Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου
  • [02] Αποχωρεί ο Ευάγγελος Κρουσταλλάκης
  • [03] Καύσωνας-Στις ακτές της Αττικής αναζητούν οι αθηναίοι δροσιά.

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου

    29/06/2003 22:27:11

    Την καθιερωμένη, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συνάντησή τους, θα έχουν αύριο οι δύο ανώτατοι πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες της χώρας. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο για τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για τα γενικότερα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα που απασχολούν την Ελλάδα. Στη συνέχεια ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και το απόγευμα θα αναχωρήσει για το Στρασβούργο, όπου την Τρίτη θα ενημερώσει το Ευρωκοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της ελληνικής προεδρίας

    [02] Αποχωρεί ο Ευάγγελος Κρουσταλλάκης

    29/06/2003 22:27:04

    Με την αυριανή εκπνοή του Ιουνίου 2003 αποχωρεί από το δικαστικό και εισαγγελικό σώμα, λόγω συμπληρώσεως του ανωτάτου ορίου ηλικίας, μεγάλος αριθμός ανωτάτων και ανωτέρων δικαστικών λειτουργών.

    Κατ΄ αρχάς, αύριο, 30 Ιουνίου 2003, ύστερα από 41 χρόνια δικαστικής διαδρομής, αποχωρεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Κρουσταλάκης. Παράλληλα, από τον Άρειο Πάγο αποχωρούν τρεις αντιπρόεδροι, 12 αρεοπαγίτες και αντεισαγγελείς ΑΠ. Από το Συμβούλιο της Επικρατείας αποχωρεί ένας αντιπρόεδρος. Επίσης, αποχωρούν ακόμα 52 συνολικά δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

    [03] Καύσωνας-Στις ακτές της Αττικής αναζητούν οι αθηναίοι δροσιά.

    29/06/2003 17:43:43

    Πνιγηρή ατμόσφαιρα με τον υδράργυρο στους 37 βαθμούς Κελσίου σήμερα και οι Αθηναίοι βρήκαν καταφύγιο στις ακτές της Αττικής. Σχεδόν έρημη η πρωτεύουσα,με λίγους τουρίστες να δροσίζονται στα συντριβάνια, είναι η κυριακάτικη εικόνα της Αθήνας ,λίγες ημέρες πριν τον καύσωνα που θα βασανίσει την Αττική, όπως και άλλες περιοχές της Ελλάδας, για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα.

    Ειδικότερα από την επόμενη Τρίτη το θερμόμετρο δεν θα πέσει κάτω από τους 40 βαθμούς Κελσίου φθάνοντας μέχρι και τους 42 βαθμούς. Ήδη οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή. Εν όψει του καύσωνα αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί το σχέδιο Ξενοκράτης.

    Ο Δήμος Αθηναίων έχει προετοιμάσει όλες τις υποδομές για την αντιμετώπιση του καύσωνα.Απο αύριο θα είναι ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες των λεσχών φιλίας και τα δημοτικά ιατρεία μέχρι τις 20.00 το βράδυ.

    Για τις ευπαθείς ομάδες, βρέφη και ηλικιωμένους, συνιστώνται ως μέτρα προφύλαξης: αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο, αποφυγή του αλκοόλ, πολύ δροσερό και όχι παγωμένο νερό, ελαφρύ φαγητό και παραμονή σε δροσερούς χώρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 June 2003 - 20:30:07 UTC