Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρίο:Κανονικά η λειτουργία των φέριμποουτ τις γιορτές.
  • [02] Αυξημένη η κίνηση στη Βαρβάκειο
  • [03] Εκτακτα μέτρα της τροχαίας στις εθνικές οδούς
  • [04] Αμέσως μετα τα Χριστούγεννα κυκλοφορεί το ''ΑΛΜΑΝΑΚ 2003''.
  • [05] Κύπρος- Δημοσκοπήσεις-προβάδισμα Κληρίδη.

  • [01] Ρίο:Κανονικά η λειτουργία των φέριμποουτ τις γιορτές.

    24/12/2002 12:08:36

    Κανονικά θα διεξαχθούν όλη τη διάρκεια των εορτών τα δρομολόγια

    των φέριμποουτ Ρίου-Αντιρρίου.

    Οι πλοίαρχοι και οι αξιωματικοί των πλοίων ανέστειλαν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη αγκυροβολίων.

    Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του δήμου Ρίου και των κατοίκων της περιοχής,οι οποίοι αρνούνται να παραχωρήσουν επιπλέον χώρους για τα αγκυροβόλια των πλοίων.

    [Φώτο-299037]

    [02] Αυξημένη η κίνηση στη Βαρβάκειο

    24/12/2002 12:08:29

    Αυξημένη είναι η κίνηση στην αγορά όπου οι καταναλωτές πραγματοποιούν τα τελευταία τους ψώνια ενόψει των Χριστουγέννων.

    Ανοδος παρατηρείται στις τιμές των οπωροκηπευτικών, ενώ οι τιμές των κρεάτων κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα.

    Τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 6 το απόγευμα ενώ τα σούπερ μάρκετ, τα πολυκαταστήματα και τα κρεοπωλεία θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.

    Συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΣΔΟΕ, πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους στην αγορά για την αντιμετώπιση ενδεχομένων φαινομένων αισχροκέρδειας.

    Οι καταναλωτές, πρέπει να προμηθευτούν σήμερα από τους φούρνους ψωμί για τρες ημέρες καθώς ανήμερα των Χριστουγέννων οι φούρνοι θα λειτουργήσουν μόνο για το ψήσιμο φαγητών, ενώ στις 26 του μήνα θα παραμείνου κλειστοί.

    [Φώτο-526867]

    [03] Εκτακτα μέτρα της τροχαίας στις εθνικές οδούς

    24/12/2002 12:08:22

    Σε επιφυλακή βρίσκεται η τροχαία και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα για να διευκολύνει την ομαλή έξοδο των εκδρομέων.

    Από τις 3 θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, ενώ κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα ισχύσουν και στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας.

    Από τις 4 το απόγευμα εως τις 9 το βράδυ απαγορεύεται στις εθνικές οδούς η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω του 1,5 τόνου. Οι εκδρομείς έχουν σύμμαχό τους στην έξοδο τον καλό καιρό, όμως επιδείνωση αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ από αύριο το απόγευμα.

    [Φώτο-442169]

    [04] Αμέσως μετα τα Χριστούγεννα κυκλοφορεί το ''ΑΛΜΑΝΑΚ 2003''.

    24/12/2002 10:07:07

    Είκοσι χρόνια κλείνει εφέτος το ''ΑΛΜΑΝΑΚ'',που ξεκίνησε ο δικηγόρος-συγγραφέας Κώστας Διγκαβές από τη Θεσσαλονίκη.

    Τα τελευταία χρόνια το ελληνικό και διεθνές ΑΛΜΑΝΑΚ εκδίδεται σε συνεργασία με το ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

    Στις πλούσιες σελίδες του το ''ΑΛΜΑΝΑΚ 2003'' περιλαμβάνει την ''παγκόσμια ιστορία'' της χρονιάς που πέρασε.Με ημερολογιακή καταγραφή, περνούν πρόσωπα και γεγονότα που πρωταγωνίστησαν και σημάδεψαν τη δημόσια ζωή της χώρας τους ή την παγκόσμια κοινότητα.

    Το ''ΑΛΜΑΝΑΚ 2003'' περιλαμβάνει όλα όσα συνέβησαν στο χώρο της Πολιτικής, της Οικονομίας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Επιστήμης, αλλά και τις μεγάλες βραβεύσεις όπως και τις μεγάλες απουσίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο.

    Δεκάδες φωτογραφίες εμπλουτίζουν τις ελληνικές και διεθνείς εξελίξεις.

    Επίσης, σε σελίδες με διαφορετικό χρώμα ,θα βρείτε τις εσωτερικές εξελίξεις στην αγγλική γλώσσα, ξεχωριστό τμήμα για την Κύπρο και ενα αναλυτικό οικονομικό ένθετο.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν εφέτος τα πολιτιστικά αφιερώματά του

    και το αφιέρωμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες ''Αθήνα 2004''.

    Για την έκδοση εργάστηκαν, πλην του θεσσαλονικιού δικηγόρου-συγγραφέα Κώστα Διγκαβέ και του γιού του Μανώλη Διγκαβέ, πολλά

    στελέχη του Α.Π.Ε.

