Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 21 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Μαλέσιος.
  • [02] Παραβάσεις και παραβιάσεις απο τουρκικά μαχητικά
  • [03] Δηλώσεις Γιαννίτση για Συνθήκη Προσχώρησης
  • [04] Διήμερο Ευρώπης στην Αθήνα.
  • [05] Δήλωση Γιώργου Ρωμαίου για τη διεύρυνση της ΕΕ.
  • [06] Συνέντευξη ΥΦΕΞ Ανδρέα Λοβέρδου
  • [07] Συμβούλιο Ασφαλείας: Ευθύνες στον Ντενκτάς

  • [01] Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Μαλέσιος.

    15/04/2003 14:17:34

    Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Ευάγγελος Μαλέσιος.

    Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας πως ο κ. Μαλέσιος οδηγήθηκε στην απόφασή του αυτή για λόγους ευθιξίας, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα. Πληροφορίες αναφέρουν οτι ο κ.Μαλέσιος παραιτήθηκε προκειμένου να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να μην υπάρχει πολιτικό πρόβλημα με την κυβέρνηση καθώς και ηθικό ή πολιτικό θέμα στήριξής του.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυριανή ο κ.Μαλέσιος «έστησε προφανώς τη δουλειά για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αξίας 86 δισ. 700 εκατ. δρχ. και ο φίλος και κουμπάρος του Αθανασούλης, του έδωσε μία βίλα στα Μελίσσια και εγκαταστάθηκε οικογενειακώς.

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται οτι στη βίλα αυτή καθόταν προηγουμένως ο ίδιος ο Αθανασούλης, ο οποίος συμμετέχει στην κοινοπραξία SAIC που ανέλαβε την ασφάλεια της Ολυμπιάδας.

    Αναφέρει επίσης οτι ο κ.Μαλέσιος συμμετείχε σε αγοραπωλησίες μετοχών του ομίλου ALTEC του κ.Αθανασούλη, έχοντας «εσωτερική πληροφόρηση απο τον κουμπάρο του.

    [Φώτο-518121]

    [02] Παραβάσεις και παραβιάσεις απο τουρκικά μαχητικά

    15/04/2003 13:24:06

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στις 11.04 το πρωί δύο τουρκικά F-16 οπλισμένα πέταξαν πάνω από ακρωτήριο νοτιοδυτικά της Λέσβου, σε ύψος 3.000 ποδών.

    Τα τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν ελληνικό P3 Orion που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στην περιοχή πετώντας σε ύψος 2.500 ποδών.

    Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν άμεσα από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

    Μέχρι στιγμής έξι σχηματισμοί, ήτοι δεκαέξι τουρκικά αεροσκάφη έχουν προβεί σε ισάριθμες παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου.

    Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά ενώ σε ορισμένες η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

    Τις τελευταίες ημέρες 18 εως 20 τουρκικά αεροσκάφη σε καθημερινή βάση προβαίνουν σε παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου.

    Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των μέτρων ασφάλειας που έχουν ληφθεί ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια αυτής δύο Μιράζ-2000 και δύο F-16 θα πετούν πάνω από τον Αττικό ουρανό.

    [03] Δηλώσεις Γιαννίτση για Συνθήκη Προσχώρησης

    15/04/2003 12:54:56

    Κολοσσιαία, χαρακτηρίζει τη σημασία των εκδηλώσεων της 16ης και 17ης Απριλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ.

    Ο κ. Γιαννίτσης αναφέρεται στο συμβολικό και ουσιαστικό ρόλο των εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα δηλώνει ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία για να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη πολιτική τους.

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, απάντησε ως εξής στις ερωτήσεις που του τέθηκαν:

    Ερώτηση: Κύριε υπουργέ, έχετε οριστεί από τον πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Σημίτη ως αρμόδιος για τα θέματα της Ελληνικής Προεδρίας. Στις 16 και 17 Απριλίου πρόκειται να λάβουν χώρα σημαντικά γεγονότα στην Αθήνα. Ποια είναι η σημασία των γεγονότων αυτών;

    Απάντηση: Η κολοσσιαία σημασία των εκδηλώσεων έγκειται κυρίως και κατά πρώτο λόγο στην υπογραφή της συμφωνίας διεύρυνσης, η οποία όχι μόνο είναι η μεγαλύτερη διεύρυνση που έχει γίνει ως τώρα στην Ευρώπη, αλλά ειδικά για μας τους Ελληνες συνδέεται και με την ένταξη της Κύπρου. Δηλαδή με μια πολιτική εξέλιξη, η οποία έχει πολλαπλές και πολύ σημαντικές προεκτάσεις για τον ελληνισμό, για την Κύπρο, για όλους εμάς, για την ευημερία , την ειρήνη και την ανατροπή της εισβολής του 1974, θα λυθεί και το κυπριακό πρόβλημα.

