Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικονομικη στήριξη σε ΜΜΕ απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  • [02] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Ομόφωνη στήριξη των χειρισμών για Κυπριακό

  • [01] Οικονομικη στήριξη σε ΜΜΕ απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    26/11/2002 11:44:35

    Οικονομική στήριξη σε ελεύθερα και ανεξάρτητα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του περιφερειακού προγράμματος CARDS για τη διαδικασία σταθεροποίησης της περιοχής. Τεύχος (Com283/20.11.2002) της Επίσημης Εφημερίδας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

    Σκοπός της ενίσχυσης είναι να ενθαρρύνει την εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών στις συγκεκριμένες χώρες, ώστε να λειτουργούν σωστά τα ελεύθερα και ανεξάρτητα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ειδικότερα, κύριοι στόχοι είναι η προώθηση της εκδοτικής ανεξαρτησίας καθώς και της δημιουργίας ισχυρών επαγγελματικών ενώσεων και ιδρυμάτων, αλλά και η ενίσχυση της δημοσιογραφίας με βελτίωση των δυνατοτήτων κατάρτισης, θέσπιση νομικού πλαισίου σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και περιφερειακή συνεργασία των μέσων.

    Οι ενισχύσεις κυμαίνονται μεταξύ 100 χιλιάδων και 300 χιλιάδων ευρώ, με δυνατότητα το ανώτατο ποσοστό της χρηματοδότησης να φτάσει το 80% του κόστους του έργου. Ο μέγιστος αριθμός των ενισχύσεων είναι για δεκαπέντε έργα.

    Δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν οργανισμοί μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή, αν ανήκουν στο χώρο της μαζικής ενημέρωσης και είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά δεν αποκομίζουν κέρδος από την προτεινόμενη δραστηριότητα. Ειδικότερα, οι επιλέξιμοι δικαιούχοι μπορούν να ανήκουν σε μια από τις ακόλουθες κατηγορίες: εμπορικές ενώσεις, συνδικάτα, δημόσιες σχολές/πανεπιστήμια που παρέχουν κατάρτιση στη δημοσιογραφία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως ενώσεις στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης κλπ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έδρα των αιτούντων να βρίσκεται σε μια από τις επιλέξιμες για συμμετοχή στο πρόγραμμα CARDS χώρες (όπως Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας και ΠΓΔΜ) ή στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Η προθεσμία για την παραλαβή των αιτήσεων λήγει στις 24 Ιανουαρίου 2003.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τον Οδηγό Υποβολής Αιτήσεων στην ιστοσελίδα: http://europa.eu.int/comm/europaid/index_en.htm

    [02] ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Ομόφωνη στήριξη των χειρισμών για Κυπριακό

    25/11/2002 23:52:38

    Ομόφωνη στήριξη των χειρισμών στο Κυπριακό μετά την κατάθεση του σχεδίου Αναν, απέσπασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ στην αποψινή συνεδρίαση του οργάνου.

    Το σύνολο των μελών του ΕΓ χαρακτήρισε άριστους τους χειρισμούς της κυβέρνησης και συμφώνησε οτι πρωταρχικός στόχος είναι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μια καθαρή ένταξη και βεβαίως η επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

    Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε στη συνεδρίαση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αφορά στη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα της λύσης που θα δοθεί ύστερα από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν, εφόσον βεβαίως συμφωνήσει και η τουρκοκυπριακή πλευρά και προσέλθει στις διαπραγματεύσεις.

    Το ΕΓ με εισήγηση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Κώστα Λαλιώτη αποφάσισε τη μετάθεση για το Μάιο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων, που επρόκειτο να γίνουν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

    Στη συνεδρίαση ο Κώστας Λαλιώτης κατέθεσε το κείμενο της εισήγησης που θα παρουσιαστεί στην κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της κοινοβουλευτικής ομάδας, που θα διεξαχθεί το διήμερο 28-29 Νοεμβρίου.

    Στην εισήγησή του ο γραμματέας αναφέρθηκε κυρίως σε δύο θέματα, αυτό της κεντροαριστεράς και εκείνο των αποτελεσμάτων των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

    Για το θέμα της κεντροαριστεράς, ο κ. Λαλιώτης τονίζει ότι η πρόταση συνεργασίας προς τα κόμματα της αριστεράς (ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ, ΚΚΕ, πολιτικές κινήσεις και μεμονωμένα πρόσωπα με ευρύτερη αναγνώριση), ''αποτελούν επιθετικές προτάσεις απέναντι σε ό,τι προτείνει, επαγγέλλεται, εκπροσωπεί και συμβολίζει η Νέα Δημοκατία ως κόμμα και η δεξιά ως παράταξη'' ενώ αναφέρεται, επίσης, στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου συνασπισμού εξουσίας ''με πολιτική και κοινωνική πολυμορφία, με ιδεολογική και πολιτιστική πολυχρωμία''.

    Σχετικά με το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ο κ. Λαλιώτης τονίζει ότι το αποτέλεσμα αυτό έχει δημιουργήσει για το ΠΑΣΟΚ ένα νέο πολιτικό, κοινωνικό και εκλογικό κεκτημένο, το οποίο μπορεί να το οδηγήσει σε μια τέταρτη νίκη το Μάιο του 2004.

    Οσον αφορά τα μηνύματα των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο κ. Λαλιώτης αναφέρει ότι οι πολίτες ''σοφά και σαφέστατα χτύπησαν και χτυπούν καμπανάκια για τις πολιτικές μας, για τη φυσιογνωμία μας και για τα πρόσωπα''. Αποδέκτες των μηνυμάτων αυτών, όπως αναφέρει, είναι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ ως κίνημα, αλλά και οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί που υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ σε κάθε νομό και κάθε δήμο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 November 2002 - 12:30:22 UTC