Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΕΗ-Απεργία εργαζομένων-Περιορισμός στην κατανάλωση ηλεκτρικής
  • [02] Υπουργείο Παιδείας-Πρόσληψη αναπληρωτών-Υποβολή αιτήσεων.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη με Χρυσοχοϊδη
  • [04] Διάβημα διαμαρτυρίας για έξοδο στο Αιγαίο «Πίρι Ρέϊς

  • [01] ΔΕΗ-Απεργία εργαζομένων-Περιορισμός στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

    08/07/2003 22:26:18

    Η ΔΕΗ ενόψει της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την Τετάρτη και Πέμπτη καλεί το καταναλωτικό κοινό να περιορίσει κατά το δυνατό την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στις ώρες αιχμής (12:00 - 15:00) προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα ηλεκτροδότησης που μπορεί να ανακύψουν το διήμερο αυτό.

    Με την 48ωρη απεργία τους οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, που συζητείται στη Βουλή

    [02] Υπουργείο Παιδείας-Πρόσληψη αναπληρωτών-Υποβολή αιτήσεων.

    08/07/2003 22:26:10

    Παρατείνεται εως και την Τετάρτη 16 Ιουλίου, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

    Υπενθυμίζεται πάντως οτι απο την προσεχή Δευτέρα 14 και μέχρι 25 Ιουλίου, πρέπει να υποβληθεί απο τους ενδιαφερόμενους το μηχανογραφικό δελτίο για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και οι απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου προηγούμενου έτους ή άλλου τύπου Λυκείου που δεν διαγωνίστηκαν στα μαθήματα της τρίτης τάξης λυκείου σε εθνικό επίπεδο το τρέχον έτος αλλά προηγούμενο έτος και θέλουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων.

    [03] Συνάντηση Σημίτη με Χρυσοχοϊδη

    08/07/2003 14:56:57

    Κυβέρνηση και κόμμα βρίσκονται σε ένα νέο ξεκίνημα, δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του κινήματος.

    Ο κ.Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η συνεργασία του με τον πρωθυπουργό αφορούσε την επεξεργασία σειράς πρωτοβουλιών για το επόμενο διάστημα. Οπως είπε, η επόμενη συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή και υπουργών ενώ θα συζητηθούν θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα.

    Αύριο το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού θα συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις προτάσεις του για τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος.

    Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν αλλαγή του εκλογικού νόμου, αυστηρότερο ''Πόθεν Εσχες'' για τους πολιτικούς και την κατάτμιση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.Σχετική σύσκεψη είχε χθες το βράδυ ο κ.Σημίτης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Εσωτερικών. Ο κ.Σημίτης απηύθυνε σαφείς προειδοποιήσεις προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι θα παρακολουθεί στενά την προώθηση του κυβερνητικού έργου σε όλου τους τομείς, ενώ

    τόνισε ότι είναι έτοιμος να κάνει κι άλλες αλλαγές αν αυτό κριθεί αναγκαίο.Ανέφερε δε ότι όπου υπάρχουν καθυστερήσεις θα παρέμβει.

    Κυβερνητικός εκπρόσωπος

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας αναφέρθηκε το μεσημέρι στο θέμα του εκσυγχρονισμού του πολιτικού συστήματος και τόνισε ότι η συζήτηση που θα ξεκινήσει αύριο κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν θα τελειώσει αυθημερών. Πρόσθεσε ότι όταν διαπιστώνουμε προβλήματα πρέπει όπως είπε, να έχουμε το πολιτικό θάρρος να μετέχουμε στη σχετική συζήτηση. Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ είπε ότι το κομμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κόπτεται για τη διαφάνεια κι έχει μπροστά της την επιλογή. Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα.

    Ο κ.Πρωτόπαπας αναφέρθηκε και στην πανελλαδική δημοσκόπηση του ΑΝΤΕΝΝΑ της εταιρίας Μέτρον Ανάλυσις που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Τόνισε ότι για να αντιληφθούμε τις προτάσεις του πρωθυπουργού πρέπει να εξετάσουμε το σύνολο των πρωτοβουλιών του.

    Για τον κ.Λαλιώτη τόνισε ότι είναι ένα κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως είπε θα αξιοποιηθεί στους περαιτέρω αγώνες. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θετικές είναι οι αντιδράσεις για την ανανέωση προσώπων στο κόμμα, όχι όμως και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Το 62,5% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα, ενώ το 34,4% θεωρεί ότι η αντικατάσταση Λαλιώτη θα βελτιώσει την εικόνα του ΠΑΣΟΚ. Το 43,2% θεωρεί ότι το κυβερνητικό σχήμα είναι ίδιο με το προηγούμενο, ενώ το 23% το θεωρεί καλύτερο. Τέλος η δημοτικότητα του κ.Λαλιώτη αυξάνεται στο 44,6% από 34,4% ενώ μικρή αύξηση σημειώνει και η δημοτικότητα του κ.Χρυσοχοΐδη.

    [Φώτο-609867]

    [04] Διάβημα διαμαρτυρίας για έξοδο στο Αιγαίο «Πίρι Ρέϊς

    08/07/2003 14:37:50

    Σε έντονα διαβήματα διαμαρτυρίας προς στην Τουρκία για την έξοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους ''Πίρι Ρέϊς'' στο Αιγαίο, προχώρησε η Ελλάδα, δήλωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης, προσθέτοντας οτι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το θέμα.

    Ο κ.Μπεγλίτης πρόσθεσε οτι η τουρκική πλευρά τον διαβεβαίωσε οτι πρόκειται για επιστημονικές έρευνες στο βυθό της θάλασσας και ότι παράλληλα θέλουν να έχουν μια στενή συνεργασία με την Ελλάδα προκειμένου να τηρηθούν οι διεθνείς υποχρεώσεις της Τουρκίας.

    Σε ερώτηση αν το πλοίο έχει μπει εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ο κ.Μπεγλίτης δήλωσε οτι το θέμα αυτό διερευνάται και πρόσθεσε οτι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν πρέπει να έχει συμβεί.

    [Φώτο-63790]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 July 2003 - 20:30:10 UTC