    Ερώτηση: Πόσοι ηγέτες θα έρθουν τελικά στην Αθήνα τη 16η και 17η Απριλίου και γιατί;

    Απάντηση: Στην Αθήνα θα βρεθούν 40 ηγέτες χωρών της Ευρώπης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν και θα έχουμε τη δυνατότητα, την Πέμπτη 17 Απριλίου να βρεθούμε και να συζητήσουμε για τις προοπτικές των σχέσεων της ΕΕ με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είναι κοντά της είτε στα ανατολικά της είτε στο χώρο των Βαλκανίων είτε στον περίγυρό της. Εν πάσει περιπτώσει μαζί με μια σειρά από χώρες που η ΕΕ θέλει να αναπτύξει τις σχέσεις της περισσότερο αλλά και οι ίδιες προσβλέπουν στη σύσφιγξη των σχέσεων με την ΕΕ. Το πρωί της 16ης Απριλίου θα λάβει χώρα άτυπο Συμβούλιο Κορυφής, το οποίο με την παρουσία του προέδρου της Συνέλευσης κ. Ζισκάρ Ντ΄Εστέν θα συζητήσει μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τη Συνέλευση ώστε να υπάρξει μια ανταλλαγή απόψεων που μπορεί να είναι χρήσιμη για τις εργασίες της Συνέλευσης ώστε να ολοκληρωθούν αυτές έως τον Ιούνιο στο Συμβούλιο Κορυφής επί Ελληνικής Προεδρίας να κλείσει και το θέμα αυτό και να διευκολυνθεί η μετάβαση στην επόμενη φάση που είναι η Διακυβερνητική Διάσκεψη όπου και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το πως θα είναι πολιτικά και θεσμικά η Ευρώπη του 21ου αιώνα.

    Ερώτηση: Κύριε υπουργέ σε ο,τι αφορά τις συζητήσεις για ''Το Μέλλον της Ευρώπης'', ανεστάλησαν κάποιες πτυχές λόγω του πολέμου στο Ιράκ;

    Απάντηση: Δεν ανεστάλησαν και νομίζω ότι προχωράμε κανονικά. Ολο το πρόγραμμα είναι πιεστικό, τα ζητήματα είναι πολλά και απαιτείται πολύ δουλειά σε ο,τι αφορά τις αρχές και τις λεπτομέρειες για το πως ρυθμίζονται κάποια ζητήματα. Είναι γνωστό όμως το ρητό σύμφωνα με το οποίο ''ο διάβολος κρίνεται στις λεπτομέρειες''. Νομίζω ότι ο πόλεμος στο Ιράκ οδήγησε σε πολύ πιο ισχυρό προβληματισμό και έδωσε τροφή για σκέψη και αναζήτηση απαντήσεων στα μεγάλα ζητήματα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, τα οποία θα εμπλουτίσουν και τις εργασίες της Συνέλευσης θετικά. Θα έχουμε ευνοϊκές ρυθμίσεις στα αποτελέσματα των συζητήσεων.Τα μαθήματα που αντλήθηκαν είναι πολλά και πολύ σημαντικά. Επομένως το Ιράκ αντί να αναστείλει ή να ανακόψει τις εξελίξεις πιστεύω ότι θα έχει λειτουργήσει θετικά δίνοντας την ευκαιρία να δει κανείς και στην πράξη πως θα λειτουργήσουν πολλές ιδέες και σκέψεις εάν ίσχυαν σε επίπεδο θεσμών της ΕΕ και όχι απλώς ως αφηρημένες έννοιες.

    Ερώτηση: Η εντύπωση που σχηματίζεται είναι ότι επιβεβαιώθηκε η Ελλάδα από τις εξελίξεις.....

    Απάντηση: Ναί, η Ελλάδα και οι άλλες χώρες δικαιώνονται στις βασικές τους θέσεις ότι η Ευρώπη δεν είναι η δύναμη που θα έπρεπε να είναι (πολύ περισσότερο όταν έχει 25 χώρες , μισό δισεκατομμύριο πληθυσμό , όταν έχει αυτό το οικονομικό βάρος που έχει) με πολιτικό βάρος και εκτόπισμα. Δεν μπορεί να υπάρξει, εάν δεν μπορεί να εκφραστεί και μέσα από τον χώρο της ΚΕΠΠΑ. Χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι θέλει κανείς να ανατρέψει ή να ακυρώσει υφιστάμενα σχήματα αμυνας και συνεργασίας γύρω από αυτά τα ζητήματα. Νομίζω ότι μπορούμε κάλλιστα να βρούμε σχήματα που να επιτρέψουν την επίτευξη όλων αυτών των στόχων.

