Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενταση απο διαδηλωτές στη σύνοδο υπουργών Εργασίας
  • [02] Βρέθηκε ο ιερέας στο Κορωπί.
  • [03] Υπόθεση εκβιασμών:Στον εισαγγελέα ο Δ.Κοντομηνάς
  • [04] Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για ΙΚΑ
  • [05] Υπο δρακόντεια μέτρα η άτυπη σύνοδος των 15 υπουργών Εργασίας
  • [06] Συναντήσεις Ντε Σότο με Σημίτη και ΥΠΕΞ Ρωσίας Ιβανόφ
  • [07] ΝΔ:Επικρίσεις σε κυβέρνηση για ΙΚΑ
  • [08] Την Εγνατία Οδό επισκέπτεται η Β.Παπανδρέου

  • [01] Ενταση απο διαδηλωτές στη σύνοδο υπουργών Εργασίας

    24/01/2003 14:19:08

    Μικροεπεισόδια δημιουργήθηκαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο Ναύπλιο,όταν συνδικαλιστές της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας,προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών που είναι επιφορτισμένοι με τη φρούρηση της άτυπης συνόδου των υπουργών εργασίας στο Ναύπλιο.

    Σε κάποια στιγμή τα κατάφεραν και έφθασαν σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο όπου γίνεται η σύνοδος με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί τους να αντιδράσουν,να προκληθεί στιγμιαία ένταση,αλλά λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.

    Στο μεταξύ απέτυχε το πρωί η προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τα φόρουμ.

    Συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ αρνήθηκε την πρόταση του κοινωνικού φόρουμ για την πραγματοποίηση κοινής διαδήλωσης και έτσι θα γίνουν το απόγευμα δύο διαδηλώσεις η μία από το κοινωνικό φόρουμ στο οποίο συμμετέχει ενεργά η ΑΔΕΔΥ και ατύπως η ΓΣΕΕ και η άλλη από το ΠΑΜΕ.

    Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών αναμένεται στο Ναύπλιο κατά τις 3 το μεσημέρι,ενώ πριν από λίγο οι υπουργοί που συμμετέχουν στο συμβούλιο επισκέφθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το Μπούρτζι,το μικρό νησάκι που βρίσκεται στην είσοδο του Ναυπλίου.-

    Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε οτι η

    ''Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει πως δεν θεωρεί τους διαδηλωτές αντιπάλους της και πρόσθεσε οτι έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και έχει αναπτύξει συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς, προκειμένου οι θέσεις τους να συμπεριληφθούν στον προβληματισμό της συνόδου ή ακόμη και στα συμπεράσματα''.

    Ο κ.Πρωτόπαπας, υπογράμμισε οτι όλοι επιθυμούν καλύτερες και περισσότερες θέσεις απασχόλησης και καλύτερο σύστημα κοινωνικής προστασίας.

    [Φώτο-538386]

    [02] Βρέθηκε ο ιερέας στο Κορωπί.

    24/01/2003 14:01:56

    Ζωντανος αλλά ελαφρά τραυματισμένος και πολύ ταλαιπωρημένος, βρέθηκε στις 12.30 ο 70χρονος ιερέας Ελευθέριος Χαλικιόπουλος, που είχε χαθεί από χθες στην περιοχή Σέσι Κορωπίου.

    Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που τον αναζητούσε με δύο εκπαιδευμένα σκυλιά τον βρήκε πεσμένο σε χαράδρα στην περιοχή Προφήτη Ηλία και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για την ανάσυρσή του και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

    Ο ιερέας αναζητείτο από χθες, όταν στην περιοχή Σέσι, βρέθηκε το αυτοκίνητό του, αλλά ο ίδιος δεν είχε δώσει σημεία ζωής στο σπίτι του.

    Οπως έχει γίνει γνωστό από τους οικείους του πάσχει από διαβήτη και είχαν εκφραστεί φόβοι για τη ζωή του. Τελικά όμως η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος.

    [03] Υπόθεση εκβιασμών:Στον εισαγγελέα ο Δ.Κοντομηνάς

    24/01/2003 14:01:48

    Επί μία ώρα παρέμεινε στο γραφείο του Εισαγγελέα κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για τους εκβιασμούς επιχειρηματιών και άλλων προσώπων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας κάλεσε τον επιχειρηματία, καθώς το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση απο δημοσιεύματα στον Τύπο. Ο κ. Κοντομηνάς φέρεται να αρνήθηκε ότι έχει πέσει θύμα εκβίασης.

    [Φώτο-417458]

    [04] Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για ΙΚΑ

    24/01/2003 13:50:00

    "Εκείνο που προσβάλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού είναι ότι η ΝΔ εμφανίζεται ως προστάτης των εργαζομένων και του ΙΚΑ δεδομένου ότι "η ίδια ήταν δυνάστης της κοινωνικής ασφάλισης", σχολίασε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χ.Πρωτόπαπας, αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Θ.Ρουσόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για εικόνες ντροπής, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Ιδρυμα.

