Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕΣ:Μποϋκοτάζ αμερικανικών ταινιών όσο διαρκεί ο πόλεμος .
  • [02] Ιρακ-Συγκρούσεις,βομβαρδισμοί και αιχμάλωτοι σε όλα τα μέτωπα.

  • [01] ΕΕΣ:Μποϋκοτάζ αμερικανικών ταινιών όσο διαρκεί ο πόλεμος .

    23/03/2003 20:09:14

    Η Ενωση Ελλήνων Σκηνοθετών με ανακοίνωσή της καλεί τους ελληνες θεατές να μποϋκοτάρρουν τις αμερικανικες ταινίες όσο διαρκεί ο πόλεμος.

    Στήν ανακοίνωση,που συνοδεύεται με δεκάδες δηλώσεις γνωστών ελλήνων

    σκηνοθετών,αναφέρεται ότι:

    «Οι Ελληνες σκηνοθέτες, οι Ελληνες δημιουργοί ένα ζωντανό πνευματικό κομμάτι της κοινωνίας μας, που σχεδόν σπάνια απασχολεί τον Τύπο και ακόμα πιό σπάνια εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα...σήμερα μιλάει και εκφράζεται δημόσια. Γιατί έχουμε μία ελάχιστη προσωπική επιλογή: Να αρνηθούμε να ενισχύσουμε οικονομικά αυτούς που θεωρούμε υπεύθυνους για αυτό τον άδικο πόλεμο.... «Ζητάμε προσθέτει η ανακοίνωση «από τους Ελληνες θεατές να μποϋκοτάρουν τις Αμερικάνικες ταινίες για όσο χρόνο διαρκέσει ο πόλεμος. Κι αυτή η πράξη, δεν είναι μία ιδεολογική αντιπαράθεση, ούτε μία αντιπνευματική στάση. Αλλά είναι μία ηθική στάση των Ελλήνων δημιουργών στις δύσκολες αυτές στιγμές του πολέμου. Δεν καταδικάζουμε τον αμερικάνικο λαό ούτε την αμερικάνικη τέχνη. Θέλουμε να περισώσουμε όσα ψήγματα ανθρωπιάς και αντίστασης έχουμε".

    [02] Ιρακ-Συγκρούσεις,βομβαρδισμοί και αιχμάλωτοι σε όλα τα μέτωπα.

    23/03/2003 19:52:34

    Για τέταρτη ημέρα συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί και οι συγκρούσεις σε πολλές περιοχές του Ιράκ ενώ οι ΗΠΑ και η Βρετανία παραδέχθηκαν τις πρώτες σοβαρές απώλειες από τις συγκρούσεις.

    Το στρατηγικής σημασίας ιρακινό λιμάνι, Ούμ Κάρσ εξακολουθεί ακόμη να μην είναι υπο τον πλήρη έλεγχο των Αμερικανών και Βρετανών,όπως και οι περιοχές της Νασιρίγια και η περιοχή γύρω από την πόλη της Βασόρας.

    Μετά από αλλεπάλληλες διαψεύσεις, ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι από το μεσημέρι αγνοείται η τύχη ένος μαχητικού αεροσκάφους και των πιλότων του, πάνω από τη Βαγδάτη, ενώ αγνοείται και η τύχη δυτικών στρατιωτών, οι οποίοι πιθανόν έχουν συλληφθεί από ιρακινούς στρατιώτες. Το απόγευμα, το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα, μετέδωσε εικόνες που δείχνουν τουλάχιστον τέσσερα πτώματα στρατιωτών, Αμερικανών, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην περιοχή της Νασιρίγια, στο νότιο Ιράκ, όπως και εικόνες πέντε αιχμαλώτων, οι οποίοι όπως μετέδωσε, είναι επίσης Αμερικανοί. Δύο από τους αιχμαλώτους, εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα, έδειχναν να έχουν τραυματιστεί.

    Η αμερικανική πλευρά ανέφερε ότι έχει συλλάβει περίπου 2000 αιχμαλώτους ενώ υποστηρίζει ότι οι αμερικανοί και βρετανοί στρατιώτες

    προωθούνται συνεχώς αλλά συναντούν συνεχώς αντίσταση.

    Πέραν των απωλειών αυτών το πρωί ένας αμερικανικός πύραυλος Πάτριοτ κτύπησε βρετανικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος.

    Η ιρακινή τηλεόραση έδειξε σήμερα τον Σαντάμ Χουσέιν σε συμβούλιο που είχε με τους ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους του καθεστώτος του, χωρίς να διευκρινίζει τη χρονική στιγμή ή την τοποθεσία που έγινε το συμβούλιο.

    Στην Αθήνα η κυβέρνηση παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράκ, και κυρίως τις κινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων στο Βόρειο Ιράκ. Μετά τη Γερμανία και το Βέλγιο, δια του υπουργού Εξωτερικών, προειδοποίησε πως αν η Τουρκία ενταχθεί στον πόλεμο και πραγματοποιήσει επιδρομή στο ιρακινό Κουρδιστάν, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επανεξετάσει τη θέση της στο τουρκικό αίτημα για ένταξη στην Ενωση. Σημειώνεται ότι και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, είχε αντιδράσει σε μια τέτοια κίνηση. Ωστόσο, σήμερα τουρκικά μέσα μεταδίδουν πως τούρκοι και αμερικανοί διπλωμάτες και στρατιωτικοί συναντώνται στην Αγκυρα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος κοινής συνεργασίας στο βόρειο Ιράκ.

    Τέλος οι εξελίξεις στον πόλεμο του Ιράκ συζητήθηκαν στη διάρκεια μακράς τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου με τον γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κορυφής στις Βρυξέλλες και του ζήτησε να παρακολουθεί ο ΟΗΕ τις εξελίξεις στο Βόρειο Ιράκ, με αφορμή της κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 March 2003 - 21:30:07 UTC