Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο απόψε
  • [02] Συνεδριάζει αύριο η ΕΕ για Ιράκ
  • [03] Νέα επιδείνωση του καιρού
  • [04] Ερευνες για ελικόπτερο ΕΚΑΒ
  • [05] Ο Λάντεν προειδοποιεί τις ΗΠΑ με νέο μήνυμά του
  • [06] Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ για παροχή βοήθειας σε Τουρκία
  • [07] Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια
  • [08] Ανοιξαν οι κάλπες στην Κύπρο

  • [01] Νέο κύμα κακοκαιρίας απο απόψε

    16/02/2003 13:30:10

    Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα το βράδυ ο καιρός στη χώρα.

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, της Πελοποννήσου, ενώ έντονες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο

    νότιο Ιόνιο τα πεδινά της Πελοποννήσου τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

    Αύριο η κακοκαιρία θα επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη

    χώρα και θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις σε

    όλα τα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας

    Ελλάδας, τις ισχυρές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες

    περιοχές και τους πολύ θυελλώδεις άνεμους (έντασης 9 - 10 μποφόρ).

    Την Τρίτη τα προαναφερθέντα έντονα καιρικά φαινόμενα

    σταδιακά θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές της

    χώρας.

    [Φώτο-527010]

    [02] Συνεδριάζει αύριο η ΕΕ για Ιράκ

    16/02/2003 11:59:30

    Με στόχο να αποτραπεί ο πόλεμος και να υπάρξει μία ειρηνική διπλωματική επιτυχία στην ιρακινή κρίση, πραγματοποιείται αύριο έκτακτη άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις Βρυξέλλες, που έχει συγκαλέσει η Ελληνική Προεδρία. Ο προεδρεύων του Συμβουλίου Ελληνας πρωθυπουργός κ. Σημίτης, σε επιστολή του προς τους ηγέτες της ΕΕ, τονίζει την ανάγκη διασφάλισης μιας κοινής στάσης των '15' στο θέμα του Ιράκ. Η αυριανή σύνοδος απασχόλησε τη χθεσινή συνεργασία που είχε ο κ. Σημίτης με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου. Στόχος μας, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, είναι να βγει η Ευρώπη με μία ενιαία φωνή, η οποία θα επιτρέψει την απόλυτη εφαρμογή του ψηφίσματος 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο θέμα του Ιράκ. Ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται σήμερα στο Κάϊρο, προσκεκλημένος απο τον Αραβικό Σύνδεσμο, σε αναζήτηση σχεδίου κοινής δράσης της ΕΕ και του αραβικού κόσμου στο θέμα του Ιράκ.

    [Φώτο-506243]

    [03] Νέα επιδείνωση του καιρού

    16/02/2003 11:44:45

    Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει απο το βράδυ ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ εκτός απο τα βορειοδυτικά, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα νότια, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις και στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στο Αιγαίο τοπικά πολύ θυελλώδεις.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη άνοδο στα νότια.

    [04] Ερευνες για ελικόπτερο ΕΚΑΒ

    16/02/2003 11:37:11

    Δύο φουσκωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος με συνολικά 8 βατραχάνθρωπους, ξεκίνησαν απο νωρίς σήμερα το πρωί τις έρευνες για τον εντοπισμό του μοιραίου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του αεροδρομίου της Ικαρίας. Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος παρόλες τις προσπάθειες και τις καταδύσεις στην περιοχή, δεν έχουν εντοπίσει κανένα σημάδι απο την άτρακτο του, το οποίο ως γνωστόν κατέπεσε 3 ναυτικά μίλια απο το αεροδρόμιο της Ικαρίας, συμπαρασύροντας και τους τέσσερις επιβαίνοντες.

    Πριν απο λίγη ώρα έφθασε στο νησί και ο αντιεισαγγελέας Σάμου κ. Δημήτρης Προκοπίου, ο οποίος θα παραστεί στις έρευνες οι οποίες πραγματοποιούνται, τόσο απο τους βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος όσο και απο το Ωκεανογραφικό σκάφος ''Αιγαίο'', που βρίσκεται στην περιοχή.

    Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή σαφώς είναι καλύτερες απο τις προηγούμενες μέρες, όμως και πάλι εμποδίζουν τις έρευνες απο θάλασσα.

