Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη με Γ.Αγγελοπούλου.
  • [02] Σκληρή απάντηση Καραμανλή σε Σημίτη.
  • [03] 17Ν-Πιθανή μετάβαση Ζερβομπεάκου σε Κορυδαλλό
  • [04] Νέο επικοινωνιακό πρόγραμμα για το ευρώ
  • [05] Σημίτης:Η έκθεση της Κομισιόν για την Κύπρο είναι πολύ θετική
  • [06] Επίσκεψη Ντόρας Μπακογιάννη στον ΔΣΑ
  • [07] Αναστολή κινητοποιήσεων στο Δήμο Θεσ/κης

  • [01] Συνάντηση Σημίτη με Γ.Αγγελοπούλου.

    09/10/2002 13:47:50

    Αναλυτική και μακρά ήταν η σημερινή συζήτηση που είχαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εξέτασαν όλα τα θέματα της ολυμπιακής προετοιμασίας ενόψει και της επίσκεψης του Ντένις Οσβαλντ στις αρχές Νοεμβρίου.

    Στη συνάντηση η οποία διήρκησε μιάμισυ ώρα και διεξήχθη σε άριστο κλίμα στο πρώτο ημίωρο συμμετείχε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης και η συζήτηση περιεστράφη γύρω από την αθλητική προετοιμασία.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ.Λιάνης τόνισε ότι έφθασε η ώρα πλέον να στραφούμε στους αθλητές στους πρωταγωνιστές των αγώνων και υπενθύμισε μια δήλωση του Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ ότι η χώρα που δεν κάνει μεγάλες διακρίσεις δεν κάνει και μεγάλους αγώνες.

    Στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός με την κ.Αγγελοπούλου, εξετάστηκε η πορεία των αθλητικών έργων και των έργων υποδομής ενώ επιβεβαιώθηκε η καλή πορεία και ετοιμότητα όλων όσων εργάζονται την άρτια διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων.

    Ωστόσο η κ.Αγγελοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παρέμβει τόσο για το θέμα της φορολόγησης των εισοδημάτων από τα σπίτια που θα φιλοξενήσουν τους θεατές των αγώνων καθώς και το θέμα με τον ΦΠΑ στα εισητήρια των αγώνων, ένα θέμα για το οποίο θα αποφασίσει το ΕΚΟΦΙΝ.Επίσης η κ.Αγγελοπούλου συζήτησε και για το θέμα των ολυμπιακών προσαρμογών και το κόστος το οποίο θα βαρύνει την οργανωτική επιτροπή.

    [02] Σκληρή απάντηση Καραμανλή σε Σημίτη.

    09/10/2002 13:23:05

    Δριμύ κατηγορώ κατά του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και με αφορμή τις καταγγελίες περί

    "ακροδεξιάς ομηρίας" της ΝΔ.

    Ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι υποδαυλίζει κινήσεις των άκρων στην απελπισμένη προσπάθειά της να γαντζωθεί,οπως είπε, στην εξουσία και πρόσθεσε οτι κατασκευάζει ακραία και φανταστικά σενάρια περί συναλλαγής της ΝΔ με την ακροδεξιά.

    Συναλλαγή,είπε ο κ.Καραμανλής,υπάρχει μόνο οταν υπάρχει σύμπτωση συμφερόντων και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός με σύμβουλό του τον πανικό ξαναγυρίζει στις ροκ εκτροπές και μπλέκεται στη μαύρη προπαγάνδα δυναμιτίζοντας το πολιτικό κλίμα,διχάζοντας το λαό και γελοιοποιώντας τον πολιτικό του λόγο.

