε πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες γι' αυτή την αλλαγή'' τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας εκφράζοντας την ελπίδα ''η ΝΔ να συμμετέχει σε αυτό το διάλογο και οχι να την παρακολουθεί απο μακριά''.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις έντονες επιφυλάξεις που εκφράστηκαν απο το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε πως γίνεται ''να απορρίπτεται κάτι που δεν είναι ήδη γνωστό; Οποιος βιάζεται σκοντάφτει''σημείωσε, και πρόσθεσε πως έχει διαπιστωθεί οτι είναι ''φοβερά άδικο'' το σύστημα που αποδίδει σε κάθε ψήφο ως αξία 0,7. ''Η αντίληψη πως δεν συζητώ, γιατί δεν κάνεις το σύστημα οπως το θέλω εγώ, σημαίνει οτι το εκλογικό σύστημα θα μείνει ως έχει μέχρι το 2010.Αυτό θέλει η Αριστερα;'' παρατήρησε ο κ. Πρωτόπαπας.

    Υπογραμμίζοντας εξάλλου πως η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση ''να αιφνιδιάσει τον οιονδήποτε '' και οτι ουδέποτε είπε πως το νέο εκλογικό σύστημα θα ισχύσει απο το 2004 επισήμανε πως η κυβέρνηση πρωτίστως επιδιώκει ''να μήν συντηρηθεί μια κατάσταση που όλοι δεχόμαστε οτι δεν είναι σωστή. Αν το πρόβλημα είναι απο πότε θα ισχύσει το νέο σύστημα, εμείς αποδεχόμαστε να ισχύσει απο το 2008'', διευκρίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε πως η αλλαγή των περιφερειών και ο εκλογικός νόμος πρέπει να συνδυαστούν σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο που θα διέπεται απο μια ενιαία λογική. Ως εκ τούτου ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε πως αν δεν υπάρξει μια διαφορετική διακομματική , πολιτική συμφωνία οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με το παρόν σύστημα των περιφερειών.

    [07] Διαγωνισμός για κατασκευή Νέας κεντρικής Αγοράς

    10/07/2003 14:57:41

    Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάληψη του έργου κατασκευής της νέας Κεντρικής Αγοράς του Ρέντη. Η προκήρυξη έγινε στις 4 Ιουλίου, το έργο θα κοστίσει 16 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 1,5 χρόνο περίπου.

    [08] Κ.Κουλούρης:Ελεγχοι στην αγορά

    10/07/2003 14:56:37

    Οδηγίες προς το σύνολο του ελεγκτικού μηχανισμού του υπουργείου Ανάπτυξης έδωσε το πρωί ο υφυπουργός Κίμων Κουλούρης.

    Ο υφυπουργός τόνισε ότι οι έλεγχοι πρέπει να είναι συνεχείς, αυστηροί και αποτελεσματικοί, και ''πρέπει να διενεργούνται υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας, ώστε να εμπεριέχουν και το στοιχείο του αιφνιδιασμού''.

    Ετσι, τα αρμόδια κοινά συνεργεία (υπουργείου Ανάπτυξης και ΣΔΟΕ, αφού και στελέχη του τελευταίου έλαβαν μέρος στη σχετική σύσκεψη) θα ενημερώνονται κάθε πρωί απο τον ίδιο τον υφυπουργό για τις περιοχές που θα διενεργούν τους ελέγχους.

    Τα κοινά συνεργεία μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας τους με τον υφυπουργό διενήργησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε περιοχές του Πειραιά (κεντρική αγορά, λαϊκή οδού Ευαγγελιστρίας και λαϊκή Αγ. Σοφίας).

    Οπως υπογράμμισε ο υφυπουργός, ''σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ''σαρώσουμε'' ολόκληρη την Αττική ενώ ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και στην περιφέρεια''.

    Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων στην περιφέρεια ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος και ο υφυπουργός Κ. Κουλούρης έχουν προσκαλέσει για την επόμενη Τετάρτη στις 11 το πρωί τους διευθυντες Εμπορίου των νομαρχιών ολόκληρης της χώρας.

    Στους αρμόδιους διευθυντές των νομαρχιών θα δοθούν οδηγίες σε συνέχεια της εγκυκλίου της 12ης Ιουνίου, για εντατικοποίηση των ελέγχων στο σύνολο των περιοχών που έχουν την ευθύνη για τη συγκεκριμένη διαδικασία και ειδικά, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα που θα ''κορυφωθεί'' η καλοκαιρινή περίοδος.

    [Φώτο-609533]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 July 2003 - 20:30:13 UTC