Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποτονικό κλίμα στην αγορά
  • [02] Τσοχατζόπουλος-Διάλογο με καταναλωτές
  • [03] Ανοιχτές οι εφορίες
  • [04] Ακαρπες οι έρευνες για λαθρομετανάστες
  • [05] ΙΝΚΑ-Δεχέται καταγγελίες για "ΜΑΝΟ"
  • [06] Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ
  • [07] Στον εισαγγελέα ο 57χρονος που σκότωνε αδέσποτα σκυλιά

  • [01] Υποτονικό κλίμα στην αγορά

    27/12/2002 13:10:46

    Με εορταστικό ωράριο λειτουργεί και σήμερα η αγορά. Τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετς θα κλείσουν σήμερα στις 8 το βράδυ και αύριο στις 6 το απόγευμα.

    Η κίνηση τόσο στην αγορά όσο και στους δρόμους της Αθήνας είναι υποτονική αφού εκτιμάται ότι οι εκδρομείς των Χριστουγέννων παρέτειναν τις διακοπές τους.

    Πάντως αν χρειαστεί η τροχαία θα λάβει από τις 3 το μεσημέρι τα καθιερωμένα έκτακτα μέτρα στις δύο εθνικές οδούς.

    Στο μεταξύ καλός καιρός επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα ενώ η ΕΜΥ προβλέπει για τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Πρωτοχρονιά άνοδο της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων. Την Κυριακή όμως, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.

    [02] Τσοχατζόπουλος-Διάλογο με καταναλωτές

    27/12/2002 13:10:40

    Διάλογο με τους καταναλωτές έχει από τη μία το μεσημέρι και για δύο ώρες, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, μέσω του διαδικτύου. Ηδη, ο κ.Τσοχατζόπουλος βρίσκεται στο γραφείο του Ινστιτούτου Καταναλωτών και απαντά σε ερωτήσεις που του υποβάλλονται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και από τη διαθέσιμη σελίδα WWW.inka.gr με την ένδειξη forum. Στόχος του υπουργείου είναι η ενημέρωση του κοινού και η δυνατότητα των καταναλωτών να παρεμβαίνουν στην αγορά και στη διαμόρφωση των τιμών.

    [03] Ανοιχτές οι εφορίες

    27/12/2002 13:10:34

    Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στις εφορίες όπου διατίθενται τα σήματα τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

    Στις εφορίες δίνονται χαρτάκια προτεραιότητας με ημερομηνία παραλαβής των σημάτων κυκλοφορίας εως και τις 8 Ιανουαρίου.

    [04] Ακαρπες οι έρευνες για λαθρομετανάστες

    27/12/2002 13:10:27

    Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Χίου για τον εντοπισμό των πέντε αγνοουμένων λαθρομεταναστών, μετά τη βύθιση του δουλεμπορικού σκάφους ανήμερα των Χριστουγέννων. Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 23 άτομα, από τους οποίους 14 διασώθηκαν, ενώ τέσσερις ανασύρθηκαν νεκροί. Μεταξύ των διασωθέντων περιλαμβάνεται και ο κυβερνήτης του σκάφους Νικόλαος Παναγόπουλος ο οποίος θεωρείται ο διακινητής των λαθρομεταναστών. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και εναντίον ασκήθηκε δίωξη για έκθεση κατά συρροή ανθρωποκτονία από αμέλεια και απόπειρα μεταφοράς λαθρομεταναστών. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 10.000 λαθρομετανάστες βρίσκονται συγκεντρωμένοι από δουλεμπόρους στα τουρκικά παράλια και θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου ενώ, από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προωθείται σχέδιο νόμου, με το οποίο μετατρέπεται σε κακούργημα από πλημμέλημα η μεταφορά λαθρομεταναστών.

    [05] ΙΝΚΑ-Δεχέται καταγγελίες για "ΜΑΝΟ"

    27/12/2002 13:10:20

    Σε οδύσσεια κατέληξαν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές για εκατοντάδες Ελληνες, οι οποίοι επέλεξαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με το γνωστό τουριστικό γραφείο Μάνος, το οποίο ύστερα από 37 χρόνια λειτουργίας έβαλε λουκέτο.

    Στο ταξιδιωτικό γραφείο συγκεντρώθηκαν αγανακτισμένοι πελάτες, οι οποίοι διεκδικούσαν πίσω τα χρήματά τους. Το ΙΝΚΑ καλεί τα άτομα αυτά να υποβάλουν καταγγελία και να διεκδικήσουν την προστασία των δικαιωμάτων τους.

    Στο μεταξύ ο πρόεδρος των τουριστικών επιχειρήσεων Σπύρος Γκίνης, τόνισε ότι το πρόβλημα αφορά μόνο το συγκεκριμένο γραφείο και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους υπόλοιπους εκδρομείς.

    [06] Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ

    27/12/2002 13:10:14

    Δεν πραγματοποιούνται ως τις 3 το μεσημέρι τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου. Η στάση εργασίας θα επαναληφθεί και την ερχόμενη Δευτέρα

    [07] Στον εισαγγελέα ο 57χρονος που σκότωνε αδέσποτα σκυλιά

    27/12/2002 13:10:07

    Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 57χρονος Αντώνης Παπαδόπουλος, κάτοικος Πειραιά, ο οποίος συνελήφθη γιατί σκότωνε με κυνηγετικό δίκανο αδέσποτα σκυλιά.

    Ο 57χρονος, ο οποίος κατείχε παράνομα το όπλο, σκότωσε στην περιοχή του Ρέντη, τέσσερα σκυλιά μέχρι να εντοπιστεί από άνδρες της Αμεσης Δράσης.

    Ο συλληφθείς αντιστάθηκε στους αστυνομικούς και έσπασε το τζάμι ενός περιπολικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 December 2002 - 12:30:14 UTC