Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ:Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει το οικογενειακό επίδομα
  • [02] Νεκρός βρέθηκε ο αλεξιπτωτιστής στην Κρήτη.
  • [03] Αναβολή δίκης Οτσαλάν.
  • [04] Λήστεψαν τράπεζα και πήραν το όπλο του φύλακα
  • [05] Αγνοείται αλεξιπτωτιστής στην Κρήτη.
  • [06] Λυκουρέζος:Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησής του
  • [07] Απεργία στα Ταξί.
  • [08] Εντοπίστηκε ΙΧ σε χαράδρα

  • [01] ΝΔ:Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει το οικογενειακό επίδομα

    08/01/2003 14:27:26

    Να δώσει αμέσως το οικογενειακό επίδομα στους 200.000 δικαιούχους κάλεσε την κυβέρνηση, η ΝΔ δια του κ. Θ.Ρουσσόπουλου ύστερα απο σύσκεψη των συντονιστών του κόμματος.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για μικροκομματικά τεχνάσματα και επικοινωνιακά τρίκ της κυβέρνησης λέγοντας οτι οι 200.000 οικογένειες δικαιούνται το επίδομα και η κυβέρνηση δεν τους το χαρίζει αλλά το όφειλε και τώρα πρέπει να το δώσει αμέσως μετά και την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

    Στη συνεδρίαση των συντονιστών υπο τον Κ. Καραμανλή συζητήθηκε η κατάσταση στο δημόσιο τομέα και οι προσλήψεις που γίνονται ενόψει και της πρό ημερησίας διατάξεως συζήτησης που έχει ζητήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διεξαχθεί.

    Ο κ. Ρουσσόπουλος έκανε λόγο για απαράδεκτο εμπόριο ελπίδας για ενα μπαράζ υποσχέσεων για προσλήψεις στο δημόσιο και εμπαιγμό των χιλιάδων ανέργων. Τόνισε ακόμη οτι το κράτος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του σημειώνοντας οτι είναι σπάταλο, διεφθαρμένο και ασύδωτο.

    Ο κ. Ρουσσόπουλος είπε οτι οι Ελληνες πολίτες αν και πληρώνουν τους περισσοτερους φορους στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχουν την ποιότητα υπηρεσιών που έχουν οι πολίτες της ΕΕ και σημείωσε οτι η κρατική μηχανή είναι αιχμάλωτη μικρών ή μεγάλων συμφερόντων.

    Η ΝΔ είπε ο κ. Ρουσσόπουλος -ανάλογες δηλώσεις εκανε ο κ. Σιούφας- προτείνει την επανίδρυση του κράτους.

    Ο εκπρόσωπος Τυπου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι παραβιάζει το Σύνταγμα διότι εδώ και δυο χρόνια δεν έχει προχωρήσει στη δημιουργία του τηλεοπτικού καναλιού που θα μεταδίδονται οι συνεδριάσεις της Βουλής λέγοντας οτι τώρα προφασίζεται οτι δεν υπάρχουν οι αναγκαίες συχνότητες.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ασυμβίβαστο των βουλευτών ο κ.Ρουσσόπουλος είπε οτι οι βουλευτές είναι σε θέση να επιλέξουν τί θα πράξουν και οτι εκτός απο δικαιωματα έχουν και υποχρεώσεις ενώ σημείωσε οτι εκπροσωπούν το λαό και θα πρέπει να έχουν την ανεξαρτησία τους αλλά και τα μέσα για να ασκήσουν το λειτούργημά τους χωρίς να υπάρχουν μεμψιμοιρίες για ιδιαίτερες παροχές.

    Ο κ. Βύρων Πολύδωρας είπε οτι ο εκτελεστικός νόμος θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στους βουλευτές να ασκούν ερευνητικές ή επιστημονικές δραστηριότητες αλλά όχι και επάγγελμα ενώ ο κ.Γιώργος Καλατζής ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός λέγοντας οτι αποτελεί λαϊκισμό οι συνταξιούχοι βουλευτές να κρατούν τις συντάξεις τους και να έχουν και τη βουλευτική τους αποζημίωση.

    [Φώτο-524393]

    [02] Νεκρός βρέθηκε ο αλεξιπτωτιστής στην Κρήτη.

