Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Δύο νεκροί από έκρηξη στη Δράμα
  • [03] Στη Λισαβόνα ο Κώστας Καραμανλής
  • [04] Λισαβόνα-Δηλώσεις Καραμανλή για Κύπρο-ΚΑΠ
  • [05] Αντιδράσεις για τη διαφήμιση της ΝΔ
  • [06] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Γ.Κληρίδης
  • [07] Στη σύνοδο της ΕΔΕ ο Κ.Καραμανλής
  • [08] Αυτοκτόνησε στρατιώτης

  • [01] Ομιλία Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη

    17/10/2002 21:31:32

    Κατά της στήριξης του Γιάννη Τζαννετάκου στο β' γύρο των εκλογών για την υπερνομαρχία της Αθήνας τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη. Οσον αφορά το Δήμο της Αθήνας, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι το κόμμα του θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη και στο δήμο Πειραιά την υποψηφιότητα Αγραπίδη.

    [02] Δύο νεκροί από έκρηξη στη Δράμα

    17/10/2002 21:31:25

    Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άτομα, ενώ δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, από έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι σε υπόγειο διώροφης οικοδομής, στο κάτω Νευροκόπι Δράμας. Νεκροί ανασύρθηκαν ο Γιάννης Σαββίδης 39 χρόνων, οδηγός του βυτιοφόρου που μετέφερε το πετρέλαιο στην οικοδομή και η Ελένη Γέρμαν 45 χρόνων. Τραυματίες είναι η Σοφία Καραγκιαουρίδου 34 χρόνων και η Ζωή Βεσμελή 31 χρόνων.

    [03] Στη Λισαβόνα ο Κώστας Καραμανλής

    17/10/2002 21:31:16

    Να δεσμευθούν οτι οι δέκα πρώτες υποψήφιες χώρες προς ένταξη, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, πληρούν τα κριτήρια, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ από τους ηγέτες της κεντροδεξιάς, στην Λισαβόνα όπου βρίσκεται για τις εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Αύριο αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία για την θέση του αντιπροέδρου του ΕΛΚ, όπου και πάλι είναι υποψήφιος ο κ.Καραμανλής. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, όπου συζητήθηκαν θέματα ενόψει της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

    [04] Λισαβόνα-Δηλώσεις Καραμανλή για Κύπρο-ΚΑΠ

    17/10/2002 16:19:37

    "Η Κύπρος θα πρέπει να είναι στο πρώτο κύμα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα μπούν στην Ενωση στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο", δήλωσε απο τη Λισαβόνα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μετά τις κατ'ιδίαν συναντήσεις που είχε με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ και της Πορτογαλίας Ντουράο Μπαρόσο, στο περιθώριο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ενωσης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ στις συνομιλίες που είχε με τους κυρίους Αθνάρ και Μπαρόσο, αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες διαμόρφωσης συμμαχιών με τις μεσογειακές χώρες ενόψει της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

    Υπογράμμισε επίσης οτι οι χώρες με κοινά προβλήματα θα πρέπει να συντονίσουν τις προσπάθειες και τις πολιτικές τους στον ευρωπαϊκό νότο ώστε να αντιμετωπίσουν μεγάλες προτεραιότητες που υπάρχουν ενόψει της Αναθεώρησης της ΚΑΠ.

    Πρέπει να βρούμε συμμαχίες, είπε ο κ. Καραμανλής, ώστε να προστατεύσουμε τα προϊόντα μας και τα συμφέροντα των αγροτών μας.

    Νωρίτερα ο κ.Καραμανλής νωρίτερα είχε συνάντηση και με τον Αυστριακό καγκελάριο Σούσελ.

