Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Μπερλουσκόνι
  • [02] Σχέδιο Αναν: Ανταλλαγή απαντήσεων μέσω ΟΗΕ
  • [03] ΟΤΕ-Φθηνότερα τα χρόνια πολλά
  • [04] Μέτρα για χαλαζόπληκτους
  • [05] Προκρίνεται η πρόταση Ρέστη για διαπραγματεύσεις εξαγοράς ΟΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Μπερλουσκόνι

    06/12/2002 21:11:24

    Πλήρη σύμπτωση απόψεων για το Κυπριακό και την διεύρυνση της ΕΕ, διαπιστώθηκε στις συνομιλίες του πρωθυπουργού με τον ιταλό ομολογό του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη Ρώμη στο πλαίσιο της περιοδείας του πρωθυπουργού ενόψει της προεδρίας. Στην συνάντηση συμφωνήθηκε οτι η

    ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, δεν συνδέεται με την επίλυση του πολιτικού ζητήματος. Αναφορικά με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, δήλωσαν οτι πρέπει να χορηγηθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων εντός του 2004.

    [02] Σχέδιο Αναν: Ανταλλαγή απαντήσεων μέσω ΟΗΕ

    06/12/2002 17:14:22

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο Ντε Σότο πέρασε στις 4 το απόγευμα την πόρτα του προεδρικού Μεγάρου, για να επιδώσει στον Πρόεδρο Κληρίδη, την απάντηση της τουρκοκυπριακής πλευράς στη δεύτερη επιστολή Αναν.

    Στις 6 το απόγευμα, ο Αλβαρο Ντε Σότο θα συναντηθεί με εκπρόσωπο της τουρκοκυπριακής πλευράς, πιθανότατα στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, για να του επιδώσει την απάντηση της ελληνοκυπριακής πλευράς.

    Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τέσσερα είναι τα βασικά σημεία διαφωνίας των τουρκοκυπρίων και του Ντενκτάς στο σχέδιο Ανάν.

    Τα σημεία αφορούν στο εδαφικό, το οποίο οι τουρκοκύπριοι θεωρούν πρωταρχικό ζήτημα, στο θέμα των εποίκων και στην επιστροφή ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.

    Τέλος οι τουρκοκύπριοι χαρακτηρίζουν ασαφές το ζήτημα της κυριαρχίας όπως διατυπώνεται στις προτάσεις Ανάν, και εκτιμούν ότι ο ρόλος της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης εμφανίζεται πιο εξασθενημένος.

    [Φώτο-498866]

    [03] ΟΤΕ-Φθηνότερα τα χρόνια πολλά

    06/12/2002 16:10:41

    Υπεραστικά τηλεφωνήματα με αστική χρέωση θα προσφέρει ο ΟΤΕ στους πελάτες του κατά τη διάρκεια των εορτών. Ειδικότερα από 25 Δεκεμβρίου 2002 έως και 1 Ιανουαρίου 2003 όλα τα υπεραστικά τηλεφωνήματα θα χρεώνονται με 0,026 ευρώ το λεπτό.

    Ως αποτέλεσμα του εορταστικού πακέτου του ΟΤΕ ένα υπεραστικό τηλεφώνημα πέντε λεπτών θα κοστίζει 0,13 ευρώ (μείωση 62%), ενώ ένα τηλεφώνημα μισής ώρας θα κοστίζει 0,78 ευρώ.

    Ο ΟΤΕ θα παρουσιάζει το εορταστικό πακέτο στο ευρύ κοινό προβάλλοντας εναλλασσόμενες εικόνες στο κτίριο του Διοικητικού Μεγάρου στο Μαρούσι.

    Ο παρακάτω πίνακας δείχνει μετικά ακόμα παραδείγματα:

    Διάρκεια Κλήσης Προσφορά γιορτών εκτός ΦΠΑ Ποσοστό Εκπτωσης

    1 λεπτό 0,026 ευρώ -67%

    5 λεπτά 0,13 ευρώ -62%

    10 λεπτά 0,26 ευρώ -60%

    30 λεπτά 0,78 ευρώ -59%

    [04] Μέτρα για χαλαζόπληκτους

    06/12/2002 14:39:43

    Σειρά μέτρων για ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών απο τη χθεσινή χαλαζόπτωση στην περιοχή Τυμπακίου εξήγγειλε σήμερα απο το Ηράκλειο Κρήτης ο υπουργός Γεωργίας.

