Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλειστός ο κόμβος Κηφισού-Πειραιώς λόγω έργων μέχρι 19 Ιανουαρίου
  • [02] Σε ένα μήνα ξανά στην κυκλοφορία η Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι
  • [03] Ελεγχοι στην αγορά ενόψει εκπτώσεων
  • [04] Συνεχίζονται οι διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων στη ζώνη προστασίας
  • [05] Σε ακέραιους αριθμούς η αναγραφή των τιμών από 20 Ιανουαρίου
  • [06] Μέχρι τέλος Ιουνίου παρατείνονται οι άδειες των αλλοδαπών
  • [07] Ελληνική Προεδρία: Εγκαίνια με συναυλία της Ορχήστρας Νέων
  • [08] Ακαδημία Αθηνών: Νέος πρόεδρος
  • [09] 17Ν: Νέα Σύλληψη
  • [10] Λίστα Διαφθοράς
  • [11] Βρέθηκαν οι επτά αγνοούμενοι στα Ιωάννινα
  • [12] Σημίτης:Προτεραιότητα σε θέματα καθημερινότητας

  • [01] Κλειστός ο κόμβος Κηφισού-Πειραιώς λόγω έργων μέχρι 19 Ιανουαρίου

    09/01/2003 22:04:55

    Κλειστό μέχρι τις 19 Ιανουαρίου θα μείνει το ρεύμα της λεωφόρου Κηφισού προς Πειραιά στη συμβολή με την Πειραιώς, λόγω των έργων για την κατασκευή προσβάσεων στις μεταλλικές γέφυρες που τοποθετήθηκαν πρόσφατα. Το Σάββατο θα κλείσει και το ρεύμα της λεωφόρου Κηφισού προς Λαμία, στη συμβολή με την Πειραιώς και η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνει απο παρακαμπτήριους δρόμους.

    [02] Σε ένα μήνα ξανά στην κυκλοφορία η Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι

    09/01/2003 22:00:29

    Μετά από έναν περίπου μήνα αναμένεται να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα της Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι, όπου σημειώθηκε η μεγάλη καθίζηση στα έργα του ΜΕΤΡΟ. Στο μεταξύ, σε 12 σπίτια παρουσιάσθηκαν ρωγμές από την καθίζηση. Η διοίκηση του ΤΕΕ σε ανακοίνωσή της σχετικά με το θέμα της αστοχίας κατά την κατασκευή των έργων του μετρό, στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας τονίζει οτι η αστοχία θα μπορούσε να είχε προληφθεί εάν ήταν πλήρως και επακριβώς γνωστές οι γεωτεχνικές συνθήκες. Προσθέτει όμως, οτι σε κάθε περίπτωση τα έργα που περιλαμβάνουν υπόγειες εκσκαφές είναι ιδιαίτερα δύσκολα και επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες.

    [03] Ελεγχοι στην αγορά ενόψει εκπτώσεων

    09/01/2003 21:56:57

    Στο μεταξύ, τιμοληψίες πραγματοποιούν τα συνεργεία ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να γνωρίζουν την πραγματική αξία των προϊόντων πριν από τις εκπτώσεις. Για να αποφευχθούν φαινόμενα πλασματικών εκπτώσεων από τις 13 Ιανουαρίου, που ξεκινά η περίοδος χειμερινών εκπτώσεων, έχουν ήδη καταρτίσει λίστα τιμών προιόντων τα συνεργεία ελέγχου, ώστε κατά τη διάρκεια της εκπτωτικής περιόδου να είναι άμεσα συγκρίσιμες οι τιμές και το ποσοστό της έκπτωσης να αντιστοιχεί ακριβώς.

