Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση
  • [02] ΑΠ-Ναυάγιο "Εξπρές Σαμινα"-Παραπομπή σε βαθμό κακουργήματος
  • [03] Σημίτης: Χρήζει διευκρινίσεων το νέο σχέδιο Ανάν
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια: Προσωρινός ανάδοχος η SAIC

  • [01] Αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση

    27/02/2003 21:16:49

    Tην αναστολή χορήγησης φάρμακων με πίστωση στους δημόσιους υπαλλήλους, εν ενεργεία και συνταξιούχους, από το τέλος Μαρτίου, αποφάσισαν σήμερα οι φαρμακοποιοί της χώρας. Ετσι μετά από ένα μήνα οι ασφαλισμένοι του δημοσίου θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια με την απόδειξη λιανικής από το φαρμακείο θα εισπράττουν τα χρήματά τους από τον ΟΠΑΔ.

    Οι φαρμακοποιοί λενε ότι καταφεύγουν αναγκαστικά στο μέτρο αυτό, επειδή συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι επί μήνες. Έτσι, σε όσους νομούς της χώρας υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί μηνών θα εφαρμοσθεί το μέτρο της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση. Είναι βέβαιο ότι το πρόβλημα των καθυστερήσεων πληρωμών των οφειλών, οι οποίες σήμερα ανέρχονται στα 58.700.000 ευρώ, θα χρονίζει και θα επαναλαμβάνεται. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι φαρμακοποιοί, να ενισχυθεί με προσωπικό ο ΟΠΑΔ και να υπογραφεί ενιαία σύμβαση, η οποία θα επιλύει το πρόβλημα σε μόνιμη βάση.

    [02] ΑΠ-Ναυάγιο "Εξπρές Σαμινα"-Παραπομπή σε βαθμό κακουργήματος

    27/02/2003 21:10:06

    Ο Άρειος Πάγος με βούλευμά του αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου με το οποίο παραπεμπόντουσαν σε βαθμό πλημμελήματος να δικαστούν οι υπεύθυνοι του ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα έξω από το λιμάνι της Πάρου. Σύμφωνα με το βούλευμα του Αρείου Πάγου, παραπέμπονται σε δίκη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ο πλοίαρχος Β. Γιαννακής, ο υποπλοίαρχος Αν. Ψυχογιός, ο ύπαρχος Γ. Τριαντάφυλλος και ο πρώτος μηχανικός Γερ. Σκιαδαρέσης, οι εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Σάμινα (MINOAN FLYING DOLPHINS) Κ. Κληρονόμος και Ν. Βικάτος, όπως και ο ασυρματιστής Δ. Τμούμας. Παράλληλα, παραπέμπονται οι δύο πλοιοκτήτες και για πλημμέλεια.

    [03] Σημίτης: Χρήζει διευκρινίσεων το νέο σχέδιο Ανάν

    27/02/2003 18:18:12

    Η νέα πρόταση του γγ του ΟΗΕ, για το Κυπριακό, αποτελεί βάση για διαπραγμάτευση, έχει δε κάποια νέα σχόλια και νέες επεξηγήσεις που όμως παρουσιάζουν ορισμένα προβληματα και χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων -επεσήμανε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του παρέμβαση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Στο σχέδιο προβλέπεται και η ύπαρξη μιας δήλωσης για τα δυο δημοψηφίσματα από τις κυπριακές κοινότητες. Το σχέδιο εξετάστηκε χθες από την ελλαδική και την ελληνοκυπριακή πλευρά σε συνεργασία, καθώς ο κ. Ανάν ζήτησε να του διατυπωθούν τα εκατέρωθεν σχόλια σε σύντομο χρόνο για να αποφασίσει επί της συνέχειας της διαδικασίας.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στη διαδικασία, ο κ. Σημίτης τόνισε πως ο ίδιος στη συζήτηση που είχε με τον κ. Ανάν του είχε επισημάνει πως "είναι αδύνατον να δηλώσει σύμφωνη η μία πλευρά αν δεν γνωρίζει την άποψη της άλλης. Συνεπώς η συμφωνία θα είναι δυνατή μόνον εφόσον δηλωθεί την ίδια στιγμή από τις δυο πλευρές και εφόσον οι δυο πλευρές πειστούν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια διαπραγματεύσεων".

