Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσκόπηση:Προβάδισμα 3,1% της ΝΔ σε Αθήνα και Πειραιά.
  • [02] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σημίτη-Παπαδόπουλου
  • [03] Επετράπη ο απόπλους των πλοίων
  • [04] Κύπρος:Συνομιλίες Σημίτη με Παπαδόπουλο
  • [05] Μερική άρση του απαγορευτικού του απόπλου
  • [06] Συνομιλίες Σημίτη στην Κύπρο
  • [07] Απολογούνται για το δυστύχημα στα Τέμπη
  • [08] Σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο της ΕΘΕΛ.
  • [09] Θανάσιμος τραυματισμός ναυτικού.

  • [01] Δημοσκόπηση:Προβάδισμα 3,1% της ΝΔ σε Αθήνα και Πειραιά.

    19/04/2003 12:43:44

    "Η ΝΔ διατηρεί και αυξάνει ελαφρώς το προβάδισμά της έναντι του ΠΑΣΟΚ, που όμως διατηρεί εφεδρείες κυρίως σε επίπεδο κοινωνίας". Αυτό είναι το συμπέρασμα της εφημερίδας "Ο Κόσμος του Επενδυτή" με βάση δημοσκόπηση της εταιρείας ΔΗΜΕΛ που έγινε για λογαριασμό της στις εκλογικές περιφέρειες Αθηνών και Πειραιώς, το διάστημα 31/3-10/4 σε δείγμα 1.800 ατόμων.

    Στο άρθρο της, με τίτλο "Δεν ανεβαίνει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ πέφτει", η εφημερίδα σημειώνει ότι το προβάδισμα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 3,1% από 2,9% τον περασμένο Δεκέμβριο. Η εφημερίδα υπολογίζει ότι με βάση τη δημοσκόπηση αυτή, η διαφορά των δύο κομμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο φθάνει στις 7-7,5 ποσοστιαίες μονάδες.

    Στην ερώτηση "τι θα ψηφίζατε αν γινόταν σήμερα εθνικές βουλευτικές εκλογές" οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 33,8%, ΝΔ σε ποσοστό 36,9%, ΚΚΕ σε ποσοστό 7,8%, ΣΥΝ σε ποσοστό 6,0%, ΔΗΚΚΙ σε ποσοστό 3,6%, ΛΑΟΣ σε ποσοστό 1,3%, άλλο κόμμα σε ποσοστό 1,8%, λευκό/κανένα σε ποσοστό 3,7% και "δεν έχω αποφασίσει" σε ποσοστό 5,2%.

    Στην ερώτηση "ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έρθει πρώτο στις επόμενες εκλογές", το 30,8% απαντά το ΠΑΣΟΚ, το 46,4% η ΝΔ και το 22,2% απαντά "δεν ξέρω/δεν απαντώ".-

    [02] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σημίτη-Παπαδόπουλου

    19/04/2003 12:36:27

    Οι μελλοντικοί χειρισμοί στο Κυπριακό, υπό το φως της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κώστα Σημίτη, με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσο Παπαδόπουλο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι οι κύριοι Σημίτης και Παπαδόπουλος, εξέφρασαν την ικανοποίηση των δύο κυβερνήσεων για την ιστορική ένταξη της Κύπρου. Τόνισαν ότι συζήτησαν τους τρόπους συνεργασίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ εξέφρασαν την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες έως την 1η Μαϊου 2004, προκειμένου η Κύπρος να είναι έτοιμη να εφαρμόσει το Κοινοτικό κεκτημένο.

