Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Μπερλουσκόνι - Σημίτη
  • [02] Δυστύχημα στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου
  • [03] Citibank - Στεγαστικό δάνειο 15ετίας με σταθερό επιτόκιο 4,90%.
  • [04] Κατάσβεση πυρκαγιών σε Σχιστό και Βάρη
  • [05] Επαναλειτουργία της χωματερής Άνω Λιοσίων
  • [06] Υπουργείο Εσωτερικών: Προσλήψεις τακτικού προσωπικού
  • [07] Ατυχήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου
  • [08] Δράμα-''Αθηναϊκή Χαρτοποιΐα"-Εργαζόμενοι.
  • [09] Πρωτόπαπας για συζήτηση στη Βουλή για το Χρηματιστήριο.

  • [01] Συνάντηση Μπερλουσκόνι - Σημίτη

    17/06/2003 19:58:24

    Με τη συνάντηση στη Ρώμη με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο έλληνας πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, έκλεισε τον κύκλο των διαβουλεύσεων ενόψει της Συνόδου της Θεσσαλονίκης.Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου συνεχάρη τον ομόλογό του για την προεδρία: ''Οφείλω να συγχαρώ τον πρόεδρο Σημίτη γιατί σε όλες τις προηγούμενες συναντήσεις που είχα με τους ευρωπαίους εταίρους κανένας δεν παρουσίασε με τόση ακρίβεια και διαφάνεια όλα τα θέματα της προεδρίας''.«Στη σύνοδο της Χαλκιδικής - είπε ο κ. Σημίτης - θα αποφασίσουμε τη διαδικασία που θα ακολουθήσει η Διακυβερνητική. Πρότασή μας με την οποία συμφωνήσαμε είναι η Διακυβερνητική να αρχίσει τον Οκτώβριο και να τελειώσει πριν από την 1η Μαΐου και να υπογραφεί η νέα Συνθήκη πριν από τις ευρωεκλογές. Συζητήσαμε επίσης και συμφωνήσαμε για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, αφού θα υπάρξουν, σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, αρκετά χρήματα για να εφαρμόσουμε πρώτη φορά και σε μεγάλη έκταση μια κοινή πολιτική. Πιστεύω ότι η Σύνοδος θα καταλήξει σε θετικά συμπεράσματα που θα επιτρέψει την πρόοδο του ευρωπαϊκού συντάγματος και την εφαρμογή της πολιτικής για τη λαθρομετανάστευση.Ο κ. Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι η Τουρκία κλήθηκε να παραστεί σαν παρατηρητής στις εργασίες της Διακυβερνητικής για το νέο σύνταγμα.Ο κ. Σημίτης στην ερώτηση αν από τη σύνοδο θα υπάρξει κάποιο σήμα προς την Τουρκία, απάντησε ότι η Αγκυρα έκανε ορισμένα βήματα, αλλά τα πάντα θα κριθούν από τη στάση που θα κρατήσει και αν συμμορφωθεί με τον ευρωπαϊκό κώδικα.

    [Φώτο-601227]

    [02] Δυστύχημα στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

    17/06/2003 19:26:28

    Ενας νεκρός είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που έγινε στις 4.30 το απόγευμα στο 44ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα. Τριαξονικό φορτηγό που μετέφερε πατάτες λόγω της καταρρακτώδους βροχής ξέφυγε από την πορεία του, έσπασε το προστατευτικό κιγκλίδωμα και κατρακύλησε μέχρι την παλιά εθνική οδό, περίπου 20 μέτρα πιο κάτω. Νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός του φορτηγού Γεώργιος Γκιώνης του Αθανασίου, 40 χρόνων από τον Αραξο Αχαϊας.

    [03] Citibank - Στεγαστικό δάνειο 15ετίας με σταθερό επιτόκιο 4,90%.

    17/06/2003 18:43:09

    Την μείωση των επιτοκίων της στην στεγαστική πίστη μέχρι και 1,75% ανακοίνωσε σήμερα η Citibank.

