Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] SARS: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας της 23χρονης
  • [02] Alpha Bank - Εκθεση - Ολυμπιακοί Αγώνες.
  • [03] Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πάλι ο καθηγητής Μπαμπινιώτης
  • [04] Συνάντηση Σημίτη με Λαλιώτη
  • [05] Συνάντηση Σημίτη με Σκανδαλίδη
  • [06] Τσιπλάκος:Καλεί τον υφυπουργό Οικονομίας να παραιτηθεί
  • [07] ΟΣΕ:Απάντηση σε "Αυριανή"
  • [08] ΙΝΚΑ:Τέσσερις στους δέκα δεν θα κάνουν διακοπές
  • [09] Συνελήφθησαν για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκων.
  • [10] Συνάντηση Παπανδρέου με Γκιούλ για παρενοχλήσεις σε Αιγαίο

  • [01] SARS: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας της 23χρονης

    15/05/2003 21:10:33

    Σταθερά βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 23χρονης αεροσυνοδού η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο θάλαμο αρνητικης πίεσης του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Η αεροσυνοδός κρίθηκε ως ύποπτο κρούσμα άτυπης πνευμονίας με βάση τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τόσο οι εργαστηριακές εξετάσεις, όσο και οι νεότερες ακτινογραφίες είναι απολύτως ικανοποιητικές, ενώ τίποτα δεν μαρτυρά ότι η κοπέλα έχει προσβληθεί από τον ιό SARS, όπως λένε και οι νοσηλευτές που τη φροντίζουν. Ο υπουργός Υγείας είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η νεαρή αεροσυνοδός θα βγει από το νοσοκομείο στο τέλος αυτής της εβδομάδος, αλλά θα είναι ουσιαστικά σε μια ''άτυπη καραντίνα'' σε χώρο που θα μπορεί να παρακολουθείται για τουλάχιστον 18 ημέρες ακόμη μέχρι να διαπιστώσουν οι γιατροί αν αναπτύσσει αντισώματα του ιού SARS. Τότε μόνο θα μπορούν να πουν με απόλυτη βεβαιότητα ότι η περίπτωσή της ήταν ψευδής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αεροπορική εταιρεία στην οποία εργάζεται έχει ήδη φροντίσει ώστε να βρεθεί χώρος διαμονής της στην Αθήνα.

    [02] Alpha Bank - Εκθεση - Ολυμπιακοί Αγώνες.

    15/05/2003 19:03:27

    Οκτώ περίπου πόλεις της Ελλάδος θα επισκεφθεί μέχρι το Μάϊο του 2004 η Εκθεση ''Ολυμπιακά Ενθυμήματα 1896-1956'' που διοργανώνεται από την Alpha Bank, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ως επίσημη τράπεζα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Συγκεκριμένα, στο Πνευματικό Κέντρο της εκάστοτε πόλεως ή σε κατάλληλο εκθεσιακό χώρο, θα παρουσιασθούν εκθέματα που προέρχονται από τη συλλογή του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου, από το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη και από το λεύκωμα ''Olympia Leni Riefestahl'' καθώς και από το αρχείο του συλλέκτη κ. Μ. Τσαγκάρη.

    Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι αφενός να ενισχυθεί το ήδη υπάρχον ενδιαφέρον σε πόλεις όπου έχει παρουσιασθεί το ''Πανόραμα Ολυμπιακών Αθλημάτων Alpha Bank'', αφετέρου η ευαισθητοποίηση όλων μας απέναντι στην Ολυμπιακή Ιδέα.

    Η έκθεση αυτή θα παραμένει σε κάθε πόλη 15 ημέρες. Ηδη παρουσιάσθηκε στην Καλαμάτα, στις αρχές Απριλίου 2003 και από τις 13 έως τις 31 Μαϊου φιλοξενείται στην πόλη του Αγρινίου, στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

    Η επόμεμνη περιοδεία της εκθέσεως θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2003.