    Επίσης, συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα, για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, μετά το ναυάγιο στη Χάγη.Επισήμαναν ότι βάση για τις διαπραγματεύσεις αποτελεί το σχέδιο Ανάν, με στόχο μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του προβλήματος. Ανέφεραν ότι η ένταξη της Κύπρου θα συμβάλει στην επίλυση του πολιτικου προβλήματος. Μίλησαν για κωλυσιεργία και αδιαλλαξία της Τουρκίας και του τουρκοκυπριακού καθεστώτος. Η Τουρκία, τόνισαν, πρέπει να αναθεωρήσει την πολιτική της, κάτι που θα οδηγήσει σε εξομάλυνση των σχέσεών της με την Ελλάδα, θα διευκολύνει την ευρωπαϊκή της πορεία, καθώς και τη σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή.

    Ανέφεραν ότι κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου των τουρκοκυπρίων.

    [Φώτο-576980]

    [03] Επετράπη ο απόπλους των πλοίων

    19/04/2003 10:52:34

    Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, από τις 10:00 σήμερα επετράπη ο απόπλους όλων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    [04] Κύπρος:Συνομιλίες Σημίτη με Παπαδόπουλο

    19/04/2003 10:26:36

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κώστας Σημίτης, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες βράδυ επίσκεψη στην Κύπρο, άρχισε στις 9.30 π.μ. συνομιλίες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κύριος Σημίτης κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου.

    Στην είσοδο του προεδρικού τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

    Οι συνομιλίες επικεντρώνονται στην προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, στα ζητήματα της ευρωπαϊκής πορείας και τα μέτρα προς τους Τουρκοκυπρίους.

    Το μεσημέρι οι κύριοι Σημίτης και Παπαδόπουλος θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Στις 11 π.μ., ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ακολούθως θα μεταβεί στη Βουλή, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Σώματος Δημήτρη Χριστόφια.

    Στη 1 μ.μ. το μεσημέρι, ο κύριος Σημίτης θα προσφωνήσει ειδική συνεδρία της Βουλής.

    Μετά τις 4 μ.μ., θα μεταβεί στην κατοικία του Ελληνα πρεσβευτή στη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των ελληνοκυπριακών και των τουρκοκυπριακών κομμάτων.

    Στις 6.30 μ.μ., ο κύριος Σημίτης θα δεχθεί εκπροσώπους της Ιεράς Συνόδου και θα αναχωρήσει γύρω στις 7 μ.μ.

    Δηλώσεις Σημίτη στο χθεσινό δείπνο

    Μιλώντας χθες βράδυ σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, ο πρωθυπουργός Σημίτης εξέφρασε την προσδοκία ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα χρησιμεύσει ως καταλύτης για βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.

    Μετά την ένταξη, πρόσθεσε, βρισκόμαστε πιο κοντά στο στόχο αυτό και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέσα στο ίδιο πνεύμα.

    Ο κ. Σημίτης τόνισε επίσης ότι οποιεσδήποτε συζητήσεις του Κυπριακού πέρα από το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, αποτελούν επικίνδυνες και απορριπτέες μεθοδεύσεις.

    Το όραμά μας, ανέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός, είναι μία Κυπριακή Δημοκρατία ελεύθερη, επανενωμένη, ένα κράτος δικαίου που θα σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, ένα κράτος προπύργιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ανατολική Μεσόγειο, μία γέφυρα ειρήνης μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

    Προσφωνώντας τον Ελληνα πρωθυπουργό, στη διάρκεια του δείπνου, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του λαού της Κύπρου για την προσωπική συμβολή του κυρίου Σημίτη, την ενεργό συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και την ουσιαστική βοήθεια των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας.

    Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε επίσης ότι μετά την ένταξη της Κύπρου, αυτό που απομένει είναι η επίτευξη λύσης του εθνικού μας θέματος.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι ανθεκτική, λειτουργική, βιώσιμη και μόνιμη με στόχο την επανένωση του λαού και την απρόσκοπτη εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια.

    Πρώτιστο και κυρίαρχο μέλημά μας, είπε, θα πρέπει να είναι η λύση του κυπριακού μέσα στις παραμέτρους του σχεδίου Ανάν.