    Η ΝΔ, πρόσθεσε ο κ.Καραμανλής , δεν θα συμπράξει στο διχασμό και τις ακρότητες και κάλεσε τα στελέχη του να συσπειρωθούν γύρω απο τους υποψηφίους που υποστηρίζει το κόμμα.Οι πολίτες, ειπε, αποφασίζουν αν θέλουν απολογητές της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αν θα αναδείξουν τοπικούς άρχοντες,συμμάχους της κυβέρνησης στη σιωπή και την αδράνεια.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την κατάσταση στους εκλογικούς καταλόγους, κάνοντας λόγο για ''μπάχαλο'' και επέκρινε τον πρωθυπουργό οτι για μια ακόμη φορά επιτέθηκε στους δημάρχους επιβεβαιώνοντας την αντιπαλότήτά του με το θεσμό και επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς οτι για ο,τι συμβαίνει φταίνει ολοι οι άλλοι.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Καραμανλής είπε οτι η ΝΔ θέλει την επίλυση του πολιτικού προβλήματος στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, σημείωσε οτι η αδιαλλαξία της Τουρκίας δεν μπορεί να κρατά ομηρο την Κύπρο και είπε οτι η ένταξη ολοκληρης της Κύπρου στην ΕΕ, κατά το γερμανικό πρότυπο, πρέπει να γίνει κατά την ελληνική προεδρία.

    Αναφερόμενος στην τρομοκρατία επανέλαβε οτι η ΝΔ στηρίζει τις προσπάθειες της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, τόνισε πως δεν θέλει να εκμεταλλευτεί κομματικά το θέμα και σημείωσε ότι επιδιώκει την ενίσχυση του κοινωνικού μετώπου.

    Επισήμανε και πάλι οτι θα πρέπει να διαλευκανθουν ολες οι υποθέσεις, χωρίς όρους και ερωτηματικά, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό γιατί, όπως είπε, άνοιξε δημόσιο διάλογο με τους τρομοκράτες και σημείωσε οτι κανείς δεν πρέπει να αποτολμήσει παιχνίδια σε βάρος της δημοκρατίας,κάνοντας, εν προκειμένω,λόγο για δολιανά τεχνάσματα, αναφερόμενος έτσι εμμέσως στην πρόταση του Κώστα Λαλιώτη για συλλαλητήριο στην επέτειο της 17ης Νοεμβρίου κατά της τρομοκρατίας.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επι μακρόν στα καθημερινά προβλήματα αλλά και στην κατάσταση της οικονομίας επικρίνοντας με δριμύτητα την κυβέρνηση και σημειώνοντας οτι το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό και οφείλεται στην αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει και στην έλλειψη οικονομικής πολιτικής.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για "προϋπολογισμό του αέρα", για κρυφά χρέη και ελλείμματα, υψηλό πληθωρισμό και ακρίβεια, αδιαφάνεια και επέκρινε τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη για την πορεία του Χρηματιστηρίου τονίζοντας οτι στο παρελθόν είχε εξαπατήσει τους επενδυτές λέγοντάς τους οτι το ΧΑΑ θα πάει καλά,ενώ τώρα δηλώνει οτι δεν θα είναι σοβαρός αν προβλέψει την πορεία του.

    [03] 17Ν-Πιθανή μετάβαση Ζερβομπεάκου σε Κορυδαλλό

    09/10/2002 13:22:58

    Στις Φυλακές Κορυδαλλού ενδέχεται να μεταβεί εντός της ημέρας ο εφέτης ανακριτής κ. Λεωνίδας Ζερβομπεάκος προκειμένου να ανακοινώσει στους 15 κατηγορούμενους για συμμετοχή τους στη ''17Ν'' τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για έλεγχο DNA που διενεργήθηκε με βάση τα δείγματα βιολογικού υλικού που έδωσαν.

    Υπενθυμίζεται οτι οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Σάββας Ξηρός είχαν αρνηθεί να δώσουν δείγμα για τη διενέργεια του ελέγχου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής πρόκειται να ανακοινώσει στους κατηγορούμενους και τα αποτελέσματα των συγκριτικών αναλύσεων που βασίστηκαν στα ευρήματα απο τις γιάφκες που έχει στα χέρια του.

    Οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα να αμφισβητήσουν ενώπιον του ανακριτή τα αποτελέσματα και να προχωρήσουν σε ενστάσεις.

    [04] Νέο επικοινωνιακό πρόγραμμα για το ευρώ

    09/10/2002 13:22:49

    Σύντομα, κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, Τετάρτη, ή αύριο, Πέμπτη, πρόκειται να ξεκινήσει η ενημερωτική εκστρατεία για το ευρώ που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές σχετικά με την αξία του νομίσματος μέσα από προβολές τηλεοπτικών σποτ, ραδιοφωνικά μηνύματα και καταχωρήσεις στις εφημερίδες. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που υιοθετήθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής για το ευρώ σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η κερδοσκοπία και η αναίτια άνοδος των τιμών με το νέο νόμισμα.

    Σύμφωνα, με πληροφορίες έχει ολοκληρωθεί η παραγωγή των δύο τηλεοπτικών σποτ τα οποία προβάλλουν με χιουμοριστικό τρόπο την αξία των υποδιαιρέσεων του ευρώ, με κεντρικό νόημα «τα ρέστα έχουν αξία και «είμαστε ακριβείς για να μην είμαστε ακριβοί. Παράλληλα, στα τελευταία στάδια βρίσκεται και η προετοιμασία των ραδιοφωνικών μηνυμάτων, τα οποία κινούνται στο ίδιο πνεύμα με τα τηλεοπτικά σποτς. Ταυτόχρονα με την εκπομπή των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μηνυμάτων, θα υπάρξουν και έγχρωμες καταχωρήσεις σε ημερήσιες εφημερίδες, πανελλήνιας και τοπικής κυκλοφορίας.

    Η διάρκεια της εκστρατείας θα είναι 3,5 εβδομάδες όσον αφορά τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ενώ στον γραπτό τύπο θα καλύψει ένα μήνα για τις εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας και λιγότερο για τις τοπικές. Ο συνολικός προϋπολογισμός για όλες τις δράσεις ανέρχεται σε 1,1 εκατ.ευρώ, ποσό το οποίο θα καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ευθύνη της ενημερωτικής εκστρατείας έχει αναλάβει η εταιρία Fortune.

    [05] Σημίτης:Η έκθεση της Κομισιόν για την Κύπρο είναι πολύ θετική

    09/10/2002 12:33:06

    Ιστορική ημέρα σήμερα για την Κύπρο καθώς αργά το μεσημέρι αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες οι εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά απο ωριαία συνεργασία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, δήλωσε ότι η Κομισιόν ''είναι θετική για την Κύπρο''.

    ''Η έκθεση της Επιτροπής μπορώ να πω είναι πολύ θετική'',είπε ο κ. Σημίτης και πρόσθεσε ότι ''αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μιας αυτόματης εξέλιξης των γεγονότων'',καθώς μάλιστα, ''πριν καιρό επίτροποι και ο πρόεδρος της Επιτροπής είχαν αμφιβολίες ή ήσαν σκεπτικοί σε σχέση με την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου''.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ''χρειάστηκε αρκετή δουλειά και από την κυπριακή και την ελληνική κυβέρνηση να καταδείξουμε ότι όσον αφορά και τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα η Κύπρος είναι η πιο προηγμένη χώρα από τις υπό ένταξη χώρες, αλλά και όσον αφορά τα πολιτικά δεδομένα (ότι) η Κύπρος δεν μπορεί να διατελεί υπό την ομηρία καμιάς άλλης χώρας (της Τουρκίας) και γι αυτό θα πρέπει να εξετασθεί το θέμα της ένταξης ανεξάρτητα από το πολιτικό πρόβλημα''. Εν προκειμένω, ο κ.Σημίτης σημείωσε ότι ''αυτή η θέση είναι αποδεκτή και εμφανίζεται και στην έκθεση της Επιτροπής'' και τόνισε ότι ''η Κύπρος αναγνωρίζεται ως η χώρα η οποία έχει κάνει την πιο μεγάλη πρόοδο'', ενώ αναφορικά με το πολιτικό πρόβλημα,γίνεται παραπομπή στις αποφάσεις του Ελσίνκι,οι οποίες αναφέρονται στο κείμενο και οι οποίες, όπως υπενθύμισε, προβλέπουν ότι η λύση του πολιτικού προβλήματος δεν είναι προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. ''Θα πρέπει και στην Κύπρο, όπως και στις άλλες χώρες, να ληφθούν, βέβαια, υπόψη όλοι οι παράγοντες οι οποίοι παίζουν ένα ρόλο'',σημείωσε.

