Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χάγη: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις
  • [02] Τσοχατζόπουλος: Ηπιες επιπτώσεις της κρίσης
  • [03] 2004: Συνάντηση Οργανωτικής Επιτροπής με εκπροσώπους Τ.Α.
  • [04] Συνελήφθη επίδοξος απαγωγέας 8χρονου αγοριού
  • [05] Νέα συνάντηση Ανάν, Παπαδόπουλου, Ντενκτάς το απόγευμα

  • [01] Χάγη: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

    10/03/2003 18:47:11

    Νέα συνάντηση θα έχει απόψε στη Χάγη ο γγ του ΟΗΕ, Κ.Ανάν, με τον πρόεδρο της Κύπρου. Τ.Παπαδόπουλο και τον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων, Ρ. Ντενκτάς. Μετά τον πρώτο γύρο των χωριστών συνομιλιών που είχαν το πρωί, αναβλήθηκε δύο φορές το, κοινό, απογευματινό τους ραντεβού, προκειμένου οι δύο πλευρές να εξετάσουν προτάσεις της τελευταίας στιγμής που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Υπενθυμίζεται ότι στη Χάγη βρίσκονται τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου και ενημερώνονται συνεχώς από τον κ. Παπαδόπουλο. Εκρόσωπος του κ. Ανάν χαρακτήρισε "ρευστή" την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

    [Φώτο-559096]

    [02] Τσοχατζόπουλος: Ηπιες επιπτώσεις της κρίσης

    10/03/2003 17:45:41

    Την εκτίμηση ότι θα είναι ήπιες οι επιπτώσεις της κρίσης στο Ιράκ, στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος πρόσθεσε ότι οι διαφαινόμενες αρνητικές συνέπειες θα επιδιωχθεί να αντιμετωπιστούν με επιτάχυνση της διαφημιστικής καμπάνιας αμέσως μετά τη λήξη της αβεβαιότητας, εκτιμώντας παράλληλα ότι σε περίπου 10 μέρες θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Στο πλαίσιο της έκθεσης ο έλληνας υπουργός είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών ομίλων.

    [Φώτο-324558]

    [03] 2004: Συνάντηση Οργανωτικής Επιτροπής με εκπροσώπους Τ.Α.

    10/03/2003 17:38:22

    Ιδιαίτερα σημαντική για την Ολυμπιακή προετοιμασία αποτελεί η εβδομάδα που αρχίζει αύριο, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην εθνική υπόθεση της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής με τους Ολυμπιακούς Δήμους, ενώ θα έχει προηγηθεί σύσκεψη μεταξύ της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη και συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί αύριο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Κατά τη συνεδρίαση θα εγκριθούν τα κονδύλια που θα δοθούν στους Ολυμπιακούς Δήμους, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα αναβάθμισης, υποδομών και προσβασιμότητας. Επίσης, αναμένεται να εξεταστεί η πορεία των έργων και όλων των ζητημάτων, όπως η ασφάλεια ή οι Ολυμπιακές προσαρμογές, θέματα που θα εξετάσουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ κατά την επίσκεψή τους, τον Απρίλιο.

    [04] Συνελήφθη επίδοξος απαγωγέας 8χρονου αγοριού

    10/03/2003 15:50:25

    Ένας 28χρονος άνεργος προσπάθησε να απαγάγει ένα 8χρονο αγόρι από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων Αττικής, με σκοπό να το κακοποιήσει, όπως δήλωσε ο ίδιος, αλλά τα σχέδιά του τα χάλασε ένας αστυνομικός.

    Συγκεκριμένα χτες στις 20:30 28χρονος Μ.Ι υποχρέωσε δια της βίας το 8χρονο αγόρι που είχε πάει στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς του, να μπεί στο αυτοκίνητό του και προσπάθησε να διαφύγει.

    Η ενέργειά του έγινε αντιληπτή από τον διερχόμενο και ευρισκόμενο εκτός υπηρεσίας ανθυπαστυνόμο του τμήματος Αγίων Αναργύρων, Ανδρέα Ντόλια. Ο αστυνομικός καταδίωξε με τη μοτοσικλέτα του το δράστη με αποτέλεσμα αυτός σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο της αρπαγής να απελευθερώσει και να εγκαταλείψει τον ανήλικο.

    Από την έρευνα του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και είπε ότι είχε σκοπό να κακοποιήσει τον ανήλικο.

    Με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών.

    [05] Νέα συνάντηση Ανάν, Παπαδόπουλου, Ντενκτάς το απόγευμα

    10/03/2003 14:29:51

    Στις 4:15 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί τελικά η κοινή συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Νενκτάς, με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, στο "Παλάτι της ειρήνης" στη Χάγη.

    Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι χωριστές συναντήσεις του κυρίου Ανάν με τον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Ραούφ Ντενκτάς.

    Διπλωματικές πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτή τη φάση έχει πρακτικά εγκαταλειφθεί η προσπάθεια για εξεύρεση τελικής λύσης στις συναντήσεις της Χάγης. Η προσπάθεια έχει πλέον επικεντρωθεί στην εξασφάλιση φόρμουλας για τη διατήρηση της υπάρχουσας δυναμικής και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και μετά τις συναντήσεις της Χάγης.

    [Φώτο-558870]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 March 2003 - 21:30:13 UTC