    Ερώτηση: Ας περάσουμε στο σημαντικότερο θέμα του διημέρου την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης. Γιατί αποδίδετε τόση σημασία;

    Απάντηση: Η υπογραφή της πράξης προσχώρησης είναι μια συμβολική πράξη κολοσσιαίας σημασίας. Πρώτα πρώτα σηματοδοτεί τη δικαίωση των χωρών αυτών που με επαναστάσεις, αγώνες , θυσίες είχαν αποκοπεί από τον ευρωπαϊκό κορμό και από το χώρο της Δημοκρατίας , της ελευθερίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επομένως είναι μια νίκη της δημοκρατίας αλλά και μια νίκη του ευρωπαϊκού μοντέλου ανάπτυξης γιατί η ΕΕ έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο ιδιότυπος συνδυασμός, οικονομικής πολιτικής και κοινωνικής και πολιτισμού όλα αυτά είναι τα ελκυστικά στοιχεία που προσέλκυσαν στην αρχή έξι ευρωπαϊκά κράτη, στη συνέχεια 9 , 10 , 15, 25 στο να ενωθούν σε ένα σχήμα. Και βεβαίως με τον τρόπο τον οποίο λειτουργεί η Ευρώπη. Αυτή η πολυμέρεια η οποία έχει επικριθεί από πολλούς είναι ένας τρόπος δουλειάς ένας τρόπος αντίληψης που εξασφάλισε στην Ευρώπη για περισσότερα από πενήντα χρόνια ειρήνη, πρόοδο, ευημερία, τη Δημοκρατία , το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους. Αλλά η υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης έχει και μια δεύτερη συμβολική σημασία . Γίνεται στο χώρο που γεννήθηκε και άνθισε η Δημοκρατία και η συμβολική σημασία αυτής της πράξης είναι ότι η δημοκρατία, η ελευθερία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ο κεντρικός κοινός παρανομαστής που υπάρχει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα , είναι μια κορυφαία αξία που ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα και με όλες τις διαδρομές της για 2.500 χρόνια έχει οδηγήσει στη σύγχρονη δημοκρατία.

    Επομένως, για μας τους Ελληνες υπάρχει και αυτή η διάσταση. Και γι'αυτόν ακριβώς το λόγο επιλέγει και η Στοά του Αττάλου για την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης. Το τρίτο βεβαίως συμβολικό στοιχείο είναι ότι θα υπογραφεί η Συνθήκη Προσχώρησης της Κύπρου, ενώ το τέταρτο προκύπτει απο την παρουσία των 40 ηγετών.

    Ερ: Πέραν των συμβολικών στοιχείων θα υπάρξουν ευκαιρίες για συζητήσεις μεταξύ των ηγετών;

    Απ: Στην Αθήνα θα βρεθούν 40 ηγέτες Ευρωπαϊκών χωρών και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν. Θα έχουμε το διήμερο 16,17 Απριλίου, τρείς κορυφαίες εκδηλώσεις. (συνομιλίες με τον πρόεδρο της Συνέλευσης κ. Ζισκάρ Ντ'Εστέν, υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης των 10 υποψηφίων χωρών και η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη) και θα δοθεί η ευκαιρία για συζητήσεις για τα καυτά ζητήματα, κάτι που είναι μοναδικό όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Εχουμε την τύχη να φιλοξενήσουμε, είτε γιατί το σχεδιάσαμε είτε διότι εξελίχθηκε έτσι το θέμα και οι τρείς κορυφαίες συναντήσεις να γίνουν σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη και πολιτικά ιδιόμορφη περίοδο, που μπορεί να βάλει και τις βάσεις για το μέλλον και την προοπτική της Ευρώπης, για πολύ σημαντικά προβλήματα της διεθνούς πολιτικής.

    Ερ: Κύριε υπουργέ, δε θα ήταν μία ευκαιρία για τους Τουρκοκύπριους με κάποιο τρόπο να εγκατέλειπαν την αδιάλλακτη πολιτική τους; Τί θα λέγατε στους Τουρκοκύπριους;

    Απ: Θα λέγαμε ότι εμείς έχουμε φροντίσει να είναι ''η πόρτα ανοιχτή''. Εξαρτάται απ'αυτούς να κάνουν το επόμενο βήμα για να τη διασχίσουν. Και μέσα απο την επίδειξη συνεργασίας και συνεννόησης, να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τις προσδοκίες της ΕΕ, των ΗΠΑ, πολλών μεγάλων δυνάμεων ή χωρών, να πάρουν την ευκαιρία που τους προσφέρεται στα χέρια τους και να την αξιοποιήσουν. Εμείς, αυτό το φροντίσαμε. Η ηγεσία της είναι αυτή που δεν φαίνεται να αποδέχεται αυτή την ευκαιρία.

    ΕΕΕ

    [04] Διήμερο Ευρώπης στην Αθήνα.

    15/04/2003 12:51:32

    «Διήμερο Γιορτής, στο βαθμό που το επιτρέπει η οδύνη για το πολύνεκρο δυστύχημα, θα είναι η 16η και 17η Απριλίου κατά τη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιηθεί το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, στην Αθήνα. Από σήμερα αργά το απόγευμα αρχίζουν να φθάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και από αύριο το πρωί θα αρχίσουν οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Από τις 8.30 πμ- 9.20 πμ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου θα υποδέχονται στην είσοδο του Ζαππείου Μεγάρου τους αρχηγούς των κρατών-μελών και κυβερνήσεων και τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών- μελών και των υπό ένταξη κρατών. Αμέσως μετά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα υποδεχθεί τον πρόεδρο της Συνέλευσης Ζισκάρ Ντ΄Εστέν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ. Στη συνέχεια (από 9.30 πμ- 10.00 πμ) θα υπάρξει συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και για ένα δίωρο (από τις 10.00 πμ- 12.00) οι αρχηγοί κρατών- μελών και κυβερνήσεων θα συζητήσουν την πρόοδο των εργασιών της Συνέλευσης.

    Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κ.Σημίτη.

    Η υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης

    Στη συνέχεια από τις 13.30- 14.20 ο κ.Σημίτης θα υποδεχθεί τους αρχηγούς των κρατών- μελών και κυβερνήσεων της ΕΕ και τους ηγέτες των υποψηφίων για ένταξη χωρών, στη Στοά του Αττάλου. Η άφιξη των αντιπροσωπειών των κρατών- μελών της ΕΕ θα γίνει σύμφωνα με τους εθιμοτυπικούς κανόνες.

    Στις 15.15 θα αρχίσει η τελετή της υπογραφής της Συνθήκης Προσχώρησης και στη συνέχεια και για τρία λεπτά θα μιλήσουν:

    - Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κώστας Σημίτης και αμέσως μετά θα υπογραφεί η Συνθήκη Προσχώρησης και της τελικής πράξης.

    - Οι αρχηγοί κρατών- μελών και κυβερνήσεων των κρατών- μελών και των υποψηφίων χωρών και ακολουθούν οι υπογραφές της Συνθήκης Προσχώρησης.

    Τέλος, επίσης για τρία λεπτά θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

    Στις 20.15 ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο «Αστηρ Παλλάς της Βουλιαγμένης στους αρχηγούς κρατών- μελών και κυβερνήσεων και τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών που συμμετείχαν στην τελετή της υπογραφής της Συνθήκης Προσχώρησης, αλλά και τους συμμετέχοντες στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη.

    Η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη

    Το πρωί της Πέμπτης απο τις 10πμ-12.10 θα πραγματοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη με τη συμμετοχή των 40 ηγετών, θα ακολουθήσει οικογενειακή φωτογραφία και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί τελετή φύτευσης δέντρων ελιάς αφιερωμένη στην ειρήνη και την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό 40 παιδιά θα προσφέρουν από έναν κλάδο ελιάς στους 40 Ευρωπαίους ηγέτες. Στη συνέχεια τα νεαρά άτομα θα μεταφερθούν στο Γουδί, όπου οι 40 Ευρωπαίοι ηγέτες θα φυτέψουν από μία ελιά, στη βάση της οποίας θα υπάρχει πλακέτα με το όνομα του ηγέτη. Η συμβολική σημασία της πράξης αυτής είναι φανερή.

    Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του διήμερου θα επιτραπούν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης των Αθηνών οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου, η παρουσία αστυνομικών θα είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτική.

    Σήμερα καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και τις νυκτερινές ώρες θα γίνονται συνέχεια έλεγχοι και δοκιμές για τις ανωτέρω εκδηλώσεις τόσο στη Στοά του Αττάλου όσο και στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Προετοιμασία για Ευρωεκλογές

    Με την υπογραφή της συνθήκης Προσχώρησης στην ΕΕ των δέκα υποψηφίων χωρών «ανοίγει και ο δρόμος προετοιμασίας των χωρών αυτών για τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν απο 12-13 Ιουνίου 2004. Υπενθυμίζεται οτι οι υποψήφιες χώρες-μέλη θα ενταχθούν την 1η Μαϊου 2004 στην ΕΕ και κατά συνέπεια οι πολίτες των χωρών αυτών θα μπορούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές. Για να καταστεί αυτό δυνατόν θα πρέπει να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των πολιτών της Ενωσης στις ευρωεκλογές.

    Οι πολίτες της διευρυμένης Ενωσης θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο νέο ευρωπαϊκό κοινοβουλίου η θητεία του οποίου θα διαρκέσει απο το 2004 έως το 2009. Το νέο Ευρωκοινοβούλιο θα έχει 732 έδρες, έναντι των 662 εδρών που έχει τώρα. Οπως επισημαίνεται απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά στα προσχωρούντα κράτη να προβούν άμεσα στη μεταφορά της οδηγίας αριθ. 93/109/ΕΚ , προκειμένου να θεσπιστεί η νομική βάση για το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσται στις εκλογές του 2004. Για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για όλα τα άτομα τα οποία έχουν την ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Επίσης τα προσχωρούντα κράτη καλούνται να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουν εγκαίρως και πριν απο τις Ευρωεκλογές την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους των πολιτών της Ενωσης που κατοικούν στην επικράτειά τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουν την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους και των αλλοδαπών πολιτών άλλων προσχωρούντων κρατών που κατοικούν στην επικράτειά τους.

    [05] Δήλωση Γιώργου Ρωμαίου για τη διεύρυνση της ΕΕ.