    Ωστόσο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τώρα αρχίζει το ''κεφάλαιο'' των συζητήσεων για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης,συζητήσεων ''οι οποίες,βέβαια,θα επηρεασθούν από πιθανές δυσκολίες, τις οποίες θα δημιουργήσει ή θα θελήσει να δημιουργήσει η άλλη πλευρά ή από πιθανά προβλήματα, τα οποία θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν την ένταξη της Κύπρου''.

    Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ''είναι μια περίοδος δύσκολη, κατά την οποία πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί,κατά την οποία χρειάζεται εθνική ομοψυχία,δεν πρέπει να υπάρξει κομματική εκμετάλλευση και δεν πρέπει να συνοδεύουν αυτήν την προσπάθεια μεγάλες φωνές,υψηλοί τόνοι, μεγάλες αντιπαραθέσεις''.

    [06] Επίσκεψη Ντόρας Μπακογιάννη στον ΔΣΑ

    09/10/2002 11:33:42

    Η υποψήφια δήμαρχος Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη, συνοδευόμενη απο υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού Αθήνα Αύριο επισκέφθηκε το πρωί τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και συμμετείχε επ ολίγον στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

    Σε δηλώσεις της η κα Μπακογιάννη επεσήμανε οτι είναι θεσμικός ο ρόλος του ΔΣΑ, αλλά είναι και θεσμικός συνεργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Επίσης ανέφερε οτι είναι αναγκαία η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων των δικαστηρίων της πρωτεύουσας, που στεγάζονται στο κτίριο της πρώην Σχολής Ευελπίδων, και στο παρακείμενο οίκημα της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.

    Η κα Μπακογιάννη δήλωσε ακόμη ότι θεωρεί αναγκαία τη δρομολόγηση οικολογικών λεωφορείων απο τους σταθμούς του Μετρό προς τα δικαστήρια της πρωτεύουσας,όπως και τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού κοντά στην πρώην Σχολή Ευελπίδων για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων γυναικών δικηγόρων.

    Τέλος,εξέφρασε τις ανησυχίες της για ενδεχόμενο προβλήματα στη διεξαγωγή των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και ζήτησε απο τον Δ. Παξινό την ενεργό συμπαράσταση όλων των δικηγόρων ώστε αυτές να διεξαχθούν ομαλά

    [07] Αναστολή κινητοποιήσεων στο Δήμο Θεσ/κης

    09/10/2002 11:21:21

    Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο δήμο της Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί καθώς επήλθε συμφωνία με το δήμο.

    Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας που πήρε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης χθες βράδυ , ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Βουλή θα καλύψει νομοθετικά το δήμο Θεσσαλονίκης για την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας στους εργαζόμενους.

    Υστερα από την εξέλιξη αυτή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να γυρίσουν στις εργασίες τους.

    Ετσι από το πρωί λειτουργούν κανονικά όλες οι υπηρεσίες του δήμου και συνεργεία καθαριότητας έχουν βγεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για την αποκομιδή των σκουπιδιών, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 4 μέρες.

    Στο μεταξύ,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρης Καπετανόπουλος συγκάλεσε για αύριο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ρύθμιση για την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 October 2002 - 11:30:17 UTC