Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη με Οσβαλντ
  • [02] Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη Βαγδάτη

  • [01] Συνάντηση Σημίτη με Οσβαλντ

    10/04/2003 14:27:14

    Συνάντηση 45 λεπτών με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, είχε το πρωί ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του ελέγχου που πραγματοποίησαν το τελευταίο 48ωρο οι τεχνοκράτες της ΔΟΕ.

    Ο κ. Οσβαλντ παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου και της προέδρου της ''Αθήνα 2004'' Γιάννας Αγγελοπούλου, εξέφρασε στον πρωθυπουργό την ικανοποίησή του για την πορεία της προετοιμασίας, ενώ αναφέρθηκε και σε ορισμένα έργα, όπως το Ελληνικό, το ΟΑΚΑ, το Καραϊσκάκη, στα οποία υπάρχει μία καθυστέρηση, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.

    Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες, τον διαβεβαίωσε ότι όλα τα έργα θα είναι εγκαίρως έτοιμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος δραματοποίησης της κατάστασης.

    Εμφανώς ενοχλημένος απο τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Οσβαλντ στο γερμανικό περιοδικό ''Ντερ Σπίγκελ'' ο κ. Σημίτης ζήτησε εξηγήσεις απο τον κ. Οσβαλντ, ο οποίος επανέλαβε ότι είχε πει και χθες βράδυ στον κ. Βενιζέλο γι'αυτό το θέμα, δηλαδή ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.

    [Φώτο-572887]

    [02] Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη Βαγδάτη

    10/04/2003 11:57:38

    Επεκτείνουν οι Αμερικανοί τον έλεγχό τους στη Βαγδάτη μετά την κατάρρευση του ιρακινού καθεστώτος. Επίσης συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του Σαντάμ Χουσεΐν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετά στελέχοι του ιρακινού καθεστώτος έχουν καταφύγει στο Τικρίτ γενέτειρα του Σαντάμ.

    Στη Βαγδάτη διεξάγονται μεμονωμένες συγκρούσεις σε ορισμένους θύλακες αντίστασης των Ιρακινών. Αμερικανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν το πρωί επιθέσεις σε περιοχές της Βαγδάτης δυτικά του Τίγρη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες Ιρακινοί ελέγχουν ορισμένα σημεία της δυτικής πόλης. Οι δυνάμεις των πεζοναυτών εξαπέλυσαν από το πρωί εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά της Βαγδάτης. Ενας Αμερικανός πεζοναύτης έχασε τη ζωή τους και 13 τραυματίστηκαν όταν η μονάδα τους δέχθηκε ιρακινά πυρά κοντά στον Τίγρη.

    Στελέχη της CIA και ειδικές στρατιωτικές μονάδες, αναζητούν τους ηγετικούς παράγοντες του ιρακινού καθεστώτος καθώς όλοι τους έχουν εξαφανιστεί.

    Αμερικανοί στρατιώτες και Κούρδοι αντάρτες κατέλαβαν δύο χωριά στο βόρειο Ιράκ κοντά στο Κιρκούκ και βρίσκονται κοντά στη Μοσούλη.

    [Φώτο-572850]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 April 2003 - 11:30:12 UTC