    08/01/2003 14:11:11

    Νεκρός εντοπίστηκε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή στο Μάλεμε Χανίων ο έφεδρος αλεξιπτωτιστής ο οποίος αγνοείτο από το πρωί μετά την εκτέλεση εκπαιδευτικού άλματος από αεροσκάφος C-130. Ο άτυχος αλεξιπτωτιστής Θεόδωρος Παντελάκης 24 ετών από το Ρέθυμνο, εκτιμάται ότι παρασύρθηκε από το δυνατό αέρα και έπεσε στη θάλασσα χωρίς να προλάβει να ανοίξει το αλεξίπτωτο.

    [03] Αναβολή δίκης Οτσαλάν.

    08/01/2003 14:11:04

    Επ`αόριστον αναβλήθηκε από το μικτό ορκωτό δικαστήριο η εκδίκαση της υπόθεσης εισόδου του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Ελλάδα, στις 28 Ιανουαρίου 1999.

    Το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης του Κούρδου ηγέτη που είναι κατηγορούμενος προκειμένου να εκπροσωπηθεί νόμιμα στη δίκη.

    Οι δύο συνήγοροί του δήλωσαν ανυπέρβλητο κώλυμμα καθώς όπως είπαν δεν έχουν καταφέρει εδώ και ένα μήνα να επικοινωνήσουν με τον κρατούμενο στις φυλακές στις φυλακές του Ιμπραλί, ώστε να υπογράψει το σχετικό πληρεξούσιο.

    Μάλιστα, όπως τόνισαν έχουν ζητήσει για το θέμα αυτό τη βοήθεια των ελληνικών αρχών ώστε μέσω δικαστικής συνδρομής να αποκτήσουν νόμιμη εξουσιοδότηση από τον Οτσαλάν.

    Στην υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 13 άτομα μεταξύ των οποίων ο αρχιπλοίαρχος εν αποστρατεία Αντώνης Ναξάκης, και οι συνεργάτες του Οτσαλάν Γιακάρ Τσετκίζ και Καγιά Αϊφέρ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της προσβολής της διεθνούς ειρήνης.

    Κατηγορούμενες επίσης για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, της εξασφάλισης καταλήματος σε παράνομα εισελθόντα αλλοδαπό είναι και η συγγραφέας Βούλα Δαμιανάκου, με την κόρη της Ελένη Βασιλοπούλου, οι οποίες είχαν φιλοξενήσει τον Κούρδο ηγέτη τις ημέρες που βρέθηκε στην Ελλάδα.

    Μάλιστα όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο η κλήση για τον Οτσαλάν που αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα θυροκολλήθηκε στο σπίτι των δύο γυναικών στη Νέα Μάκρη αφού ο Κούρδος κρίθηκε ως αγνώστου διαμονής.

    Παρόντες στο δικαστήριο μεταξύ άλλων ήταν και οι Αλέκος Παπαδόπουλος, Φίλιππος Πετσάλνικος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Γεράσιμος Αρσένης, Νόρα Κατσέλη, Στέλιος Παπαθεμελής, Αλέξανδρος Κοσμίδης, Θεόδωρος Κασσίμης, Πάνος Καμμένος, Κώστα Μπαντουβάς που έχουν κληθεί ως μάρτυρες στην υπόθεση.

    Από νωρίς εξάλλου, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες ομοεθνείς του Οτσαλάν σε ένδειξη συμπαράστασης οι οποίοι μετά το τέλος της διαδικασίας φώναζαν συνθήματα υπερ του.

    Σε δηλώσεις του, ο κ.Ναξάκης υποστήριξε ότι θεωρεί τιμή του που βοήθησε τον Οτσαλάν, ενώ εκπρόσωποι κουρδικών οργανώσεων επέκριναν την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση που τήρησε στην υπόθεση.

    [Φώτο-163399]

    [04] Λήστεψαν τράπεζα και πήραν το όπλο του φύλακα

    08/01/2003 13:16:10

    Δύο ένοπλοι ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Κερασούντος 3 στο Χαϊδάρι και αφού απέσπασαν και το όπλο του ιδιωτικού φύλακα πήραν απο τρία ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

    Η ληστεία έγινε στις 12.50 και οι δράστες όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες διέφυγαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που ήταν σταθμευμένη σε μικρή απόσταση απο την τράπεζα.

    [05] Αγνοείται αλεξιπτωτιστής στην Κρήτη.

