Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κ.Σημίτη-Θ.Αγγελόπουλου.
  • [02] Δώρο - βόμβα τραυμάτισε 27χρονο.
  • [03] Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στους δήμους.
  • [04] Συνάντηση Σημίτη-Φίσερ για την κρίση στον Περσικό Κόλπο.
  • [05] Μετ΄εμποδίων η επίσκεψη Κ.Στεφανόπουλου στα Γρεβενά.

  • [01] Συνάντηση Κ.Σημίτη-Θ.Αγγελόπουλου.

    18/01/2003 21:30:46

    Συνάντηση 40 λεπτών είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον επιχειρηματία Θόδωρο Αγγελόπουλο. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αγγελόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν κατέθεσε και νέα στοιχεία. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έχει αναγνωρίσει τη συμβολή της οικογένειας Αγγελόπουλου στη διεξαγωγή των ερευνών για την υπόθεση της 17Ν και τους εκβιασμούς επιχειρηματιών. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον πρωθυπουργό διαβεβαίωσε ότι καμιά πτυχή της τρομοκρατίας και κανένα θέμα που συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με αυτήν δεν πρόκειται να μείνει στο σκοτάδι.

    [02] Δώρο - βόμβα τραυμάτισε 27χρονο.

    18/01/2003 21:30:39

    Βόμβα ήταν το δώρο που έστειλαν άγνωστοι σε έναν 27χρονο που γιορτάζει σήμερα. Πρόκειται για τον εορτάζοντα 27χρονο Θανάση Τσούμα, που διαμένει στη Νέα Σμύρνη και ο οποίος μόλις άνοιξε το δέμα σημειώθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα χέρια και το σώμα. Το θύμα, βρίσκεται εκτός κινδύνου όπως είπαν οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για να διαφωτίσει το μυστήριο με τη βόμβα-δώρο.

    [03] Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στους δήμους.

    18/01/2003 21:30:33

    Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στους δήμους που είχε προκηρύξει η ΠΟΤ-ΟΤΑ διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Στη σημερινή συνεδρίαση των προέδρων όλων των ομοσπονδιών των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Ελλάδας δεν συγκεντρώθηκε πλειοψηφία για τη συνέχιση της απεργίας μετά απο διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Λάμπρου Παπαδήμα για επίλυση των προβλημάτων τους. Ηδη απο τις 6.30 μ.μ. σήμερα απορριμματοφόρα των δήμων έχουν αρχίσει να βγαίνουν απο τα αμαξοστάσια για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

    [04] Συνάντηση Σημίτη-Φίσερ για την κρίση στον Περσικό Κόλπο.

    18/01/2003 21:30:26

    Την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για το Ιράκ, χωρίς την προσφυγή σε στρατιωτική δράση, διατύπωσε ο γερμανός υπουργός εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ως προεδρεύοντα της ΕΕ. Στη συνάντηση παρέστη και ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ Χάνς Μπλίξ, ενώ ο ίδιος πρόκειται να επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η ελληνική προεδρία για ειρηνική επίλυση του προβλήματος του Ιράκ.

    [05] Μετ΄εμποδίων η επίσκεψη Κ.Στεφανόπουλου στα Γρεβενά.

    18/01/2003 21:30:20

    Μετ' εμποδίων, λόγω κακοκαιρίας εξελίσσεται η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί απο σήμερα ο ο προέδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος στα Γρεβενά, με την ευκαιρία του πανηγυρικού εορτασμού του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα στην γενέτειρά του. Το στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 που τον μετέφερε δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Κοζάνης, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και τελικά προσγειώθηκε στη Λάρισα. Από εκεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε οδικώς για τα Γρεβενά, προκειμένου να ακολουθήσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψής του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 18 January 2003 - 21:30:11 UTC