    "Είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία της επί του θέματος",είπε ο κ.Πρωτόπαπας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση απαντά εν προκειμένω με έργα.

    Ειδικά για το ΙΚΑ ο κ.Πρωτόπαπας σημείωσε τα ακόλουθα: Τη μείωση του χρόνου αναμονής για τις συντάξεις (οι οποίες πλέον βγαίνουν εντός διμήνου), την εγκατάσταση έξι μονάδων υγείας, την πάταξη της φοροδιαφυγής, την αυτόματη θεώρηση βιβλιαρίων και την επέκταση των τηλεφωνικών ραντεβού.

    [05] Υπο δρακόντεια μέτρα η άτυπη σύνοδος των 15 υπουργών Εργασίας

    24/01/2003 12:56:15

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίζονται σήμερα στο Ναύπλιο οι εργασίες της άτυπης συνόδου των υπουργών Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η ελληνική προεδρία, όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, δίνει έμφαση στη θεσμοθέτηση του κοινωνικού διαλόγου. Τα βασικά θέματα που εξετάζονται είναι οι εργασιακές σχέσεις. Επίσης δίνεται έμφαση στο συντονισμό των πολιτικών κοινωνικής προστασίας καθώς και στην αναζήτηση μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής κοινωνικής προστασίας.

    Στο Ναύπλιο βρίσκονται ήδη περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί οι οποίοι περιφρουρούν τις εργασίες της συνόδου. Από το πρωί καταφθάνουν δεκάδες πούλμαν με διαδηλωτές οι οποίοι το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν την κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της παγκοσμιοποίησης. Νωρίτερα θα κάνουν πορεία και θα διοργανώσουν συναυλία στο κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.

    Το πρωί διαδηλωτές ανάρτισαν πανό στο Παλαμήδι, με συνθήματα κατά του πολέμου στο Ιράκ. Με απόφαση της Νομαρχίας όλα τα σχολεία του Ναυπλίου έμειναν σήμερα κλειστά.

    [Φώτο-538323]

    [06] Συναντήσεις Ντε Σότο με Σημίτη και ΥΠΕΞ Ρωσίας Ιβανόφ

    24/01/2003 12:55:56

    Διαδοχικές συναντήσεις για το Κυπριακό είχε σήμερα στην Αθήνα ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο Ντε Σότο με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και με τον Υπουργό των Εξωτερικών της Ρωσσίας Ιγκόρ Ιβανώφ,ο οποίος ευρίσκεται στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στη συνοδο της κοινοτικής τρόϊκα με τη Ρωσία.

    Ο Ντε Σότο παρουσιάσε στους συνομιλητές του την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και εξασφάλισε (εκ νέου) την υποστήριξη της Ελλάδος και της Ρωσσίας στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΗΕ για το εθνικό θέμα.

    Ο Υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε μετά τη συνάντηση πως ο Ντε Σότο "έχει την απόλυτη υποστήριξή μας και ο ίδιος τη βούληση να συνεχίσει όλες τις προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου μέσα στο χρονικό όριο που έχουμε θέσει και εμείς ως Ευρωπαϊκή Ενωση και βεβαίως και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν,την 28η Φεβρουαρίου".

    Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ θα επισκεφθεί επίσης την Τουρκία,ενώ ο εκπρόσωπος του Φόρεϊν Οφις Σερ Ντέηβιντ Χάνεη, ο οποίος το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά την Αθήνα θα μεταβεί στη Λευκωσία για διαβουλεύσεις με τους κ.κ. Κληρίδη και Ντενκτάς.

    Ο Υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου τόσο χθες μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ιβανόφ, όσο και σήμερα μετά τη συνάντηση Σημίτη - Ντε Σότο (στην οποία συμμετείχε)δήλωσε πως η Ρωσία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και ως υποστηρικτής για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.-

    [07] ΝΔ:Επικρίσεις σε κυβέρνηση για ΙΚΑ

    24/01/2003 12:34:07

    Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, ύστερα απο σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή, για τα προβλήματα που υπάρχουν στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας, στον οποίο είναι ασφαλισμένοι πέντε εκατομμύρια.

    Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, χαρακτήρισε το ΙΚΑ ως το μεγάλο ασθενή, αφού αντιμετωπίζει, όπως είπε, με αναξιοπρέπεια όσους εργάστηκαν και κατέβαλαν κανονικά τις εισφορές τους και χρειάζονται γιατρούς ή φάρμακα.

