Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γέφυρα φιλίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
  • [02] ΗΠΑ-Πάουελ-Ανάν-Τρόποι επίλυσης του Κυπριακού.
  • [03] Επεισόδια στη Λ.Αλεξάνδρας από νεαρούς.
  • [04] Πρωτοφανή μέτρα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

  • [01] Γέφυρα φιλίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

    15/06/2003 20:08:06

    Μία νέα γέφυρα μεταξύ των σταθμών Προμαχώνα και Κούλα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα εγκαινίασαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας Βαλεντίν Τσερόφσκι. Οι δύο υπουργοί χαρακτήρισαν το έργο σύμβολο φιλίας και ενσάρκωση της πολιτικής βούλησης των δύο κυβερνήσεων για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

    [02] ΗΠΑ-Πάουελ-Ανάν-Τρόποι επίλυσης του Κυπριακού.

    15/06/2003 20:07:02

    Τρόπους παρέμβασης των Ηνωμένων Πολιτειών για επίλυση του Κυπριακού συζήτησαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Kόφι Ανάν. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Ιακώβου απο την Ουάσιγκτον, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ο κ.Ιακώβου τόνισε ότι για να πεισθεί η τουρκική πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρέπει να υπάρξει παρέμβαση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο και με συγκεκριμένους όρους, προσθέτοντας, πως εάν παρενέβαινε ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αυτό θα είχε το μέγιστο αποτέλεσμα. Ακόμη εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Αμερικανοί έχουν χάσει την υπομονή τους με τους Τούρκους.

    [03] Επεισόδια στη Λ.Αλεξάνδρας από νεαρούς.

    15/06/2003 20:06:55

    Ελεύθεροι αφέθησαν οι 85 νεαροί που είχαν προσαχθεί στην Ασφάλεια Αττικής, ως υπεύθυνοι των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά από συναυλία ροκ στο Πεδίον του Αρεως. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους και προξένησαν σοβαρές ζημιές στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, όπου, μάλιστα, εκείνη την ώρα υπήρχε γαμήλια δεξίωση.

    [04] Πρωτοφανή μέτρα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

    15/06/2003 15:57:45

    Η πρώτη και μεγαλύτερη διακλαδική επιχείρηση Αστυνομίας, Στρατού και Λιμενικού θα γίνει με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουνίου. Θα αποτελέσει και την πρώτη διακλαδική άσκηση που γίνεται πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και θα εξελιχθεί στη συμπρωτεύουσα, στη Σιθωνία και στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

    Στα μέτρα θα πάρουν μέρος περισσότεροι απο 15.000 άνδρες, εκ των οποίων 10.500 είναι αστυνομικοί, 100 λιμενικοί και 4.000 στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες. Η συνεργασία των χιλιάδων ανδρών θα γίνει κάτω απο τις οδηγίες ενιαίου γενικού επιχειρησιακού κέντρου, που θα συντονίζει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Φώτης Νασιάκος, ο οποίος θα έχει ανοιχτή γραμμή με το πολιτικό συντονιστικό κέντρο, του οποίου θα προϊστανται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοϊδης.

    Για την αποφυγή κάθε ενδεχομένου, η μεταφορά των ηγετών και των συνοδειών τους θα γίνει με ελικόπτερα του στρατού απο εξασφαλισμένους αεροδιαδρόμους, πάνω απο τη θάλασσα. Το «Πόρτο Καρράς θα μετατραπεί σε πραγματικό φρούριο, με 4 σημεία αποκοπής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 June 2003 - 20:30:09 UTC