    [04] Συνεχίζονται οι διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων στη ζώνη προστασίας Κηφισού

    09/01/2003 21:52:11

    Συνεχίστηκαν και σήμερα από την περιφέρεια Αττικής και την Πολεοδομία, οι διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών στο ρέμα της Χελιδωνούς. Πρόκειται για κτίσματα που βρίσκονται στην πρώτη ζώνη προστασίας του Κηφισού. Από το πρωί γκρεμίσθηκαν διάφορα στέγαστρα σε ένα φανοποιείο-βαφείο, ενώ για αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν συνολικά 7 κατεδαφίσεις.

    Μεταξύ αυτών, προγραμματίζεται να κατεδαφιστούν στάνες και άλλα κτίσματα.

    [05] Σε ακέραιους αριθμούς η αναγραφή των τιμών από 20 Ιανουαρίου

    09/01/2003 21:46:57

    Σε ακέραιους αριθμούς θα αναγράφονται από τις 20 Ιανουαρίου οι τιμές όλων των προϊόντων και υπηρεσιών, προκειμένου να γίνεται κατανοητή στους καταναλωτές η ακριβής αξία τους. Δηλαδή όλες οι τιμές θα απεικονίζονται σε ευρώ και τα δεκαδικά στοιχεία θα αναγράφονται με την ένδειξη ''λεπτά''. Η σχετική αγορανομική διάταξη εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης και αφορά τους πάσης φύσεως επαγγελματίες -καταστήματα, υπαίθριοι πωλητές κλπ. που πωλούν απευθείας στο καταναλωτικό κοινό λιανικώς προϊόντα εδώδιμα ή μη, καθώς και οι επιχειρήσεις που εκμισθώνουν και γενικά παρέχουν κάθε μορφής υπηρεσίες. Την αντίδρασή τους στο μέτρο αυτό, εκφράζουν οι επιχειρήσεις τροφίμων, αλλά και πώλησης υγρών καυσίμων.

    [06] Μέχρι τέλος Ιουνίου παρατείνονται οι άδειες των αλλοδαπών

    09/01/2003 21:42:48

    Μέχρι το τέλος του Ιουνίου, παρατείνονται οι άδειες παραμονής των αλλοδαπών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών στο νομοσχέδιο για την έκδοση διαβατηρίων από την ΕΛΑΣ.

    Ειδικότερα, παρατείνονται οι άδειες παραμονής αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, των οποίων η ισχύς έληγε μέχρι την ημερομηνία αυτή, χωρίς την ανάγκη έκδοσης οποιασδήποτε διαπιστωτικής πράξης.

    [07] Ελληνική Προεδρία: Εγκαίνια με συναυλία της Ορχήστρας Νέων

    09/01/2003 21:37:18

    Με μια λαμπρή μουσική συναυλία της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με έργα Σκαλκώτα, Μπράμς και Μέντελσον εγκαινιάστηκε απόψε η τέταρτη ελληνική προεδρία.

    Τους επίσημους προσκεκλημένους, τους 20 κοινοτικούς επιτρόπους με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, μετά των συζύγων τους.

    Στην αποψινή εκδήλωση θα μπορούσε να πει κανείς συμμετείχε σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, διπλωμάτες, βουλευτές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραμανλής, η πρόεδρος του "2004", Γιάννα Αγγελοπούλου και πολλοί επίσημοι.

    Ευτυχή συγκυρία, όπως επισήμανε σε γραπτό μήνύμά του στο πρόγραμμα της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, αποτελεί η σύμπτωση της έναρξης της ελληνικής προεδρίας με τον εορτασμό του Αργυρού Ιωβηλαίου, της Ορχήστρας των Νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δίνει και αυτή απόψε ένα ζωντανό παράδειγμα διαπολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των νέων της Ευρώπης. Η Ευρώπη των πολιτών, τόνισε ο πρωθυπουργός, περνάει υποχρεωτικά μέσα από την Ευρώπη των νέων.

