Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κακοκαιρία και καθιζήσεις
  • [02] Σκότωσε τέσσερις για ...λόγους τιμής
  • [03] Σοβαρά προβλήματα απο την κακοκαιρία
  • [04] Μεγάλη καθίζηση στη Βούλα
  • [05] Απανθρακώθηκε 80χρονος
  • [06] O πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος, λένε οι «15

  • [01] Κακοκαιρία και καθιζήσεις

    18/02/2003 14:01:15

    Δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας, για την τετραόροφη πολυκατοικία που εκκενώθηκε το πρωί στο Πανόραμα Βούλας, μετά απο μεγάλη καθίζηση του εδάφους που σημειώθηκε εξαιτίας των βροχοπτώσεων στην οδό Θεμιστοκλέους, δήλωσαν το πρωί μηχανικοί του ΥΠΕΧΩΔΕ που επισκέφθηκαν την περιοχή.

    Σημειώνεται οτι απο την υποχώρηση του εδάφους παρασύρθηκαν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας.

    Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, που ρωτήθηκε το πρωί για το πρόβλημα των καθιζήσεων και κατολισθήσεων, που σημείωθηκαν το τελευταίο διάστημα, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία.

    Τόνισε οτι γίνεται καταγραφή των προβλημάτων, ενω επισήμανε ότι κατολισθήσεις και καθιζήσεις δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα.

    Εν τω μεταξύ, άνευ σημασίας χαρακτήρισαν μηχανικοί του ΥΠΕΧΩΔΕ μία μικρή καθίζηση στο οδόστρωμα που σημειώθηκε και στη διασταύρωση των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Δωδεκανήσου, στο Περιστέρι.

    Το πρωί η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας το πρόβλημα των καθιζήσεων και των κατολισθήσεων, επισήμανε ότι σε όλα τα έργα χρειάζεται να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός. Πρέπει να δούμε, είπε, το θέμα των μελετών και της παραγωγής των έργων αλλά και οι πολίτες να είναι προσεκτικοί. Στο δήμο Αθηναίων δεν είχαμε κατολισθήσεις, είχαμε όμως σε κάποιους γειτονικούς δήμους

    Εν τω μεταξύ, με επιτυχία λειτουργεί το σύστημα του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1521, όπου οι πολίτες καταγγέλουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ κακοτεχνίες και λακούβες στους δρόμους. Φαίνεται ότι και σήμερα ο αριθμός των τηλεφωνημάτων θα είναι ανάλογος με το χθεσινό, που έφθασε στον αριθμό 800.

    Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ που ρωτήθηκε σχετικά, ανέφερε ότι γίνεται μία καταγραφή των προβλημάτων, το ΥΠΕΧΩΔΕ όπου χρειάζεται επεμβαίνει, ενώ για τους δρόμους που είναι αρμοδιότητα των δήμων και των νομαρχιών, ενημερώνει συνεχώς τις υπηρεσίες τους.

    Στο μεταξύ τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, διέταξε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κατασκευής των σπιτιών τα οποία βρίσκονται στο χείλος του πρανούς, που παρουσίασε μεγάλη καθίζηση την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων. Ανάλογος έλεγχος θα γίνει και από την Πολεοδομία Ηρακλείου, από την οποία εικάζεται ότι δεν υπάρχουν εδαφολογικές μελέτες για τις παραπάνω κατασκευές.

    [Φώτο-549363]

    [02] Σκότωσε τέσσερις για ...λόγους τιμής

    18/02/2003 13:03:56

    Λόγοι τιμής "όπλισαν" το χέρι του 27χρονου Χουσεϊν Σολακ Σακίρ ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα θείο, θεία και τα δύο ξαδέλφια του,χθες στην ορεινή κοινότητα Ανω Κάρδαμος Ροδόπης.

    Ο δράστης που μετά το τετραπλό έγκλημα παραδόθηκε στην αστυνομία,ισχυρίστηκε ότι ξεκλήρισε την τετραμελή οικογένεια του θείου του επειδή τα δύο ξαδέλφια του επιχείρησαν να βιάσουν τη σύζυγό του,ενώ αυτός απουσίαζε στο εξωτερικό.

    Όπως ανακοινώθηκε από τη Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης ο 27χρονος που ήταν μετανάστης στη Γερμανία,υποστήριξε στην ομολογία του ότι κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα πληροφορήθηκε από τη σύζυγό του, ότι τα δύο ξαδέλφια του Ραχίν και Σουκριέ Μολα Ιμπραήμ, ηλικίας 23 και 18 ετών, αντίστοιχα,την παρενόχλησαν σεξουαλικά και επιχείρησαν να τη βιάσουν.

    Χθες το πρωϊ (9:00 πμ) πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και φυσίγγια που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι αγριόχοιρων και πήγε στο ποιμνιοστάσιο του 51χρονου θείο του Χουσεϊν Μολα Ιμπραήμ, όπου βρισκόταν τα ξαδέλφια του και απέχει 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό.

    Όπως είπε στην αστυνομία,πρώτα έστησε ενέδρα στο θείο του, τον οποίο σκότωσε, πυροβολώντας τον δύο φορές,ενώ μισή ώρα αργότερα με τον ίδιο τρόπο σκότωσε και τα ξαδέλφια του.

    Στη συνέχεια, νωρίς το απόγευμα (3:00μμ) επέστρεψε στο χωριό και μέσα στο σπίτι των θυμάτων, πυροβολώντας σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι, σκότωσε την θεία του (αδελφή της μητέρας του) Χαλιδέ 43χρόνων.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής,ενώ ο δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

    [03] Σοβαρά προβλήματα απο την κακοκαιρία

    18/02/2003 12:39:46

    Μεγάλα προβλήματα αφήνει πίσω του το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας καθώς οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται σταδιακά.

