Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και λογιστές θα παραλαμβάνουν φορολογικές δηλώσεις.
  • [02] ΝΔ:"Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν αποτελούν πάντα άλλοθι"
  • [03] Στην Αθήνα ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν
  • [04] Σήμερα το εισαγγελικό πόρισμα για εκβιασμούς
  • [05] Επίσκεψη Πετσάλνικου στην αίθουσα της δίκης για τη 17Ν
  • [06] Ακαρπες οι έρευνες για τον 3χρονο στον Αλιάκμονα
  • [07] Μικρές ζημιές σε χωριό της Θεσπρωτίας απο σεισμό 4,7 Ρίχτερ.

  • [01] Και λογιστές θα παραλαμβάνουν φορολογικές δηλώσεις.

    25/02/2003 14:05:44

    Τη δυνατότητα υποβολής των δηλώσεών τους στην εφορία και μέσω λογιστών θα έχουν οι φορολογούμενοι.

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών κατ'εντολή του υφυπουργού Απόστολου Φωτιάδη παρασχέθηκε η δυνατότητα στους λογιστές (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) να παραλάβουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2003 των φορολογούμενων φυσικών προσώπων και κατόπιν να τις υποβάλλουν για λογαριασμό των τελευταίων στις αρμόδιες ΔΟΥ.

    Ειδικότερα, οι λογιστές θα παραλάβουν τις δηλώσεις των φορολογούμενων το αργότερο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους, όπως αυτή αναφέρεται στο φυλλάδιο που έχει εκδοθεί για τη συμπλήρωσή τους και θα χορηγήσουν βεβαιώσεις στους φορολογούμενους, από τις οποίες θα προκύπτει αφενός ότι παρέλαβαν τις δηλώσεις τους και αφετέρου η ημερομηνία που τις παρέλαβαν.

    Στη συνέχεια οι λογιστές θα καταρτίσουν ανά ΔΟΥ και ανά κατηγορία φορολογουμένων, ανάλογα με την αρχική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεών τους, μια μόνο κατάσταση σε δυο αντίτυπα, στην οποοία θα αναγράφουν τα στοιχεία τους και τα στοιχεία των φορολογουμένων και την οποία θα υπογράφουν.

    Την κατάσταση αυτή μαζί με τις σχετικές δηλώσεις των φορολογουμένων θα την υποβάλουν στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την καταληκτικη ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων κάθε κατηγορίας φορολογουμένων και το πολύ τρεις εργάσιμες ημέρες αργότερα.

    Οι υπάλληλοι των αρμόδιων ΔΟΥ μετά την παραλαβή της κατάστασης και των δηλώσεων που τη συνοδεύουν θα υπογράφουν και τα δύο αντίτυπα της κατάστασης και θα επιστρέφουν το ένα από αυτά στους λογιστές, στις δε δηλώσεις θα αναγράφουν ως ημερομηνία παραλαβής την ημερομηνία που παραλήφθηκαν αυτές από τους λογιστές.

    Επομένως, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις πιο πάνω δηλώσεις τους με τέσσερις τρόπους:

    -Είτε πηγαίνοντας οι ίδιοι (ή πρόσωπα που έχουν εξουσιοδοτηθεί από αυτούς) στις αρμόδιες ΔΟΥ μέχρι τις καταληκτικές ημερομηνιες που αναφέρονται στο φυλλάδιο που έχει εκδοθεί για τη συμπλήρωση των δηλώσεων.

    -Είτε πηγαίνοντας μόνο στους λογιστές τους μέχρι τις πιο πάνω ημερομηνίες.

    -Είτε ηλεκτρονικά μέσω Ιντερνετ.

    -Είτε ταχυδρομικά.

    Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι δεν θα παρατηρηθούν φέτος στις ΔΟΥ φαινόμενα συνωστισμού και ταλαιπωρίας των πολιτών κατά την υποβολή των δηλώσεών τους φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2003.

    [Φώτο-295297]

    [02] ΝΔ:"Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν αποτελούν πάντα άλλοθι"

    25/02/2003 13:30:09

    Την Πάρο και τη Νάξο θα επισκεφθεί το Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής,προκειμένου να ενημερωθεί απο πρώτο

    χέρι για τα προβλήματα που υπάρχουν στα δύο νησιά, λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας.

    Στη σύσκεψη των συντονιστών της ΝΔ το πρωί στη Ρηγίλλης, υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή,τονίστηκε ότι θα πρέπει να γίνει άμεση αποτίμηση των ζημιών,να δοθούν έκτακτα βοηθήματα και δάνεια στους πληγέντες,να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι και οι νομαρχίες για να αποκαταστήσουν τις ζημιές,να αποζημιωθούν οι γεωργοί και οι αγρότες και να διευκολυνθούν οι πληγέντες απο τις τράπεζες.