    [Φώτο-576943]

    [05] Μερική άρση του απαγορευτικού του απόπλου

    19/04/2003 09:39:59

    Απο το λιμάνι του Πειραιά εκτελούνται τα δρομολόγια των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων για Κρήτη-Χίο-Μυτιλήνη και για τις Κυκλάδες μέχρι τη Σύρο, ενώ απο το λιμάνι της Ραφήνας εκτελούνται τα δρομολόγια μέχρι την Ανδρο.

    Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το Ε/Γ-Ο/Γ "ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ

    [06] Συνομιλίες Σημίτη στην Κύπρο

    19/04/2003 07:26:53

    Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε χθες στη Λευκωσία στον πρωθυπουργό και προεδρεύοντα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Κώστα Σημίτη, ο οποίος ξεκίνησε απο την Κύπρο την περιοδεία του στις νέες χώρες-μέλη. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η Κύπρος ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και αυτό δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας και ανάπτυξης. Διαβεβαίωσε την τουρκοκυπριακή κοινότητα ότι οι προσπάθειες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για βιώσιμη και λειτουργική λύση θα συνεχιστούν αμείωτες. Ό πρόεδρος της Κύπρου Τάσος Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε τον κ. Σημίτη αρχιτέκτονα της ιστορικής επιτυχίας της ένταξης.

    Το πρωί αρχίζουν οι συνομιλίες του πρωθυπουργού με την κυπριακή ηγεσία, ενώ το μεσημέρι ο κ. Σημίτης θα εκφωνήσει λόγο σε ειδική συνεδρίαση στην κυπριακή Βουλή. Παράλληλα, θα συναντηθεί και με εκπροσώπους τουρκοκυπριακών κομμάτων.

    [Φώτο-576904]

    [07] Απολογούνται για το δυστύχημα στα Τέμπη

    19/04/2003 06:51:07

    Σήμερα θα απολογηθούν οι οκτώ εργαζόμενοι της εταιρίας ΑΚΡΙΤΑΣ στην οποία ανήκει η φονική νταλίκα των Τεμπών, όπως και ο οδηγός της νταλίκας Δημήτριος Ντόλας. Υπενθυμίζεται οτι στον οδηγό της νταλίκας έχει απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, κατηγορία που απαγγέλθηκε και στους οκτώ της εταιρίας με την ιδιότητα των συνεργών

    [Φώτο-574449]

    [08] Σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο της ΕΘΕΛ.

    19/04/2003 06:50:06

    Σύγκρουση φορτηγού με αστικό λεωφορείο της ΕΘΕΛ που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αβέρωφ-Προύσσης έγινε χθές στις 5 το απόγευμα στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη και Μαρμαρά στο Αιγάλεω.

    Το ατύχημα έγινε όταν σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την τροχαία το φορτηγό που εκινείτο επί της οδού Μαρμαρά παραβίασε στοπ και έπεσε πάνω στο διερχόμενο λεωφορείο που εκινείτο κανονικά στη μονής κατεύθυνσης οδό Κολοκοτρώνη.

    Μετά τη σύγκρουση το λεωφορείο προσέκρουσε διαδοχικά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και κατέληξε πάνω σε ένα ακατοίκητο σπίτι του οποίου γκρέμισε ένα τοίχο.

    Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του λεωφορείου ενώ δύο άτομα που επέβαιναν δεν έπαθαν τίποτα.

    Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί η τροχαία Αιγάλεω.

    [09] Θανάσιμος τραυματισμός ναυτικού.

    19/04/2003 06:49:54

    Θανάσιμα τραυματίστηκε χθές βράδυ Έλληνας ναυτικός του υπό ελληνική σημαία Φ/Γ «ΠΟΝΤΟΣ που βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά κατά τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης.Επίσης τραυματίστηκε ο λοστρόμος του πλοίου ο οποίος μεταφέρθηκε με σκάφος του Λ.Σ. στο λιμάνι του Πειραιά και εν συνεχεία στο νοσοκομείο για νοσηλεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 April 2003 - 11:30:14 UTC