Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση πρωθπουργού-υπουργού Υγείας
  • [02] Ενταση στις φυλακές
  • [03] Με τον πρόεδρο Σιράκ συναντήθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου
  • [04] Τράπεζες - Εκθεση UBS - Εκτιμήσεις.
  • [05] Ο Κ.Στεφανόπουλος στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας.
  • [06] Κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις ΟΑ.
  • [07] Απεργία Βενζινοπωλών στις 11 Νοεμβρίου
  • [08] Εντονη κόντρα ενόψει β γύρου εκλογών

  • [01] Συνάντηση πρωθπουργού-υπουργού Υγείας

    15/10/2002 21:30:53

    Την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της υγείας, παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός στο πρωθυπουργό, με τον οποίο συναντήθηκε το μεσημέρι. Ο υπουργός εκτίμησε ότι πολλά μέτρα στο χώρο της υγείας θα πρέπει να συνοδεύονται με τη σύνταξη νομοσχεδίων, με κύριο στόχο να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η εικόνα της παροχής υγείας προς τον πολίτη, αλλά να μπούν και οι βάσεις ώστε οι υπηρεσίες υγείας να είναι αποτελεσματικές, όχι μόνο σήμερα αλλά και σε βάθος χρόνου. Ο κ. Στεφανής όταν ρωτήθηκε για τους πόρους εξήγησε ότι όσα λεφτά και να έχει ένας υπουργός Υγείας δεν επαρκούν, καθώς ο τομέας της υγείας χρειάζεται συνεχώς επιχορηγήσεις.

    [02] Ενταση στις φυλακές

    15/10/2002 21:30:46

    Ενταση επικράτησε απόψε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς αρκετές γυναίκες κρατούμενες μέσα από τα κελιά τους άναψαν φωτιές διαμαρτυρόμενες για τις εξοντωτικές ποινές που τους επιβάλλονται, καθώς επίσης και για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκδίκαση των υποθέσεών τους στα εφετεία. Οι γυναίκες κρατούμενες έχουν ξεκινήσει από χθες αποχή από το συσσίτιο ζητώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Νωρίτερα, με την παρέμβαση του εισαγγελέα των φυλακών Αριστείδη Φραγκιαδάκη, έληξε η εξέγερση των περίπου 20 αλλοδαπών κρατουμένων, οι οποίοι ζητούσαν καλύτερες συνθήκες κράτησης και να μην απελάσσονται μετά την έκτιση της ποινής τους, αλλά να αφήνονται ελεύθεροι.

    [03] Με τον πρόεδρο Σιράκ συναντήθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου

    15/10/2002 21:30:39

    Με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ συναντήθηκε στο Παρίσι η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου. Εξερχόμενη από το Μέγαρο των Ηλυσίων η πρόεδρος της Αθήνα 2004 ανέφερε προς τους εκπροσώπους του Τύπου πως ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την πορεία της προετοιμασίας της Αθήνας για να υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη ολυμπιακή διοργάνωση που αναλαμβάνει χώρα μέλος της ζώνης του ευρώ.

    [04] Τράπεζες - Εκθεση UBS - Εκτιμήσεις.

    15/10/2002 16:58:15

    Αισιόδοξοι για την πορεία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος εμφανίζονται οι Έλληνες τραπεζίτες, παρά τις εκτιμήσεις του διεθνούς χρηματοοικονομικού οίκου UBS Warburg, ο οποίος μέσω σημερινής έκθεσης υποβαθμίζει τόσο τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο αναφέροντας ότι εμπεριέχει υψηλότερο κίνδυνο από τους άλλους κλάδους των αγορών, όσο και τις τιμές-στόχους στις πέντε μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες.

    Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Νίκος Γκαργκάνας χαρακτήρισε ανυπόστατες και εκ του πονηρού τις φήμες που φέρουν να υπάρχουν προβλήματα φερεγγυότητας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Αναφερόμενος ειδικότερα σε ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες από την πιστωτική τους επέκταση, τόνισε ότι ήδη παρατηρείται επιβράδυνση στο ρυθμό αύξησης των χορηγήσεων καταναλωτικών δανείων από τις εγχώριες τράπεζες. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησής τους έχει περιορισθεί στο 32% απο 42% που ήταν μέχρι πρόσφατα.

    Εξάλλου ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρος Καρατζάς σε συνέντευξη του στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο" του περασμένου Σαββάτου επισήμανε χαρακτηριστικά πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές, ισχυρό και εκσυγχρονίζεται σταθερά. Ο διοικητής της μεγαλύτερης εμπορικής τράπεζας της χώρας υπογράμμισε ότι η χαμηλή κερδοφορία που παρουσιάζουν αυτή την εποχή οι ελληνικές τράπεζες δεν σημαίνει ότι έχουν πρόβλημα. Αντίθετα, η εξέλιξη αυτή αποτελεί κίνητρο για αναδιαρθρώσεις με στόχο την περιστολή δαπανών και τη βελτίωση της τεχνολογικής υποδομής τους, είπε ο Θόδωρος Καρατζάς.

    Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ανώτατο διοικητικό στέλεχος μεγάλης ελληνικής τράπεζας (που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του), αναφερόμενος γενικότερα στις εκθέσεις διεθνών οίκων που βλέπουν κατα καιρό το φώς της δημοσιότητας, επισήμανει ότι ορισμένες από αυτές βασίζονται σε πρόχειρες αναλύσεις, χωρίς βάθος και χωρίς την χρήση των σωστών οικονομικών μεγεθών των τραπεζών για τις οποίες αναφέρονται και για τον λόγο αυτό δεν θα πρέπει να τους δίνεται ιδιαίτερη σημασία.

    Αναφερόμενος γενικότερα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα υπογράμμισε ότι, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εξαγορών και συγχωνεύσεων, ενισχύθηκε σημαντικά και βρίσκεται πλέον σε μια δυναμική φάση ανάπτυξης εργασιών σε όλους τους επιμέρους τομείς χωρίς να αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος ανησυχίας αναφορικά με τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να δημιουργήσουν οι υψηλοί ρυθμοί πιστωτικής επέκτασης στις τράπεζες, καθώς χρησιμοποιούνται συστήματα διαχειρίσης κινδύνων που διασφαλίζουν καθε επιμέρους κίνηση των τραπεζών.

    [05] Ο Κ.Στεφανόπουλος στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας.

    15/10/2002 15:37:07

    Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μεταβαίνει αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας. Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Στο μεταξύ, τη χάλκινη προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φιλοτέχνησε ο Ελληνας γλύπτης Γιάννης Παππάς και ανήκει εδώ και χρόνια στο υπουργειο Πολιτισμού, χαρίζει το ελληνικό κράτος στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ως μόνιμο έκθεμα, συμβολικό δώρο, με την ευκαιρία των αυριανών εγκαινίων της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.

    [06] Κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις ΟΑ.

    15/10/2002 15:20:21

    Κανονικά θα διεξάγονται σήμερα τα δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αφού το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας κήρυξε παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει οι πιλότοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    Η Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) είχε εξαγγείλει στάση εργασίας για σήμερα, αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας να διακόψει τις πτήσεις της εταιρίας προς την Αυστραλία.

    Η ΕΧΠΑ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ασάφεια και παραπληροφόρηση όσον αφορά το θέμα της διακοπής της συγκεκριμένης γραμμής. Κατηγορεί τη διοίκηση ότι αφήνει να διαρρεύσει πως πιθανώς η γραμμή να μην κλείσει, ενώ οι σχετικές αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες και η διοίκηση της ΟΑ διαπραγματεύεται συνεργασία με άλλες εταιρίες.

    Οι χειριστές θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές γίνονται με δυσμενείς όρους, καθώς «οι ανταγωνίστριες εταιρίες γνωρίζουν ήδη καλά ότι ουσιαστικά η γραμμή είναι ήδη κλειστή και επιβάλλουν τους όρους τους ή προτίθενται να δρομολογήσουν τις δικές τους πτήσεις, γνωρίζοντας ότι θα έχουν το 100% των θέσεων αντί κάποιου υποθετικού ποσοστού.

    [07] Απεργία Βενζινοπωλών στις 11 Νοεμβρίου

    15/10/2002 14:51:22

    Πανελλαδικό κλείσιμο στις 11 Νοεμβρίου των πρατηρίων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος σε έκτακτη χθεσινή του συνεδρίαση, διαμαρτυρόμενο για την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, να προχωρήσει σε ταυτόχρονη σφράγιση των δεξαμενών απο τις εταιρίες και τους προμηθευτές με τη μετάταξη του πετρελαίου στη Β' κατηγορία βιβλίων.

    Οι βενζινοπώλες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μετατραπεί η απεργία σε διαρκείας σε περίπτωση εμμονής της κυβέρνησης στις θέσεις της και ζητά την επέκταση της σφράγισης που κάνουν οι εταιρίες στα βυτιοφόρο μεταφοράς μέχρι και τις δεξαμενές των πρατηρίων για να παταχθεί πραγματικά το λαθρεμπόριο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

    [08] Εντονη κόντρα ενόψει β γύρου εκλογών

    15/10/2002 14:50:03

    Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο κ.Χριστόδουλο αναμένεται να έχουν εντός της ημέρας, οι υποψήφιοι Νομάρχες Αθηναίων κ.Βεζυργιάννης και Πειραιώς κ.Τσανάκη. Στη συνάντηση δεν θα συμμετάσχει ο υποψήφιος υπερνομάρχης του συνδυασμού Γιάννης Τζαννετάκος.

    Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αναφερόμενος στη συνάντηση αυτή δήλωσε ότι και οι δύο εγκατέλειψαν το φυσικό τους αρχηγό τον κ.Τζαννετάκο και πανικόβλητοι πάνε να πάρουν την ευχή του αρχιεπισκόπου.

    Τόνισε οτι οι πολίτες θα αξιολογήσουν τις κινήσεις τους που είναι κομματικά κατευθυνόμενες.

    Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, απαντώντας σε ερώτηση για το αποδιδόμενο στον αρχιεπίσκοπο σχόλιο, ''οτι οι ψηφοφόροι του κ.Καρατζαφέρη δεν είναι ακροδεξιοί αλλά καλοί χριστιανοί'' παρέπεμψε στους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας-Πολιτείας για να επισημάνει την άρνησή του να σχολιάσει το θέμα.

    Ωστόσο, παρατήρησε πως σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόδοση ενός διαλόγου που είχε με δημοσιογράφους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 October 2002 - 20:30:19 UTC