    08/01/2003 12:49:51

    Εφεδρος αλεξιπτωτιστής αγνοείται μετά την εκτέλεση εκπαιδευτικού άλματος στο Μάλεμε της Κρήτης.

    Συγκεκριμένα στις 11 το πρωί επτά αλεξιπτωτιστές πραγματοποίησαν δεύτερο εκπαιδευτικό άλμα από αεροσκάφος C-130 στην περιοχή του Μάλεμε.

    Οι τέσσερις εξ`αυτών έπεσαν στη ζώνη ρίψης και οι άλλοι τρεις στη θάλασσα. Οι δύο αλεξιπτωτιστές που έπεσαν στη θάλασσα περισυνελέγησαν από σκάφος του στρατού.

    Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από θαλάσσης για τον εντοπισμό του αγνοουμένου εφέδρου αλεξιπτωτιστή.

    [Φώτο-50877]

    [06] Λυκουρέζος:Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησής του

    08/01/2003 12:48:28

    Το ενδεχόμενο παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα προανήγγειλε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, με δηλώσεις του, λίγο πριν την έναρξη της δίκης για την υπόθεση Οτσαλάν, στην οποία παρίσταται ως συνήγορος υπεράσπισης του αρχιπλοίαρχου εν αποστρατεία Αντώνη Ναξάκη.

    Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι τον κερδίζει ο χώρος των ποινικών ακροατηρίων.

    Ο κ. Λυκουρέζος εξέφρασε την επιθυμία του να παραστεί, τόσο στην εκδίκαση της υπόθεσης Οτσαλάν, όσο και σε αυτή για τη ''17 Νοέμβρη'', ως πληρεξούσιος των οικογενειών Αθανασιάδη και Βαρδινογιάννη.

    Τόνισε επίσης ότι σκοπεύει να αναπτύξει στη Βουλή τις απόψεις του για το θέμα του ασυμβίβαστου και αμέσως μετά να ανακοινώσει την τελική του απόφαση.

    [07] Απεργία στα Ταξί.

    08/01/2003 12:30:25

    Χωρίς ταξί είναι απο τις 5 σήμερα τα ξημερώματα η περιοχή της Αττικής, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), αντιδρώντας στο σύνολο σχεδόν των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, για το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ταξί, που βρίσκεται προς συζήτηση στη βουλή. Η απεργία θα ολοκληρωθεί στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στο πλαίσιο της απεργίας έχουν προγραμματιστεί και άλλες παράλληλες κινητοποιήσεις, όπως συγκεντρώσεις και πορεία προς τη βουλή και συμβολική κατάληψη λεωφορειολωρίδων.

    Το ΣΑΤΑ εκτιμά πως αν δεν αλλάξουν βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου ο κλάδος οδηγείται σε διάλυση και οι υπηρεσίες των ταξί θα περάσουν στα οργανωμένα ολιγοπώλια.

    Στο μεταξύ, εσωτερικός "πόλεμος" έχει ξεσπάσει στον κλάδο των ταξιτζήδων, καθώς σε αντίθεση με το ΣΑΤΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων που εκπροσωπεί σχεδόν το σύνολο των αυτοκινητιστών ταξί της χώρας, τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου, εκτιμώντας ότι οι διατάξεις του περιέχουν θετικά στοιχεία στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού του επαγγέλματος των ταξιτζήδων. Μάλιστα, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν ανακοινώσεις με σκληρές φράσεις εκατέρωθεν.

    Πάντως, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ αναμένεται να πυκνώσει τα δρομολόγια των λεωφορείων, κυρίως στις γραμμές που έχουν προορισμό το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", τους σταθμούς του ΟΣΕ και των ΚΤΕΛ, καθώς και προς το λιμάνι του Πειραιά.

    [08] Εντοπίστηκε ΙΧ σε χαράδρα

    08/01/2003 12:20:02

    ΙΧ αυτοκίνητο εντοπίστηκε το πρωί σε χαράδρα στην Πεντέλη στην Αττική, και μέσα σε αυτό βρέθηκε σε κατάσταση σήψης ο οδηγός του.Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ενώ η σορός του θύματος η οποία ανασύρθηκε μετά από συντονισμένη προσπάθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα εξετασθεί σήμερα από ιατροδικαστή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 January 2003 - 12:30:18 UTC