    Συγκεκριμένα το σταθερό επιτόκιο ενός έτους του νέου στεγαστικού δανείου διαμορφώνεται στο 2,90%. Mετά την λήξη του πρώτου έτους, και για το υπόλοιπο της διάρκειάς του το δάνειο εμπίπτει στο κυμαινόμενο επιτόκιο συνδεδεμένο με το Εuribor πλέον περιθωρίου 1,80%.

    Το κυμαινόμενο επιτόκιο συνδεδεμένο με το Euribor διαμορφώνεται στο 3,86%. Το επιτόκιο προσαρμόστηκε άμεσα μετά την απόφαση της ΕΚΤ για πτώση των επιτοκίων του Ευρώ στις 5/6/03. Το επιτόκιο αυτό διαμορφώνεται από το Εuribor 6 μηνών πλέον περιθωρίου 1,70%.

    Το σταθερό επιτόκιο για 15 χρόνια για αγορά πρώτης κατοικίας διαμορφώνεται στο 4,90%, ενώ για δεύτερη/εξοχική κλπ. κατοικία το επιτόκιο διαμορφώνεται από 4,90% έως 6,20% αναλόγως ποσού, παραμένοντας το χαμηλότερο της αγοράς.

    Το σταθερό επιτόκιο για 3 και 5 χρόνια διαμορφώνεται στο 4,90%.

    Επίσης, η Citibank, ανακοινώνει στους πελάτες της που επιλέγουν το στεγαστικό δάνειο κυμαινομένου επιτοκίου συνδεδεμένου με το Euribor, ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να μετατρέψουν το δάνειό τους σε ένα από τα προσφερόμενα στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου χωρίς καμμία επιβάρυνση.

    Επιπλέον, ανακοινώνει ότι στο χώρο των καταθετικών προιόντων αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο του λογαριασμού CitiEasy και Premium Payroll (λογαριασμού μισθοδοσίας) για ποσά από 500 έως 10.000 ευρώ στο 3%. Τα επιτόκια των υπολοίπων λογαριασμών καταθέσεων μειώνονται από 0,15% έως 0,25%.

    [04] Κατάσβεση πυρκαγιών σε Σχιστό και Βάρη

    17/06/2003 18:39:30

    Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε στις 6 το απόγευμα η πυρκαγιά που ξέσπασε πιθανότατα από κεραυνό στο Σχιστό Κερατσινίου στις 2.30 το μεσημέρι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

    Από τις φλόγες κάηκαν τρία εγκαταλειμένα παραπήγματα στην περιοχή, ενώ απειλήθηκαν ένα σχολικό συγκρότημα και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις. Επίσης, κάηκε αρκετά μεγάλη έκταση με ξερά χόρτα. Στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    Ταυτόχρονα με την πυρκαγιά στο Σχιστό εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά που επίσης οφείλεται σε κεραυνό σε περιοχή με ξερά χόρτα στη Βάρη πίσω από τη Σχολή Ευελπίδων. Η φωτιά σβήστηκε αμέσως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    [05] Επαναλειτουργία της χωματερής Άνω Λιοσίων

    17/06/2003 17:51:28

    Από σήμερα το απόγευμα επαναλειτουργεί ο χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), στα Άνω Λιόσια, που είχε κλείσει μετά την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο χώρο αυτό τα ξημερώματα της Κυριακής. Την απόφαση αυτή έλαβε ο ενιαίος σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων νομού Αττικής, ο οποίος ζητά την κατανόηση των δημάρχων και των πολιτών του λεκανοπεδίου για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων τις προηγούμενες ημέρες.

