Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάσος: Κινητοποίηση της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας
  • [02] Ο Ντενκτάς δεν εγκαταλείπει την «κυριαρχία
  • [03] Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Χ, Γεωργακάκης

  • [01] Κάσος: Κινητοποίηση της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

    28/12/2002 19:37:15

    Αμεση ήταν η κινητοποίηση του μηχανισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε από την πλημμύρα στην Κάσο.

    Ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Γεωργακόπουλος σε συνεργασία με τη Νομαρχία Δωδεκανήσου συντόνισε τη μεταφορά δυνάμεων και μηχανημάτων. Ήδη στο νησί έφτασε ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού από τη Ρόδο με 15 πυροσβέστες και 8 αντλητικά μηχανήματα και από τη Σητεία ένα σκάφος του Λιμενικού με 19 πυροσβέστες και 11 αντλητικά μηχανήματα, ενώ τις πρωινές ώρες θα φτάσουν 1 φορτωτής, 1 μπουλντόζα, 2 εκσκαφείς και 2 φορτηγά.

    Σε συνεννόηση με τη Νομαρχία Δωδεκανήσου από αύριο αρχίζει η καταγραφή των ζημιών τις οποίες θα καλύψει η Κυβέρνηση εξ ολοκλήρου.

    Ήδη από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε ότι τα έξοδα της Νομαρχίας αλλά και η πρώτη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από το Δήμο, θα καλυφθούν αμέσως με έκτακτη επιχορήγηση, ενώ οι ζημιές θα ακολουθήσουν το υπόδειγμα των πλημμυροπαθών περιοχών όπως του Κηφισού.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ερωτηθείς δήλωσε: Με κάθε μέσο και τρόπο θα αντιμετωπιστεί η ζημιά και θα αποκατασταθούν τα πράγματα. Ότι έργα χρειασθούν θα γίνουν άμεσα με πρωτοβουλία δική μας χωρίς καθυστέρηση. Θέλω να παρακαλέσω τους κατοίκους της Κάσου αλλά και τα μέσα ενημέρωσης των νησιών μας να μην δραματοποιούν την κατάσταση αλλά να βοηθήσουν ουσιαστικά στη σωστή και άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας.

    [02] Ο Ντενκτάς δεν εγκαταλείπει την «κυριαρχία

    28/12/2002 17:55:56

    Ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε στην Αγκυρα ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά επιδιώκει ειρήνη και συμβιβασμό, αλλά δεν εγκαταλείπει ποτέ την κυριαρχία της. Ο Ραούφ Ντενκτάς είπε επίσης ότι πρωταρχικό μέλημά του είναι να διατηρηθούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας και να τύχει σεβασμού η πολιτική υπόσταση των τουρκοκυπρίων. Πρόσθεσε ότι η τουρκική πλευρά θα καταβάλει προσπάθειες ώστε να εξαλειφθούν οι αρνητικές πτυχές του εγγράφου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν στο πλαίσιο συνομιλιών με τον Αλβαρο Ντε Σότο στις 8 Ιανουαρίου. Ο κατοχικός ηγέτης, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στα κατεχόμενα, είπε ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο Κληρίδη μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση. Επίσης εξέφρασε λύπη για το ογκώδες συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα και κάλεσε τους ηγέτες των κομμάτων που έλαβαν μέρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξηγήσουν στον κόσμο τι είδους συμφωνία επιδιώκουν στην Κύπρο.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν χθες και οι δηλώσεις του γιου του Ραούφ Ντενκτάς, Σερντάρ, ψευδοϋπουργού στα κατεχόμενα.

    Ο Σερντάρ Ντενκτάς χαρακτήρισε το σχέδιο Ανάν ωρολογιακή βόμβα προσθέτοντας ότι θεωρεί μελανά σημεία του σχεδίου τον προτεινόμενο χάρτη, την εγκατάσταση των ελληνοκυπρίων τον πρώτο χρόνο συμφωνίας και την ανταλλαγή περιουσιών.

    Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία Ταγίπ Ερντογαν δήλωσε νωρίτερα ότι η θέση της τουρκικής κυβέρνησης αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού είναι η ίδια με αυτήν του Ραούφ Ντενκτάς.

    Είπε, ωστόσο, ότι ο τόνος των όσων λέγει ο ίδιος, βρίσκεται σε αντίθεση με τη σκληρή ρητορική που χρησιμοποιεί ο Ραούφ Ντενκτάς.

    Ο Ταγίπ Ερντογαν χαρακτήρισε τις προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου θέμα λεπτών διαφορών που μπορούν να επιλυθούν με λεπτούς χειρισμούς.

    Σε δηλώσεις σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι, ο Ερντογαν είπε ότι η πολιτική πρέπει να λύνει τα προβλήματα και όχι να τα προκαλεί. Ο Ερντογαν είπε ακόμη ότι το σχέδιο Ανάν στο σύνολο του δεν είναι απορριπτέο. Περιλαμβάνει, πρόσθεσε, θετικά και αρνητικά στοιχεία, όμως δεν μπορεί, είπε, να το αντικρίζει με το φακό του παρελθόντος.

    Ο χρόνος μπορεί να επενεργήσει θετικά στις προσπάθειες επίλυσης των διαφορών, ανέφερε ο Ερντογαν και κατέληξε επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχισθούν χωρίς όμως βιαστικά βήματα.

    [03] Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής Χ, Γεωργακάκης

    28/12/2002 17:55:49

    Στη γενέτειρα του Κοξαρέ του δήμου Φοίνικα Ρεθύμνου κηδεύεται αύριο στις 2.30 το μεσημέρι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαράλαμπος Γεωργακάκης. Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή χθές χτυπημένος από την επάρατο νόσο, στην Αθήνα.

    Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής την περίοδο 1981-85, διετέλεσε και γενικός γραμματέας του υπουργείου Αιγαίου. Πρόσφατα, είχε εκδώσει το βιβλίο ''Ταραγμένα χωρικά ύδατα''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 December 2002 - 21:30:11 UTC