    [03] Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πάλι ο καθηγητής Μπαμπινιώτης

    15/05/2003 17:20:28

    Για δεύτερη θητεία πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών εξελέγη ο καθηγητής της γλωσσολογίας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, συγκεντρώνοντας ποσοστό 58,55% (1.904 ψήφους) έάντι 41,45% (1.348 ψήφους) του αντιπάλου του κ. Κ. Κιουλάφα. Αντιπρυτάνεις εξελέγησαν οι καθηγητές κ.κ. Δ.Ασημακόπουλος, Μ. Δερμιτζάκης και Χ.Κίττας.

    [04] Συνάντηση Σημίτη με Λαλιώτη

    15/05/2003 17:07:22

    Περίπου 70 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη με το γραμματέα της ΚΕ του Κινήματος Κώστα Λαλιώτη. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Λαλιώτης δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις θεωρείται όμως βέβαιο ότι η συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό αφορούσε στην προετοιμασία της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου που θα γίνει στις 20 Μαΐου και της ΚΕ η συνεδρίαση της οποίας θα ακολουθήσει και θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου.

    Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ο κ. Λαλιώτης ανέπτυξε στον πρωθυπουργό τις δικές του προτάσεις για τους τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να γίνουν αλλαγές ενόψει των πρωτοβουλίων που αναμένεται να λάβει ο πρωθυπουργός στις αρχές Ιουλίου.

    [05] Συνάντηση Σημίτη με Σκανδαλίδη

    15/05/2003 17:05:12

    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης θα πάρει τις πρωτοβουλίες για τις όποιες αλλαγές που αφορούν τον εκλογικό νόμο και τις κατατμήσεις των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, πιθανόν μετά τον Ιούνιο και τη λήξη της ελληνικής προεδρίας. Οπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης αμεσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, σήμερα το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο έχει ετοιμάσει προτάσεις για αυτά τα θέματα και βρίσκονται στα χέρια του πρωθυπουργού. Οσο για τα σενάρια περί νέου εκλογικού νόμου που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο υπουργός είπε πως «δεν είναι επεξεργασμένα από εμάς και πως η κυβέρνηση δεν έχει στο συρτάρι της κάποιον νέο εκλογικό νόμο.Ο κ. Σημίτης έδωσε το πρασινο φως στον υπουργό Εσωτερικών για τη λήψη μέτρων διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ αναμένονται εντός των επόμενων ημερών αλλαγές στη ΔΔ. Με το πολυνομοσχέδιο που σύντομα θα κατατεθεί θα θεσμοθετούνται δείκτες αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, η αξιολόγησή τους, το νέο βαθμολόγιο με αλλαγές στην εσωτερική ιεραρχία καθως και το θέμα των αποσπάσεων και μετατάξεων.Τέλος θα υπάρξει και προεδρικό διάταγμα για το Πόθεν Εσχες των Δημοσιων Υπαλλήλων, ενώ ανοίγει τώρα η συζήτηση για το Πόθεν Εσχες των πολιτικών και κρατικών λειτουργών, θέμα για το οποιο το ΥΠΕΣΔΔΑ έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις του στον πρωθυπουργό.

    [06] Τσιπλάκος:Καλεί τον υφυπουργό Οικονομίας να παραιτηθεί

    15/05/2003 16:46:05

    Υστερα από την πρώτη βεβαιωμένη απώλεια 468 εκατ. ευρώ από το Β ΚΠΣ, που ανακοίνωσε στην Ευρωβουλή ο αρμόδιος επίτροπος κ. Μπαρνιέ και μάλιστα πριν αρχίσουν οι έλεγχοι που θα καθορίσουν το τελικό ποσόν που θα χαθεί από το Β ΚΠΣ, επιβεβαιώνονται οι επανειλημμένες επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΚΠΣ, Βουλευτής της ΝΔ Αριστείδης Τσιπλάκος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση, αντί να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της, κατηγορούσε τη ΝΔ για ανευθυνότητα και καταστροφολογία και θριαμβολογούσε για τις θεαματικές επιδόσεις της στο Β ΚΠΣ.