    [06] Υπουργείο Εσωτερικών: Προσλήψεις τακτικού προσωπικού

    17/06/2003 17:38:18

    Από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκαν 14.874 θέσεις τακτικού προσωπικού σε διάφορους φορείς του δημοσίου, από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2003. Ειδικότερα, 3.200 θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό κλπ., 2.805 θέσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών, 1.200 για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, 800 για τις περιφέρειες, 636 για ασφαλιστικά ταμεία κλπ. Αρχικά οι θέσεις που είχαν προγραμματιστεί ήταν 15.874. Η διαφορά των 1.000 που προκύπτει θα καλυφθεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρξουν κατά την πορεία πλήρωσης αυτών των θέσεων.

    [07] Ατυχήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου

    17/06/2003 17:35:51

    Φορτηγό φορτωμένο με πατάτες που κατευθυνόταν προς Αθήνα ξέφυγε από την πορεία του στις 4.30 το απόγευμα στο 44ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου στην Κακιά Σκάλα και κατρακύλησε στο γκρεμό καταλήγοντας στην Παλιά Εθνική Οδό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φορτηγό επέβαιναν δύο άτομα και γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους από συνεργεία της Πυροσβεστικής. Στο σημείο βρίσκονται, επίσης, γερανοί για να απομακρύνουν το φορτηγό και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Παλιά Εθνική Οδό.

    Ένα ακόμα ατύχημα έγινε την ίδια ώρα στο 34ο χλμ της Εθνικής Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα. Πιθανόν από την ολισθηρότητα λόγω βροχής συγκρούστηκαν έξι αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

    [08] Δράμα-''Αθηναϊκή Χαρτοποιΐα"-Εργαζόμενοι.

    17/06/2003 15:31:27

    Στο Ελεγκτικό Συμβούλιο βρίσκεται για συζήτηση και αναμένεται η έγκριση του προγράμματος, που ''πέρασε'' καταρχήν από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προβλέπει την έναρξη της προσυνταξιοδοτικής διαδικασίας για 223 απολυθέντες της Αθηναϊκής Χαρτοποιΐας Δράμας, που είναι ηλικίας οι μεν άνδρες άνω των 50 χρόνων, οι δε γυναίκες άνω των 45 χρόνων.

    Με βάση το πρόγραμμα αυτό εξασφαλίζεται εργασία για όλους αυτούς για μια τετραετία τουλάχιστον, με ελάχιστο όριο αποδοχών 750 ευρώ το μήνα και την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη.

    Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου νομού Δράμας Χρήστος Βασιλειάδης, καταβάλλεται προσπάθεια να ενταχθούν στο ίδιο πρόγραμμα που είναι προϋπολογισμού 13.000.000 ευρώ και 80-100 άτομα μικρότερων ηλικιών και μέχρι τώρα οι προοπτικές είναι τουλάχιστον θετικές.

    Μέσα στη βδομάδα θα γίνει σύσκεψη στο διοικητήριο της Δράμας παρουσία όλων των συναρμοδίων αρχών και φορέων και αφού εκτιμηθεί η κατάσταση θα ληφθούν αποφάσεις για τις παραπέρα δράσεις όλων αυτών που εμπλέκονται στο θέμα του προσυνταξιοδοτικού προγράμματος των απολυθέντων της SOFTEX.

    [09] Πρωτόπαπας για συζήτηση στη Βουλή για το Χρηματιστήριο.

    17/06/2003 14:39:03

    Δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά η Κοινοβουλευτική συζήτηση για το Χρηματιστήριο, δεδομένου ότι είχε μεταδοθεί εξ ολοκλήρου η πρόσφατη που αναφερόταν στην οικονομία και περιελάμβανε και το θέμα του χρηματιστήριου.

    Αυτό σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ (απαντώντας σε συναφή ερώτηση) σημείωσε πως η ΝΔ έχει υποβάλει ερωτήσεις για το Χρηματιστήριο, δεν έχει όμως ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

    Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πως όταν αποφασιστεί θα ανακοινωθεί το αν θα γίνει Υπουργικό Συμβούλιο στις 2 Ιουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 June 2003 - 20:30:13 UTC