Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] EΙΝΑΠ-Άτυπη πνευμονία-24ωρη απεργία
  • [02] Αναφορά του πρωθυπουργού στην ανασχηματολογία
  • [03] Σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό κοντά στην Ηγουμενίτσα
  • [04] Δίκη 17Ν:Κατάθεση μάρτυρα για ληστεία σε σούπερ μάρκετ

  • [01] EΙΝΑΠ-Άτυπη πνευμονία-24ωρη απεργία

    12/05/2003 14:24:49

    Απεργιακή κινητοποίηση και μάλιστα εικοσιτετράωρη εξήγγειλε το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς για την Τετάρτη 14 Μαίου, με αφορμή την έλλειψη μέτρων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων της άτυπης πνευμονίας (SARS), όπως καταγγέλει σε σημερινή ανακοίνωσή του.

    Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, καθώς το θέμα της άτυπης πνευμονίας είναι μια πραγματική απειλή για τη Δημόσια Υγεία, οι δραματικές ανεπάρκειες που υπάρχουν στα νοσοκομεία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα με έκτακτη ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, διαφορετικά, όπως τονίζει, η χώρα θα είναι αθωράκιστη.

    [02] Αναφορά του πρωθυπουργού στην ανασχηματολογία

    12/05/2003 13:52:59

    Τη χώρα μας απασχολούν δευτερεύοντα θέματα όπως η ανασχηματολογία ενώ στην ΕΕ συζητείται το μέλλον της Ευρώπης τόνισε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μιλώντας σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ, για το μέλλον της Ευρώπης.

    Το θέμα αυτό πρόσθεσε, κυριαρχεί σε ένα ευρύ φάσμα υπευθύνων οι οποίοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η συμμετοχή μας στην ευρωπαική διαδικασία ολοκλήρωσης δεν τρέχει με αυτόματο πιλότο. Η προεδρία ανέφερε δεν είναι άσκηση δημοσίων σχέσεων για την κυβέρνηση.

    Ο κ.Σημίτης τόνισε ότι ζούμε μια ιστορική καμπή στην εξέλιξη της ΕΕ με την υπογραφή της πράξης προσχώρησης των δέκα νέων κρατών-μελών. Πρόσθεσε ότι με το εγχείρημα της πρόσφατης υπογραφής προσχώρησης η Ευρώπη έκανε ένα καθοριστικό βήμα γκρεμίζοντας

    και το τελευταίο κατάλοιπο του τείχους που άλλοτε χώριζε την ευρωπαϊκή ήπειρο, δημιουργώντας μηχανισμούς συσπείρωσης και ανάπτυξης που προσφέρουν πλέον νέες ευκαιρίες και νέες δυνατότητες στις χώρες-μέλη, υπογράμμισε ο κ.Σημίτης.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το εγχείρημα της διεύρυνσης αναπόφευκτο και αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την πορεία προς το μέλλον, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα μετάβασης από μία ανολοκλήρωτη πολιτειακή συγκρότηση,σε μία πιο ολοκληρωμένη. Η συνοχή και η αποτελεσματικότητα της Ένωσης,κατά τον κ.Σημίτη, οφείλεται σε αυτήν ακριβώς τη δυναμική της προώθησης των πολιτικών της,που αποτρέπει την αποτελμάτωση και την ανάπτυξη φυγόκεντρων δυνάμεων σε αυτήν την πολύ λεπτή φάση της ιστορίας της.Για όλους αυτούς τους λόγους η Ένωση εξακολουθεί να παραμένει μια Ένωση αξιών για τους λαούς και τις κοινωνίες της και δεν έχει μεταβληθεί σε απέραντη χοάνη μηχανισμών της αγοράς,συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

    Οι εξελίξεις αυτές που σήμερα θεωρούνται από κάποιους αυτονόητες ή ακόμα και νομοτελειακά κεκτημένα αποτελούν για τον Έλληνα πρωθυπουργό το προϊόν μιας μακροχρόνιας και συντονισμένης προσπάθειας. Ο κ.Σημίτης υπογράμμισε πως η κριτική που ασκείται επικεντρώνεται περισσότερο στην αδράνεια της Ένωσης, όπου αυτή υπάρχει και όχι σ αυτές καθ εαυτές τις ευρωπαϊκές δράσεις υποστηρίζοντας πως υπ αυτήν την έννοια αποτελεί αρνητική κριτική.