    15/04/2003 12:25:02

    Ο Γιώργος Ρωμαίος, πρώην υπουργός και νυν εκδότης-διευθυντής του EURO MαγαZine δήλωσε στο ΑΠΕ:

    ''Η υπογραφή της ένταξης δέκα νέων κρατών στην Ευρωπαϊκή Ενωση κάτω απο την Ακρόπολη και με φόντο το περιστέρι, πανάρχαιο σύμβολο της ειρήνης, είναι ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

    Ο πόλεμος στο Ιράκ, ο αντιπαραθέσεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η προσχώρηση ορισμένων νέων μελών στους υποστηρικτές του πολέμου σκιάζει την λαμπρότητα της τελετής και υποβαθμίζει την πολιτική και οικονομική σημασία της μεγαλύτερες διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρατών-μελών της Ενωσης και η ένταξη χωρών, οι οποίες έχουν επιλέξει δυαδική πολιτική-οικονομική σύνδεση με την ΕΕ και πολιτικο-αμυντική με τις ΗΠΑ- θα δυσχεράνει και θα επιβραδύνει την πολιτική ολοκλήρωση και κυρίως την διαμόρφωση Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Αμυνας.

    Δικαιολογημένη η απογοήτευση απο την διάσπαση της ΕΕ στην κρίση του Ιράκ και ακόμη περισσότερο δικαιολογημένη η δυσαρέσκεια για την στάση πολλών απο τα νέα μέλη.

    Η διεύρυνση, όμως, έπρεπε να γίνει και για την αποκατάσταση της ενότητας το βάρος και η ευθύνη πέφτει, κυρίως, στα παλιά μέλη.

    Ιστορική ημέρα είναι και για την Ελλάδα. Παρά την ατυχή συγκυρία, η Ελληνική Προεδρία πέρασε επιτυχώς τις ''εξετάσεις'' ως προς την διαχείριση της κρίσης στο Ιράκ. Η υπογραφή της μεγάλης διεύρυνσης θα φέρει την δική της σφραγίδα.

    Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα, κυρίως, διότι στα δέκα νέα μέλη της ΕΕ είναι και η Κύπρος. Η ένταξη της Μεγαλονήσου είναι οι καρποί κοινής προσπάθειας και συνεπούς πολιτικής Ελλάδος και Κύπρου.

    Η πολιτική σημασία της ένταξης είναι ότι συμπαραστάτης και άμεσα συμμέτοχος στην διαδικασία για την πολιτική λύση θα είναι και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Εξέλιξη που ευνοεί τις ελληνικές θέσεις''.

    ΕΕΕ

    [06] Συνέντευξη ΥΦΕΞ Ανδρέα Λοβέρδου

    15/04/2003 12:19:35

    Ο υφυπουργός των Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ αναφέρεται στις ελληνικές θέσεις και προσπάθειες για την ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ,καθως επίσης και στην Διεύρυνση της ΕΕ.

    Η συνέντευξη του κ.Λοβέρδου έχει ως εξής:

    ΑΠΕ: Η επόμενη μέρα για το Ιράκ φαίνεται πως έφτασε.Πώς θα χειριστείτε το ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Βαγδάτη;

    Α.Λ.: Το αρχικό πλάνο βασιζόταν στην υπόθεση ότι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε εκατοντάδες χιιάδες προσφύγων,κάτι που δεν φαίνεται τελικά να συμβαίνει.Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα αφορά 30-100.000 πρόσφυγες προς το Ιράν.Εάν προκύψει ωστόσο προσφυγικό κύμα είτε προς την Συρία είτε προς την Ιορδανία, εμείς θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Εάν έχουμε κάτι ανάλογο στο Κουβέιτ,δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί η βοήθειά μας. Αυτή τη στιγμή,έχουμε επαναπροσδιορίσει την πολιτική μας, αποφασίζοντας να χρησιμοποιήσουμε τις γύρω χώρες ως κανάλια. Στείλαμε μήνυμα προς όλες τις πρεσβείες μας στην περιοχή να συνεννοηθούν με τις κυβερνήσεις των χωρών ώστε όταν καταστεί δυνατό να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια, να συμμετάσχουμε στο εγχείρημα. Η Ιορδανία ήταν η πρώτη που ενεργοποίησε αυτή την πρόταση και παρότι είχαμε κάποια αντίδραση από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ),η οποία θα ήθελε να είναι η ίδια που θα αναλάβει αυτό το έργο,εμείς επιμείναμε. Δεν πρόκειται να παραδώσουμε μια επιταγή στην ιορδανική κυβέρνηση. Το ιορδανικό υπουργείο Προγραμματισμού μας υπέβαλε σειρά δράσεων που προτίθεται να αναλάβει και εμείς θα αποφασίσουμε ποιες από αυτές θα χρηματοδοτήσουμε. Ο έλληνας πρέσβης στο Αμμάν θα είναι εκείνος που θα καταβάλλει κάθε φορά το αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε τον ρόλο του ΟΗΕ, στο βαθμό βέβαια των δυνατοτήτων μας, έχουμε ήδη παραδώσει επιταγή ενός εκατομμυρίου ευρώ, για να τα διαχειριστεί όπως αποφασίσει. Συμμετέχουμε ακόμη πολυμερώς και στον προϋπολογισμό των 100 εκατομμυρίων ευρώ που έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σε διμερές επίπεδο, έχουμε αποφασίσει να ενισχύσουμε οκτώ Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), για ανθρωπιστικά προγράμματα που θα λάβουν χώρα και τώρα και στην φάση της ανοικοδόμησης. Την ίδια ώρα έχουμε και δράσεις οι οποίες δεν ξεκινούν από το υπουργέιο Εξωτερικών.

    Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη προτείνει να στείλει γιατρούς οι οποίοι θα χειρουργούν επί τόπου και ακόμη να μεταφέρει άρρωστα παιδιά προκειμένου να χειρουργηθούν στην Ελλάδα. Η δεύτερη πρόταση βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι δεν είναι δόκιμο να απομακρύνουμε ένα παιδί από την οικογένειά του, παρά μόνον εάν η κατάστασή του είναι εξαιρετικά σοβαρή.

    Τέλος, έχουμε και τις προσφορές των πολιτών, οι οποίες είναι συγκεντρωμένες στους Δήμους και τις Νομαρχίες της χώρας. Ήδη έχουμε στείλει ένα φορτίο με C-130 στο Αμμάν,το οποίο φυλάσσεται σε αποθήκες του παλατιού,της Μητρόπολης και σε καταυλισμό, όπου έχουν βρει προς το παρόν καταφύγιο Πακιστανοί και Σουδανοί πρόσφυγες. Το φορτίο αυτό θα προωθηθεί στο Ιράκ, όταν αυτό καταστεί δυνατό, από τους Ιορδανούς και τις ΜΚΟ. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ογανωθεί αυτοκινητοπομπή. Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.

    ΑΠΕ: Για ποιου ύψους κονδύλι μιλούμε;

    Α.Λ.: Το Υπουργείο Εξωτερικών πληρώνει 40.000 ευρώ για κάθε C-130 που στέλνουμε στην περιοχή. Έχουμε ήδη πληρώσει για μία τέτοια αποστολή. Η UNICEF έχει λάβει 250.000 ευρώ και ο Ερυθρός Σταυρός 300.000 ευρώ και ο ΟΗΕ, όπως είπαμε, ένα εκατομμύριο ευρώ. Υπολογίζουμε ότι συνολικά θα φτάσουμε στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που δεν μας περισσεύουν, αλλά προέρχονται από το ταμείο της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Μας έχει βέβαια υποσχεθεί 12 εκατομμύρια ευρώ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Ν.Χριστοδουλάκης, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι τελικά θα τα πάρουμε, αφού και το υπουργείο Οικονομίας έχει και αυτό την δική του ατζέντα. Αν τελικά χρειαστεί πάντως να τα βγάλουμε από την αναπτυξιακή βοήθεια, το Υπουργείο Εξωτερικών θα χρεωκοπήσει. Δεν θα έχει τα χρήματα να υλοποιήσει πολιτικές τις οποίες έχει ήδη σχεδιάσει και εξαγγείλει για τα Βαλκάνια, την Μέση Ανατολή και τον Νότιο Καύκασο, όπου εφαρμόζεται η αναπτυξιακή μας πολιτική.

    ΑΠΕ: Οι σημαντικότερες αποφάσεις σε ό,τι αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια και κυρίως την ανοικοδόμηση του Ιράκ θα ληφθούν στην διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας. Πώς σκοπεύετε να παρέμβετε;

    Α.Λ.: Εμείς θα επιμείνουμε ώστε να είναι ο ΟΗΕ το βασικό κανάλι. Επισήμως δεν γνωρίζουμε τι έχει συζητήσει η αμερικανοβρετανική πλευρά. Ως χώρα πάντως δεν συμμετέχουμε σε καμμία πολυμερή τέτοια διαδικασία. Είχαμε κληθεί από τους Αμερικανούς να συμμετάσχουμε, όταν ακόμη βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συγκρούσεις, σε ένα forum για την δημιουργία ενός ταμείου αρωγής. Ο πρέσβης μας στις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχε στις συζητήσεις, με την εντολή ωστόσο να μην δεσμευθεί για τίποτε.

    ΑΠΕ: Τι ακριβώς μας ζητεί η Ουάσιγκτον;

    Α.Λ.: Χρήματα

    ΑΠΕ: Όχι συμμετοχή στην ανοικοδόμηση;

