Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η συνάντηση Σημίτη-Μπλιξ για το Ιράκ.
  • [02] Συνεχίζεται η έρευνα για τους εκβιασμούς.
  • [03] Αντίθετος στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ο Χριστόδουλος.
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ζακ Ρογκ για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.
  • [05] Στο Βερολίνο η Γ.Αγγελοπούλου-Συνάντηση με Σρέντερ.
  • [06] Το νομό Αχαϊας θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός.

  • [01] Αύριο η συνάντηση Σημίτη-Μπλιξ για το Ιράκ.

    19/01/2003 20:20:16

    Έντονη διπλωματική κινητικότητα αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες για το θέμα του Ιράκ, με επίκεντρο την Αθήνα, καθώς η Ελλάδα ασκεί την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αύριο αναμένεται στην Αθήνα ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ Χάνς Μπλίξ, ο οποίος θα ενημέρωσει τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την πορεία και τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής επιθεωρήσεων στο οπλοστάσιο του Ιράκ. Παράλληλα, ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου αρχίζει εντός της εβδομάδος περιοδεία στη Μέση Ανατολή. Την εκτίμηση ότι είναι δυνατόν να αποφευχθεί ο πόλεμος στο Ιράκ, τονίζουν δύο σημαντικοί παράγοντες της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο γγ του ΝΑΤΟ λόρδος Τζορτζ Ρόμπερτσον υπογραμμίζει οτι ο πόλεμος στο Ιράκ δεν είναι δεδομένος, ενώ την ίδια πεποίθηση εκφράζει στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής ο επίτροπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και άμυνα Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος επισημαίνει και τον κίνδυνο της δοκιμασίας των ευρωατλαντικών σχέσεων στο θέμα του Ιράκ. Από την πλευρά του ο υπουργός Αμύνης Γιάννος Παπαντωνίου διαβεβαιώνει ότι σε περίπτωση πολέμου δεν πρόκειται να σταλούν ελληνικά στρατεύματα στο Ιράκ και ότι η συνεργασία της χώρας μας θα περιοριστεί σε επίπεδο διευκολύνσεων.

    [02] Συνεχίζεται η έρευνα για τους εκβιασμούς.

    19/01/2003 20:20:09

    Με την κλήτευση και άλλων επιχειρηματιών αναμένεται να συνεχιστεί την εβδομάδα που αρχίζει αύριο η έρευνα που διεξάγει ο εισαγγελέας κ. Παπαγγελόπουλος, σχετικά με την υπόθεση εκβιασμών στο όνομα της ''17 Νοέμβρη''. Την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κουκουλοφόρων, που προπηλάκισαν τους δημοσιογράφους Αλέξη Παπαχελά και Τάσο Τέλογλου, προκαλώντας παράλληλα σημαντικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο ΕΣΤΙΑ, όπου υπέγραφαν στο νέο τους βιβλίο με τίτλο ''17'', που αναφέρεται στη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

    [03] Αντίθετος στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ο Χριστόδουλος.

    19/01/2003 20:20:02

    Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ εξεδήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο σημερινό κήρυγμά του απο το ναό του Αγίου Μάρκου Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια. Αφού διευκρίνησε οτι η Τουρκία επιδιώκει να εισέλθει στην Ευρώπη ''όχι πλέον διά των όπλων αλλά δια του όγκου του πληθυσμού της και δια των αγορών που επωφθαλμιούν κάποιοι προκειμένου να έχουν μεγαλύτερα κέρδη'' αναρωτήθηκε εάν πράγματι η Τουρκία είναι ευρωπαϊκό κράτος, ώστε να έχει τέτοια αξίωση.

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ζακ Ρογκ για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

    19/01/2003 20:19:56

    Την άποψη ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μπορεί να παραστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, βάση της συμβατικής υποχρέωσης που έχει η Ελλάδα για μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας, εκφράζει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ, σε συνέντευξή του στην

    ''Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία''. Παράλληλα ο Ζακ Ρογκ εκτιμά ότι η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε απο τη σύλληψη μελών της 17 Νοέμβρη και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με την προμήθεια νέων συστημάτων ασφαλείας και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων.

    [05] Στο Βερολίνο η Γ.Αγγελοπούλου-Συνάντηση με Σρέντερ.

    19/01/2003 20:19:49

    Συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ θα έχει την Τρίτη στο Βερολίνο, η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου, προκειμένου να τον ενημέρωσει για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Η συνάντηση γίνεται ύστερα από πρόσκληση του Γερμανού καγκελάριου, ο οποίος αναμένεται να εκφράσει το ζωηρό ενδιαφέρον της χώρας του για τους Αγώνες της Αθήνας, την πρώτη ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα που διεξάγεται σε συνθήκες ΟΝΕ και ευρώ και σε μία περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τη διευρυνσή της, αναζητεί και τη δική της ενιαία ταυτότητα στον 21ο αιώνα.

    [06] Το νομό Αχαϊας θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός.

    19/01/2003 20:19:39

    Επίσκεψη στο νομό Αχαϊας θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου. Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την περιμετρική λεωφόρο της Πάτρας, η οποία θα συμβάλει αποφασιστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης και θα συντομεύσει κατά τουλάχιστον μισή ώρα τις διαδρομές προς τους προορισμούς της Δυτικής Πελοποννήσου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 January 2003 - 21:30:11 UTC