    Ο κ.Τσιπλάκος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση, όταν ακόμα και το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν φανερό πλέον ότι η απώλεια πόρων από το Β ΚΠΣ ήταν γεγονός, εξακολουθούσε να ψεύδεται και να εμπαίζει διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ. Τονίζει, επίσης, ότι αν ο υφυπουργός Οικονομίας Χ.Πάχτας διαθέτει στοιχειώδη ευθιξία, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τις μέχρι τώρα ύβρεις του περί καταστροφολογίας και ανευθυνότητας και να παραιτηθεί πριν τον επικείμενο ανασχηματισμό.

    Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την προσωπική αναφορά στο πρόσωπό του που έκανε χθες ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Τσιπλάκος (ο οποίος σχολιάζοντας δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου για την απομείωση των κονδυλίων του Β΄ΚΠΣ φέρεται να παρατήρησε πως ο κ.Πρωτόπαπας θεωρεί δείγμα υγείας την απώλεια κοινοτικών κονδυλίων κρίνοντας από τις δικές του ανάγκες για δίαιτα) αποδοκίμασε ο κ.Πρωτόπαπας και κάλεσε τη ΝΔ να αποδοκιμάσει ευθέως τη σχετική δήλωση του υπευθύνου για την παρακολούθηση του Γ΄ΚΠΣ.

    ''Ειδάλως τα όσα η ΝΔ δηλώνει περί πολιτικού πολιτισμού σημαίνει ότι τα ρίχνει στο καλάθι των αχρήστων καθώς οι αντιδράσεις της γίνονται με έναν βάρβαρο και υβριστικό τρόπο'',τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [07] ΟΣΕ:Απάντηση σε "Αυριανή"

    15/05/2003 16:06:48

    Παντελώς ανυπόστατο χαρακτηρίζει η διοίκηση του ΟΣΕ σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυριανή, με τίτλο «τρένα θανάτου Σκάνδαλο στον ΟΣΕ, στο οποίο μεταξύ άλλων υποστηρίζεται ότι η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών Θεσσαλονίκης Αλεξανδρούπολης έχει στρωθεί με επικίνδυνα σκύρα .

    Το όλο δημοσίευμα στηρίζεται στους ισχυρισμούς πρώην υπαλλήλου του ΟΣΕ, Κώστα Πελτέκη, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι γεωλόγος και ήταν υπεύθυνος για την ποιότητα των σκύρων της γραμμής Αθηνών Θεσσαλονίκης Αλεξανδρούπολης.

    Σύμφωνα όμως με τον ΟΣΕ ο κ. Πελτέκης, προσελήφθη το 1984 ως έκτακτος Σταθμάρχης και μετά την βασική εκπαίδευση υπηρέτησε, ως Σταθμάρχης, στους σταθμούς Πολυκάστρου, Μουριών και Σκύδρας και το 1987 τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Νέων Έργων από την οποία αποχώρησε το 1991 μετά από αυθαίρετη απουσία του επί 21 ημέρες. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στη συγκεκριμένη υπηρεσία ασχολήθηκε σε εργασίες υπαίθρου ως βοηθός στις γεωτρήσεις, λήψη γεωλογικών στοιχείων και ένα τρίμηνο σε γεωλογική διερεύνηση ανεύρεσης τοποθεσιών για λατομεία σκύρου.

    Η διοίκηση του ΟΣΕ αποδίδει τις καταγγελίες του κ. Πελτέκη σε προσωπικά συμφέροντα αφού όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ήταν εκπρόσωπος εταιριών που διεκδίκησαν την προμήθεια σκύρων από τον ΟΣΕ, με ατυχή αποτελέσματα.

    Στην ανακοίνωση του ΟΣΕ προστίθεται ακόμη ότι η προμήθεια των σκύρων γίνεται κατόπιν διαγωνισμού και διεξάγεται έλεγχος σε κάθε 5.000 κυβικά μέτρα. Σε περίπτωση που η παρτίδα των σκύρων δεν πληροί τις προδιαγραφές που έχουν θεσπιστεί από τον ΟΣΕ τότε ακυρώνεται όλη η παραγγελία.

