Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη,Στεφανόπουλου
  • [02] ΟΑ:Σε τροχιά σύγκρουσης εργαζόμενοι και διοίκηση
  • [03] Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω βροχής

  • [01] Συνάντηση Σημίτη,Στεφανόπουλου

    05/11/2002 13:27:19

    Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο ενημέρωσε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για τα τρέχοντα θέματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

    Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα, ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την απόφαση για τον ευρωστρατό και τις εξελίξεις σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, η οποία, όπως είπε, προχωρεί ομαλά.

    Τόνισε ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ένταξη της Κύπρου και στο Ελσίνκι έχει αποφασιστεί ότι η λύση του πολιτικού προβλήματος δεν αποτελεί προϋπόθεση της ένταξης. Ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε κάποια λύση, η οποία δεν εγγυάται τα όσα αποτελούν προϋποθέσεις για τη λύση του Κυπριακού και δεν θα συμφωνήσουμε μόνο και μόνο για την ένταξη.

    Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου αύριο θα συναντηθεί με το Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ με τον οποίο αναμένεται να συζητήσει το Κυπριακό,καθώς και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου. Ο πρωθυπουργός την Παρασκευή θα συναντηθεί στο Βερολίνο με το Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Η περιοδεία αυτή του κ. Σημίτη εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2003.

    [Φώτο-510206]

    [02] ΟΑ:Σε τροχιά σύγκρουσης εργαζόμενοι και διοίκηση

    05/11/2002 12:45:51

    Σε τροχιά σύγκρουσης έχουν περιέλθει οι σχέσεις των εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία με τη διοίκηση της εταιρίας, με αφορμή την αναστολή των δρομολογίων του εθνικού μας αερομεταφορέα προς την Αυστραλία, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και από φορείς της ομογένειας, η οποία αριθμεί περίπου ένα εκατομμύριο έλληνες.

    Τα κυριότερα σωματεία της Ολυμπιακής που εκπροσωπούν το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στην εταιρία, μαζί με εκπροσώπους της ομογένειας που βρίσκονται στην Αθήνα για επαφές με την κυβέρνηση, διοργάνωσαν δείπνο εργασίας προκειμένου να ενημερώσουν τους εκπροσώπους του τύπου για τις θέσεις τους.

    Οι συνδικαλιστές απέδοσαν σχεδόν ακέραιη την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ολυμπιακή στη διοίκηση της εταιρίας, κάνοντας παράλληλα λόγο για πολιτικά παιχνίδια που έχουν στόχο τη συρρίκνωση του εθνικού μας αερομεταφορέα, ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία ξεπουλήματος, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

    Κατά τους συνδικαλιστές το δρομολόγιο προς την Αυστραλία μπορεί να συνεχιστεί και να είναι βιώσιμο, αρκεί:

    -να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων,δηλαδή να πραγματοποιούνται 3-4 την εβδομάδα,από δύο που είναι σήμερα.

    -να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης αποπληρωμής για τα ΑΙΡΜΠΑΣ Α-340 και από 12 χρόνια που είναι σήμερα να πάει στα 20, οπότε το έλλειμμα στη γραμμή μειώνεται αυτόματα κατά 2,5 δις δρχ ετησίως.

    -να σταματήσει η εταιρία να φορτώνει τη συγκεκριμένη γραμμή με επιπρόσθετα έξοδα που αφορούν άλλες δραστηριότητες της Ολυμπιακής.

    -να γίνει νοικοκύρεμα των οικονομικών της εταιρίας, η οποία, όπως υποστήριξαν,πληρώνει 15πλάσιο ενοίκιο στο Ελευθέριο Βενιζέλος σε σχέση με άλλες εταιρίες.

    Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος κινούνται οι απόψεις της διοίκησης της Ολυμπιακής,όπως μας τις μετέφεραν στελέχη της εταιρίας. Σύμφωνα, λοιπόν με την Ολυμπιακή το συγκεκριμένο δρομολόγιο παρουσιάζει ζημιά περίπου 10 δις το χρόνο,κάτι που δεν μπορεί να καλύψει η εταιρία,σε μια περίοδο μάλιστα που υπάρχει μεγάλη κρίση στον τομέα των αερομεταφορών.

    Η Ολυμπιακή παραδέχεται ότι το έλλειμμα διογκώνεται από την εξόφληση των αεροσκαφών Α-340, αλλά υποστηρίζει πως ακόμη και αν δεν υπήρχε η αποπληρωμή των συγκεκριμένων αεροσκαφών,το έλλειμμα θα ήταν της τάξης των 7 δις δρχ.

    Σύμφωνα με στοιχεία που μας έδωσαν στελέχη της Ολυμπιακής το μεγαλύτερο ποσοστό του ελλείμματος προέρχεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Από στοιχεία αυτά προκύπτεί ότι:

    - Σε κάθε δρομολόγιο απασχολούνται 60 άτομα ιπτάμενο προσωπικό και άλλα τόσα στο έδαφος.

    - Κάθε ιπτάμενο μέλος παίρνει αποζημίωση εκτός έδρας περίπου 500.000 δρχ, εκτός από το ξενοδοχείο που διαμένει, το οποίο πληρώνει η εταιρία.

    - Κάθε ιπτάμενο μέλος παραμένει στο εξωτερικό από 9 έως 11 μέρες ενώ έχει άλλες τόσες ημέρες ρεπό, που σημαίνει ότι για 22 μέρες το συγκεκριμένο προσωπικό απουσιάζει.

    - Είναι υπέρογκα τα ποσά που πληρώνει η Ολυμπιακή για τις 10 προσγειώσεις και απογειώσεις που πραγματοποιούνται στη διάρκεια του δρομολογίου.

    - Δεν υπάρχει δυνατότητα αύξησης της τιμής του εισιτηρίου γιατί τότε δεν θα ήταν ανταγωνιστικό και η θα μειωνόταν η πληρότητα που μέχρι πρότινος ήταν 80%.

    [03] Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω βροχής

    05/11/2002 12:28:18

    Εντονα κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν το πρωί στο Λεκανοπέδιο λόγω της βροχής. Πολλά φανάρια δε λειτουργούσαν , ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Λόγω των ανέμων που πνέουν στον Αργοσαρωνικό δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των ''δελφινιών'' , ενώ κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια όλων των υπόλοιπων πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας

    [Φώτο-476253]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 November 2002 - 12:30:12 UTC