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος Θόδωρος Ρουσόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει αμέσως διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση,ώστε να χρηματοδοτηθεί η χώρα μας απο Κοινοτικά κονδύλια,σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εκμεταλλευθεί τις εξαιρέσεις που υπάρχουν,όπως έκανε και η Γερμανία και να προχωρήσει γρήγορα σ'αυτές τις διαδικασίες.

    Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι υπάρχουν καταστροφές που οφείλονται σε έντονα καιρικά φαινόμενα και δεν μπορούν να προβλεφθούν αλλά και καταστροφές που οφείλονται στις κακοτεχνίες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, δεν μπορούν να αποτελούν ούτε άλλοθι,ούτε πολιτική,σημειώνοντας ότι υπάρχει παρωχημένο θεσμικό πλαίσιο για τις μελέτες των έργων,ελλειπής συντήρησή τους και καταστροφή του περιβάλλοντος πολλές φορές και απο ιδιώτες.

    Ο κ.Ρουσόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί καθυστερεί να καταβάλει αποζημιώσεις σε αγρότες, που έχουν πληγεί απο φυσικές καταστροφές,ακόμα και απο τον Ιανουάριο του 2000. Εκανε λόγο για απαράδεκτες καθυστερήσεις,που δημιουργούν στους αγρότες και τους πολίτες την εικόνα ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί και ότι δεν βρίσκεται δίπλα τους.

    Τόνισε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων,αλλά και ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για το σύστημα παραγωγής των δημοσίων έργων και επιπροσθέτως την ασφάλιση των δημοσίων έργων,ώστε να υπάρχει μία ακόμη δικλείδα για την καταλληλότητά τους και την ποιότητά τους.

    Οπως ανακοίνωσε ο κ. Ρουσόπουλος στη Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τα έργα που η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει χαρακτηρίσει ως έργα κατηγορίας 3,δηλαδή έργα που έχουν μεγάλες κακοτεχνίες και χρειάζονται ανακατασκευή ή εξαρχής κατασκευή, καθότι, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν δίνει τα στοιχεία παρά τις ερωτήσεις που καταθέτουν Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Μετά τη συνεδρίαση ο γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού Γιώργος Σουφλιάς τόνισε ότι είναι πιθανόν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα,να προστεθούν και άλλα, λόγω του ενδεχόμενου πολέμου στο Ιράκ.

    Ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη και ανήμπορη να τα αντιμετωπίσει,αφού διακατέχεται,όπως είπε,απο πολιτική ανορεξία, όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ.Χρυσοχοϊδης και τα στελέχη της ασχολούνται με τα εσωκομματικά,παρά με τα προβλήματα των πολιτών.

    [Φώτο-552736]

    [03] Στην Αθήνα ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν

    25/02/2003 13:00:30

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν έφθασε στις 12.10 στην Αθήνα και το απόγευμα στις 18:30 θα έχει κρίσιμες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, σχετικά με το Κυπριακό και την κρίση στο Ιράκ.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο τόνισε οτι έχουμε ενώπιόν μας μιά σημαντικότατη ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού η οποία δεν πρέπει να χαθεί.

    Το θέμα, είπε, είναι επείγον και η Κύπρος πρέπει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκη Ενωση επανενωμένη, όπως άλλωστε θα ήθελε η ίδια η ΕΕ,όπως θα ήθελε και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Για να συμβεί αυτό, σημείωσε, πρέπει ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι να πραγματοποιήσουν ξεχωριστά δημοψηφίσματα το αργότερο μέχρι τις 30 Μαρτίου. Εάν αυτή η ευκαιρία χαθεί δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορέσει να υπάρξει άλλη σύντομα.Θα πρέπει να υπογράψει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση μια επανενωμένη Κυπρος,τόνισε.

    Ο κ. Αναν δήλωσε ακόμη οτι η ώρα των αποφάσεων έχει φθάσει και οι δυο πλευρές πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου,σημειώνοντας,πάντως,οτι μπορεί βέβαια να υπάρξει μια παράταση λιγων ημερών,αλλά μιά καθυστέρηση μετά τις αρχές Μαρτίου θα αποτελεί ένα όχι στην ένταξη μιας ενωμένης Κύπρου στην ΕΕ.