    Ο ΟΣΕ επισημαίνει επίσης ρητά ότι η σκληρότητα των σκύρων δεν επηρεάζει καθόλου την ασφάλεια κυκλοφορίας παρά μόνον τον κύκλο συντήρησης όπως και τον κύκλο ζωής της Επιδομής της γραμμής.

    [08] ΙΝΚΑ:Τέσσερις στους δέκα δεν θα κάνουν διακοπές

    15/05/2003 16:06:33

    Οι τέσσερις στους δέκα Ελληνες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας και του ΙΝΚΑ, δεν θα κάνουν καλοκαιρινές διακοπές φέτος, ενώ διαπιστώνεται σύντμηση του χρόνου διακοπών όλης από κοινού της οικογένειας.

    Ως αιτίες για τη μη πραγματοποίηση διακοπών δηλώνονται οικονομικοί λόγοι (72%), επαγγελματικές υποχρεώσεις (18%), οικογενειακές υποχρεώσεις (7%) και άλλοι λόγοι (3%). Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, το 71% κάνει διακοπές σε ιδιόκτητο, συγγενικό ή φιλικό σπίτι. Συγκεκριμένα, οι Ελληνες στις διακοπές τους διαμένουν σε ιδιόκτητο σπίτι (43%), σε συγγενικό-φιλικό σπίτι (28%) και σε ξενοδοχείο-ενοικιαζόμενο σπίτι/δωμάτιο κλπ (29%).

    Η διάρκεια των διακοπών όλης από κοινού της οικογένειας φαίνεται ότι περιορίζεται όλο και περισσότερο. Επταήμερες διακοπές κάνει το 23% των Ελλήνων, δεκαήμερες το 35%, 15ήμερες το 29%, 20ήμερες το 8% και 30ήμερες το 5%.

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΝΚΑ το ελάχιστο κόστος για διαμονή-διατροφή 15 ημερών μιας τετραμελούς οικογένειας ξεπερνά τις 2.300 ευρώ.

    [09] Συνελήφθησαν για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκων.

    15/05/2003 16:06:20

    Δύο άτομα συνελήφθησαν στο Βύρωνα Αττικής, ενω αναζητούνται άλλα 3, μετά από καταγγελία 11χρονης, οτι ο ένας απο τους δράστες εκμεταλλευόμενος τη γνωριμία των παιδιών του με την ίδια, την κακοποίησε σεξουαλικά όπως και τη 14χρονη αδερφή της και στη συνέχεια μαζί με τους άλλους τις εξέδιδαν έναντι αμοιβής σε πελάτες.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για 4 Ελληνες και έναν Αλβανό τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

    [10] Συνάντηση Παπανδρέου με Γκιούλ για παρενοχλήσεις σε Αιγαίο

    15/05/2003 14:43:07

    Την έντονη αντίδραση της Ελλάδας για τις παρενοχλήσεις των αεροσκαφών της από τα τουρκικά κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων ασκήσεων, μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικων Γιώργος Παπανδρέου στον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιούλ σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Γκιούλ δήλωσε ''άγνοια του θέματος'' όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου ο οποίος πρόσθεσε ότι όι πολιτικοί διευθυντές των υπουργείων των δυο χωρών έχουν εντολή να εξετάσουν τα εντεινόμενα κρούσματα παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου στο πλαίσιο του διαλόγου για τα μέτρα καλής γειτονίας.

    Ο προεδρεύων του Συμβουλίου Ελληνας υπουργός, που έκανε σχετικό διάβημα διαμαρτυρίας και στον αρμόδιο για τη διεύρυνση Επίτροπο Γκίντερ Φερχόϊγκεν, συμμετείχε στη βελγική πρωτεύουσα στις εργασίες του προεδρείου της Συνέλευσης για τη θεσμική αναθεώρηση της ΕΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 May 2003 - 20:30:14 UTC