Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφοδρές μάχες στα περίχωρα της Βαγδάτης.
  • [02] Βαγδάτη:Μαίνονται οι μάχες στο αεροδρόμιο.

  • [01] Σφοδρές μάχες στα περίχωρα της Βαγδάτης.

    05/04/2003 11:25:04

    Σφοδρές μάχες διεξάγονται από το πρωΐ ανάμεσα στις αμερικανικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της ιρακινής Δημοκρατικής Φρουράς στο προάστιο Γιαρμούκ της Βαγδάτης, περίπου 10 χλμ από το κέντρο της πόλης, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Αμερικανικές πηγές υποστηρίζουν πώς έχουν καταλάβει το στρατηγείο της μεραρχίας Μεδίνα της Δημοκρατικής Φρουράς. Οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν από την πλευρά τους, πως σήμερα συγκρούσθηκαν με τις Ειδικές Δυνάμεις και την μεραρχία Αλ Νίντα της Δημοκρατικής Φρουράς, στην περιοχή της Βαγδάτης. Τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν διεισδύσει ''στην καρδιά της Βαγδάτης'', στην οποία συναντούν αντίσταση από τα ιρακινά στρατεύματα,τα οποία χρησιμοποιούν βαριά όπλα, αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, νεκροί είναι οι οχτώ αμερικανοί στρατιώτες που είχαν πέσει, στην ίδια ενέδρα με την απελευθερωθείσα Τσέσικα Λίντς τον περασμένο μήνα.

    [02] Βαγδάτη:Μαίνονται οι μάχες στο αεροδρόμιο.

    05/04/2003 07:26:45

    Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ των αμερικανικών και ιρακινών δυνάμεων στο αεροδρόμιο 10 χιλιόμετρα έξω από τη Βαγδάτη. Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες. Οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν οτι ελέγχουν το αεροδρόμιο το οποίο μετονόμασαν σε Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Ενισχύουν με εκατοντάδες στρατιώτες τις θέσεις τους, ενώ στρατιωτικές πηγές δήλωσαν ότι τουλάχιστον δυο Αμερικανοί σκοτώθηκαν στις μάχες για το αεροδρόμιο και τέσσερις τραυματίστηκαν. Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν το διάδρομο απογείωσης, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν διαφυγή ηγετικών στελεχών της κυβέρνησης του Ιράκ. Από την πλευρά τους,οι Ιρακινοί ισχυρίζονται ότι προβάλουν ισχυρή αντίσταση στην περιοχή του αεροδρομίου. Ο επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων στον Κόλπο δήλωσε ότι το ιρακινό καθεστώς μπορεί να στείλει μια ανθρωποθάλασσα από πολίτες οι οποίοι θα επιχειρήσουν να ανακτήσουν το αεροδρόμιο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στη Βαγδάτη, καθώς και αντιαεροπορικά πυρά , ενώ την ίδια ώρα αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την ιρακινή πρωτεύουσα. Επίσης, τα ξημερώματα οι αμερικανικές δυνάμεις σφυροκόπησαν την ανατολική Βαγδάτη με καταιγισμό πυρών πυροβολικού. Οπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από φίλια πυρά όταν μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε κατά λάθος χερσαίες δυνάμεις. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί 67 Αμερικανοί στρατιώτες, 16 αγνοούνται , ενώ 7 είναι αιχμάλωτοι. Η ιρακινή τηλεόραση έδειξε χθες τον πρόεδρο Σαντάμ Χουσεΐν να επισκέπτεται συνοικίες της Βαγδάτης ντυμένος με στρατιωτική στολή και να μιλά με τον κόσμο,ενώ το βράδυ μετέδωσε ομιλία του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 April 2003 - 12:30:06 UTC