Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα επιδείνωση του καιρού
  • [02] Απεργία ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ
  • [03] Νέα επίθεση στην κυβέρνηση απο Κ.Καραμανλή.
  • [04] Δημοσκόπηση-Προβάδισμα ΝΔ σε Πειραιά-Θεσ/κη
  • [05] Δημοσκόπηση για νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές
  • [06] Μπούς:Διορία επτά ημερών στο Ιράκ

  • [01] Νέα επιδείνωση του καιρού

    28/09/2002 13:03:32

    Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός απο τα δυτικά.

    Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Μετερεωλογικής Υπηρεσίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται ήδη στα δυτικά και αργότερα θα επηρεάσουν όλη τη χώρα, ενω χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.

    Για την περιοχή της Αττικής προβλέπονται βροχές και πιθανόν ισχυρές καταιγίδες κυρίως μετά τις απογευματινές ώρες.

    Από αργά αύριο το απόγευμα τα καιρικά φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

    Ο κρατικός μηχανισμός σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις έχει τεθεί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.

    [02] Απεργία ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ

    28/09/2002 13:03:26

    Προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς αναμένεται να δημιουργηθούν από την ερχόμενη Δευτέρα καθώς από αύριο τα μεσάνυχτα κατέρχονται σε απεργία διαρκείας οι ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσης. Εξάλλου, απεργία διαρκείας από την επόμενη Τρίτη, αποφάσισαν οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών. Οι εκπρόσωποί τους δεν αποδέχτηκαν τελικά τις προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για δίμηνο διάλογο αν και νωρίτερα είχαν δηλώσει ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις του υπουργού.

    [03] Νέα επίθεση στην κυβέρνηση απο Κ.Καραμανλή.

    28/09/2002 13:03:19

    Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Τρίκαλα. Την κατηγόρησε για καθεστωτική και αλλαζονική αντίληψη, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα προς την κυβέρνηση τονίζοντας οτι οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολιτικές και εκπέμπουν με αυθεντικό τρόπο πολιτικά μηνύματα. Ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι το κόμμα του είναι η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη στον τόπο και οι υποψήφιοι τους οποίους υποστηρίζει επελέγησαν με κριτήριο τις ικανότητες την διεκδικητικότητά τους και τη βούλησή τους να αποδώσουν έργο. Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική εφ`όλης της ύλης στην κυβέρνηση ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα των αγροτών και στην κατάσταση που επικρατεί με το βαμβάκι και κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα. Από το μεσημέρι ο κ.Καραμανλής περιοδεύει στην Καρδίτσα.

    [04] Δημοσκόπηση-Προβάδισμα ΝΔ σε Πειραιά-Θεσ/κη

    28/09/2002 09:12:21

    Σαφές προβάδισμα 25 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη Φώφη Γεννηματά έναντι του Γιάννη Τζαννετάκου για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά, δημοσκοπήση της εταιρίας Βι Πι Αρ Σι που δημοσιεύουν σήμερα στα ΝΕΑ.

    Στο ερώτημα ποιόν θεωρείται καταλληλότερο για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς το 37,1% προτιμά την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, έναντι 12,1% για τον κ.Τζαννετάκο της ΝΔ, που έχει ασήμαντο προβάδισμα απο τους κ.κ.Καρατζαφέρη 11,1% και Γλέζο 9,7%.

    Το προβάδισμα της κ.Γεννηματά αντανακλάται και στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ποιός πιστεύουν οι ψηφοφόροι οτι θα κερδίσει τις εκλογές.

    Το 46,8% λέει οτι υπερνομάρχης θα εκλεγεί η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, ενω μόνο το 20,3% πιστεύει οτι θα εκλεγεί ο κ.Τζαννετάκος.

    Επίσης για το δήμο της Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται κατά 20 μονάδες του Χρήστου Παπουτσή.

    Το 38,1% την θεωρεί καταλληλότερη για δήμαρχο έναντι 18,1% για τον κ.Χρήστο Παπουτσή. Τρίτος έρχεται ο Γιάννης Δημαράς με 10%, ενω ο Φώτης Κουβέλης με 5% προηγείται του κ.Σπύρου Χαλβατζή 3,1%.

    Το ένα τέταρτο ωστόσο του δείγματος 24,9% επιφυλάσσεται να απαντήσει ποιόν θεωρεί καταλληλότερο για Δήμαρχο.

    Στο μεταξύ δημοσκόπηση της Κάπα Ρισέρτς έγινε για λογαριασμό της ίδιας εφημερίδας σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά.Στον Πειραιά προηγείται ο Χρήστος Αγραπίδης με 30 μονάδες έναντι του κ.Μπεντενιώτη.

    Τον προτιμά το 47,1% των ψηφοφόρων ενώ μόνο 18,1% δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Μπεντενιώτη.

    Ακολουθούν από το Συνασπισμό ο κ.Δρίτσας με 6,7% και ο κ.Κώστας Τζατζάνης από το ΚΚΕ με 3,6%.

    Το 66,4% πιστεύει ότι και στον Πειραιά θα χρειαστούν δύο γύροι για να εκλεγεί δήμαρχος.

    Σε περίπτωση πάντως που θα υπάρξει δεύτερος γύρος το 53,6% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Αγραπίδη ενώ το 30,2% τον κ.Μπεντενιώτη. Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης το 66,9% του εκλογικού σώματος πιστεύει στην επανεκλογή Αγραπίδη ενώ το 16,7% στην εκλογή Μπεντενιώτη.