    Η μουσική άλλωστε, όπως υπογράμμισε στο επίσης, γραπτό μήνύμά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, έχει όσο καμιά άλλη μορφή τέχνης την ικανότητα να υπερβαίνει φραγμούς και σύνορα. Η Ορχήστρα Νέων της ΕΕ, πρόσθεσε ο ίδιος, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία της διαδρομής για την ιστορική διεύρυνση προς Ανατολάς της ΕΕ. Και αυτό γιατί ήταν πάντα ανοικτή στους μεγάλους συνθέτες και μαέστρους της Ανατολικής Ευρώπης.

    [Φώτο-532046]

    [08] Ακαδημία Αθηνών: Νέος πρόεδρος

    09/01/2003 20:30:28

    "Γεροντολόγοι και γενετιστές πιστεύουν ότι στην επόμενη δεκαετία θα ταυτοποιηθούν γονίδια που οι βιολογικοί μηχανισμοί τους συνδέονται με τη μακροζωΐα. Αμεσο αποτέλεσμα της ανακαλύψεως αυτής θα είναι η εξουδετέρωση πολλών διαδικασιών που προκαλούν τη γήρανση και ίσως οι μελλοντικοί άνθρωποι να σπάσουν και το φράγμα των 120 ετών".

    Στην "πρόκληση του γήρατος στον 21ο αιώνα" επικεντρώθηκε η ομιλία του νέου προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή χειρουργού Γρηγόρη Σκαλκέα, ο οποίος εγκαταστάθηκε στη νέα του θέση απόψε, στη διάρκεια δημόσιας συνεδρίας της Ακαδημίας, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

    Ο Γρηγόρης Σκαλκέας, γεννήθηκε στην Αρεόπολη Λακωνίας, σπούδασε ιατρική στην Αθήνα, μετεκπαιδεύτηκε σε ξένα πανεπιστήμια στην καρδιαγγειακή και θωρακική χειρουργική και στις μεταμοσχεύσεις.

    Εφθασε στην ανώτατη βαθμίδα του πανεπιστημίου και στη διάρκεια της καριέρας του εξετέλεσε την πρώτη μεταμόσχευση νεφρού και παγκρέατος στην Αθήνα.

    Εχει τιμηθεί από ξένες πανεπιστημιακές κλινικές και το 1989 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας.

    "Φαίνεται ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της 8ης ημέρας της δημιουργίας, όπου το γένος των ανθρώπων με όπλο τη Γενετική Μηχανική και τα ευρήματα της σύγχρονης Βιοχημείας έχει επαναστήσει εναντίον της μοίρας του, όπως την έχουν τάξει τα γονίδια που εκληρονόμησε και μάχεται να κατακτήσει τη διατήρηση της νεότητας και την μακροζωΐα αιώνων. Θα είναι όμως τούτο προς οφελος του ανθρώπου και της ανθρωπότητας ως σύνολο. Ο θαυμαστός κόσμος που θα προκύψει από τη βιοτεχνολογία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κοινωνία δεινοσαύρων, οι οποίοι με συνεχείς γονιδιακές τροποποιήσεις θα διατηρούν μια ψεύτικη νεότητα'', κατέληξε ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, στην ομιλία του.

    [09] 17Ν: Νέα Σύλληψη

    09/01/2003 19:21:42

    Στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, βρίσκεται από το απόγευμα ο 40χρονος Ανέστης Παπαναστασίου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στη Θεσσαλονίκη ως ενεχόμενος στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη. Ο συλληφθείς είναι δεύτερος ξάδελφος του Νίκου Παπαναστασίου, γνωστού ως "Νικήτας", ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό ως μέλος της 17 Νοέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανέστης Παπαναστασίου εμπλέκεται στην υπόθεση επειδή δακτυλικά αποτυπώματά του βρέθηκαν στη γιάφκα της 17Ν, στην οδό Πάτμου στην Αθήνα. Τα αποτυπώματα βρέθηκαν σε δύο ρουκέτες και σε μια χειρόγραφη σημείωση. Ο 40χρονος, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, την ώρα της σύλληψής του, έξω από το σπίτι του, δεν προέβαλε καμμία αντίσταση στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι τον οδήγησαν στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Εκεί, ανακρίθηκε από τον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη ο οποίος βρισκόταν από χθες στην Θεσσαλονίκη.