    Κατά την ενημέρωση του πρωθυπουργού εξάλλου (ο οποίος προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει άμεση συμφωνία και υπογραφή) ο γενικός γραμματέας θα αφήσει στις δυο πλευρές λίγο χρόνο για διαπραγμάτευση και θα τους καλέσει στη Νέα Υόρκη στις 10 με 14.3 ("πριν ξεκινήσουν οι διεργασίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το Ιράκ") προκειμένου να υπογράψουν τη δήλωση για τη διενέργεια των δυο δημοψηφισμάτων στις 30 Μαρτίου.

    Ο κ. Σημίτης παρατήρησε πως η συγκεκριμένη δήλωση έχει κάποια θέματα που απαιτούν περαιτέρω συζήτηση, ενώ ο κ. Ντενκτάς ανακοίνωσε πως προτίθεται να διενεργήσει ένα τοπικό δημοψήφισμα το οποίο κατά τις ενδείξεις δεν θα ανταποκρίνεται στις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο κ. Σημίτης ανέφερε πως συζήτησε αυτές του τις ανησυχίες με τον κ. Ανάν αλλά ότι ο γγ του ΟΗΕ είχε διαμορφώσει την πεποίθηση πως το τοπικό δημοψήφισμα στην τουρκοκυπριακή πλευρά "είναι σκόπιμο" χάριν εξυπηρέτησης της ισορροπίας στις σχέσεις Τουρκίας-Τουρκοκυπρίων.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε επιπρόσθετα πως ο ίδιος δεν μπορούσε να επιμείνει επί του θέματος, παρατήρησε όμως πως αν οι Τουρκοκύπριοι εκ προοϊμίου τοποθετηθούν αρνητικά στο δημοψήφισμα δεν υπάρχει λόγος να γίνει ανάλογο δημοψήφισμα στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

    Εξάλλου, ο κ. Σημίτης έκανε γνωστό πως ο κ. Ντενκτάς έχει εξαγγείλλει τη διενέργεια του τοπικού δημοψηφίσματος για την άλλη Κυριακή.

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ασφάλεια: Προσωρινός ανάδοχος η SAIC

    27/02/2003 18:07:37

    Μετά από πολύμηνες διαδικασίες και διαπραγματεύσεις, καθώς και έναν άγονο διαγωνισμό, η κοινοπραξία SAIC, ανακηρύχθηκε σήμερα από το ΚΥΣΕΑ ως προσωρινός ανάδοχος για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Η συγκεκριμένη κοινοπραξία, στην οποία μετέχουν η General Dynamics, η ITT Technologies, η Honeywell, η IBM, η ΝΟΚΙΑ, η Siemens, η Rafael, η Elbit, η ALTEC, ο όμιλος Πουλιάδη και η ΔΙΕΚΑΤ, κατέθεσε την οικονομικότερη προσφορά (317,7 εκατ ευρώ) σε σχέση με το ανταγωνιστικό κοινoπρακτικό σχήμα της TRS, στην οποία μετέχουν η Raytheton, η Thales, η Control Risks, η Motorola, η Delta Singular, η Space Hellas και η Ελληνική Τεχνοδομική (318,2 εκατ ευρώ), ενώ σύμφωνα με την γνωμάτευση της επιτροπής διαπραγμάτευσης οι τεχνικές προσφορές παρουσίαζαν ελαφρές διαφοροποιήσεις.

    Γενικά, οι προσφορές των δύο κοινοπραξιών οδήγησαν το ΚΥΣΕΑ στην προσωρινή ανάθεση του έργου στη SAIC (αύριο θα υπογράψει ως προσωρινός ανάδοχος) με την οποία θα ξεκινήσει ένας ακόμη κύκλος διαπραγματεύσεων προκειμένου να μειωθεί το κόστος του προγράμματος στα 270 εκατ. ευρώ. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα θα επιτευχθεί συμφωνία στα επίπεδα που έχουν προϋπολογιστεί, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία της TRS.

    Πάντως, ο προσωρινός ανάδοχος, αφού υπογράψει και για τη μόνιμη ανάθεση, θα ξεκινήσει ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων του αναδόχου με την κυβέρνηση επί των σημείων της τελικής σύμβασης - διαδικασία που εκτιμάται ότι δεν θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα.

    Επισημαίνεται, ότι στο πλαίσιο της προσφοράς της SAIC προβλέπεται ότι το 60% (επί του συνολικού προϋπολογισμού) θα ανατεθεί στις ελληνικές εταιρίες που μετέχουν στο σχήμα, η SIEMENS θα αναλάβει τα δίκτυα επικοινωνίας και τους αισθητήρες, η ΝΟΚΙΑ το απαραίτητο εξοπλισμό για το TETRA, ενώ τη συνολική ευθύνη για την ολοκλήρωση του έργου θα την έχει η SAIC.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 February 2003 - 21:30:15 UTC