    Τέλος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον υπερεθνικό χαρακτήρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και ζήτησε την αντιμετώπισή τους ως υπερεθνικών προβλημάτων, καθώς όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε τα εθνικά κράτη αδυνατούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά.

    [Φώτο-578658]

    [03] Σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό κοντά στην Ηγουμενίτσα

    12/05/2003 12:58:08

    Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κέρκυρας, έπεσε τα ξημερώματα στο πίσω μέρος φορτηγού ψυγείου στο 83-ο χλμ. του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 άτομα, εκ των οποίων το ένα σοβαρά. Πρόκειται για τον οδηγό του λεωφορείου Βασίλειο Μυρίλλα, 41 χρόνων, ο οποίος μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στα πόδια στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, αλλά σύμφωνα τους γιατρούς η ζωή του δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Απο το λεωφορείο τραυματίστηκαν επίσης ελαφρά 11 επιβάτες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φιλιατών, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, οι έξι πήραν ξιτήριο. Για προληπτικούς λόγους παραμένουν στο νοσοκομείο 5 επιβάτες, που πιθανότατα μέχρι το απόγευμα θα φύγουν κι αυτοί.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις της Τροχαίας Ηγουμενίτσας για το ατύχημα, είναι η ταχύτητα απο το λεωφορείο χωρίς αυτό να σημαίνει οτι ήταν υπερβολική, αλλά για ένα δρόμο στενό, με στροφές και κίνηση φορτηγών διεθνών μεταφορών προς το λιμάνι Ηγουμενίτσας, εχει πολλούς περιορισμούς και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απο τους οδηγούς.

    Επίσης ο οδηγός του λεωφορείου δεν κρατούσε την απόσταση ασφαλείας που έπρεπε απο το φορτηγό.

    [04] Δίκη 17Ν:Κατάθεση μάρτυρα για ληστεία σε σούπερ μάρκετ

    12/05/2003 11:55:30

    Τους αδελφούς Χριστόδουλο και Σάββα Ξηρό αναγνώρισε με βεβαιότητα ως δύο απο τους τρείς δράστες της ληστείας στο σούπερ μάρκετ ''Μαρινόπουλος'', στις 27 Δεκεμβρίου 1987 ο Νίκος Νικολακόπουλος, που κατέθεσε στο δικαστήριο.

    Ο μάρτυρας, ο οποίος τότε ήταν διευθυντής στο σούπερ μάρκετ, κατέθεσε ότι δύο άτομα, ντυμένα αστυνομικοί, τον είχαν σταματήσει, ενώ οδηγούσε, προσποιούμενοι ότι θέλουν να κάνουν έλεγχο.

    Σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο, με τη χρήση βίας τον οδήγησαν στο σούπερ μάρκετ, που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό και αφού τους είπε τον αριθμό του χρηματοκιβωτίου πήραν τα χρήματα.

    Αμέσως μετά, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, τον ακινητοποίησαν, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο βαρέλι απο τυρί φέτα και τον άφησαν με δεμένα τα χέρια.

    Ο κ. Νικολακόπουλος κατέθεσε πως, όταν κατάφερε να απεγκλωβιστεί απο το βαρέλι, ειδοποίησε τους υπαλλήλους συνεργείου καθαρισμού ότι έγινε ληστεία.

    Ο εισαγγελέας Χρήστος Λάμπρου, αναφερόμενος στο περιστατικό με το βαρέλι, υποστήριξε πως ''η συμπεριφορά των δραστών δεν συνιστά μόνο ιδιαίτερα σκληρότητα, αλλά αγγίζει τα όρια της ιδιαίτερα ειδεχθούς εγκληματικής δράσης''.

    Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων επεσήμαναν στο δικαστήριο ότι, προανακριτικά, ο μάρτυρας είχε υποστηρίξει πως δεν είχε συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά των δραστών.

    [Φώτο-586186]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 May 2003 - 11:30:11 UTC