    Ο κ. Δρύς που ήλθε στην πόλη μας γι' αυτό το σκοπό μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Χάρη Τσόγκα προήδρευσε σε σύσκεψη στη Νομαρχία όπου ενημερώθηκε λεπτομερώς απο το νομάρχη κ. Γιαννη Γαρυφαλλάκη και απο τους αγροτικούς φορείς του Τυμπακίου ανακοίνωσε οτι θα δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών. ''Ακόμη και την επόμενη εβδομάδα'', είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    Ο κ. Δρυς ανέφερε επίσης οτι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ απο την πρώτη στιγμή πήραν εντολή για διαπίστωση των ζημιών και μετά τις εκτιμήσεις τους και την υποβολή των δηλώσεων των πληγέντων μπορούν άμεσα να αποζημιωθούν.

    Στη σύσκεψη τονίστηκε ακόμη οτι ένα μεγάλο μέρος είναι ζημιές που καλύπτει ο ΕΛΓΑ αλλά καλύπτοντα μέσω ΠΣΕΑ οπως οι καταστροφές σε οικοδομές, θερμοκήπια κ.α. για να αποζημιωθούν θα πρέπει οπως είπε ο κ. Δρύς να καταγραφούν, να δοθούν στο υπουργείο, να καταρτίσει το σχετικό πρόγραμμα, να το υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αυτή με τη σειρά της να το εγκρίνει για να μπορέσει ακολούθως η κυβέρνηση να δώσει τα σχετικά χρήματα.

    Στον υπουργό τέθηκε το θέμα των δανείων των παραγωγών προς την Αγροτική Τράπεζα και ο κ. Δρυς ανέφερε οτι ο χρόνος εξόφλησης θα μεταφερθεί μέχρι να καταβληθούν οι αποζημιώσεις και τα δάνεια στο διάστημα αυτό θα είναι άτοκα για τους πληγέντες αγρότες.

    Επίσης είπε οτι για τα καινουργια δάνεια θα εξεταστούν μέτρα για να μπορέσουν να δανειοδοτηθούν οι πληγέντες αγρότες.

    Μετά τη σύσκεψη ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή στο Τυμπάκι Μεσαράς.

    [Φώτο-516390]

    [05] Προκρίνεται η πρόταση Ρέστη για διαπραγματεύσεις εξαγοράς ΟΑ

    06/12/2002 14:30:27

    Το επιχειρηματικό σχήμα Golden Aviation, του εφοπλιστή Σταμάτη Ρέστη, προκρίθηκε απο τους συμβούλους ιδιωτικοποίησης για την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    Τη σχετική πρόταση έκαναν οι σύμβουλοι ιδιωτικοποίησης, που ως γνωστό είναι οι τράπεζες Εθνική, Εμπορική και ALPHA BANK, αφού πρώτα μελέτησαν προσεκτικά τους φακέλους που είχαν καταθέσει οι έξι συνολικά ενδιαφερόμενοι. Η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την πρόταση των συμβούλων.

    Όπως ανακοινώθηκε από το σύμβουλο ιδιωτικοποίησης δεν απορρίπτεται κανείς από αυτούς που κατέθεσαν προσφορά, αλλά στην παρούσα φάση προκρίθηκαν δύο που πληρούν τις οικονομικές εγγυήσεις που ζητούσαν οι τράπεζες, όταν ξεκίνησε η διαδικασία αυτή. Αυτές οι δύο εταιρίες είναι η Golden Aviation και η Aegean Arlains.

    Όπως έγινε γνωστό η Golden Aviation ζητάει το 70% των μετοχών της Ολυμπιακής Αεροπορίας και προσφέρει 150 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εγγυητικές επιστολές που έχει καταθέσει στο φάκελο, τον οποίο παρέδωσε στις τράπεζες.

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Golden Aviation και των συμβούλων ιδιωτικοποίησης αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Σε περίπτωση αυτές δεν καταλήξουν σε συμφωνία τότε θα κληθεί η δεύτερη εταιρία, η Aegean Airlains για διαπραγματεύσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 December 2002 - 21:30:11 UTC