Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σρέντερ: Εγκώμια για την ελληνική προεδρία
  • [02] Συνάντηση Σημίτη με Σρέντερ
  • [03] Εγκαίνια νέου κτιρίου ΕΟΤ

  • [01] Σρέντερ: Εγκώμια για την ελληνική προεδρία

    13/06/2003 19:27:11

    Το εγκώμιο της ελληνικής προεδρίας έπλεξε ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ «έγινε πρώτης τάξεως δουλειά, είπε - στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά της διάρκεια της κοινής συνέντευξης με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι η σύνοδος κορυφής της Θεσσαλονίκης «θα επιτύχει πλήρως, λόγω της ενδελεχούς της προετοιμασίας.

    «Κερδίζει κανείς από τις συζητήσεις μαζί του, για τα ευρωπαϊκά και τα θέματα διεθνούς πολιτικής, όπως συνέβη και σήμερα, πρόσθεσε ο Σρέντερ προσωποποιώντας τα εγκώμια στον πρωθυπουργό.

    [Φώτο-491345]

    [02] Συνάντηση Σημίτη με Σρέντερ

    13/06/2003 18:48:05

    Το σχέδιο του μελλοντικού ευρωπαϊκού Συντάγματος ήταν στο επίκεντρο των σημερινών διαβουλεύσεων που είχε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τον Γερμανό καγκελάριο, Γκέρχαρντ Σρέντερ, στο Βερολίνο, και όπως δήλωσαν οι δύο ηγέτες στους δημοσιογράφους, το ζήτημα αυτό θα κυριαρχήσει και στη σύνοδο κορυφής της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπάρξει ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση των εργασιών της Διακυβερνητικής Διάσκεψης που θα ακολουθήσει, με στόχο το ευρωπαϊκό Σύνταγμα να υπογραφεί και από τις δέκα νέες χώρες μέλη που θα ενταχθούν στην ΕΕ από 1ης Μαΐου 2004 και να έχει υιοθετηθεί πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

    [03] Εγκαίνια νέου κτιρίου ΕΟΤ

    13/06/2003 15:07:37

    Αλλαξε σελίδα ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και μετά από μισό αιώνα εγκατάστασης στην οδό Αμερικής 2, μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις στην οδο Τσόχα 7 στους Αμπελόκηπους, που θα φιλοξενούν στο εξής τις υπηρεσίες του, με στόχο να αποτελέσει τον πυρήνα ενεργότερης διάδοσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο διεθνές περιβάλλον.

    Στη σημερινή τελετή των εγκαινίων του νεόδμητου κτιριακού συγκροτήματος, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για ''νέα αφετηρία για τον τουρισμό''.

    Ο ΕΟΤ, υπογράμμισε ο υπουργός, στο νέο κτίριο θα δημιουργήσει τις βάσεις για νέες μεθόδους, νέες πρωτοβουλίες και νέες δράσεις προώθησης της τουριστικής πολιτικής. Κλειδί για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τουρισμού, τόνισε, είναι η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα καταλύματα μέσα από τα "κλειδιά" και τα "αστέρια".

    Στην παρουσίαση του κτιριακού συγκροτήματος από τον αρχιτέκτονα του Αλ.Σαμαρά, τονίστηκε ότι ''σχεδιάστηκε με μνήμες νεοκλασικής χάραξης''. Το κτίριο αναλύεται σε τρείς όγκους, με το μάρμαρο και το γυαλί να αποτελούν το κυρίαρχο υλικό της πρόσοψης, με τη σύγχρονη τεχνολογία παρούσα σε όλες τις λειτουργίες του κτιρίου.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής πάντως ομάδα εργαζομένων του ΕΟΤ εκδήλωσε την αντίθεση της στον κατακερματισμό, όπως υποστήριξε, των υπηρεσιών του οργανισμού, κάνοντας παράλληλα λόγο ''για μισθούς δυο ταχυτήτων''.

    [Φώτο-600119]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 June 2003 - 20:30:09 UTC