    [Φώτο-531993]

    [10] Λίστα Διαφθοράς

    09/01/2003 18:59:38

    Κατάλογο με 43 εφοριακούς υπαλλήλους και 52 τελωνειακούς που ενέχονται σε υποθέσεις διαφθοράς, έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για υποθέσεις δωροδοκίας, υπεξαίρεσης και λαθρεμπορίας που εκδικάστηκαν από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών το 2002. Οι υπάλληλοι αυτοί είτε έχουν τεθεί σε αργία είτε απολύθηκαν.

    Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης, δίνοντας στη δημοσιότητα τον κατάλογο των υπαλλήλων που εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές, τόνισε οτι το υπουργείο είναι αποφασισμένο να πατάξει αμείλικτα ανάλογες περιπτώσεις με στόχο την προστασία του δημόσιου συφμέροντος και των φορολογουμένων, ταυτόχρονα όμως και να προασπίσει και την αξιοπρέπεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των έντιμων υπαλλήλων του υπουργείου.

    [11] Βρέθηκαν οι επτά αγνοούμενοι στα Ιωάννινα

    09/01/2003 14:52:58

    Τέλος καλό, όλα καλά για τους επτά νεαρούς που ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι να κάνουν ράφτινγκ στον Αραχθο ποταμό, αλλά το ''αγριεμένο'' απο τις τελευταίες βροχοπτώσεις ποτάμι, τους εγκλώβισε σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, κοντά στην θέση ''Τσέποβο'' Χαροκοπίου Ιωαννίνων.

    Εκεί παρέμειναν μέχρι τις 10 το πρωϊ σήμερα, όταν τελικά οι άνδρες της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων και έμπειροι διασώστες που γνωρίζουν την περιοχή, κατάφεραν να φθάσουν στους εγκλωβισμένους με βάρκες και στη συνέχεια να κατευθυνθούν σε βατό σημείο, όπου τους περίμεναν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που προληπτικά τους μετέφεραν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων. Βρεγμένοι, παγωμένοι και φυσικά ταλαιπωρημένοι, όλοι είναι καλά στην υγεία τους και μόνο ο ένας παρουσιάζει συμπτώματα υποθερμίας, καθόλου ανησυχητικά, όμως.

    [12] Σημίτης:Προτεραιότητα σε θέματα καθημερινότητας

    09/01/2003 14:44:56

    Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που είχε ως αποκλειστικό θέμα τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση κατά το τρέχον εξάμηνο.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του τόνισε ότι η προεδρία αυτή δεν είναι μια υπόθεση διευθέτησης αλλά έχει ευρωπαϊκό και εθνικό ενδιαφέρον και μας αφορά όλους. Ο κ.Σημίτης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συνέστησε στους υπουργούς να δίνουν προτεραιότητα σε θέματα καθημερινότητας. Πρέπει τόνισε, να αναδεικνύουμε το έργο μας και στα μικρά και στα μεγάλα θέματα, και να έχουμε απαντήσεις σαφείς και γρήγορες και να δημιουργούμε εμείς τα γεγονότα. Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στη ΝΔ, η οποία όπως είπε, δεν έχει πρόγραμμα, κάνει γενικόλογη πολιτική και πρέπει όπως είπε, να δίνουμε απαντήσεις στην κριτική που ασκείται.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αναβολή της δίκης Οτσαλάν. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει η δίκη αυτή όπως και οι άλλες δίκες με πολιτικό και κοινωνικό ενδιαφέρον και να χυθεί άπλετο φως.

    Σημειώνεται ότι στο μέσον της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου αποχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τις εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας.

    [Φώτο-521068]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 January 2003 - 21:30:21 UTC