Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαρυποινίτης επιχείρησε να εισάγει ναρκωτικά στον Κορυδαλλό
  • [02] ΣτΕ: ΠΔ για όρους δόμησης στην παραλιακή ζώνη Αττικής
  • [03] Κύπρος: Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου
  • [04] Ο Ντενκτάς θα καταθέσει βελτιωμένο έγγραφο
  • [05] Σε επίπεδο γενικών γραμματέων οι συνομιλίες για το Κυπριακό στη Χάγη

  • [01] Βαρυποινίτης επιχείρησε να εισάγει ναρκωτικά στον Κορυδαλλό

    08/03/2003 19:01:59

    Συνελήφθη ο Σπύρος Ζαβραδινός, 38 ετών, γιατί ενώ επέστρεφε στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού μετά από πενθήμερη άδεια, αποπειράθηκε να βάλει στη φυλακή ηρωίνη την οποία θα πωλούσε σε τοξικομανείς κρατούμενους.

    Κατασχέθηκαν έξι αυτοσχέδια δέματα με περιτύλιγμα μονωτικής ταινίας με ηρωίνη, συνολικού βάρους 56 γραμμαρίων. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε ο Ζαβραδινός είχε καταπιεί άλλα τρία δεματάκια με υπολείμματα ηρωίνης.

    Στην αστυνομία παρασχέθηκαν πληροφορίες ότι ο Ζαβραδινός που εξέτιε ποινή καθείρξεως κατά την επάνοδό του στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού από τακτικές άδειες που λαμβάνει εισάγει και διακινεί σημαντικές ποσότητες ηρωίνης. Το ίδιο θα επιχειρούσε και στις 4 του μηνός κατά την επάνοδό του από την άδεια που του είχε χορηγηθεί.

    Μετά από σχετική έρευνα, διαπίστωσαν οι φρουροί των φυλακών Κορυδαλλού, ότι ο Σπύρος Ζαβραδινός προσπάθησε στο θυρωρείο των φυλακών να εισάγει την ηρωίνη που είχε καταπιεί. Μεταφέρθηκε στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας και με επιστημονικό τρόπο απέβαλε την ηρωίνη το μεσημέρι στις 5 του μηνός. Ο Ζαβραδινός παρέμεινε νοσηλευόμενος υπό φρούρηση, λόγω της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης που είχε διαρρεύσει στο στομάχι του, από τη διάλυση τριών εκ των εννέα με ηρωίνη δεματιδίων που είχε καταπιεί.

    Σε βάρος του εξεδόθη ένταλμα σύλληψης μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά.

    [02] ΣτΕ: ΠΔ για όρους δόμησης στην παραλιακή ζώνη Αττικής

    08/03/2003 18:52:58

    Στο Ε τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο καθορίζονται οι όροι δόμησης και η χρήση γης στην παραλιακή ζώνη της Αττικής, από τον Φαληρικό Όρμο μέχρι την Αγία Μαρίνα Κρωπίας. Συγκεκριμένα, το επίμαχο σχέδιο Π.Δ. αφορά τους Δήμους Πειραιά, Μοσχάτου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού, Γλυφάδας, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης και Κρωπίας.

    Ειδικότερα, από τους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού απομακρύνονται το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών μέσα στο 2003 και μέχρι το 2006 οι Ναυτικοί Όμιλοι, το Κέντρο Εκπαίδευσης Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος και η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας, Αθλητικής Αλιείας και τεχνικής Κολύμβησης. Τα τρία τελευταία θα μετεγκατασταθούν στον χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας στον Άγιο Κοσμά.

    Παράλληλα, μεταξύ των άλλων, απομακρύνεται το κτήριο του δημαρχείου Βούλας, μέσα σε τρία χρόνια, και το υφιστάμενο κτήριο μετατρέπεται σε πολιτιστικό κέντρο, ενώ στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας του Δήμου Βουλιαγμένης επιτρέπεται η ανέγερση εστιατορίου.

    Επίσης, στην Μαρίνα Αλίμου και σε έκταση 12.150 τ.μ. επιτρέπεται η κατασκευή κολυμβητηρίου Ολυμπιακών διαστάσεων, χώροι αποδυτηρίων κ.λπ., ενώ στον χώρο του λατομείου στον λόφο Μπαράκου Βάρης επιτρέπεται η κατασκευή υπαιθρίου θεάτρου. Ακόμα, στην Γλυφάδα θα ανακαινισθούν οι υπάρχουσες καμπάνες και μπορεί να δημιουργηθούν και νέες, ενώ στην Βούλα επιτρέπεται η ανακαίνιση των τουριστικών εγκαταστάσεων με μικρές προσθήκες.

    [03] Κύπρος: Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου

    08/03/2003 17:22:48

    Το Εθνικό Συμβούλιο συνεδρίασε για τρεις ώρες, εν όψει της συνάντησης, τη Δευτέρα, στη Χάγη, του προέδρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, αλλά δεν πήρε απόφαση ως προς τη στάση της ελληνικής πλευράς.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης, είπε ότι η απόφαση, θα ληφθεί στη Χάγη, σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, πριν από τη συνάντηση με τον Κόφι Ανάν.

    [04] Ο Ντενκτάς θα καταθέσει βελτιωμένο έγγραφο

    08/03/2003 15:42:29

    Ο Ραούφ Ντενκτάς αναχωρεί απόψε για τη Χάγη, μεταφέροντας μαζί του "βελτιωμένο έγγραφο" το οποίο θα καταθέσει στη συνάντησή του με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Ο "ψευδοπρωθυπουργός" Ντερβίς Ερογλου δήλωσε ότι το έγγραφο συντάχθηκε κατά τις συνομιλίες του Ραούφ Ντενκτάς στην Αγκυρα. Ο Ερογλου δήλωσε επίσης ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, του οποίου ηγείται, αποφάσισε να απορρίψει το σχέδιο Ανάν, θεωρώντας ότι περιέχει απαράδεκτες πρόνοιες.

    [Φώτο-194293]

    [05] Σε επίπεδο γενικών γραμματέων οι συνομιλίες για το Κυπριακό στη Χάγη

    08/03/2003 14:56:56

    Σε επίπεδο γενικών γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών θα εκπροσωπηθούν, στις μεθαυριανές συνομιλίες της Χάγης για το Κυπριακό, οι τρείς εγγυήτριες χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία), μετά την απόφαση της Άγκυρας να εκπροσωπηθεί από τον μόνιμο υφυπουργό Ουγούρ Ζιγιάλ.

    Από ελληνικής πλευράς, στην Χάγη θα βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Αναστάσιος Σκοπελίτης, ενώ το Φόρειν Όφις θα εκπροσωπήσει ο ειδικός απεσταλμένος για το Κυπριακό λόρδος Χάνει.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε χθες στην Νέα Υόρκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Άναν, θα μεταβεί αύριο στην Χάγη, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ωστόσο σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το ίδιο βράδυ.

    Σημειώνεται ότι οι απεσταλμένοι των εγγυητριών χωρών έχουν την απαραίτητη εξουσιοδότηση από τις κυβερνήσεις τους προκειμένου, εάν προκύψει συμφωνία, να υπογράψουν το σχετικό μνημόνιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 March 2003 - 21:30:11 UTC