    Α.Λ.: Όταν δίνει κανείς χρήματα,ενδέχεται και να συμμετάσχει. Πόσα όμως μπορεί να είναι τα δικά μας χρήματα ώστε να μας εξασφαλίζουν τέτοια συμμετοχή; Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις,αλλά καταρχήν η πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τον ΟΗΕ. Εμείς, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και η Βρετανία,μιλούμε για τον ΟΗΕ. Ας μην ξεχνούμε πάντως ότι στην αναπτυξιακή πολιτική η ανοικοδόμηση θεωρείται ανάπτυξη. Είναι αναμενόμενο τα κράτη να κρατούν ένα κομμάτι για τον εαυτό τους, για να το διαχειριστούν τα ίδια. Και η Ελλάδα,δεν το κρύβουμε, θα ήθελε μερίδιο από την ανοικοδομητική διαδικασία. Ίσως δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε με τόσο μεγάλο δυναμισμό, καθώς δεν έχουμε να προσφέρουμε τόσα χρήματα. Θα είμαστε εκεί όμως. Άλλωστε η προσπάθεια ανοικοδόμησης θα διαρκέσει χρόνια, θα μπορεί δηλαδή κανείς να τοποθετηθεί και αργότερα, σε κάποιο βαθμό. Ούτως ή άλλως η Μέση Ανατολή ανήκει στις σφαίρες προώθησης της αναπτυξιακής μας πολιτικής.

    ΑΠΕ: Πόσο διαφανείς μπορεί να είναι οι διαδικασίες στην ανοικοδομητική προσπάθεια;

    Α.Λ.: Η ανοικοδομητική προσπάθεια είναι και αυτή αναπτυξιακή προσπάθεια.Και η αναπτυξιακή προσπάθεια αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα και κυρίως την διαφθορά, η οποία προωθεί τα χρήματα εκεί όπου δεν είναι απαραίτητα. Πολλές φορές είναι οι ίδιες οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την ανοικοδόμηση εκείνες οι οποίες καθορίζουν και το πού θα διοχετευθεί η βοήθεια. Αν εμπλακούν τα κράτη μονομερώς, θα έχουμε πολλά τέτοια φαινόμενα. Καθένα θα αποφασίζει με κριτήριο ποιες εταιρείες του μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση. Αυτή η κατάσταση έχει εντοπισθεί τόσο από τον ΟΗΕ όσο και από τον ΟΟΣΑ. Και εμείς το έχουμε θέσει ως ζήτημα βασικής προτεραιότητας στην αναπτυξική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ΑΠΕ: Με ποιον τρόπο θα προσπαθήσετε να εμπλακείτε, ως προεδρία;

    Α.Λ.: Από την αρχή ήδη του πολέμου έχουμε στείλει το μήνυμα ότι η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται μπροστά. Τα χρήματα πάντως της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτόν τον τομέα τα διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα το Γραφείο για Ανθρωπιστικά θέματα. Το Γραφείο αυτό απευθύνθηκε σε ΜΚΟ, σοβαρά και έγκυρα, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κλπ.

    ΑΠΕ: Το υπουργείο Εξωτερικών ωστόσο επέλεξε και κάποιες λιγότερο γνωστές ΜΚΟ

    Α.Λ.:Υπάρχει μόνο μία που φαίνεται να δημιουργεί ζήτημα. Ωστόσο το γεγονός ότι κάποιος χρηματοδοτείται δεν σημαίνει από μόνο του ότι δεν είναι σοβαρός. Θα εξετάσουμε το θέμα και αν βρούμε οποιοδήποτε πρόβλημα, η συγκεκριμένη οργάνωση θα εξαιρεθεί.

    ΑΠΕ: Πώς θα διασφαλίσετε το αδιάβλητο στην διαδικασία της επιλογής των ΜΚΟ με τις οποίες συνεργάζεστε;

    Α.Λ.: Όλη η διαδικασία περνάει από επιτροπές του υπουργείου Εξωτερικών και τα αποτελέσματα δημοσιεύονται. Ακόμη και η κριτική του Τύπου μπορεί να βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε κάποιες καταστάσεις. Η δική μου κατεύθυνση πάντως λέει «παραγωγικά και όχι μελετητικά γενικοαόριστα προγράμματα. Μπορεί δηλαδή να χρειάζεται να εξηγήσει κανείς στο Αζερμπαϊτζάν τι σημαίνει πολιτικό κόμμα, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη στην Γιουγκοσλαβία. Επίσης, στο υπουργείο εφαρμόζω ένα «εξωθεσμικό σύστημα ελέγχου των ΜΚΟ. Στα Βαλκάνια έστειλα δικούς μου ανθρώπους να ελέγξουν την δράση ορισμένων οργανώσεων. Το ίδιο σκοπεύω να κάνω και στο Αφγανιστάν και αργότερα και στην Μέση Ανατολή.

    Η Διεύρυνση της ΕΕ ΑΠΕ: Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν από την υπογραφή της μεγαλύτερης διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις περιοχές όπου ασκείτε την αναπτυξιακή πολιτική βρίσκονται και η Ρουμανία με την Βουλγαρία, οι αμέσως επόμενες χώρες που θα ενταχθούν στην Ένωση μετά το μεγάλο κύμα των 10 κρατών. Πώς βλέπετε την πρόοδό τους;

