Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή: Τροπολογία για ΧΥΤΑ
  • [02] Η γεωργική απασχόληση αναγνωρίζεται επαγγελματικά
  • [03] Δηλώσεις Παπαντωνίου για «Ευρωστρατό
  • [04] Προκαταρκτική εξέταση για κλοφέν
  • [05] Υπουργείο Οικονομίας:Ιδιωτικοποίηση ΕΧΑΕ.
  • [06] Απεργία εργαζομένων στη Βαλκάν Εξπόρτ

  • [01] Βουλή: Τροπολογία για ΧΥΤΑ

    05/06/2003 20:51:41

    Με τη στήριξη της πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η τροπολογία του ΥΠΕΧΩΔΕ για τον ορισμό των νέων χώρων υγειονομικής ταφής και επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Αττική.Στην εισήγηση της τροπολογίας, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, υπογράμμισε την απόλυτη αναγκαιότητα υπερψήφισης της τροπολογίας, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αν αναβάλουμε τη λύση, σε δύο χρόνια οι πολίτες της Αττικής θα πρέπει να μαζεύουν τα σκουπίδια στα σπίτια τους, ή στις ανεξέλεγκτες χωματερές.Η τροπολογία προβλέπει την έγκριση έξι θέσεων στην Αττική για τη δημιουργία εγκαταστάσεων «ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων (Γραμματικό, Πολυδένδρι, Κερατέα, Κορωπί, Άνω Λιόσια και Μάνδρα) καθώς και άλλων τεσσάρων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, όπως επίσης και την έγκριση έξι επιπλέον θέσεων μεταφόρτωσης απορριμμάτων.Λαμβάνοντας το λόγο, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ανεγνώρισε ότι «είναι αδύνατον το θέμα να περιμένει άλλο και πως ο ίδιος «δεν μπορεί να πει όχι σε καμία περίπτωση στην πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ. «Αναλαμβάνω την ευθύνη να πώ ότι πρέπει να λυθεί το θέμα. Δεν παίρνω την ευθύνη της επιλογής σας, αλλά την ευθύνη να συμμεριστώ μαζί σας, ότι πρέπει άμεσα το κράτος να πάρει άμεσα αποφάσεις, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Κληθείς δε, από τους δημοσιογράφους να διευκρινίσει περαιτέρω τη θέση του, απάντησε ότι «απέχουμε, αλλά άμα χρειαστεί θα υπερψηφίσουμε την τροπολογία.Η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο, υπήρξε διαφορετική, δια στόματος του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου, Γιώργου Αλογοσκούφη: «Μην περιμένετε να συμφωνήσει η αντιπολίτευση σε μια διαδικασία που έχει πάρα πολλά προβλήματα: Δεν έχει γίνει ο κοινωνικός διάλογος, αρνήθηκε να δεχθεί η κυβέρνηση να έρθουν εδώ οι φορείς να μας πουν τις απόψεις τους. Οι ίδιοι εμείς δεν είμαστε ενημερωμένοι, δεν γνωρίζουμε τις μελέτες. Δεν έχει υπάρξει εθνικός χωροταξικός σχεδιασμός που απαιτεί το Σύνταγμα. Έχουμε επιφυλάξεις ότι θα υπάρξουν προβλήματα συνταγματικότητας και υλοποίησης της συγκεκριμένης τοποθέτησης, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, διευκρινίζοντας αργότερα στους δημοσιογράφους, ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την τροπολογία στην Ολομέλεια.

    [02] Η γεωργική απασχόληση αναγνωρίζεται επαγγελματικά

    05/06/2003 20:37:34

    Αναγνωρίζεται επαγγελματικά η γεωργική απασχόληση και όλοι οι αγρότες πλέον, θα έχουν πτυχίο. Το ''χαρτί'' της αναγνώρισης λέγεται ''Πράσινο Πιστοποιητικό''. Οι υπουργοί Γεωργίας, Γ. Δρυς και Παιδείας, Π. Ευθυμίου υπέγραψαν απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του πράσινου πιστοποιητικού.