    Ο ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε ενθαρρυμένος απο τις συζητήσεις που είχε στην Αγκυρα ενώ τόνισε οτι οι νέες τροποποιήσεις στο σχέδιό του,που δεν θα αποτελέσουν έκπληξη,έχουν ως στόχο να φέρουν τις δυο πλευρές σε συμφωνία.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ.Αναν είπε οτι ελπίζει οτι μια επανενωμένη Κύπρος θα ενταχθεί στην ΕΕ,τόνισε οτι ενημέρωσε την Αγκυρα - και θα το πράξει στην Αθήνα και τη Λευκωσία - για τα σημεία του αναθεωρημένου σχεδίου που θα παρουσιάσει.

    Σε ερώτηση για το τί θα συμβεί άν δεν υπάρξει λύση,ο κ.Αναν είπε οτι είναι προς το συμφέρον των δυο πλευρών να υπάρξει λύση και σημείωσε οτι η Αγκυρα καταλαβαίνει πόσο επείγουσα είναι η εξεύρεση μιας λύσης και επιθυμεί μια ενωμένη Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ακόμη ο κ.Αναν χαρακτήρισε την Ελλάδα ως μια χώρα με σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή και μάλιστα τώρα ακόμη περισσότερο που έχει αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.-

    [Φώτο-549160]

    [04] Σήμερα το εισαγγελικό πόρισμα για εκβιασμούς

    25/02/2003 13:00:23

    Το πόρισμά του για την υπόθεση των εκβιασμών παραδίδει σήμερα στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών, κ.Μπάγια ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος διενήργησε την σχετική έρευνα.

    Ο κ.Μπάγιας αφού μελετήσει το πόρισμα αναμένεται να απευθύνει δίωξη σε τουλάχιστον ένα άτομο σε βαθμό κακουργήματος ενώ στη συνέχεια θα αναθέσει την υπόθεση σε ανακριτή.

    [05] Επίσκεψη Πετσάλνικου στην αίθουσα της δίκης για τη 17Ν

    25/02/2003 13:00:16

    Τη δικαστική αίθουσα όπου θα διεξαχθεί η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη επισκέφθηκε το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος. Σε δηλώσεις του μίλησε για μια άψογη διαδικασία η οποία θα ρίξει άπλετο φως σε μια υπόθεση που επί τρεις δεκαετίες προκάλεσε πόνο και δημιούργησε προβλήματα στη χώρα, θα αποτελεί κατάκτηση για το νομικό μας πολιτισμό. Ο κ.Πετσάλνικος τόνισε ότι το αλεξίσφαιρο τζάμι που θα περιβάλει τους κατηγορουμένους τοποθετήθηκε για την προστασία τους. Οπως διαβεβαιώνουν αρμόδιοι παράγοντες, όλα είναι έτοιμα για τη δίκη η οποία θα αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο όμως δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος της δημοσιογραφικής κάλυψης της δίκης.

    [06] Ακαρπες οι έρευνες για τον 3χρονο στον Αλιάκμονα

    25/02/2003 13:00:09

    Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται για τρίτη συνεχή μέρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 3χρονου Θανάση Σένια που αγνοείται από τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης έπεσε στο ποτάμι από τη γέφυρα του Αλιάκμονα.

    Οι έρευνες διεξάγονται από το σημείο του δυστυχήματος μέχρι τις εκβολές του ποταμού στο Θερμαϊκό κόλπο κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς στο συγκεκριμένο κομμάτι του ποταμού σχηματίζονται αμμόλοφοι, τα νερά είναι θολά και η βλάστηση πολύ πυκνή.

    Στις έρευνες συμμετέχουν πενήντα περίπου άνδρες της ΕΜΑΚ, ομάδες καταδρομών και βατραχανθρώπων και άνδρες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

    Τα σωστικά συνεργεία έχουν στη διάθεσή τους τρία ερπυστριοφόρα οχήματα, φουσκωτές βάρκες, ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος, ένα πλοίο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και ένα αεροπλάνο της αερολέσχης Θεσσαλονίκης.

    [Φώτο-551908]

    [07] Μικρές ζημιές σε χωριό της Θεσπρωτίας απο σεισμό 4,7 Ρίχτερ.

    25/02/2003 13:00:00

    Μικρορωγμές σε τέσσερα σπίτια και τρία καταστήματα δηλώθηκαν σήμερα από το χωριό Καρβουνάρι Θεσπρωτίας, μετά τη χθεσινοβραδυνή σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Από τις άλλες περιοχές δεν αναφέρθηκε καμιά ζημιά.

    Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 10.30 χθες το βράδυ και το επίκεντρό της ήταν 120 χιλιομετρα βορειοδυτικά της Αθήνας στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας.

    Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Πάργα, την Παραμυθιά το Μαργαρίτι και τα γύρω χωριά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 February 2003 - 12:30:21 UTC