    Επίσης δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στον κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο έναντι του κ.Βούγια για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

    Τον επιλέγει το 49,6% των ψηφοφόρων, έναντι 29,4% του κ.Σπύρου Βούγια.

    Ακολουθούν ο κ.Αγάπιος Σαχίνης απο το ΚΚΕ με 5% και ο κ.Τάσος Κουράκης απο ΣΥΝ με 3,7%. Στο δεύτερο γύρο πάντως το 54% δηλώνει οτι θα ψηφίσει το νυν δήμαρχο, ενω μόνο το 35,7% προτιμά τον κ.Βούγια. Σε οτι αφορά την παράσταση νίκης το 83,9% του εκλογικού σώματος πιστεύει οτι ο κ.Παπαγεωργόπουλος θα επανεκλεγεί, ενω μόνο το 9,3% πιστεύει οτι θα τα καταφέρει ο κ.Βούγιας.

    Για τη νομαρχία Θεσ/κης ο κ.Ψωμιάδης επιτυγχάνει προβάδισμα 20 μονάδων έναντι του κ.Χατζησάββα.

    Τον προτιμά το 45,8% του δείγματος έναντι 24,6% του κ.Γρηγόρη Χατζησάββα που υποστηρίζεται απο το ΠΑΣΟΚ. Ακολουθει ο κ.Γιώργος Ρόκκος (ΚΚΕ-ΔΗΚΚΙ) με 4,8%.

    [05] Δημοσκόπηση για νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές

    28/09/2002 07:40:17

    Σαφές προβάδισμα 25 ποσοστιαίων μονάδων δίνουν στη Φώφη Γεννηματά έναντι του Γιάννη Τζαννετάκου για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά δύο νέες δημοσκοπήσεις των εταιριών Βι Πι Αρ Σι και της Κάπα Ρισέρτς που δημοσιεύονται σήμερα στα ΝΕΑ.

    Επίσης για το δήμο της Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται κατά 20 μονάδες του Χρήστου Παπουτσή.

    Στον Πειραιά προηγείται ο Χρήστος Αγραπίδης και στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    [06] Μπούς:Διορία επτά ημερών στο Ιράκ

    28/09/2002 06:39:45

    Διορία επτά ημερών για να αποδεχτεί τους όρους τους θέλουν να δώσουν οι ΗΠΑ στον Σαντάμ Χουσέιν, σύμφωνα με σχέδιο ψηφίσματος που θα παρουσιαστεί στον ΟΗΕ.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτείνουν να δοθεί στον πρόεδρο του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν διορία επτά ημερών προκειμένου να αποδεχτεί μία λίστα αιτημάτων, όπως να αποκαλύψει τα τυχόν προγράμματα παραγωγής όπλων μαζικής καταστροφής και να επιτρέψει την επιθεώρηση όλων των χώρων, όπως ανέφεραν διπλωμάτες.

    Σύμφωνα με ένα αμερικανικό σχέδιο ψηφίσματος που πρόκειται να παρουσιαστεί στα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας το Ιράκ θα έχει κατόπιν στη διάθεση του 30 ημέρες για να δημοσιοποιήσει πλήρως τα προγράμματα πυρηνικών, χημικών, βιολογικών ή βαλιστικών όπλων που ενδεχομένως έχει ακόμη.

    Εάν η Βαγδάτη αρνηθεί να συνεργαστεί, το ψήφισμα θα προειδοποιεί ότι θα χρησιμοποιηθούν 'όλα τα απαραίτητα μέσα' -- ένας διπλωματικός όρος που παραπέμπει σε ανάληψη στρατιωτικής δράσης -- για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της.

    Η δήλωση των όπλων πρέπει να γίνει από το Ιράκ πριν από την επιστροφή στη Βαγδάτη των επιθεωρητών του ΟΗΕ, οι οποίοι θα συνοδεύονται από μια 'δύναμη προστασίας'.

    Διπλωματικές πηγές είπαν ότι η 'δύναμη' αυτή δεν θα είναι στρατιώτες αλλά ένοπλοι φύλακες.

    Οι επιθεωρητές θα λάβουν νέες οδηγίες για το τι θα μπορούν να κάνουν και πού να πάνε, αγνοώντας όλα τα προηγούμενα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους υπεραμύνθηκε της επιθυμίας για πόλεμο με κάθε τίμημα εναντίον του Ιράκ, υπογραμμίζοντας ότι ο ΟΗΕ έχει μια ευκαιρία να αφοπλίσει τη χώρα αυτή προτού διατάξει μια αμερικανική μονομερή στρατιωτική δράση.

    Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί που αντιτίθενται σε μια στρατιωτική επίθεση στο Ιράκ αναμένεται να κατακλύσουν σήμερα το Λονδίνο για να συμμετάσχουν σε μια από τις μεγαλύτερες αντιπολεμικές διαδηλώσεις που έχουν οργανωθεί στη χώρα. Οι διοργανωτές, ο συνασπισμός "Σταματήστε τον Πόλεμο" και η Μουσουλμανική Ενωση Βρετανίας εκτιμούν ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι -- ίσως και διπλάσιος αριθμός -- θα λάβουν μέρος στην πορεία από τον ποταμό Τάμεση κοντά στο κοινοβούλιο μέχρι το Χάιντ Παρκ, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

    Πολλές οργανώσεις και προσωπικότητες έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους, από διαφωνούνται μέλη του Εργατικού Κόμματος και το δήμαρχο του Λονδίνου μέχρι εργατικά σωματεία, θρησκευτικοί ηγέτες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 September 2002 - 11:30:13 UTC