    [03] Δηλώσεις Παπαντωνίου για «Ευρωστρατό

    05/06/2003 19:44:04

    Η ενεργοποίηση του «ευρωστρατού, σημαίνει πλέον ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να ακουμπάει και στην Ευρώπη για την ασφάλεια του, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου.

    Ο κ. Παπαντωνίου κατά την σημερινή του επίσκεψη στην έδρα της στρατιωτικής ευρωπαϊκής δύναμης στα Σκόπια και μετά την συνάντηση που είχε με τον διοικητή της δύναμης, αντιστράτηγο Πιέρ Μαράλ, χαρακτήρισε την ίδρυση του «ευρωστρατού, ως "ιστορική", που, όπως ανέφερε, αποτέλεσε μία από τις βασικές επιδιώξεις της Ελληνικής Προεδρίας και ενεργοποιήθηκε μετά από μεγάλη συστηματική προσπάθεια.

    [04] Προκαταρκτική εξέταση για κλοφέν

    05/06/2003 18:03:53

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτήρης Μπάγιας για να διερευνηθεί η βασιμότητα καταγγελιών εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες λειτουργουν μετασχηματιστές που παράγουν την ουσία κλοφέν, εγκυμονώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Από την προκαταρκτική εξέταση που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Προβατάρης θα ερευνηθεί επίσης εάν τέτοιου τύπου μετασχηματιστές χρησιμοποιούνται και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες του νομού Αττικής.

    [05] Υπουργείο Οικονομίας:Ιδιωτικοποίηση ΕΧΑΕ.

    05/06/2003 16:01:04

    Εντός του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ιδιωτικοποίηση της Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ), στην οποία ανήκει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Αυτό αποφασίστηκε σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας μεταξύ του γενικού γραμματέα Γιώργου Ζανιά και εφτά τραπεζών.

    Το Δημόσιο θα πωλήσει σε αυτές τις εφτά τράπεζες το 33% των μετοχών της ΕΧΑΕ, το οποίο κατέχει.

    [06] Απεργία εργαζομένων στη Βαλκάν Εξπόρτ

    05/06/2003 15:37:54

    Αντιμέτωποι με την ανεργία βρίσκονται και πάλι, οι εργαζόμενοι στη «Βαλκάν Εξπόρτ, οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και είναι συγκεντρωμένοι έξω από το εργοστάσιο στη Νέα Αγχίαλο Θεσσαλονίκης.

    Λόγος της κινητοποίησης, όπως οι ίδιοι τονίζουν, αποτέλεσε η απόφαση της εταιρίας, να σταματήσει στο τέλος Ιουνίου η παραγωγική διαδικασία του τμήματος νοβοπάν, αλλά και η φημολογία ότι αυτή θα μεταφερθεί σε άλλη χώρα.

    Τα προβλήματα της μονάδας νοβοπάν ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο και από εκείνη τη στιγμή φάνηκαν οι προθέσεις της Μηχανικής να περιορίσει την παραγωγή ή και να προχωρήσει στο κλείσιμο της μονάδας, απολύοντας τα 50 άτομα που εργάζονται σ αυτήν.

    Από την πλευρά τους οι 125 εργαζόμενοι αποφάσισαν να πάρουν και πάλι πρωτοβουλία, όπως και παλαιότερα, για να σωθεί η «Βαλκάν Εξπόρτ. Στο πλαίσιο αυτό θα ενημερώσουν τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι η «Βαλκάν Εξπόρτ πέρασε στα χέρια της Μηχανικής τον Οκτώβριο του 1999, ενώ είχε παραμείνει κλειστή για περίπου ενάμιση χρόνο. Είχαν προηγηθεί προσπάθειες των εργαζομένων για εξυγίανση της εταιρίας, αναλαμβάνοντας, μάλιστα οι ίδιοι για κάποιο χρονικό διάστημα τη διοίκηση της ξυλοβιομηχανίας.

    Να σημειωθεί ότι τα χρέη της «Βαλκάν Εξπόρτ, όταν πέρασε στα χέρια της Μηχανικής, ανέρχονταν σε 11,8 δισ. δρχ, και υπήρξαν ειδικές ρυθμίσεις για την εξόφλησή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 June 2003 - 20:30:11 UTC