    Δεκάδες χωριά εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένα ενώ πυκνό χιόνι έχει καλύψει πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα.

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου ενώ κλειστή παραμένει η εθνική οδός Ιωαννίνων-Τρικάλων, στο ύψος της Κατάρας.

    Επίσης αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών, μετά τη διασταύρωση Βιλλίων προς Κάντζα και Πόρτο Γερμενό, ενώ κλειστή παραμένει και η λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω.

    Τα σχολεία στην Καβάλα παρέμειναν σήμερα κλειστά εκτός από εκείνα στο κέντρο της πόλης.

    Το πρωί χιόνισε ξανά στην κεντρική και δυτική Μακεδονία επιτείνοντας τα προβλήματα ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες τόσο στο επαρχιακό όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών.

    Συνεργεία των δήμων και των νομαρχιών ρίχνουν στους δρόμους μεγάλες ποσότητες αλατιού για να καταστεί δυνατό να είναι και πάλι προσπελάσιμη από τα οχήματα.

    Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Στον Αργοσαρωνικό διεξάγονται μόνο τα δρομολόγια με σκάφη κλειστού τύπου.

    Επίσης κλειστά είναι τα πορθμεία Καβάλας-Θάσου-Πρίνου. Κανονικά λειτουργούν απο το πρωί τα πορθμεία Ρίο-Αντίρριο, Αιδηψός-Αρκίτσα και απο Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα και Λευκίμη.

    [Φώτο-89699]

    [04] Μεγάλη καθίζηση στη Βούλα

    18/02/2003 12:25:02

    Μεγάλη καθίζηση σε μήκος περίπου 20 μέτρων σημειώθηκε τα ξημερώματα στην οδό Θεμιστοκλέους στο Πανόραμα Βούλας από την υποχώρηση του εδάφους.

    Από την καθίζηση ένα τετραόροφο κτίριο εκκεννώθηκε προληπτικά και παρασύρθηκαν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε πάρκινγκ του. Σημειώνεται ότι το σημείο της καθίζησης πρέπει να σημειωθεί, βρίσκεται σε περιοχή που παλιά ήταν δάσος το οποίο κάηκε και τώρα έχει χτιστεί.

    Στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί του ΥΠΕΧΩΔΕ και άλλοι αρμόδιοι, οι οποίοι μελετούν το φαινόμενο για να αποφασίσουν αν κινδυνεύουν και άλλα κτίρια που είναι χτισμένα εκεί.

    Στο μεταξύ τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, διέταξε ο Εισαγγελέας, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κατασκευής των σπιτιών που βρίσκονται επι της οδού Κορυτσάς στο Ηράκλειο Κρήτης, τα οποία έχει βρεθεί στο χείλος γκρεμού εξ αιτίας καθίζησης που υπέστη το οδόστρωμα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

    Τέλος καταιγισμός κλήσεων, σημειώθηκε χθες πρώτη ημέρα της εφαρμογής του τετραψήφιου αριθμού 1521 του ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου οι πολίτες θα μπορούν να καταγγείλουν κακοτεχνίες και λακούβες στο εθνικό, νομαρχιακό και δημοτικό δίκτυο των πόλεων.

    [05] Απανθρακώθηκε 80χρονος

    18/02/2003 12:24:13

    Τραγικό θάνατο βρήκε στις 8 το πρωί ο 80χρονος Μενέλαος Νομικός, όταν άρπαξε φωτιά η μικρή παλιά μονοκατοικία όπου έμενε μόνος στην οδό Καλύμνου 3, στο Καματερό.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής, που διενεργεί προανάκριση, η φωτιά πιθανόν να προκλήθηκε απο μια ηλεκτρική σόμπα που είχε στο δωμάτιο ο 80χρονος για να ζεσταίνεται.

    Επειδή ο Νομικός είχε μαζέψει μέσα στο σπίτι στίβες απο παλιά ρούχα και άλλα αντικείμενα, πιθανόν κάποια απο αυτά άρπαξαν φωτιά απο τη σόμπα την οποία οι πυροσβέστες πρόλαβαν πριν επεκταθεί, αλλά ο 80χρονος πέθανε προφανώς απο τις αναθυμιάσεις.

    [06] O πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος, λένε οι «15

    18/02/2003 00:24:25

    Ο πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος, τονίζουν οι 15 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν μετά την έκτακτη σύνοδο κορυφής, στις Βρυξέλλες. «Επιδίωξή μας ήταν να υπάρξει μια κοινή θέση και σήμερα πετύχαμε να υπάρξει συμφωνία και κοινά συμπεράσματα, τόνισε ο πρωθυπουργός και προεδρεύων στην ΕΕ Κώστας Σημίτης σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνόδου. Οπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, στο κοινό ανακοινωθέν των «15 ζητείται η πλήρης συμμόρφωση του ιρακινού καθεστώτος στην απόφαση 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενώ τονίζεται ότι η βία πρέπει να είναι η ύστατη λύση για την επίλυση μιας διαφοράς. Οι «15 υπογραμμίζουν, επίσης, την εμπιστοσύνη τους στο έργο των επιθεωρητών του ΟΗΕ,για τους οποίους ζητούν περισσότερο χρόνο, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι οι επιθεωρήσεις δεν μπορούν να συνεχίζονται επ' άπειρον χωρίς την πλήρη συνεργασία της Βαγδάτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 February 2003 - 12:31:01 UTC