Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος-Κληρίδης για Κυπριακό
  • [02] Συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν
  • [03] Κωνσταντινούπολη-Βαρθολομαίος-Κεράτιος Κόλπος αγιασμός υδάτων
  • [04] Τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων
  • [05] Ομαλά η επιστροφή των εκδρομέων

  • [01] Κύπρος-Κληρίδης για Κυπριακό

    06/01/2003 19:43:17

    Την εκτίμηση ότι αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό, διατύπωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, απορρίπτοντας έτσι ουσιαστικά τις θέσεις ότι δεν πρέπει να αναμένονται αποφασιστικές κινήσεις στο Κυπριακό κατά τις επόμενες εβδομάδες. Μάλιστα με αφορμή τη σημερινή τελετή για τα Θεοφάνια, την οποία παρακολούθησε στη Λεμεσό, ο κ. Κληρίδης ευχήθηκε το Αγιο Πνεύμα εν είδη περιστεράς να φωτίσει στην επίλυση του Κυπριακού. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόβλεψε ενδεχόμενη υποβολή αναθεωρημένου σχεδίου από τα Ηνωμένα Εθνη μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

    [02] Συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν

    06/01/2003 19:39:34

    Το Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε απόψε στην Αγκυρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής με τον ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν. Ο κ. Καραμανλής έθεσε επίσης και το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής σχολής της Χάλκης. Σε δηλώσεις του ο κ. Ερντογάν εκτίμησε ότι το Κυπριακό μπορεί και πρέπει να λυθεί και επιβεβαιώνοντας τη διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ του ιδίου και του στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας, διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να αναζητηθεί λύση με βάση την πολιτική που η τουρκική πλευρά ακολουθεί εδώ και σαράντα χρόνια.

    [03] Κωνσταντινούπολη-Βαρθολομαίος-Κεράτιος Κόλπος αγιασμός υδάτων

    06/01/2003 19:35:55

    Στην Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για πρώτη φορά αγίασε τα νερά έξω από τον πατριαρχικό οίκο, στον Κεράτιο Κόλπο. Παρόντες ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Μαγκριώτης. Πάνω από δέκα παιδιά έπεσαν στα παγωμένα νερά του Κεράτιου κόλπου για να βγάλουν το σταυρό. Ο τυχερός όμως ήταν ένας νέος 21 ετών από τη Ζάκυνθο που είχε έρθει για να προσκηνύσει. Μετά την τελετή ο κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε τον πρόεδρο της ΝΔ με τον οποίο κυρίως συζήτησε το θέμα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

    [04] Τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων

    06/01/2003 19:32:05

    Με θρησκευτική κατανυξη και Βυζαντινή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια αλλά και με σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Αγιασμος των Υδάτων. Στην Αττική επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο Πειραιάς, όπου στην τελετή παρέστη η Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες στη διεθνή σκηνή και την οικονομική ύφεση, μπορούμε να έχουμε ελπίδα και αισιοδοξία. Ανάλογες τελετές πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη απαγορεύτηκε στους νέους να βουτήξουν στο λιμάνι για να πιάσουν το Σταυρό.

    [05] Ομαλά η επιστροφή των εκδρομέων

    06/01/2003 19:28:32

    Ιδιαίτερα αυξημένη αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με σταθερή ροή ήταν μέχρι αργά το απόγευμα η κίνηση στις εθνικές οδούς, καθώς επιστρέφουν τόσο οι εκδρομείς του τριημέρου, όσο και αυτοί που είχαν παρατείνει τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους. Στην επιστροφή τους οι εκδρομείς είχαν σύμμαχο τον καλό καιρό, αφού σε σχεδόν όλη τη χώρα επικρατούσε ηλιοφάνεια με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.Η τροχαία από νωρίς είχε θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα, με μονοδρόμηση τμημάτων της εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 January 2003 - 21:30:10 UTC