    Μίλησε για εικόνες ντροπής με τις ουρές για τα μαγικά χαρτάκια για το Ιδρυμα, σημείωσε ότι οι συντάξεις καθυστερούν να εκδοθούν 18 μήνες, ανέφερε ότι η εισφοροδιαφυγή φθάνει τα 450 δισ. λόγω της έλλειψης μηχανογράφησης και τόνισε ότι υπάρχουν σπατάλες στις δαπάνες της υγείας, αφού δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος που η ίδια η κυβέρνηση έχει ψηφίσει.

    Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είπε ακόμη ότι δεν αντιμετωπίζονται τα εργασιακά προβληματα των γιατρών του ΙΚΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονται και κατεβαίνουν σε απεργίες, πως οι υποδομές είναι άθλιες και έκανε λόγο για αδιαφάνεια στις δαπάνες των προμηθειών.

    Η κατάσταση αυτή, είπε ο κ. Ρουσόπουλος, δεν μπορεί να συνεχιστεί,και τόνισε ότι χρειάζονται τομές ώστε οι ασφαλισμένοι να απολαμβάνουν ποιοτικές παροχές και να σταματήσουν οι εικόνες ντροπής.

    Ο κ. Ρουσόπουλος ερωτηθείς για δημοσιεύματα που μιλούν για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Ιούλιο, απάντησε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη και είπε ότι η χώρα διαθέτει μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, σχηματίζοντας μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    Σε άλλη ερώτηση για τις δηλώσεις του κ. Κρουσταλάκη ότι το 2003 θα είναι έτος Εισαγγελέων, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι το κόμμα του εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη για την διαλεύκανση θεμάτων που αφορούν σκάνδαλα ή βρίσκονται στη δημόσια συζήτηση, ενώ όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει επιχείρηση καθαρά χέρια, είπε "ρωτήστε τους Εισαγγελείς".

    Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Γιώργος Σουφλιάς, σημείωσε ότι εκείνοι που κυβερνούν επί 20 χρόνια δεν μπορούν να εμφανίζονται ως αρχάγγελοι της κάθαρσης.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οργανωτική επιτροπή "Αθήνα 2004" είπε ότι οι σχέσεις τους θα έπρεπε να διέπονται απο το Ολυμπιακό πνεύμα, ώστε να προχωρήσει η διοργάνωση των αγώνων απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.

    Ο συντονιστής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης, αναφερόμενος στη Σύνοδο των υπουργών Εργασίας στο Ναύπλιο και τις διαδηλώσεις, είπε ότι όσο υπάρχουν άλυτα προβλήματα, θα υπάρχουν άνθρωποι που διαμαρτύρονται και θα διαδηλώνουν. Αντί ο κ. Ρέππας, είπε, να δηλώνει ότι αν δεν ήταν υπουργός θα ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές, θα πρέπει ως προεδρεύων να προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματα και να προωθήσει τέτοιες πολιτικές για να θυμηθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση ότι υπάρχουν άνθρωποι και ότι το ζητούμενο είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

    [Φώτο-382177]

    [08] Την Εγνατία Οδό επισκέπτεται η Β.Παπανδρέου

    24/01/2003 12:23:42

    Την εξωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, η οποία θα δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς τους κόμβους, οι οποίοι θα είναι έτοιμοι εντός του 2004, θα επισκεφθεί σήμερα η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου.

    Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα έργα απο Μικρή Σάντα έως την Κοζάνη. Το βράδυ η κ. Παπανδρέου θα μιλήσει σε ημερίδα στην Κοζάνη, με θέμα τη συμβολή της Εγνατίας Οδού στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου.

    Ο γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Εγνατία Οδός Σέργιος Λαμπρόπουλος, στη διάρκεια ενημέρωσης, που έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης που ξεκίνησε το πρωί η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τόνισε οτι μέχρι τέλος του 2003 θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα 59 χιλιόμετρα της Εγνατίας Οδού, για τα οποία δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση (τα λεγόμενα ορφανά), έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι απο την αναδιανομή των κονδυλίων του Γ'ΚΠΣ.

    Τα 59 χιλιόμετρα που δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, βρίσκονται στα Γρεβενά Παναγία, 37 χιλιόμετρα, Χρυσούπολη-Δανιάνο, 17 χιλιόμετρα και Αραχτος-Περιστέρι 5 χιλιόμετρα.

    Οπως είπε ο κ. Λαμπρόπουλος για την αντιμετώπιση του προβλήματος η εταιρία έχει προχωρήσει σε εναλλακτικές λύσεις, έτσι ώστε η Εγνατία Οδός να καταστεί λειτουργική το Μάρτιο του 2004, ενώ το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της εταιρίας θα ολοκληρωθεί το 2006.

    [Φώτο-369123]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 January 2003 - 12:30:20 UTC