Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζήτηση στη Βουλή για Κυπριακό
  • [02] Γκιούλ:Η Τουρκία έτοιμη για διαπραγματεύσεις στην ΕΕ το 2003
  • [03] Πυροβολισμοί σε εστιατόριο στη Συγγρού
  • [04] Διαμαρτυρία αστυνομικών.
  • [05] Λεωφορείο καταπλάκωσε αυτοκίνητο.

  • [01] Συζήτηση στη Βουλή για Κυπριακό

    17/12/2002 13:28:16

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση διεξάγεται απόψε στη Βουλή για το Κυπριακό. Τη συζήτηση η οποία θα διεξαχθεί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων έχει ζητήσει η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Επίσης οι εξελίξεις στο Κυπριακό και τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου Κορυφής της Κοπεγχάγης, εξετάζονται από το πρωί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Επίσης στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκριθούν και οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ. Αύριο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξή τύπου εφόλης της ύλης στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να αναφερθεί και στο Κυπριακό. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δήλωσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η λύση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου και τις προσεχείς ημέρες θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση.

    [02] Γκιούλ:Η Τουρκία έτοιμη για διαπραγματεύσεις στην ΕΕ το 2003

    17/12/2002 13:28:09

    Η Τουρκία θα πληροί όλα τα αναγκαία κριτήρια για να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση τον Οκτώβριο του 2003, δηλαδή πριν από την ημερομηνία που της όρισαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αμπντουλάχ Γκιούλ σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ''Μιλιέτ''.

    ''Θα έχουμε ολοκληρώσει τα πάντα το 2003 και θα είμαστε έτοιμοι. Δεν θα υπάρξει ούτε μιά ένσταση στην Τουρκία στην έκθεση προόδου που θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο του 2003'', τόνισε ο Γκιούλ στην τουρκική εφημερίδα.

    Ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του θα εργαστεί για την ''ταχεία'' υιοθέτηση από το κοινοβούλιο όλων των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ΕΕ, προκειμένου να επισπεύσει την ημερομηνία του Δεκεμβρίου του 2004, που ορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση για να αξιολογηθεί η υποψηφιότητά της. ''Μπορούμε να τα υλοποιήσουμε όλα, πρέπει μόνο να πιστέψουμε σε αυτό'', πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

    [03] Πυροβολισμοί σε εστιατόριο στη Συγγρού

    17/12/2002 13:28:02

    Σκηνές ταινίας του ''Φαρ Ουέστ'' έζησαν πελάτες και θαμώνες εστιατορίου στις αρχές της λεωφόρου Συγγρού στις πέντε τα ξημερώματα οταν εισέβαλαν στο κατάστημα δυο αλλοδαποί και ο ένας εξ αυτών πυροβόλησε προς μια παρέα αλλοδαπών που καθόταν σε ένα τραπέζι και έτρωγαν.

    Η σφαίρα πέτυχε ένα νεαρό αλλοδαπό στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο πάτωμα.

    Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσεα στις δυο παρέες αλλοδαπών ενώ οι πελάτες του εστιατορίου έτρεχαν για να σωθούν. Μετά τους πυροβολισμούς οι δράστες τράπηκαν σε φυγή ενώ η παρέα που δέχθηκε τους πυροβολισμούς τράπηκαν και εκείνοι σε φυγή.

    Ο ένας που ήταν τραυματισμένος στο χέρι έφυγε μαζί με έναν συμπατριώτη του τρέχοντας ενώ ο τραυματισμένος στο κεφάλι διέφυγε τη λεωφόρο Συγγρού, πέρασε στο απέναντι ρεύμα και σταμάτησε έναν οδηγό ταξί και με την απειλή του όπλου τον ανάγκασε να κατευθυνθεί προς το κέντρο της Αθήνας. Σε μικρή απόσταση ο οδηγός του ταξί που κατόρθωσε και διατήρησε την ψυχραιμία του διέκρινε λίγο μετά το φωτεινό σηματοδότη περιπολικό της Αμεσης Δράσης. Τότε παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη εσκεμένα και οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει. Ο τραυματίας αλλοδαπός αιφνιδιάστηκε απο τους αστυνομικούς και δεν αντέδρασε καθόλου. Εκείνοι ειδοποίησαν μέσω του Κέντρου Επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

    Στο μεταξύ απο τις έρευνες συνελήφθη και δεύτερο άτομο απο την παρέα των αλλοδαπών που δέχθηκαν τους πυροβολισμούς ενώ στον τόπο του επεισοδίου βρέθηκαν πέντε κάλυκες των 7,65 χιλιοστών.

    Οι αστυνομικοί πιστεύουν οτι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και ευελπιστούν οτι οι δυο αλλοδαποί που έχουν στη διάθεσή τους τον έναν στο νοσοκοκομείο και τον άλλο στο κρατητήριο της Ασφάλειας θα δώσουν στοιχεία ετσι ώστε να επιτευχθεί ο εντοπισμός των δραστών που παρά την αστυνομική κινητοποίηση παραμένουν ασύλληπτοι.

    [04] Διαμαρτυρία αστυνομικών.

    17/12/2002 13:27:55

    Σε ''λευκή απεργία'' κατέβηκαν δεκάδες ένστολοι αστυνομικοί που απέκλεισαν την είσοδο του αστυνομικού μεγάρου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

    Νωρίς το πρωί είχαν κάνει κατάληψη στο κτίριο της Τροχαίας στο Μεταξουργείο.

    Οι αστυνομικοί θέλουν να θεσμοθετήσουν το ωράριό τους και διεκδικούν αρκετά θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

    Τη ''λευκή απεργία''διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

    [05] Λεωφορείο καταπλάκωσε αυτοκίνητο.

    17/12/2002 13:27:48

    Εντεκα άτομα απεγκλωβίστηκαν απο τους πυροσβέστες μέσα από τα συντρίμμια του λεφωφορείου και του ΙΧ αυτοκινήτου στο ατύχημα που έγινε χθές το βράδυ στο 39ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού ΑΘηνών-Κορίνθου στα Μέγαρα. Σύμφωνα με την τροχαία το λεωφορείο το οποίο μετέφερε περίπου 50 αλβανούς και κατευθυνόταν προς Κόρινθο έκανε μανούβρες στο πάρκινκ των Γκούντις αλλά ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να ανατραπεί και να καταπλακώσει το ΙΧ αυτοκίνητο. Από το ΙΧ ανασύρθηκαν τραυματισμένοι ένα ζευγάρι και ένα ακόμη άτομο ενώ εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από το λεωφορείο, εκ των οποίων τα 5 έχουν τραυματισθεί σοβαρότερα. Και οι 11 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και σύμφωνα με πληροφορίες είναι όλοι εκτός κινδύνου. Προανάρκιση για το ατύχημα διενεργεί η τροχαία Μεγάρων


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 December 2002 - 12:30:15 UTC