Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπόθεση Οτσαλάν: Αθώοι και οι δώδεκα κατηγορούμενοι
  • [02] ΥΠΕΧΩΔΕ: Aγνωστα τα αίτια της δυσοσμίας στη Δυτική Αττική
  • [03] Απάντηση Πρωτόπαπα σε Καραμανλή

  • [01] Υπόθεση Οτσαλάν: Αθώοι και οι δώδεκα κατηγορούμενοι

    27/06/2003 18:55:38

    Αθώοι κηρύχθηκαν από το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας και οι δώδεκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της παράνομης άφιξης και παραμονής του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 1999.

    Ο απόστρατος αρχιπλοίαρχος Αντώνης Ναξάκης και οι δύο συνοδοί του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Γιακάρ Τζενκίς και Καγιά Αϊφέρ, κρίθηκαν αθώοι από την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της προσβολής της διεθνούς ειρήνης της χώρας με πλειοψηφία 4-3. Τρεις τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι πρέπει να κριθούν ένοχοι για το αδίκημα αυτό.Με την ίδια πλειοψηφία 4-3 κηρύχθηκαν αθώοι από την κατηγορία της άμεσης συνέργιας στην προσβολή της διεθνούς ειρήνης της χώρας οι Ευάγγελος Στεργιόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρίας Athens Aviation Services Ltd που εφέρετο ως μεσάζων για τη ναύλωση του αεροσκάφους, Αντώνης Σιμιγδαλάς εκπρόσωπος της εταιρίας Agean Aviation στην οποία ανήκει το αεροσκάφος, Ζήσης Πεχλιβανούδης κυβερνήτης, Γιώργος Μαύρος υπάλληλος της ναυλώτριας εταιρίας, Στέφανος Ευαγγελάτος προϊστάμενος της αίθουσας VIP, Δημήτρης Καραγιώργος αρχιφύλακας ΕΛΑΣ, που υπηρετούσε στον έλεγχο διαβατηρίων και Γιώργος Μαγγίνας αρχιφύλακας της ΕΛΑΣ, αποσπασμένος στην ΕΥΠ.Το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα από την κατηγορία της συνέργιας στην παράνομη είσοδο του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη χώρα μας τη συγγραφέα Βούλα Δαμιανάκου και την κόρη της Ελένη Βασιλοπούλου. Ομόφωνα αθώος κηρύχθηκε και ο 13ος κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Τουρκίας.Το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα της υπεράσπισης του Αντώνη Ναξάκη να διαβιβαστούν στην εισαγγελία των Πρωτοδικών της Αθήνας τα πρακτικά της διαδικασίας ώστε να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες των διωκτικών αρχών που χειρίστηκαν την υπόθεση.

    [Φώτο-206568]

    [02] ΥΠΕΧΩΔΕ: Aγνωστα τα αίτια της δυσοσμίας στη Δυτική Αττική

    27/06/2003 18:13:58

    Aγνωστα παραμένουν τα αίτια της δυσοσμίας που εγινε αισθητή στη Δυτική Αττική. Οπως ανακοινωθηκε απο το ΥΠΕΧΩΔΕ, από τους ελέγχους και από σχετική επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς δεν διαπιστώθηκε ευθύνη των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Δυτικής Αττικής για το επεισόδιο της δυσοσμίας. Ωστόσο η ακριβής πηγή του φαινομένου δεν κατέστη δυνατό να προσδιοριστεί.

    Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες το φαινόμενο της δυσοσμίας άρχισε σταδιακά να υποχωρεί, πιθανώς λόγω της παύσης του αιτίου που την προκάλεσε και λόγω της ελαφράς ενίσχυσης των ανέμων, που είχαν ως αποτέλεσμα την διασπορά των οσμών που εκλύθηκαν μέχρι τότε στην ατμόσφαιρα.

    Συμφωνα με την ανακοινωση του Υπουργειου απο νωρίς το πρωί σήμερα παρατηρήθηκε εκτεταμένο φαινόμενο δυσοσμίας, η οποία κάλυπτε μεγάλο μέρος των δυτικών και νοτίων περιοχών του Λ. Αθηνών και ειδικότερα τις περιοχές: Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Νίκαιας, Α.Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος, Πειραιά, Κερατσινίου, Ανω Ν. Σμύρνης μέχρι και την δυτική πλευρά του Δ. Αθηναίων (Πλ. Βάθης).

    Κατά τις δηλώσεις των ενοχλουμένων η δυσοσμία φαίνεται να ήταν εντονότερη κατά το χρονικό διάστημα από 03.00 έως 06.00, με έξαρση περί την ώρα 05.00, και συνεχίστηκε με μικρότερη ένταση το υπόλοιπο διάστημα της ημέρας, σταδιακά μειούμενη. Το είδος της δυσοσμίας προσομοίαζε κατ' άλλους μάλλον με οσμή από πετρελαιοειδείς ενώσεις, κατ' άλλους με οσμή καμένου πλαστικού ή καμένου ελαστικού και κατ' άλλους με οσμή χλωρίνης. Αποτέλεσμα της δυσοσμίας ήταν να προκληθούν έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους των πιο πάνω περιοχών και να κινητοποιηθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προσδίδοντας ευρύτατη δημοσιότητα στο θέμα.

    [03] Απάντηση Πρωτόπαπα σε Καραμανλή

    27/06/2003 14:32:06

    "Προκειμένου να ικανοποιήσει μερίδα του εσωτερικού του ακροατηρίου ο Κώστας Καραμανλής αλλάζει τη θέση του και ζητά πρόωρες εκλογές'', τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

    "Επιδιώκοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις ο κ. Καραμανλής καταφεύγει σε προεκλογικά πυροτεχνήματα. Οι εκλογές όμως θα γίνουν την Ανοιξη του 2004 και η κυβέρνηση μαζί με τα επιτεύγματα που έχει ήδη παρουσιάσει, θα αναπτύξει νέες πολιτικές πρωτοβουλίες και θα ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι του ελληνικού λαού.

    Την άνοιξη του 2004 οι Ελληνες ψηφοφόροι θα κρίνουν το έργο της κυβέρνησης και θα επιλέξουν πολιτικές, κόμματα και πρόσωπα'', παρατήρησε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε πως ''το ΠΑΣΟΚ θα πάει με τον Κώστα Σημίτη στις εκλογές''.Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για την απροθυμία της κυβέρνησης να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Πρωτόπαπας αναρωτήθηκε ''γιατί άραγε θα πρέπει να κάνουμε εκλογές όποτε θέλει ο κ. Καραμανλής;'', προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνει ένα τεράστιο έργο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 June 2003 - 20:30:11 UTC