    Α.Λ.: Οι χώρες αυτές χρηματοδοτούνται από το κοινοτικό ταμείο, μέσω ειδικών προγραμμάτων, αλλά κι εμείς βοηθούμε με κάποια μικρά ποσά, τα οποία ωστόσο για αυτές τις χώρες είναι σημαντικά. Οι διοικήσεις τους πάντως και τα πολιτικά συστήματα αυτών των χωρών είναι σαφώς καλύτερα από των υπολοίπων βαλκανικών. Μου προκαλεί όμως εντύπωση η αδυναμία τους να αφομοιώνουν δημιουργικά το κοινοτικό κεκτημένο συμπληρώνοντας τα λεγόμενα «τεχνικά δελτία, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λειτουργεί επί τόπου γραφεία. Ίσως να μην βοηθούν αρκετά ή ίσως να μην υπάρχει καλή επικοινωνία. Δεν θέλω να είμαι άδικος. Και η Ελλάδα συμπλήρωσε τα τεχνικά δελτία 10 χρόνια μετά την ένταξή της. Πιο συγκεκριμένα,όμως,εντυπωσιάζομαι από το πολιτικό σύστημα της Βουλγαρίας,το οποίο έχει αντπαραθετική λογική μέχρι τις εκλογές και αμέσως μετά λειτουργεί συναινετικά,παρότι στα πρώτα ακόμη βήματα της Δημοκρατίας. Στην δε Ρουμανία είναι εντυπωσιακός ο επαγγελματισμός σε κάθε προσέγγιση των πολιτικών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ατζέντα της επίσκεψης του κ. Σημίτη το 2002 στην Ρουμανία ήταν γεμάτη ενώ στην αντίστοιχη φετινή επίσκεψη ήταν λευκή. Όλα τα θέματα που είχαν τεθεί λύθηκαν.

    ΑΠΕ: Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων σε αυτές τις χώρες;

    Α.Λ.: Ιδιαιτέρως. Και εκτιμούμε κυρίως τις σοβαρές επιχειρήσεις οι οποίες κάνουν τη δουλειά τους χωρίς αθόρυβο. Δεν θέλουμε εκείνους οι οποίοι συμπεριφέρονται σε αυτές τις χώρες σαν οικονομικοί κατακτητές. Τέτοια στάση προκαλεί αρνητικά αντανακλαστικά σε βάρος όλων των ελλήνων επιχειρηματιών. Αυτό το είδος δεν το θέλουμε καν ως συνομιλητή μας. Πολλές φορές πάντως τέτοιες συμπεριφορές εντοπίζονται και σε ελληνικές κρατικές εταιρείες.

    ΑΠΕ: Πώς αισθάνεστε για το αυριανό γεγονός που θα λάβει χώρα στην Αθήνα;

    Α.Λ.: Υλοποιείται ένα όνειρο δύο δεκαετιών, από το 1987, με τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Γιάννο Κρανιδιώτη. Σπουδαίο πράγμα να κατακτά κανείς τους μεγάλους στόχους. Πρόκειται όμως και για δικαίωση των αγώνων των Κυπρίων την περίοδο 1956-59. Η πατρίδα τους σήμερα όχι μόνο είναι ελεύθερη, αλλά και κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Έωσης και τα κατεχόμενα εδάφη της θεωρούνται πλέον κατεχόμενα ευρωπαϊκά εδάφη. Από την άλλη πλευρά, λύνεται για την Ελλάδα και ένα μεγάλο πρόβλημα εθνικής πολιτικής. Και αυτό το επιτύχαμε εμείς. Αυτό το στοιχείο είναι προσωπικό και δευτερεύον, αλλά είμαι υπερήφανος για την κυβέρνηση στην οποία ανήκω.

    [07] Συμβούλιο Ασφαλείας: Ευθύνες στον Ντενκτάς

    14/04/2003 23:39:13

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για την Κύπρο, μετά τη συμβιβαστική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ εμπειρογνωμόνων των μονίμων χωρών μελών του Σώματος.

    Μεταξύ άλλων, παρέχει "την πλήρη υποστήριξή του στο προσεκτικά ισορροπημένο σχέδιο του γγ, της 26ης Φεβρουαρίου, ως μία μοναδική βάση συνέχισης των διαπραγματεύσεων, καλώντας όλους τους ενδιαφερομένους να διαπραγματευτούν εντός του πλαισίου των καλών υπηρεσιών του γγ, χρησιμοποιώντας το σχέδιο για να φθάσουν σε συνολική διευθέτηση, όπως ορίζεται στις παραγράφους 144-151, της έκθεσης του γγ".

    Τα δεκαπέντε μέλη του ΣΑ επιρρίπτουν ευθύνες στο Ραούφ Ντενκτάς για το ναυάγιο των συνομιλιών στη Χάγη, που είχε ως αποτέλεσμα "με την αρνητική του στάση να αποτρέψει τις δυο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία για ταυτόχρονα δημοψηφίσματα, χωρίς να δώσει την ευκαιρία να αποφασίσουν για το σχέδιο που θα επέτρεπε την επανένωση της Κύπρου και που έχει ως συνέπεια την αδυναμία επίτευξης συνολικής λύσης μέχρι τις 16 Απριλίου 2003", ενώ αποφεύγουν να αναφερθούν στη στάση της τουρκικής κυβέρνησης.

    [Φώτο-194293]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 April 2003 - 11:30:14 UTC