    Η τιμή του βιβλίου είναι 15 ευρώ.

    Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, ενώ μπορείτε να τηλεφωνείτε και στο ΑΠΕ, τηλ.210-6400560 και 210-6400580 (Διεύθυνση Πωλήσεων και΄Ερευνας Αγοράς , ώρες 09.00 - 14.00).

    [05] Κύπρος- Δημοσκοπήσεις-προβάδισμα Κληρίδη.

    24/12/2002 09:47:28

    Δύο νέες δημοσκοπήσεις φέρουν τον Πρόεδρο Κληρίδη σχεδόν βέβαιο νικητή στις προεδρικές εκλογές, σε περίπτωση που θα αποφάσιζε να υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα.

    Επίσης η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί τον Πρόεδρο Κληρίδη τον καταλληλότερο για να διαπραγματευθεί λύση του Κυπριακού.

    Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης αποκτά σημαντικό προβάδισμα έναντι του Τάσσου Παπαδόπουλου, κοινού υποψηφίου της συμμαχίας ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ σε περίπτωση που θα διεκδικούσε την προεδρία.

    Η μία δημοσκόπηση, για λογαριασμό της εφημερίδας «Αλήθεια (έγινε 18-21 Δεκεμβρίου) δίδει στον Πρόεδρο Κληρίδη προβάδισμα 21 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Στη δημοσκόπηση αυτή τον υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ και των ΕΔΗ, η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΙΣΟΣ, των Νέων Οριζόντων, του ΑΔΚ και των Οικολόγων και σημαντική μερίδα, γύρω στο 25%, των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ.

    Το τελευταίο στοιχείο είναι σημαντικό, εν όψει της δήλωσης του Γ.Γ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ότι έδωσε στον Πρόεδρο Κληρίδη το μήνυμα ότι «έχει κλείσει ο κύκλος της πολιτικής του ζωής, γιατί αποτελεί ένδειξη ότι πολλοί ψηφοφόροι των δύο αυτών κομμάτων δεν θα πειθαρχήσουν στις υποδείξεις τους.

    Τα λεπτομερή αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα δημοσιευθούν αύριο.

    Η άλλη δημοσκόπηση, που έγινε μεταξύ 20-21 Δεκεμβρίου για λογαριασμό του καναλιού Μέγα Κύπρου, καταδεικνύει ότι ποσοστό 50% των πολιτών θεωρεί το Γλαύκο Κληρίδη ως τον καταλληλότερο πρόεδρο, ενώ το ποσοστό για τον Τάσσο Παπαδόπουλο είναι 40%.

    Εξ άλλου, το 39% των πολιτών θεωρεί το Γλαύκο Κληρίδη ως το πρόσωπο που εμπιστεύεται για να διαπραγματεύεται το Κυπριακό, έναντι 19% του Αλέκου Μαρκίδη, 18% του Δημήτρη Χριστόφια και 14% του Τάσσου Παπαδόπουλου.

    Εντυπωσιακή είναι και η άνοδος του ποσοστού των ικανοποιημένων από τους χεριισμούς του Προέδρου Κληρίδη στο Κυπριακό, αφού καταγράφηκε 79% έναντι 59% σε δημοσκόπηση στις αρχές Δεκεμβρίου.

    Επίσης ποσοστό 79% (έναντι 51% στις αρχές Οκτωβρίου) εξέφρασε ικανοποίηση για τους χειρισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης στο κυπριακό.

    Η δημοσκόπηση είναι εξ ίσου ενδιαφέρουσα ως προς τα αποτελέσματα στο ερώτημα ποιος θεωρείται ο καταλληλότερος πρόεδρος, χωρίς το Γλαύκο Κληρίδη.

    Ο Αλέκος Μαρκίδης προηγείται με 43% έναντι του Τάσσου Παπαδόπουλου, που εξασφαλίζει το 39% (46% σε δημοσκόπηση τον Οκτώβριο) και ακολουθούν Γιαννάκης Ομήρου με 8% (29% τον Οκτώβριο), Νίκος Κουτσού με 3,2% (3%).

    Σε αυθόρμητη αναφορά για τον καταλληλότερο πρόεδρο, το 27% επέλεξε Αλέκο Μαρκίδη, το 26% Τάσσο Παπαδόπουλο, 13% Γλαύκο Κληρίδη, 10% Δημήτρη Χριστόφια και 6% Γιαννάκη Ομήρου.

    Αλλα στοιχεία της δημοσκόπησης είναι:

    Το 40% θεωρεί πως δεν είναι καθόλου πιθανό να λυθεί το Κυπριακό μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, 2003, το 43% θα έδιδε θετική ψήφο στο δημοψήφισμα για τη λύση και 42% αρνητική, το 52% θεωρεί αρνητική τη λύση του Κυπριακού, ενώ το76% πιστεύει ότι η ένταξη θα προχωρήσει ομαλά (έναντι 27% τον περασμένο Σεπτέμβριο).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 December 2002 - 12:30:15 UTC