    [05] Αντιδράσεις για τη διαφήμιση της ΝΔ

    17/10/2002 14:09:05

    Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος υιοθέτησε απολύτως τη γνωστή διαφήμιση που συσχετίζει ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού με ένα άλλο μεγάλο κυβισμού,για να καταλήξει προβάλλοντας το τελευταίο και παραπέμποντας τον υποψήφιο Γιάννη Τζανετάκο.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας έκανε τη αναφορά αυτη, σχολιάζοντας σχετική δήλωση του κ. Ρουσόπουλου και παρατήρησε πως κατόπιν τούτου ''γίνεται κατανοητό ότι πλέον υπάρχει σοβαρή διαφορά αισθητικής ανάμεσα στη ΝΔ και την ελληνική κοινωνία"."Ο πανικός της ΝΔ είναι ευνόητος,όμως πρέπει να συνεχίσουμε τον εκλογικό αγώνα με όρους αξιοπρέπειας'',παρατήρησε ο κ. Πρωτόπαπας.

    Και υπενθύμισε ότι και στο πρόσφατο παρελθόν είχαν γίνει απο τον κ. Γιάννη Τζανετάκο σεξιστικές αναφορές (όταν ο υπουψήφιος Υπερνομάρχης είχε επικρίνει τον πρωθυπουργό ότι ''κρύβεται πίσω απο τη φούστα της κ. Γεννηματά).

    [06] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Γ.Κληρίδης

    17/10/2002 12:53:22

    Την Αθήνα επισκέπτεται ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλ.Κληρίδης, ο οποίος αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη, με κυρίαρχο θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Τον Πρόεδρο Κληρίδη συνοδεύουν ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου . Κληρίδης και Σημίτης θα προβούν σε μια γενική εκτίμηση των εξελίξεων στο Κυπριακό και θα συζητήσουν επίσης την πορεία ένταξης της Κύπρου στην ευρωπαϊκή Ενωση υπό το φως και της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα συζητήσουν παράλληλα τις απειλές που εκτοξεύει η Αγκυρα σε περίπτωση ένταξης της Κύπρου , καθώς και την κατάσταση στην Τουρκία ενόψει των εκλογών της τρίτης Νοεμβρίου.

    Κατα τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος Κληρίδης θα έχει συναντήσεις και με τον πρόεδρο Στεφανόπουλο και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο.

    [07] Στη σύνοδο της ΕΔΕ ο Κ.Καραμανλής

    17/10/2002 12:32:36

    Συνάντηση με τον Αυστριακό καγκελάριο Σούσελ και τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Μπαρόζο είχε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στο περιθώριο της Συνόδου των αρχηγών της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ενωσης στη Λισαβόνα.

    Ο κ. Καραμανλής προσερχόμενος στη Σύνοδο τόνισε ότι το βασικό θέμα συζήτησης είναι το μέλλον της Ευρώπης,με προτεραιότητα την διεύρυνση και ειδικότερα απο ελληνικής πλευράς την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε στους συνομιλητές του ότι η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης χωρίς την Κύπρο δεν μπορεί να γίνει. Ο πρόεδρος της ΝΔ στις δηλώσεις του τόνισε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της θεσμικής μεταρρύθμισης της ΕΕ και της επιτάχυνσης της πολιτικής ολοκλήρωσης,με πρώτη προτεραιότητα την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική άμυνας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έθιξε και το ζήτημα της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής,σημειώνοντας, στις δηλώσεις του, ότι ''με λάθη της κυβέρνησης οι Ελληνες αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση. Χάσαμε τις μάχες για όλα τα προϊόντα και χρειάζεται μια νέα επιθετική πολιτική, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών''.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΔΕ,στην οποία είναι αντιπρόεδρος και το απόγευμα θα μετάσχει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.-

    [08] Αυτοκτόνησε στρατιώτης

    17/10/2002 11:41:01

    Δεκαενιάχρονος στρατιώτης αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο, ενω εκτελούσε σκοπιά σε στρατόπεδο της Μυτιλήνης. Πρόκειται για τον στρατιώτη Τ.Σ.του Δημητρίου, που καταγόταν από τον Πειραιά.

    Από έλεγχο που έγινε στα ατομικά του ήδη βρέθηκε σημείωμα που εξηγούσε τους λόγους της πράξεως του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 October 2002 - 20:30:18 UTC