    [05] Ο Λάντεν προειδοποιεί τις ΗΠΑ με νέο μήνυμά του

    16/02/2003 11:15:57

    Με νέες επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών απειλεί ο σαουδάραβας τρομοκράτης Οσάμα μπιν Λάντεν σε νέο ηχογραφημένο μήνυμά του που περιήλθε στην κατοχή της σαουδραβικής εφημερίδας Αλ Χάγιατ. Στο μήνυμά του ο μπιν Λάντεν υποστηρίζει ακόμη ότι ορισμένες αραβικές χώρες θα είναι ο επόμενος αμερικανικός στόχος μετά το Ιράκ, προσθέτοντας οτι αμερικανικές απειλές δεν συνιστούν μια κίνηση τακτικής, αλλά "στρατηγική επιλογή" της πολιτικής των ΗΠΑ που θέλουν να "τεμαχίσουν " την περιοχή για να ευνοήσουν τη δημιουργία ενός "Μεγάλου Ισραήλ".

    [06] Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ για παροχή βοήθειας σε Τουρκία

    16/02/2003 09:08:58

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερσον, συγκάλεσε για σήμερα Κυριακή συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυντικού Σχεδιασμού της Συμμαχίας, στην οποία δεν μετέχει η Γαλλία, για να εξετάσει τα μέτρα υποστήριξης της Τουρκίας, στο ενδεχόμενο πολέμου κατά του Ιράκ, δήλωσε χθες προς το Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί για ''διαβουλεύσεις'' και θα ακολουθήσει μία επίσημη σύνοδος των 19 πρεσβευτών του ΝΑΤΟ, στο βορειοατλαντικό Συμβούλιο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. ''Ο γενικός προσανατολισμός είναι προς μία αποκλιμάκωση και την αναζήτηση μίας λύσης στην αρχή της εβδομάδας'', δήλωσε διπλωμάτης ζητώντας να μην κατονομαστεί και αναφέρθηκε ''στην πιθανότητα να υπάρξει μία λύση τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

    [Φώτο-546734]

    [07] Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια

    16/02/2003 08:42:27

    Εικοσιτέσσερα άτομα συνελήφθησαν χθές στη διάρκεια των επεισοδίων, που σημειώθηκαν κατα τη φιλειρηνική πορεία διαμαρτυρίας κατα του πολέμου στο Ιράκ.

    Από τους προσαχθέντες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τουλάχιστον οι μισοί θα κρατηθούν για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ και έκαψαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας ''ΤΑ ΝΕΑ'' και προξένησαν ζημιές στο τμήμα Μικρών Αγγελιών των ''ΝΕΩΝ'' και του ''Βήματος''.

    Επίσης, έσπασαν με πέτρες την τζαμαρία ενός παραρτήματος του υπουργείου Συγκοινωνιών στην οδό Χρήστου Λαδά, δύο τζαμαρίες τραπεζών και ακόμη δύο καταστημάτων και προξένησαν ζημιές σε άλλα δέκα ΙΧ αυτοκίνητα. Επίσης, πυρπόλησαν με βόμβες μολότοφ και προξένησαν ζημιές σε ένα λεωφορείο της αστυνομίας.

    Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και έξω απο την Αμερικανική Πρεσβεία, όπου ομάδα νεαρών έσπασε το μπλόκο της αστυνομίας και άρχισε να πετά ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ανδρών των ΜΑΤ.

    Τόσο η κυβέρνηση όσο και η Νέα Δημοκρατία καταδίκασαν τα επεισόδια, τονίζοντας ότι αυτά τρέφονται κατά της ίδιας της Δημοκρατίας.

    [Φώτο-548247]

    [08] Ανοιξαν οι κάλπες στην Κύπρο

    16/02/2003 08:23:20

    Προεδρικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στην Κύπρο και περίπου 476.345 Κύπριοι αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες, οι οποίες άνοιξαν στις 7 το πρωί, ενω τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν γύρω στις έξι το απόγευμα και τα τελικά περίπου στις 10 το βράδυ.

    Τις εκλογές διεκδικούν ο νυν πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης, που υποστηρίζεται απο το Δημοκρατικό Συναγερμό, του Ενωμένους Δημοκράτες και άλλες κινήσεις πολιτών, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος κατέρχεται ως υποψήφιος ενός ευρύτερου συνασπισμού των κομμάτων της αντοπολίτευσης, ο γενικός εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, ο οποίος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, ο πρόεδρος του κόμματος των Νέων Οριζόντων, Νίκος Κουτσού καθώς και έξι ακόμα ανεξάρτητοι υποψήφιοι που πρόκειται για τους εξής:Ανδρέας Ευστρατίου, Αδάμος Κατσαντώνης, Παντελής Σοφοκλέους, Γιώργος Μαυρογένης, Χρίστος Ιωσηφίδης και Κυριάκος Ούτοπος.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Ανδρέας Παναγιώτου δήλωσε χθές ότι όλα τα κέντρα έχουν εφοδιασθεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, για την μετάδοση των αποτελεσμάτων το ταχύτερο δυνατό.

    [Φώτο-547432]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 February 2003 - 12:30:13 UTC